bourojean Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, Εχω ενοικιαζομενα εξοχικα σε εναν οικισμο στη Χαλκιδικη (ναι, που σαν αυτη δεν εχει! ) και αντιμετωπιζω προβλημα με το ιντερνετ στα σπιτια που νοικιαζω. Για να ειμαι σαφης και να σας βοηθησω να με βοηθησετε, επισυναψα ενα απαραμιιλο εργο τεχνης, ενα σκιτσο του οικισμου και παραθετω τα εξης: 1) Ο χωρος: Οικισμος με μια πλευρα μεζονετες (νοτια) και μια μερια πολυκατοικιες (βορεια) με διαμερισματα Στο μηκος το οικοπεδο ειναι περιπου 100-120μ και στο πλατος περιπου 50. Τα δικα μου οικηματα ειναι τα σημειωμενα με μπλε, δηλαδη στην κατω πλευρα οι μεζονετες 8,9,10,11 και στη βορεια οι Μ1,Μ2 και η πολυκατοικια Ρ1 με 6 διαμερισματα. Τοσο οι μεζονετες οσο και η πολυκατοικια εχουν 3 οροφους. Η εκταση που ειναι τα δικα μου σπιτια και με ενδιαφερει ειναι στο μηκος 40-50μ και στο πλατος ολο, δλδ αλλα 50. 2) Ο εξοπλισμος : Εγω μενω στο οικημα 8. Στον 1ο οροφο απο τη μεσα/ βορεια μερια ειναι το ρουτερ μου (ενα στανταρ huawei HG530) του ΟΤΕ. Απ αυτο βγαινει κατευθειαν καλωδιο και στο μπαλκονι εξω ειναι συνδεδεμενο με κεραια MikroTik Groove A 52hpn. Η γραμμη ειναι 24ρα που στο τεστ στο ookla δειχνει 9.3 dl, 0.66up 3) Το προβλημα: Εχω πολυ συχνα αποσυνδεσεις/ αδυναμια συνδεσης πελατων. Αυτο το παρατηρησα και περυσι, αλλα το απεδωσα στο μεγαλο αριθμο πελατων που συνδεονταν ,δεδομενου οτι ηταν μια καλη χρονια και εκτιμουσα οτι συνδεονταν 30+πελατες. Φετος ομως, δεν πρεπει να ναι πανω απο 10-15 συνδεσεις πανω, κι αυτες οχι ταυτοχρονα η ολη την ωρα εν χρηση. Ομως, ενω το σημα απο την κεραια καλυπτει ολη την περιοχη, συχνα πελατες παραπονουνται οτι δε συνδεονται στο δικτυο μου. (ενω ξερουν τον κωδικο κτλ). Αμα κανω restart το ρουτερ, συνηθως συνδεονται, αλλα καποιος που ηταν συνδεδεμενος νωριτερα, μολις παει να μπει συνηθως δεν μπορει εκεινος πια. Το μαξιμου των θεσεων στο δικτυο που χω κανει με την κεραια ειναι μεγαλο, δλδ υπαρχει χωρος για περισσοτερες συνδεσεις. Μηπως ομως δεν τις σηκωνει το δικτυο? Η φταιει το μοντεμ/ρουτερ? Λογω της διαταξης, καλωδιο δεν μπορω να τραβηξω για ενσυρματο δικτυο (τα ενδιαμεσα γκρι και πρασινα ειναι πλακοστρωτο με πετρα και κηποι με γκαζον, τα οποια ειναι αδυνατο να σκαφτουν κτλ) οποτε θελω ασυρματη λυση. θα λυνοταν με πιο καλο εξοπλισμο? (μοντεμ, ρουτερ, η κεραια νομιζω ειναι καλη) και τι προτεινετε? Ευχαριστω!
Smokey Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Το ρούτερ του ΟΤΕ είναι σε bridge mode; Το mikrotik μοιράζει διευθύνσεις (dhcp);
tsakonas Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Χρειαζεσαι τουλαχιστον ενα ακομα access point για να μοιραζεται το φορτιο.
bourojean Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Επειδη απο δικτυα κτλ ειμαι λιγο ασχετος, για βοηθηστε λιγο: Smokey αυτο καπου στις ρυθμισεις το βλεπω φανταζομαι ε? που? Τσακωνα εννοεις να βαλω αλλη μια τετοια κεραια και να στησω ενα δευτερο δικτυο?
paris514 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Αποσυνδεσεις με φουλ σημα? To σημα του wifi επηρεαζεται απο οπτικα εμποδια Μηπως κανει διακοπες το miktotik? Το χεις τσεκαρει με signal meter? Για μενα πρεπει να πας σε λειτουργεια hotspot και το μικροτικ να αναλαβει το ρολο του ρουτερ pppoe Μετα μπορεις να κολλησεις και μερικα ubiquiti unifi στις κολωνες φωτισμου Υπαρχουν mikrotik που μπορουν να παρουν περισσοτερων της μιας adsl για να μοιρασουν,αφου λες οτι πας μονο μεχρι 9 αν και θα σου συνιστουσα να ψαξεις τι θορυβο εχει η περιοχη σου με ενα γειτονα που εχει κουμπωσει κατευθειαν στο κουτι του οτε
bourojean Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Οχι και τελειως φουλ, αφου μεσολαβουν αρκετοι τοιχοι στο χωρο, αναλογα το καθε σπιτι. Παρ΄ολ΄αυτα, σημα εχει, παντου, εστω και οχι το ιδιο δυνατο. Το mikrotik δεν πρεπει να κανει διακοπες γιατι εγω εχω κανονικα ιντερνετ, αν εκανε διακοπη φανταζομαι δε θα ειχα ουτε εγω, ε? Επειδη λιγο τ οχασα με τις τεχνικες λεπτομερειες, το συστημα μου το χε βαλει ενας γνωστος ως εξης: Το μοντεμ/ρουτερ της huawei δινει κανονικα το δικτυο "ΟΤΕ" . Σ αυτο πανω ειναι με καλωδιο η κεραια της mikrotik που δημιουργει ενα δευτερο "δικτυο" (hotspot?access point? κατι τετοιο νομιζω ) το "SM", απ οπου και μπαινουμε ολοι (καθως αυτο δινει το ισχυροτερο σημα).
Smokey Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Αυτο που θα έκανα εγώ είναι το εξής. Θα έβαζα το ρούτερ του ΟΤΕ σε bridge mode έπειτα σαν κεντρικό ρούτερ που θα γίνεται όλη η διαχείριση θα εβαζα ένα mikrotik 951ui. http://www.skroutz.gr/s/3746032/Routerboard-RB951Ui-2HnD.html Σαν access point που απο ότι καταλαβαίνω χρειάζεσαι εξωτερικό θα πήγενα σε unifi outdoor. Με αυτά τα μηχανήματα θα μπορείς να καλύψεις τους 30 χρήστες που θέλεις και με το παραπάνω. Unifi Outdoor http://computers.xpatit.gr/173-2.4GHz/2390-Ubiquiti-UAP-OUTDOOR-Outdoor-A.P.-MIMO-24GHz.html
paris514 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Οχι και τελειως φουλ, αφου μεσολαβουν αρκετοι τοιχοι στο χωρο, αναλογα το καθε σπιτι. Παρ΄ολ΄αυτα, σημα εχει, παντου, εστω και οχι το ιδιο δυνατο. Το mikrotik δεν πρεπει να κανει διακοπες γιατι εγω εχω κανονικα ιντερνετ, αν εκανε διακοπη φανταζομαι δε θα ειχα ουτε εγω, ε? Επειδη λιγο τ οχασα με τις τεχνικες λεπτομερειες, το συστημα μου το χε βαλει ενας γνωστος ως εξης: Το μοντεμ/ρουτερ της huawei δινει κανονικα το δικτυο "ΟΤΕ" . Σ αυτο πανω ειναι με καλωδιο η κεραια της mikrotik που δημιουργει ενα δευτερο "δικτυο" (hotspot?access point? κατι τετοιο νομιζω ) το "SM", απ οπου και μπαινουμε ολοι (καθως αυτο δινει το ισχυροτερο σημα). Access point το εχει Πρεπει να πας σε hotspot για τοσους χρηστες και να βαλες και unifi
bourojean Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Λοιπον, απ οτι καταλαβα , προχωραμε σε αλλαγη ρουτερ με το http://www.skroutz.gr/s/3746032/Routerboard-RB951Ui-2HnD.htmlπου προτεινε ο φιλος παραπανω. Το mikrotik που εχω, δε δουλευει ηδη σαν access point? τι θα κερδισω με το unify που προτεινετε? http://computers.xpatit.gr/173-2.4GHz/2390-Ubiquiti-UAP-OUTDOOR-Outdoor-A.P.-MIMO-24GHz.htmlΗ δεν ειναι το ιδιο? Θα χρειαστω κατι αλλο η με αυτο τον εξοπλισμο θα μπορω κανω hotspot και θα μαι καλυμμενος?
Smokey Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Hotspot αν καταλαβαίνουμε το ίδιο σημαίνει οτι θα προβάλεις σε κάθε συσκευή που θα συνδέεται μια login page με username και password. Aυτό θέλεις; Με το unifi θα μπορείς να σηκώσεις περισσότερους χρήστες απο ότι με το mikrotik groove. Στην ουσία το mikrotik 951ui θα παίζει χωρίς να κάνεις restarts κάθε λίγο και λιγάκι.
misak Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Η λυση ειναι Open-Mesh wifi hotspot access points cloud managed
poihths Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Η λυση ειναι Open-Mesh wifi hotspot access points cloud managed εχεις γεμισει ολα τα ποστ με την ιδια προταση... τουλαχιστον να εδινες και μερικες οδηγιες τι ειναι αυτο... 1
misak Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 εχεις γεμισει ολα τα ποστ με την ιδια προταση... τουλαχιστον να εδινες και μερικες οδηγιες τι ειναι αυτο... τοσο δυσκολο σου ειναι να ψαξεις στο google ??? " open mesh wifi ".
rfc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 εχεις γεμισει ολα τα ποστ με την ιδια προταση... τουλαχιστον να εδινες και μερικες οδηγιες τι ειναι αυτο... O τυπος ειναι το καινουργιο μας τρολλακι.... να του φερεστε καλα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα