Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στο ψάξιμο για εσωτερικό σκληρό δίσκο για αποθήκευση δεδομένων, κυρίως για 3-4ΤΒ και βλέπω ότι υπάρχουν μερικοί Intenso σε συσκευασία retail σε πολύ καλές τιμες.

- Υπάρχει αυτός ο δίσκος 4ΤΒ στα 130€, ο οποίος βρήκα πως είναι στη πραγματικότητα Toshiba MD04ACA400 στις 7200 στροφές

Διάβασα ότι οι συγκεκριμένοι ανατπύσσονται από την ίδια τη Toshiba και δεν προέρχονται από τη Hitachi, αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες.

- Υπάρχει κι αυτός ο εξωτερικός στα 130€, που είναι όμως Hitachi Deskstar 5K4000, στις 5400 στροφές.

Δεν ξέρω όμως αν θα άξιζε να πάω σε "ενδιάμεσο" κατασκευαστή, καθώς θα ψαχνόμουν περισσότερο σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

Επίσης γενικά δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για Toshiba δίσκους 3.5" για 24/7 λειτουργία...θα προτιμούσα Hitachi, αλλά στη περίπτωση αυτή θα έχανα μάλλον την εγγύηση εφόσον θα άνοιγα την εξωτερική συσκευασία.

Έχουν πάρει και την ανιούσα οι δίσκοι τελευταία...κακός συντονισμός...

τί λέτε; Αξίζουν;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τον έχει βγάλει και τον χρησιμοποιεί ως εσωτερικό δλδ ή είδε τις πληροφορίες μέσω προγράμματος για τον δίσκο;

Δημοσ.

Seagate ST4000DM000 μου βγήκε εμένα...ό,τι βρίσκεται δλδ...

Όπως και νά'χει, τουλάχιστον ένα 20€ κάτω από τις τιμές τους ως standalone drives.

Δημοσ.

Μια χαρά φαίνεται προς το παρόν όντως, κι απ΄όσο διάβασα, πρέπει το μοντέλο στα 4ΤΒ να είναι το πιο αξιόπιστο της σειράς, καλύτερο ακόμη κι από τους Red της WD, βάσει δοκιμών μιας επιχείρησης cloud hosting, που τους είχε θάψει τους Seagate σε προηγούμενη ανάρτησή της.

https://www.backblaze.com/blog/best-hard-drive/

https://www.backblaze.com/blog/best-hard-drive-q4-2014/

Ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής:

Στο HDD Sentinel, μου γράφει το ακόλουθο

"The partition(s) on this hard disk created with 4 K physical sector size. Connecting the hard disk differently than the current connection (by different hard disk controller, USB, eSATA connection) may cause that all folders and files will be unaccessible."

Τί σημαίνει αυτό ακριβώς στη πράξη, γνωρίζει κανείς;

Δεν ζητάω μετάφραση, καταλαβαίνω, αλλά μου φαίνεται περίεργο να λέει πως αν συνδεθεί με άλλον ελεγκτή usb πχ, μπορεί να μην είναι προσβάσιμα τα περιεχόμενά του...

....βέβαια η τελευταία επίσημη έκδοση του προγράμαμτος είναι παλιά, αλλά με προβλημάτισε

Δημοσ.

αυτο συμβαίνει  σιγουρα στους καινουργιους mybook.. οπου υπαρχει κωδικοποίηση την οποια την κανει ο usb controller.. τωρα για τον intenso δεν τον εχω δοκιμάσει ακομα ως εσωτερικο η με αλλον controller παντως ειναι μεγαλη βλακεια αυτο γιατι εμενα στον mybook χαλασε ο controller και εχασα ολα τα αρχεια μου (εχτος αν βρεις εναν ίδιο.. αλλα δεν μπηκα στην διαδικασία διοτι ειχα backup..) ελπιζω να μην υπάρχει τέτοιος περιορισμός και εδω..

Δημοσ.

Πώς έχασες τα αρχεία σου, δεν κατάλαβα...

Δεν έχω καταλάβει, επίσης, τί αφορά εν τέλει αυτός ο περιορισμός που αναφέρεται...θα δουλεύει στον σταθερό, δεν θα δουλεύει στον φορητο; Θα δουλεύει με τον ενσωματωμένο ελεγκτή, δεν θα δουλέψει αν βάλω χωριστό ελεγκτή usb 3.0;

Τον έχω τώρα και αντιγράφει από τους εσωτερικούς μου, μετά θα εγκαταστήσω το νέο usb 3.0 ελεγκτή που έχω και θα δοκιμάσω τον δίσκο να δω αν υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης στα αρχεία...

Πρωτάκουστο θα είναι...

Δημοσ.

εγω μπερδεύτηκα! με τον ελεγχτη εννοούσα τον μετατροπεα sata->usb ο οποιος στον mybook κανει και κρυπτογράφηση και ετσι δεν μπορεις να εχεις πρόσβαση στα αρχεία αν πάθει κατι αυτος παρα μονο αν βρεις κάποιον ιδιο απο αλλον mybook..

Δημοσ.

Εσύ μπερδεύτηκες, αλλά με έκανες και κατάλαβα...

..ο ελεγκτής για τον οποίο μιλάει το πρόγραμμα, λοιπόν, είναι ο ενσωματωμένος στην εξωτερική θήκη...αυτός κάνει τη "κρυπτογράφηση"...

Οπότε αν αλλάξεις ελεγκτή, δλδ ΑΝ

- βγάλεις τον δίσκο και τον βάλεις σε άλλη εξωτερική θήκη

- βγάλεις τον δίσκο και τον συνδέσεις κατευθείαν σε SATA

- ktl

ΤΟΤΕ χάνεις πρόσβαση στα δεδομένα σου...

Αυτό βέβαια δεν είναι κάποιο κλειδί προστασίας του χρήστη, αφού αν του κλέψουν τον δίσκο, θα τον κλεψουν στην θήκη του κατά πάσα πιθανότητα...

...περισσότερο ως τρόπος προστασίας του εμπορικού προϊόντος μου ακούγεται...

Βέβαια αν τον βγάλεις από τη θήκη και μετά γράψεις αρχεία σε αυτόν, υποθέτω δεν θα υπάρχει θέμα...

...η ύπαρξη πάντως του περιορισμού είναι ένα σοβαρό ζήτημα...μην τύχει και σου σπάσει καμιά υποδοχή ή καεί ο ελεγκτής, γιατί χάνονται 4ΤΒ δεδομένων...

Δημοσ.

αυτο ακριβώς ηθελα να πω..! θεωριτικα ειναι κλειδί προστασίας του χρήστη γιατί στον mybook μπορείς να βαλεις κωδικό στην κρυπτογράφηση απλος ακόμα και αν δεν βάλεις κωδικό τα δεδομένα κρυπτογραφουνται κανονικά.. στον intenso παντως, δεν βλεπω κάπου να αναφέρει hardware encryption..βεβαια ο δισκος ειναι σε mbr  και οχι gpt απο την μανα του που θεωριτικα δεν θα μπορουσε να τον δει κανονικα το pc με σατα...

EDIT: εμενα δεν μου βγαζει το sentinel την ειδοποιηση που βγαζει σε εσενα αυτο μπορει να οφειλετε στο οτι εμενα ειναι WD μεσα η επειδη τον εχω κανει gpt οποτε αν δεν εχει δεδομενα μεσα μπορεις να δοκιμασεις να τον κανεις gpt..

Δημοσ.

Δεν το αναφέρει κάπου, αλλά τί άλλο θα μπορούσε να σημαίνει άραγε; Δεν πιστεύω δε η διαφορά να είναι η μάρκα του δίσκου, δεν εξηγείται συγκεκριμένα απ' αυτό δλδ.

Έστειλα μήνυμα στην Intenso ζητώντας λεπτομέρειες επ' αυτού, ελπίζω να απαντήσουν και σύντομα.

Το περίεργο με αυτόν τον δίσκο είναι ότι ήρθε φορμαρισμένος με FAT32, αν είναι δυνατόν...

...εγώ τον έκανα φορμάτ σε NTFS προτού αρχίσω να αντιγράφω δεδομένα.

Χθες το βράδυ έβαλα να αντιγράφει 1,5ΤΒ δεδομένων με TeraCopy κι έβαλα να κάνει και "Verify" τα δεδομένα μέσω CRC...12 ώρες χρειάστηκε η αντιγραφή μέσω USB 2.0, κι άλλες τόσες η επιβεβαίωση των δεδομένων..σε κανά δίωρο τελειώνει...

Πώς έκανες τον δίσκο GPT;

Εγώ πήγα στο Computer Management > Disk Management και με δεξί κλικ στον δίσκο δεν μου δίνει τέτοια επιλογή.

Μήπως επειδή έχει γραμμένα δεδομένα μέσα δεν με αφήνει;

Δεν γνώριζα καλά το θέμα αυτό, με μια αναζήτηση που έκανα βρήκα ότι

- με MBR δεν μπορείς να έχεις διαμέρισμα μεγαλύτερο των 2ΤΒ...ή πως χρειάζεσαι GPT για να δει το λειτουργικό διαμέρισμα άνω των 2ΤΒ

- για να έχεις επιλογή boot, χρειάζεσαι και GPT και UEFI bios...

...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήδη είναι GPT, ότι δλδ φαίνεται κανονικά στα Win7x64;

Δεν είδα κάποια διάκριση για το μέσο σύνδεσης, δηλαδή πως μέσω USB βλέπει και με MBR διαμέρισμα άνω των 2ΤΒ...

------------------------------------------------------

Άκυρο, είδα κι εγώ πως είναι MBR...πώς είναι δυνατόν όμως δεν καταλαβαίνω...

Μήπως αυτό κάνει ο ελεγκτής SATA>USB και σ'αυτό αναφέρεται το παραπάνω μήνυμα,

- καθιστά δυνατή τη πρόσβαση σε δίσκο άνω των 2ΤΒ, ενώ έχει MBR

- ρυθμίζει θέματα "alignment" λόγω Advanced Format 4K σε λειτουργικά που δεν υποστηρίζουν, πχ WinXP x32;

Φτού...μάλλον θα πρέπει να σβήσω το partition και να το μετατρέψω σε GUID PT

Δημοσ.

ναι απο οτι εχω καταλαβει και εγω ο ελεγκτης ειναι που κανει τον δισκο να φαίνεται κανονικα και να παρακάμπτει τους περιορισμούς του mbr! εγω απο οτι θυμαμαι ακολούθησα αυτον τον τροπο http://www.sevenforums.com/tutorials/26193-convert-mbr-disk-gpt-disk.html

(τον 2ο με το cmd)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...