Luciddream Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Αν και ξέρω ότι πολλοί μισούν την Java εδώ μέσα, επειδή βλέπω το forum λίγο νεκρό τελευταία είπα να το ανοίξω το θέμα. Λόγω διάφορων καταστάσεων τους τελευταίους μήνες έχω αναγκαστεί να χρησιμοποιήσω πολλά environments για developing εφαρμογών. Επίσης χρησιμοποιώ πολύ git / github, maven, και αρκετά τους debuggers τους. Οπότε περισσότερο σε αυτά μπορώ να πω την άποψη μου και να τα συγκρίνω. Προσωπικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το IntelliJ. Το χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα, όποτε μου επιτρέπει το αντίστοιχο project δηλαδή. Έχει πολύ καλή υποστήριξη για version control, και δέχεται αρκετή παραμετροποίηση. Λείπουν μερικά features από την free έκδοση αλλά προς το παρόν δεν μου έχει λείψει κάτι ιδιαίτερα. Εκτός από το IntelliJ IDEA έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και Netbeans. Οκ δουλεύει, αλλά έχω αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, ή πολλά πράγματα που χρειάζομαι να κάνω απαιτούν πολλά περισσότερα βήματα από ότι στο IntelliJ. (π.χ το plugin του checkstyle μέχρι πριν λίγο καιρό δεν λειτουργούσε καν). Νομίζω από θέμα σταθερότητας είναι το καλύτερο μαζί με το IntelliJ. Ο πιο σημαντικός λόγος όμως που άνοιξα το τοπικ είναι ότι τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιώ για ένα συγκεκριμένο project Eclipse, και έχει αρχίσει να με εντυπωσιάζει ευχάριστα. Έχει features που ούτε το netbeans ούτε το intellij έχουν, και μερικά από αυτά είναι αρκετά χρήσιμα. Δυστυχώς σε Linux είχα μεγάλα προβλήματα με την τελευταία έκδοση αλλά σε 2o λειτουργικό με windows το IDE πετάει και μου έχει λύσει τα χέρια. Φυσικά είναι λίγο περίεργο και πολύπλοκο να χρησιμοποιείς 3 IDEs ταυτόχρονα αλλά όπως είπα έχω αναγκαστεί να το κάνω. Αν είχα επιλογή μάλλον θα έμενα στο IntelliJ Community Edition..! Εσείς (αν γράφει κανείς Java δηλαδή) πιο χρησιμοποιείτε ή ποιο σας αρέσει περισσότερο και γιατί?
mad-proffessor Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Αν κ έχω να γράψω java χρόνια θυμάμαι είχα χρησιμοποίησει για λίγο κ εγω eclipse (και σε php) και ειχα την ίδια εντύπωση με σενα. Τώρα χρησιμoποιώ vim με τα στραβά του και τα κακά του(σχεδόν δε δουλέυει το auto-suggest) αλλά οι ευκολίες που δε σου παρέχει σε κάνουν να γράφεις καλύτερο κώδικα. Anyway είναι λίγο underground o vim για αυτο μαρέσει. Επίσης οι vim (plugin) devs είναι μικροι θεούληδες.
Luciddream Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Αν κ έχω να γράψω java χρόνια θυμάμαι είχα χρησιμοποίησει για λίγο κ εγω eclipse (και σε php) και ειχα την ίδια εντύπωση με σενα. Τώρα χρησιμoποιώ vim με τα στραβά του και τα κακά του(σχεδόν δε δουλέυει το auto-suggest) αλλά οι ευκολίες που δε σου παρέχει σε κάνουν να γράφεις καλύτερο κώδικα. Anyway είναι λίγο underground o vim για αυτο μαρέσει. Επίσης οι vim (plugin) devs είναι μικροι θεούληδες. πωωω vim... αυτό δεν έχω καταφέρει να το χρησιμοποιήσω ούτε για απλά πράγματα. Τρομάζω μόνο και μόνο στην ιδέα. Πάλι καλά που έχω το nano στο linux για terminal edits
MeTaXaS4 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Κυρίως eclipse χρησιμοποιώ, ακόμα και για android, αλλά αν μεταπηδήσω σε Android Studio πιστεύω θα δοκιμάσω και το MyEclipse για τα υπόλοιπα projects (not Android Java)
pmav99 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 @mad-proffessor (σχεδόν δε δουλέυει το auto-suggest) Το YouCompleteMe δε σου δουλεύει;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 IntelliJ Ultimate τέλος...δεν υπάρχουν διλήμματα για Java IDE. Παλιότερα έγραφα σε Eclipse και δεν ξαναγύρισα πίσω (και δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι αυτό που έχει το Eclipse το οποίο δεν έχει το Intellij) 2
mad-proffessor Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 @mad-proffessor Το YouCompleteMe δε σου δουλεύει; Αυτο δεν είναι με ένα daemon που τρέχει; Μια φορα που το δοκίμασα δε ξεκινούσε καθόλου ο daemon κράσαρε συνέχεια και το έβγαλα. Δε ξέρω μήπως δεν έγινε σωστα το compile αλλά δε θυμάμαι να μου έβγαλε λάθος.
antbyron Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Έχω χρησιμοποιήσει eclipse και netbeans και η αλήθεια είναι ότι το eclipse με βολεύει περισσότερο. Αν και ξέρω ότι πολλοί μισούν την Java Γιατί το λες αυτό;
pmav99 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 @mad-proffessor Ναι, ξαναδοκίμασε το πάντως. Η ποιότητα του maintained software βαίνει αυξανόμενη με το χρόνο
Luciddream Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 (και δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι αυτό που έχει το Eclipse το οποίο δεν έχει το Intellij) WindowBuilder. Θα μου πεις ποιος γράφει GUI σε java Γιατί το λες αυτό; Αν και δεν παρακολουθώ πολύ το forum νομίζω έχω δει μερικά μηνύματα που αυτό δείχνουν.. μακάρι να κάνω λάθος
ApSiMan Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Έχω να δουλέψω Java αρκετό καιρό. Πιο παλιά (2,3 χρόνια) δουλεύαμε σε Netbeans για τις παραπάνω λειτουργίες όσο αναφορά το connectivity με db. Πλέον σχεδόν όσοι γνωρίζω έχουν περάσει σε IntelliJ. Εδώ περνάνε και οι php devs σε IntelliJ.....
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 WindowBuilder. Θα μου πεις ποιος γράφει GUI σε java Αν και δεν παρακολουθώ πολύ το forum νομίζω έχω δει μερικά μηνύματα που αυτό δείχνουν.. μακάρι να κάνω λάθος Υπάρχει αυτό: https://www.jetbrains.com/idea/features/gui_builder.htmlαν και ναι δεν έχω γράψει ποτέ τέτοια εφαρμογή σε Java
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα