Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Έχω το παρακάτω PC:

•PSU: Sweex PS040 - 650w Watt

•Motherboard: Gigabyte G31M-ES2L (Socket 775)

•CPU: Intel Pentium Dual-Core E5400 @ 2.70GHz
•RAM: Kingston 2,00GB DDR2 @ 800MHz (Λειτουργεί σε Single Channel στα 400MHz)
•GPU: Sapphire R7 260X 1GB

•HDD: Western Digital Green 500GB

Λοιπόν. εάν βάλω άλλο ένα dimάκι RAM των 2 GB στα 800MHz και έναν Intel® Core™2 Quad Processor Q6600 ή κάποιον άλλο τετραπύρηνο για Socket 775. Θα δω κάποια αξιόλογη διαφορά στην ταχύτητα του υπολογιστή? Στο σερφάρισμα και στα games?

Αξίζει να κάνω αυτήν την αναβάθμιση ή να πάω σε άλλο Socket?

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αξίζει η αλλαγή που λες.

Συνδύασέ τη και με αλλαγή του κύριου σκληρού σε ssd και είσαι άρχοντας.

Ακόμα και τον E8400 να βάλεις που είναι 2πύρινος θα έχεις μεγάλη διαφορά.

O SSD είναι must σε κάθε περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα του τροφοδοτικού το έχω σκεφτεί αλλά αργότερα. Έτσι κι αλλιώς το σύστημα μου δε χρησιμοποιεί πάνω από 350Watt αυτή τη στιγμή, και το τροφοδοτικό βγάζει πάντα κρύο αέρα. Όλα σε stock ταχύτητες.

Μπορείτε να προτείνεται και κάναν καλό-φθηνό SSD? 

Θα βάλω μέσα το λειτουργικό, το Browser, και 1-2 βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ καθημερινά. Πιστεύω πως ένας SSD των 120GB θα είναι ΟΚ.

Δημοσ.

Το θέμα του τροφοδοτικού το έχω σκεφτεί αλλά αργότερα. Έτσι κι αλλιώς το σύστημα μου δε χρησιμοποιεί πάνω από 350Watt αυτή τη στιγμή, και το τροφοδοτικό βγάζει πάντα κρύο αέρα. Όλα σε stock ταχύτητες.

Μπορείτε να προτείνεται και κάναν καλό-φθηνό SSD? 

Θα βάλω μέσα το λειτουργικό, το Browser, και 1-2 βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ καθημερινά. Πιστεύω πως ένας SSD των 120GB θα είναι ΟΚ.

Το τροφοδοτικό θα αποτελέσει κομμάτι της αναβάθμισής σου τώρα εκτός κ αν στο μέλλον προτιμάς σε μια αλλαγή τάσης της αγαπητής ΔΕΗ κλπ να κλαίς μητρική και ό,τι αλλο πάρει μαζί του το "δροσερό" τροφοδοτικό που έχεις.

Για ssd περίμενε απαντήσεις απο άλλους :-D

• Like 3
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό θα αποτελέσει κομμάτι της αναβάθμισής σου τώρα εκτός κ αν στο μέλλον προτιμάς σε μια αλλαγή τάσης της αγαπητής ΔΕΗ κλπ να κλαίς μητρική και ό,τι αλλο πάρει μαζί του το "δροσερό" τροφοδοτικό που έχεις.

Το έπιασα το νόημα. :)

Δημοσ.

Παιδια το γραφουμε ολοι εδω μεσα, μην τσιγκουνευεστε τα χρηματα για το τροφοδοτικο. Μπορει στα ματια καποιου αρχαριου να μη φαινεται αναγκαιο σαν αναβαθμιση, ομως ειναι ακρως απαραιτητο για τη σωστη λειτουργια και τη διαρκεια ζωης του συστηματος μας.

• Like 2
Δημοσ.

φιλε vision ενα τροφοδοτικο το αγοραζεις και σου μενει. αν το αγορασει τωρα αυριο μεθαυριο θα του μεινει. για ενα 50αρι ειναι αμαρτια να μην εχει pc. ακομη και αν δεν εχει σκοπο να παρει αλλο που σημαινει οτι δεν υπαρχουν χρηματα για πεταμα.

• Like 2
Δημοσ.

με τον sdd δεν θα πιάσεις ποτέ την πραγματική του ταχύτητα με αυτό το σύστημα λόγω SATA interface.

για 256GB βρες κάποιον στο 100άρικο, δεν αξίζει παραπάνω.

και με 128GB μια χαρά θα είσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τροφοδοτικό είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ για το σύστημα και απο αυτό εξαρτάσαι για το αν έχεις PC η όχι. Επειδή συνεχίζεις την ίδια καραμέλα, ακόμα και σε pc των 250€ τροφοδοτικό των 60-70€ θα εβαζα. Να του πάρει καμια μητρική το κινεζοsweex του πληρώνεις μετά αναβάθμιση ολική η θα τον βάζεις να ψάχνει σε αγγελίες για μεταχειρισμενο/ξεσκισμένο mobo s775;

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 2
Δημοσ.

Μισό λεπτό ρε παιδιά, πόσα χρόνια μετράει το εν λόγω τροφοδοτικό στο σύστημα;

όσα και να μετράει,δεν έχει να λέει.

Απο την στιγμή που εμπιστεύεσαι ενα υπολογιστικό σύστημα με μη αξιόπιστο τροφοδοτικό είναι στο έλεος της ΔΕΗ το pc.

Επειδή είδα πως τα έχω γράψει πριν και το κλείνω εδώ, ΔΕΝ αναγκάζω κανέναν να αλλάξει τροφοδοτικό. Του λέω τι ΕΙΝΑΙ σωστό να κάνει εφόσον μας ανέφερε τι έχει.

Απο εκει και πέρα η τσέπη δικιά του είναι και κουμάντο κάνει φυσικά αυτός. Δεν είμαι εγώ κάποιος να του πω τι θα κάνει αλλα τι ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ να κάνει. Το ίδιο θα του έγραφαν και αλλα άτομα εδω πέρα(spank,walker,fulgore,multicorecpu,veteranos και αλλοι που ξεχνάω αυτή την στιγμή)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...