Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

ΤΙ αποψη εχετε για το Μαθηαμτικο σαν σχολη.Σιγουρα αξιζει οπως πολλες σχολες αλλα γιατι ακουω οτι οι Μαθηματικοι δεν βρισκουν αμεσα κατι μετα,αφου εχουν πολλες γνωσεις.

Δημοσ.

Πολύ δύσκολη σχολή (Ειδικά των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου) αλλά με τεράστια γκάμα επιλογών για μεταπτυχιακά μετά. Η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη σχολή.

• Like 1
Δημοσ.

Μην πας αδερφέ. Έχοντας μεταπτυχιακό στα μαθηματικά από μαθηματικό στην Ελλάδα, σε θέμα που με ενδιέφερε και χτηςιμοποιώ Τις γνώσεις που απέκτησα, θεωρώ πως ο κόπος των σπουδών και ειδικά για 4 χρόνια ειναι δυσανάλογος της ανταμοιβής.

Καλύτερα να κάνεις ενα πολύ δυνατό μεταπτυχιακό πάνω σε κάτι που σε ενδιαφέρει από το πρώτο πτυχίο σου.

Όσο για τη δυσκολία, δεν υπάρχει εύκολο μαθηματικό. Σε όλα τα τμήματα, υπάρχουν τα ίδια 15-20 μαθήματα που είναι θεμελιώδη και πρέπει να ασχολείσαι καθημερινά. Αξίωμα: στα μαθηματικά χτίζεις, δε μαθαίνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τι πτυχίο έχεις; Πόσο χρονών είσαι;

Και εγώ σκέφτομαι κάτι παρόμοιο με σένα, αλλα για το μαθηματικό. Με προβληματίζει το γεγονός ότι το πρώτο πτυχίο είναι από μη ομοιοηδή σχολή από αυτή που σκέφτομαι να εισαχθώ οπότε λέω μπας και οι πανελλήνιες είναι καλύτερη λύση.

Γενικά οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται πολύ προσπάθεια για το οτιδήποτε. Σίγουρα όμως η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στο να πάρεις την σωστή απόφαση.

Δημοσ.
Γενικά οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται πολύ προσπάθεια για το οτιδήποτε. Σίγουρα όμως η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στο να πάρεις την σωστή απόφαση.

Δεν υπάρχει λάθος απόφαση εκτός από το να μην πάρεις απόφαση. Το με τι θες να ασχοληθείς είναι ισχυρός μοχλός για να κάνεις την προσπάθεια να φαίνεται εύκολη αλλά δεν πρέπει ποτέ να γίνεται ο απόλυτος στόχος. Το ζητούμενο είναι να έχεις τον στόχο και την ευελιξία να τον αλλάξεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου και πως αυτά διαμορφώνονται στην ζωή σου. Είναι γελοίο να περιμένεις ότι τα ενδιαφέροντά σου στα 40 θα μείνουν τα ίδια με αυτά που είχες στα 20. Το μόνο που μπορείς να εξασφαλίσεις είναι ότι έχεις τις βάσεις για να αναπτυχθείς σε όποιον τομέα χρειαστείς.

Το μαθηματικό σου ανοίγει περισσότερες πόρτες από οποιαδήποτε άλλη σχολή και μπορεί να γίνει μια "εύκολη" επιλογή για τους αναποφάσιστους.

• Like 1
Δημοσ.

ΠΔΕ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ εχω τελειωσει, και 25 ειμαι

αλλα γιαιτ θα πρεπει να κανεις μεταπτυχιαο μετα?με τα 4 χρονια δεν παιζει τιποτα?

Δημοσ.

Δεν μας λες τι θέλεις να κάνεις μετά τις κατατακτήριες, σε ποιον επαγγελματικό τομέα θες να στοχεύσεις ως μαθηματικός στην Ελλάδα. Αν δεν κάνεις μεταπτυχιακό μετά τις σπουδές μαθηματικού ώστε να εξειδικευτείς κάπου, π.χ πληροφορική, οικονομικά, η πιθανότερη ενασχόλησή σου θα είναι να κάνεις ιδιαίτερα και ως καθηγητής στην εκπαίδευση.

Έχω φίλους μου που συχνά έρχομαι σε αντιπαράθεση με αυτό το θέμα, οι περισσότεροι σκέφτονται να δώσουν κατατακτήριες επειδή δεν βρίσκουν δουλειά στο αντικείμενό τους και μήπως γίνουν καλύτεροι οι καιροί. Μετά΄όμως θα έχουν άλλα θέματα, έλλειψη εργασιακής εμπειρίας κτλ και όλοι πάλι θα γκρινιάζουν μετά και θα κράζουν το κράτος γιατί δεν θα κάνει προκυρήξεις του ΑΣΕΠ για να περάσουν κάπου ευκολότερα με το 2ο πτυχίο.

Τέλος πάντων, για εμένα αν δεν στοχεύσεις σε τι αντικείμενο θέλεις καλύτερα κάνε μεταπτυχιακό και άσε τις κατακτήριες στο μαθηματικό. Μην προχωρήσεις με την λογική ας πάρω πτυχίο και βλέπουμε γιατί μπορεί να απογοητευτείς περισσότερο μετά από 5-6 χρόνια.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καταρχάς καλησπέρα είμαι μαθητής α λυκείου και σκέφτομαι να πάω μαθηματικό...Τι γνώμη έχετε εσείς όσο για τη επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και την δυσκολία της σχολής?

Δημοσ.

Αν μπορέσεις να περάσεις πολυτεχνική σχολή να την προτιμήσεις. Εχεις περισσότερες επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δημοσ.

Οκ είμαι τελείως άσχετος με το θέμα αλλά ένας μαθηματικός που μπορεί να βρει δουλειά;

2 γνωστούς φίλους έχω μαθηματικούς και αυτοί κάνουν ιδιαίτερα. Κι ένας 3ος που άνοιξε πρόσφατα και δικό του φροντιστήριο και πάει και καλά. 

Δε μιλάμε για θεωρητικά, αλλά στην πράξη, Ένας μαθηματικός στην ελλάδα σε τι δουλειά μπορεί να ελπίζει εκτός των φροντιστηρίων; (Όχι ότι είναι άσχημα και αυτά.)

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, santac είπε

Οκ είμαι τελείως άσχετος με το θέμα αλλά ένας μαθηματικός που μπορεί να βρει δουλειά;

2 γνωστούς φίλους έχω μαθηματικούς και αυτοί κάνουν ιδιαίτερα. Κι ένας 3ος που άνοιξε πρόσφατα και δικό του φροντιστήριο και πάει και καλά. 

Δε μιλάμε για θεωρητικά, αλλά στην πράξη, Ένας μαθηματικός στην ελλάδα σε τι δουλειά μπορεί να ελπίζει εκτός των φροντιστηρίων; (Όχι ότι είναι άσχημα και αυτά.)

Ενας απόφοιτος της σχολής με ειδίκευση σε εφαρμοσμένα μαθηματικα και ένα μεταπτυχιακό σε οποιοδήποτε αντικείμενο (χρηματο-οικονομικα/πληροφορική/βιοιατρική κτλ) έχει σίγουρα πολλές πιθανότητες να βρει δουλειά με καλές απολαβές. Οι περισσότεροι όμως δυστυχώς επιλέγουν το δρόμο των φροντιστηρίων...

Δημοσ.

Η δυσκολία είναι απίστευτη. 

Αν δεν έχεις μεγάλη τρέλα με τα μαθηματικά παίζει να τα μισήσεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...