Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νοικίασα πριν 2 βδομάδες ένα αυτοκίνητο απο Budget.

Το αμάξι όταν το παρέλαβα του έριξα μια ματιά γύρω γύρω για γρατζουνιές, δεν είχε κάτι.

Έκανα τη δουλειά μου όλα καλά, το επέστρεψα και μου δώσανε το συμβόλαιο που το υπέγραψα και γώ.

Μετά από λίγες μέρες βλέπω στη πιστωτική μου 300Ε παραπάνω χρέωση!! Τους πήρα τηλ. και μου λένε λόγω ζημιών στη ρόδα μπροστά!! Και μου είπαν να ξαναπάρω για να μιλήσω με τον station manager. Θα πάω αύριο από εκεί να δω τι έγινε. Εγώ όταν το επέστρεψα, δεν είχα δει κάτι.

Μπορώ λέτε να αποδείξω κάτι? Έτσι όπως γίνεται η παράδοση-παραλαβή, κανένας δεν είναι καλυμμένος. Συμφωνώ δικό μου λάθος πρωτίστως αλλά πως να κινηθώ?

Η φάση είναι πως παραλμβάνεις κλειδιά από τα γραφεία τους και σου λένε το αμάξι είναι στο parking του αεροδρομίου, πήγαινε πάρτο. Ομοίως και όταν το επιστρέφεις. Εννοώ δεν υπάρχει κάποιο άτομο από αυτούς μπροστά για να τσεκάρετε μαζί το αμάξι.

Δημοσ.

οσες φορές εχω νοικιάσει αμαξι εχουν ερθει για ελεγχο και στην παραλαβη και την παραδοση... αυτό που εκαναν ειναι εκτός της διαδικασίας... Δεν εχω νοικιάσει ποτε απο την εταιρεία αλλα μπορείς σίγουρα να το κυνηγησεις. Εχεις χαρτι παραδοσης που λεει οτι δεν υπαρχουν ζημίες; (υπογεγραμένο παντα)

Δημοσ.

Πωω....300€ λυπητερή

Εγώ έχω κλείσει για την άλλη βδομάδα, θα το βγάλω βίντεο γύρω-γύρω με το που το πάρω   :P

Βέβαια θα πληρώσω cash οπότε δύσκολα θα μου παίξουν πουστιά

Δημοσ.

το χαρτί είναι το συμβόλαιο μίσθωσης που γράφει τους όρους. θα το ξανακοιτάξω αν γράφει για ζημιές. σίγουρα δικό μου σφάλμα αλλά είναι αντιεπαγγελματικό και εκ μέρους τους. και δε με πήραν καν τηλ. να μου πουν ότι έχει ζημιά!
(εξωτερικό είμαι αν και δε ξέρω αν παίζει ρόλο, απλά το αναφέρω για την οικονομία της συζήτησης)

cash? δε σου ζήτησαν πιστωτική για την κράτηση? πάλι καλα

Δημοσ.

Έκανα κατάθεση μέρος του ποσού για την κράτηση

Από τα ~10 γραφεία που βρήκα online 3-4 νοικιάζουν χωρίς πιστωτική

Δημοσ.

Πριν παραλάβω/παραδώσω αυτοκίνητο πάντα τραβάω φωτογραφίες.

Της Avis το 90% των αυτοκινήτων είναι εξωτερικά gtp.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμένο ήταν στην πένα, ένα Opel Corsa 1.4, 6.500km.

Budget-Avis είναι ίδια εταιρεία, δε το ήξερα πριν.

@Mods: Μετακινήστε το θέμα στο Αυτοκίνητο, όχι στα Αθλητικά

Επεξ/σία από ribo7
Δημοσ.

Βασικά η σωστή διαδικασία είναι ως εξής.

Όταν πας να παραλάβεις, κάνεις έλεγχο με υπάλληλο της εταιρίας γύρω-γύρω το αυτοκίνητο και σημειώνεται σε ένα σχεδιάγραμμα που έχει σημάδια/ζημιές. Το ελέγχεις και μόνος σου και μετά υπογράφεις ότι έτσι το παρέλαβες.

Στην επιστροφή ακολουθείτε την ίδια ακριβώς διαδικασία και ελέγχετε το όχημα, σύμφωνα με το έγγραφο που έχεις ήδη υπογράψει.

Έχεις παραπάνω ζημιές; Πληρώνεις, υπογράφεις και φεύγεις.

Το φέρνεις όπως το παρέλαβες; Υπογράφεις και φεύγεις.

Εσύ γενικά τι διαδικασία ακολούθησες;

Προσωπικά έχω νοικιάσει πάνω από δέκα φορές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Παρόλα αυτά, για να είμαι καλυμένος, πάντα επιλέγω την πλήρη ασφάλιση. Μπορεί να μου στοιχίσει 20-30 € παραπάνω αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το προτείνω σε όλους

Δημοσ.

20-30€/μέρα συνήθως.
Ήταν η πρώτη φορά που νοικίασα στο εξωτερικό.

Προφανώς και το έλεγξα αλλά έκανα λάθος που δε τράβηξα κανά βίντεο.

Ο υπάλληλος σου δίνει τα κλειδιά στο γκισέ και σου λέει, όροφος πάρκινγκ τάδε, θέση τάδε, πήγαινε πάρτο.

Πήγα να δω τι είχε γίνει. Είχαν κάτι φώτος με γρατζουνιές στο ένα τάσι. Να με έφαγε άλλος δε παίζει, λογικά έγιναν κατά την έξοδο από το πάρκινγκ στο κράσπεδο, που είναι στενά συνήθως.
Προφανώς και μπορούσαν να είχαν βγάλει τις φώτο από παλιότερα, δε μπορούσα να αποδείξω κάτι.
Το θέμα είναι πως χρέωσαν 250€ για επισκευή και 50€ διαχειριστικά έξοδα (αυτά τα έγραφε το συμβόλαιο)!! Ζήτησα και περιμένω τιμολόγιο γτ 250€ για ένα τάσι μου φάνηκαν εξωφρενικά!! Ακόμα και όλο το σετ να άλλαξαν.

Δε ξανανοικιάζω ποτέ!! Λάθος μου μεγάλο, ήμουν απρόσεχτος και καραμήτρος στην όλη διαδικασία :(

Δημοσ.

και γιατι δεν κανεις αμφισβητηση χρεους στην τραπεζα της καρτας σου?

ρωτα σε μια αντ.πεια πριν το κανεις ποσο κοστιζει το τασι...(ισως 50ε)

Δημοσ.

Αν είναι μόνο για το τάσι, είναι αστείο ποσό τα λεφτά που σου κράτησαν. 50€ και αν έχει το τάσι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μετά από απανωτά τηλέφωνα και κράξιμο, κατάφερα να μου στείλουν το τιμολόγιο από την επισκευή! Η χρέωση ήταν 110 ευρώ (και πάλι πολλά μου φαίνονται για μία ζάντα) και όχι 250 όπως με είχαν χρεώσει!! Απλά μου είπαν ότι αυτοί έχουν έναν τιμοκατάλογο με χρεώσεις και σε χρεώνουν επι τόπου που διαπιστώνουν τη ζημιά. Και μόλις κάνουν την επισκευή, σου επιστρέφουν-ζητάνε περισσότερα. Το θέμα είναι πως αν δε το κυνηγούσα δε θα με ενημέρωναν ποτέ ότι το τιμολόγιο ήταν πολύ λιγότερο! Τραγικοί!!

(επαναλαμβάνω το αρχικό φταίξιμο δικό μου που δεν το έλεγξα λεπτομερώς με υπάλληλό τους αλλά η αντιμετώπισή τους ληστρική)

(@Mods: Μετακινήστε το θέμα στο Αυτοκίνητο, όχι στα Αθλητικά)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

την επομενη φορα θα το παιρνετε βολτα μαζι, και θα το οδηγατε και οι δυο. Θα εχετε και καμμια 50 φωτο απο το αυτοκινητο. Μονο ετσι...

Αλλιως βρες εναν καλο δικηγορο και ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...