Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως θέλω απλα να δώσω λίγο παραπανω χρόνο ζωής στο εξής σύστημα, μέχρι να μαζεψω ενα αξιοπρεπές ποσό για ενα σύγχρονο σύστημα.

Απολύτως καταννοητό,βάλε άλλα δύο gb ram με κανα εικοσάρι το πολύ,και ως εκεί.

Αν ο ορίζοντας σου είναι πέραν του εξαμήνου,δώσε άλλα είκοσι και πάρε καναν exxxx.

Αν θες να κάνεις την browsing ζωή σου πιο εύκολη χωρίς να ξοδέψεις φράγκο,πέρνα ένα ελαφρύ λινουξάκι.

Για την gaming ζωή σου...υπομονή.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι ανάμεσα σε δυο "σετάκια" αναβάθμισης:

1)Intel Xeon E5450 και άλλα 2GB RAM στα 800MHz.

2)Intel Core 2 Quad Q6600 και άλλα 2GB RAM στα 800MHz.

Από ότι είδα ο E5450 νικάει τον Q6600 σχεδόν σε όλα τα test. Αλλά δε με πολυνοιάζουν τα test. Επιπλέον, ο E5450 καταναλώνει 80Watt, ενώ ο Q6600 καταναλώνει 105Watt. Ο ένας τρέχει στα 3,00GHz ενώ ο άλλος στα 2.4GHz.

Τους έχω βρει και τους δυο σε αγγελίες. Τον Q6600 στα 25-30 ευρώ, ενώ τον E5450 στα 40-50 ευρώ.

Λοιπόν, ποιον από τους δυο μου προτείνεται, ώστε να έχω άνετο browsing, καλύτερη απόδοση στα games(όχι τρομερά πράγματα) και να μπορώ να κάνω και ελάχιστο rendering?

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πούμε...μεγειές και πες μας εντυπώσεις.

Κούμπωσε την μνήμη πρώτα πριν αλλάξεις επεξεργαστή,ωστε να έχεις μία βάση να συγκρίνεις μόνο επεξεργαστές μετά .

Δημοσ.

iWouldSwearIDidNotReadCorrectly

Ο,τι να'ναι..απο που να το πρωτοπιασω

Μόνο στο τελευταίο δεν έχει άδικο.

Εξηγησε μου σε παρακαλω τα λαθη μου,τα οποια δεν εχεις απο που να πρωτοπιασεις......

Δημοσ.

φιλε οι λυσεις που σου προτεινουν ειναι μπακαλιστικες.Ενα 150-200 θα το φας γι'αυτες τις αλλαγες που σκοπευεις να κανεις.

Εκανε την δουλεια του με 55 ευρω.

Αναγκαστικα επειτα απο 2 χρονια(max)(και τον καλυτερο 775 να παρεις)θα χρειαστει να αλλαξεις pc.

Ολα θεμα απαιτησεων.Σε δυο χρονια ενας 775 θα ειναι υπεραρκετος ακομα για browsing και htpc.

Θα σου προτεινα να μαζεψεις ενα 700-800 να στησεις ενα κανουργιο υπολογιστη ή να δωσεις ενα 500-600 να παρεις εναν μεταχειρισμενο ή να αγορασεις μεταχειρισμενα parts.

Φτιαχνεις καλυτερες,καινουριες,συνθεσεις με 500 ευρω.

Ρωτα κ' εμενα που εχω εναν qx 6700,8gb ram,ssd,kai gtx 750 ti.Μεχρι το καλοκαιρι του 2016 θα πρεπει να εχω αλλαξει υπολογιστη γιατι εχει ηδη αρχισει και τα βρισκει σκουρα.

Εγω εχω εναν i3 3220,4 gb ram και μια hd 4350.Παιζω skyrim και καραγουσταρω.Το καλοκαίρι του 2016,πάλι το ίδιο θα παίζω το skyrim.

Που τα βρισκεις σκουρα εσυ;Στο high του gta;

Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια.

Τι καταλαβα?Εδωσα 300 ευρω για να παρω καρτα γραφικων,ραμ και ssd ενω θα μπορουσα να ειχα αγορασει εναν μεταχειρισμενο ι7 200-250 ευρω,μια μητρικη μεταχειρισμενη ενα 70 και 8gb ραμ ενα 50αρι και θα ημουν τελειος.

Τώρα..ειλικρινά..τσάμπα χαλάω το πληκτρολόγιο..

Θα εδινες απο 320-370 και με τι θα επαιζες;Με την ενσωματωμενη του i7;

Λεω να στησω ενα πισι,με ssd,καρτα γραφικων και ram μόνο.Καλυτερα να δωσω 300 για αυτα παρα 300 μονο για επεξεργαστη και μητρική.Σιγά που θα με πιάσουν κορόιδο.

Που και πάλι,δίνεις 150 ευρώ και παίρνεις έναν 860κ και μια μητρική,κουμπώνεις τα πράγματα που ήδη έχεις ,και μια χαρά.

Φτάσαμε τα 450..καλά είναι για σύστημα με 8gb ram,ssd και 750ti.

Ειναι πραγματικα δαπανη χρηματων να αναβαθμισεις ενα τοσο παλιο συστημα.

Αν ειναι να δωσεις 55 ευρω και να εχεις ενα πισι,που για τα επομενα 2+ χρονια θα παιζει ταινιακια,θα μπαινει στο ιντερνετ απροσκοπτα,και θα παίζεις τα παιχνίδια που έπαιζες καλύτερα,οχι.Αν θες να παιζεις παιχνιδαρες,ναι.

• Like 4
Δημοσ.

Αξίζει η αλλαγή που λες.

Συνδύασέ τη και με αλλαγή του κύριου σκληρού σε ssd και είσαι άρχοντας.

Ακόμα και τον E8400 να βάλεις που είναι 2πύρινος θα έχεις μεγάλη διαφορά.

O SSD είναι must σε κάθε περίπτωση.

φιλε μεγια σου.

καλο ειναι να διαβαζεις ολα τα ποστ για να κρινεις μερικους, κατεληξες σε αυτο που σου προτεινα εξαρχης τελικα.

το επομενο βημα (και τελευταιο για 775) ειναι να βαλεις και ενα ssd (φτηνο παρε). το συστημα σου θα απογειωθει.

Δημοσ.

Μια τελευταία ερώτηση. :)

Το παιδί που πουλάει τον E5450, δίνει και τον Χ5460 στα 45 ευρώ.

Έχουν κάποια διαφορά αυτοί οι δυο, σε σχέση απόδοσης? Αξίζει να πάω στον Χ5460 για κάποιο λόγο?

Δημοσ.

Εχει σημαντικα υψηλοτερο tdp (120) οποτε δεν το προτεινω... Καθαρα λογω μητρικης. Αλλα ειναι γαματη τιμη.

Στειλε σε πμ τον φιλο να το εχω στα υποψην μου :-)

Δημοσ.

Δημοσίευση Χθες, 21:41

Εχει σημαντικα υψηλοτερο tdp (120) οποτε δεν το προτεινω... Καθαρα λογω μητρικης. Αλλα ειναι γαματη τιμη. 

Στειλε σε πμ τον φιλο να το εχω στα υποψην μου  :-)

Στο Support List της μητρικής γράφει πως υποστηρίζει μέχρι και Intel Core 2 Extreme, που χρειάζονται 130Watt. (http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3134#sp)

Για αυτό και ρώτησα αν θα υποστηρίζει τον Χ5460 που θέλει 120Watt.

Δημοσ.

διαβασα το θεμα συνοπτικα, και οι παρατηρησεις που θα κανω ειναι οι εξης. 

αφου θες να αναβαθμισεις το υπαρχον πισι, αναγκαστικα χρειαζεσαι CPU και RAM.  η καλυτερη λυση σαφως ειναι ο XEON.  η μητρικη σου υποστηριζει επεξεργαστες μεχρι TDP135w, οποτε λογικα δεν θα εχεις θεμα. ομως αυτο που θα κανεις πριν αλλαξεις επεξεργαστη, αν δεν το εχεις κανει ηδη, ειναι να κανεις update BIOS στο τελευταιο που υπαρχει για την μητρικη σου.

μνημη κοιτα να βαλεις +4gb ακομα. αν παιζεις καινουρια παιχνιδια, θα χρειαστεις μνημη.  τα 4gb πλεον δεν αρκουν σε ενα συστημα, αν θες να κρατησει και καμια 2ετια. 

αυτα λοιπον ειναι τα 2 κομματια που θα λαβεις υποψη σου, κυριως, σαν αναβαθμιση του υπαρχοντος. 

τωρα...., τα υπολοιπα που πρεπει να βαλεις, δλδ τροφοδοτικο και δισκο, δεν τα λαμβανεις υποψη σου σαν αναβαθμιση του υπαρχοντος συστηματος, αλλα σαν γενικοτερη αναβαθμιση, διοτι αυτα τα κομματια θα μεινουν και στο επομενο πισι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...