djcat Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 14 ώρες πριν, santac είπε Ένας μαθηματικός στην ελλάδα σε τι δουλειά μπορεί να ελπίζει εκτός των φροντιστηρίων; Ασφαλιστικές εταιρείες.
Fortistis Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Το ότι γράφονται τέτοια για το πού μπορεί να βρει δουλειά ένας μαθηματικός, είναι μια καλή ένδειξη του επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου ενός μέσου χρήστη/poster του Μπλα-μπλα. Φυσικά και δεν θα σας πω εγώ. Μερικά πράγματα πρέπει να μένουν διαχωρισμένα ως έχει.
pontez2 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 48 λεπτά πριν, Fortistis είπε Το ότι γράφονται τέτοια για το πού μπορεί να βρει δουλειά ένας μαθηματικός, είναι μια καλή ένδειξη του επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου ενός μέσου χρήστη/poster του Μπλα-μπλα. Φυσικά και δεν θα σας πω εγώ. Μερικά πράγματα πρέπει να μένουν διαχωρισμένα ως έχει. Με το συμπάθεια, αλλά ούτε εγω ξέρω που μπορεί να εργαστεί ένας μαθηματικός στην Ελλάδα, ωστε να καλύψει εργασιακά το τεράστιο φάσμα γνωσεων που σε οποιονδήποτε άλλο φαντάζει ως άχρηστη γνωση. Προφανώς ως εκπαιδευτικός. Μετά; Οι περισσότεροι απο τους μαθηματικούς που γνωρίζω, είτε έκαναν πολυ εξειδικευμένα μεταπτυχιακά και έπιασαν δουλειά βάσει του μεταπτυχιακού τους (πχ πάνω στα οικονομικά, στη πληροφορική...ξέρω και έναν που έκανε πάνω στη μετεωρολογία), είτε σε τράπεζες, εφορίες κλπ δημόσιο. Αδυνατώ να σκεφτώ το που αλλού μπορεί να εργαστει ένας μαθηματικός χωρις μεταπτυχιακό. Τα μαθηματικά ειναι η βάση για εκατοντάδες εργασίες, επιστήμες κτλ, αλλά απο μόνα τους...δυσκολη κατάσταση στην Ελλάδα (για Ελλάδα πάντα μιλάμε)
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Το θεμα δεν είναι που θα βρεις δουλεια μετα. Οι μαθηματικοι που τελειωνουν εγκαιρα, θελουν να σχοληθουν, εχουν στοχο στην ζωη τους και ορεξη μπορουν να κανουν κυριολεκτικα τα παντα. Από Καθηγητης σε φροντιστηριο-σχολειο,ιδιαιτερα, οικονομικα,πληροφορικη,διαχειριση προσωπικου/ανθρωπινων πορων,στατιστικη και ένα καρο ακομα. Ορεξη να εχεις να διαβαζεις-σπουδαζεις και πας οπου θες. Το πρόβλημα όμως είναι αφενως να τελειώσεις σε μια νορμαλ ηλικια. Μεχρι πριν 2-3 χρονια ηξερα ότι το μαθηματικο Αθηνας εχει ένα από τα μεγαλύτερα μεσα ορη σπουδων ~στα 7,5χρονια...Πραγμα που σημαινει ότι παρα πολλοι πανε και το παρατανε η το βγαζουν στα 10 χρονια.(Θα εχεις ορεξη μετα να κανεις ένα σοβαρο μεταπτυχιακο?)Και καποιοι ελάχιστοι πορωμένοι που το βγαζουν στα 5 χρονια. Η προσωπικη εμπειρια που εχω μιας και ο κολλητος μου τελειωσε Μαθηματικο Αθηνας και εχουμε μια καλη παρεα από εκει με αλλους 5-6 φοιτητες και εχουμε κανει διαφορες συζητήσεις είναι ότι θελει καθημερινη ενασχοληση ακομα και αν δεν πατας το ποδι σου στη σχολη. Τα μαθηματα ναι μεν είναι λιγα στον αριθμο αλλα αρκετα δυσκολα. Υπαρχουν και καποια θεωρητικα υποχρεωτικα που μπορούμε να υποθεσουμε ότι αν δεν εχεις εφεση δεν θα τα βγαλεις ευκολα. Το θεμα είναι ότι ο φιλος μου από 3-4 ετος εκανε ιδιαιτερα. Πολλα...Για να βγαζει ένα καλο μηνιατικο (μαυρο φυσικα) και όταν αρχισε να ψαχνει κανονικη δουλεια ειδε ότι θα πρεπει να συνεχισει τα ιδαιτερα για να μπορει να ζησει. Γιατι τα λεφτα σε φροντιστήριο και σχολεια (αν σε παρει κανενα) είναι αστεια. Βεβαια αυτος κανει ηδη το 2ο μεταπτυχιακο του και θα ψαξει σε εταιριες προγραμματισμου, κατι που αφορουν και τα μεταπτυχιακα του. Για τα υπολοιπα παιδια από την παρεα το ένα είναι Γερμανια για μεταπτυχιακο, 2 δουλευουν σε φροντιστηριο και ιδιαιτερα και δεν εχουν σκοπο για κατι άλλο. Και αλλοι 2 η μια κανει μεταπτυχιακο στην πληροφορικη ηδη και η δευτερη δουλευει σε εταιρια προγραμματισμου και θα ξεκινησει συντομα και αυτή το μεταπτυχιακο της πανω σε αυτόν τον τομεα. Αποψη μου αν θελεις απλα να τελειώσεις και να πας σε φροντιστηριο-σχολειο δεν αξιζει. Αλλα αν θες να εξελιχθείς πανω σε καποιον αλλον τομεα είναι πολύ δυνατο και σιγουρα θα βγεις κερδισμένος. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2019 από Αλεξανδρος A.92
George_pzg21 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Στις 3/3/2019 στις 8:23 ΜΜ, dimitrissps είπε Παιδιά καταρχάς καλησπέρα είμαι μαθητής α λυκείου και σκέφτομαι να πάω μαθηματικό...Τι γνώμη έχετε εσείς όσο για τη επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και την δυσκολία της σχολής? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ 2003...ΟΠΩΣ ΕΓΩ...ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ...ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ😅😥Ι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΦΙΛΕ..ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΟΙΚΤΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΦΥΣΙΚΟ-ΧΗΜΙΚΟ Ή ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΜΠ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΜΥ)... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΟΠΑ😘😛
archer100 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ 2003...ΟΠΩΣ ΕΓΩ...ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ...ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ😅😥Ι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΦΙΛΕ..ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΟΙΚΤΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΦΥΣΙΚΟ-ΧΗΜΙΚΟ Ή ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΜΠ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΜΥ)... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΟΠΑ😘😛 Θεωρεις δυσκολο το Μαθηματικο και του προτεινεις Φυσικο;;; Να τον καψεις θες τον ανθρωπο; Το Φυσικο παιζει να ειναι διπλασιας δυσκολιας απο το Μαθηματικο Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από archer100
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, George_pzg21 είπε ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ😅😥Ι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΜΗΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΦΙΛΕ Ολα αυτα υποθετω τα λες απο την μεγαλη σου εμπειρια?
Helionar Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Το οτι κατάφερε και συμπύκνωσε τόσα λάθη και αρλούμπες σε 5 γραμμές είναι απο μόνο του ενδεικτικό της εμπειρίας του. Όπως και το οτι σχολιάζει τυχαία σε πόστ ενός έτους, και το οτι συγκρίνει το ΕΜΠ με ΗΜΜΥ, και το οτι γραφει με καπς, και το οτι ειναι οικονομικο και θελει στατιστική, και το οτι ειναι 16 χρονών. Καιιιι αυτά.
patclo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Αν ακολουθήσεις κάτι που δεν σου αρέσει όλα δύσκολα είναι. Στο φυσικό αν σκας στα εργαστήρια με σουβλάκια και ψάχνεις να φωτοτυπήσεις σημειώσεις 5 μέρες πριν τις εξετάσεις επειδή δεν πάταγες, όχι σε 7 αλλά σε 17 χρόνια θα το τελειώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα