papageorge007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Με μια έρευνα στις αγγελίες βρήκα αρκετούς xeon σκαλισμένους για Socket 775 σε πολύ καλή τιμή, αλλά δεν ξέρω ποιον να διαλέξω για το σύστημα μου. Ποιος θα ήταν ο καλύτερος για να μπει στη μητρική μου χωρίς πρόβλημα και να μου δώσει την καλύτερη απόδοση?
trujillo2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Παιδια το γραφουμε ολοι εδω μεσα, μην τσιγκουνευεστε τα χρηματα για το τροφοδοτικο. Μπορει στα ματια καποιου αρχαριου να μη φαινεται αναγκαιο σαν αναβαθμιση, ομως ειναι ακρως απαραιτητο για τη σωστη λειτουργια και τη διαρκεια ζωης του συστηματος μας. αστους να μαθουν the hard way...... 2
AETOLOFITIS Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 e5450. αυτον ειχα αγορασει και στον προτεινω. ειναι στα 3ghz.
papageorge007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Είδα πως ο X5460 είναι πολύ καλός, αλλά χρειάζεται 120Watt, δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια από τον E5400 που έχω τώρα. Επομένως φοβάμαι πως θα έχω πρόβλημα. Εσείς τι λέτε?
iSwearSheWas18 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Είδα πως ο X5460 είναι πολύ καλός, αλλά χρειάζεται 120Watt, δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια από τον E5400 που έχω τώρα. Επομένως φοβάμαι πως θα έχω πρόβλημα. Εσείς τι λέτε? φιλε οι λυσεις που σου προτεινουν ειναι μπακαλιστικες.Ενα 150-200 θα το φας γι'αυτες τις αλλαγες που σκοπευεις να κανεις.Αναγκαστικα επειτα απο 2 χρονια(max)(και τον καλυτερο 775 να παρεις)θα χρειαστει να αλλαξεις pc.Θα σου προτεινα να μαζεψεις ενα 700-800 να στησεις ενα κανουργιο υπολογιστη ή να δωσεις ενα 500-600 να παρεις εναν μεταχειρισμενο ή να αγορασεις μεταχειρισμενα parts.Ρωτα κ' εμενα που εχω εναν qx 6700,8gb ram,ssd,kai gtx 750 ti.Μεχρι το καλοκαιρι του 2016 θα πρεπει να εχω αλλαξει υπολογιστη γιατι εχει ηδη αρχισει και τα βρισκει σκουρα.Τι καταλαβα?Εδωσα 300 ευρω για να παρω καρτα γραφικων,ραμ και ssd ενω θα μπορουσα να ειχα αγορασει εναν μεταχειρισμενο ι7 200-250 ευρω,μια μητρικη μεταχειρισμενη ενα 70 και 8gb ραμ ενα 50αρι και θα ημουν τελειος.Ειναι πραγματικα δαπανη χρηματων να αναβαθμισεις ενα τοσο παλιο συστημα.
NT1G Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ε ναι σωστά , γιατί κάρτα γραφικών ή ssd δεν θα έπαιρνες, έφτανε του i7.. 3
papageorge007 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δε νομίζω να μου βγει πανω από 100€ γιατί θα πάρω μεταχειρισμένο CPU & RAM και ενα τροφοδοτικό. Έχω GPU. Και θα βάλω κι εναν SSD αργότερα. Έτσι κι αλλιώς, δε θέλω κάτι τρομερό. Θέλω απλα άνετο browsing και να παίζω μερικά games, όχι με τέλεια γραφικά. Δεν είμαι και ο πιο απαιτητικός χρήστης. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Η διαφορά από τον διπύρηνο που έχεις σε τετραπύρηνο θα είναι χαοτική πίστεψέ με. Ο e5400 έχοντας τον δοκιμάσει σε pc φίλου δεν μου δημιούργησε και την πιο θετική εντύπωση, ο xeon θα κάνει τα πράγματα σαφώς καλύτερα.
papageorge007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Έχω διαβάσει αρκετά αυτές τις μέρες σχετικα με τους Xeon και τους Core 2 Quad.Απο ότι διάβασα οι Xeon είναι φτιαγμένοι για server, επόμενος είναι πολύ ανθεκτικοί και έχουν καλό multitasking. Κατα τη γνώμη σας, ποιός θα ηταν καλύτερος για οικιακή χρήση? Δηλαδή για browsing, gaming και λίγο video rendering? Ένας Xeon ή ένας Core 2 Quad?
AbsolutOwner Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 οπως το ειπες ειναι για server και ειναι φτιαγμένοι για αρκετα πραγματα παραπάνω απο τους συμβατικούς επεξεργαστες για αυτο και ολας ειναι πιο ακριβοι σε γενικες γραμμες.Εν μέρη ειναι πολυτέλεια αλλα εφοσον πας για μεταχειρισμένο καλυτερα xeon για να εχεις και μεγαλύτερη διάρκεια. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Xeon μακράν καλύτερος, καλό multitasking έχουν και οι δύο, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, απλά οι διαφορές έγκεινται στο γεγονός ότι οι xeon είναι δοκιμασμένοι από την intel σε πιο αντίξοες συνθήκες από ότι οι quad, δηλαδή θεωρητικά και πρακτικά είναι πιο ανθεκτικοί σε πολύωρες και βαριές εργασίες (έχουν δηλαδή ανώτερο θερμικό όριο από τους quad για να μην έχουν θέμα θερμοκρασιών) και επίσης έχουν ελαφρώς χαμηλότερο tdp από τους αντίστοιχους quad. Με λίγα λόγια καλύτερα πήγαινε σε xeon socket 771 μονταρισμένο για 775 και θα είσαι καλυμμένος. Επίσης από όσο ξέρω οι xeon έχουν καλύτερο overclockability σε σχέση με τους αντίστοιχους quad. 1
papageorge007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μπορείτε να μου προτείνετε μερικούς καλούς Xeon για την δουλειά που θέλω.
Apple fanboy Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 φιλε οι λυσεις που σου προτεινουν ειναι μπακαλιστικες.Ενα 150-200 θα το φας γι'αυτες τις αλλαγες που σκοπευεις να κανεις.Αναγκαστικα επειτα απο 2 χρονια(max)(και τον καλυτερο 775 να παρεις)θα χρειαστει να αλλαξεις pc.Θα σου προτεινα να μαζεψεις ενα 700-800 να στησεις ενα κανουργιο υπολογιστη ή να δωσεις ενα 500-600 να παρεις εναν μεταχειρισμενο ή να αγορασεις μεταχειρισμενα parts.Ρωτα κ' εμενα που εχω εναν qx 6700,8gb ram,ssd,kai gtx 750 ti.Μεχρι το καλοκαιρι του 2016 θα πρεπει να εχω αλλαξει υπολογιστη γιατι εχει ηδη αρχισει και τα βρισκει σκουρα.Τι καταλαβα?Εδωσα 300 ευρω για να παρω καρτα γραφικων,ραμ και ssd ενω θα μπορουσα να ειχα αγορασει εναν μεταχειρισμενο ι7 200-250 ευρω,μια μητρικη μεταχειρισμενη ενα 70 και 8gb ραμ ενα 50αρι και θα ημουν τελειος.Ειναι πραγματικα δαπανη χρηματων να αναβαθμισεις ενα τοσο παλιο συστημα. iWouldSwearIDidNotReadCorrectly Ο,τι να'ναι..απο που να το πρωτοπιασω Μόνο στο τελευταίο δεν έχει άδικο. 2
Apple fanboy Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Γεια σε όλους! Έχω το παρακάτω PC: •PSU: Sweex PS040 - 650w Watt •Motherboard: Gigabyte G31M-ES2L (Socket 775) •CPU: Intel Pentium Dual-Core E5400 @ 2.70GHz •RAM: Kingston 2,00GB DDR2 @ 800MHz (Λειτουργεί σε Single Channel στα 400MHz) •GPU: Sapphire R7 260X 1GB •HDD: Western Digital Green 500GB Γενικα,πρεπει να ριξεις χρημα. τροφοδοτικο αλλαγη. ραμ αναβαθμιση. σκληρος,και απορω που δεν το ειδε κανεις,αγορα νεου. Η φθηνη μου λυση Θα πρεπει να βαλεις αλλα δυο γβ ραμ σιγουρα.Ψαξε εδω στις αγγελιες. Τροφοδοτικο,θα ελεγα να το κρατησεις..το να σου παρει αυτο το συστημα παρεα δεν θα ειναι και μεγαλη απωλεια.. Θα επενδυα σε ενα καλο πολυμπριζο με προστασια,το οποιο και θα σου μεινει φυσικα,και θα μειωσει και τις πιθανοτητες να στεναχωρεθεις. Ο σκληρος σου,wd green,δεν ειναι για να τρεχει λειτουργικο,ειναι για αποθηκευση και μονο.Καπου διαβασα εχεις το συστημα δυο χρονια,μπορεί να είναι και τα ναρκωτικά μεσημεριάτικο..,αν τρεχει δυο χρονια να τον επιστρεψεις στην wd να του στησουν αγαλμα. Εδω τα πραγματα ειναι απλα.Η θα δωσεις 75 να παρεις 120gb samsung evo 850 ssd η 50 και θα παρεις wd blue 500gb hdd.Οπως και να εχει,αχρηστα δε θα πανε,και αφού έχεις μηχανικό ήδη,προτείνω τον ssd. Tώρα για τον επεξεργαστή..αν βρεις κάποιον e/q xxxx στη φθήνια,έχει καλώς.Να δώσεις κάτι 40-60αρια που ζητάνε για xenon,είναι αστείο. Θα κοιτούσα με 40 ευρώ το πολύ,να πάρω μνήμη και επεξεργαστή,να κάνω τη δουλειά μου. Προέχει η αγορά δίσκου όμως. Η λύση Έχουμε 2015...δε λέω πως τα ddr2 συστήματα είναι για ανακύκλωση,ειδικά άμα τρέξουν ένα linux και κάνουν browsing,αλλά ας μη βαυκαλιζόμαστε,λεφτά σε αυτά τα συστήματα,πέρα από ραμ για να αντέξουν το σύγχρονο browsing, είναι πεταμένα λεφτά. PSU THERMALTAKE W0391RE MUNICH 430W 49.90 € CPU AMD ATHLON X4 860K 3.70GHZ BOX 84.90 € ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS A88XM-PLUS RETAIL 81.48 € RAM CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL KIT 57.50 € SSD SAMSUNG MZ-75E120B/EU 850 EVO SERIES 120GB 2.5'' SATA3 78.20 € Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 351.98 € Θεωρώντας πως δίσκο και τροφοδοτικό θες ούτως ή άλλως,αφαιρώντας και το 50αρι+ για ram και cpu που θες να αναβαθμίσεις και λογικό είναι,θα πρέπει να δώσεις περίπου +150 ευρώ.Σπρώξε και τα πράγματα που έχεις,και το σύγχρονο συστηματάκι δεν είναι και τόσο μακρινό. 2
papageorge007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Το θέμα είναι πως θέλω απλα να δώσω λίγο παραπανω χρόνο ζωής στο εξής σύστημα, μέχρι να μαζεψω ενα αξιοπρεπές ποσό για ενα σύγχρονο σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα