Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παλικάρια.

Λοιπόν, σαν γονιός ζω το δράμα του "θέλω μηχανάκι" από τον 14χρονο γιο, κάτι που βίωσε και ο συγχωρεμένος ο πατέρας και η μανούλα μου πριν πολύ πολύ καιρό. Ένα συναίσθημα φόβου-πανικού και πάλι φόβου που βίωναν, βιώνουν και θα βιώνουν για πάντα οι γονείς.

Επί του θέματος λοιπόν (γιατί και γαμώ τους προλόγους κάνω), λέω να του πάρω κάνα εντουράκι να ξε-καυλώνει στα χώματα, τα χωράφια και τις πίστες μην πάει να φάει κάναν άνθρωπο ή το κεφάλι του το ίδιο. Απλά το θέμα μου είναι:

1) Η αξιοπιστία τους. Θα βγάλει κάνα δυο χρόνια ή είναι εντελώς ψευτιές;

2) Το μέγεθος. Σχεδόν άντρας είναι (αρκετά ανεπτυγμένος, 1,68 στα 60 κιλά γεροδεμένος), δεν γίνεται να καβαλάει μαλακία 55εκ. Σε πιο ψηλό και φθηνό τύπου κροσσάκι υπάρχει; Και αν ναι που; Ηράκλειο Κρήτης μένω εγώ, τώρα και από αλλού να μου στείλουν μάλλον φθηνά θα έρθει.

Να στε καλά!

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παλικάρια.

Λοιπόν, σαν γονιός ζω το δράμα του "θέλω μηχανάκι" από τον 14χρονο γιο, κάτι που βίωσε και ο συγχωρεμένος ο πατέρας και η μανούλα μου πριν πολύ πολύ καιρό. Ένα συναίσθημα φόβου-πανικού και πάλι φόβου που βίωναν, βιώνουν και θα βιώνουν για πάντα οι γονείς.

Επί του θέματος λοιπόν (γιατί και γαμώ τους προλόγους κάνω), λέω να του πάρω κάνα εντουράκι να ξε-καυλώνει στα χώματα, τα χωράφια και τις πίστες μην πάει να φάει κάναν άνθρωπο ή το κεφάλι του το ίδιο. Απλά το θέμα μου είναι:

1) Η αξιοπιστία τους. Θα βγάλει κάνα δυο χρόνια ή είναι εντελώς ψευτιές;

2) Το μέγεθος. Σχεδόν άντρας είναι (αρκετά ανεπτυγμένος, 1,68 στα 60 κιλά γεροδεμένος), δεν γίνεται να καβαλάει μαλακία 55εκ. Σε πιο ψηλό και φθηνό τύπου κροσσάκι υπάρχει; Και αν ναι που; Ηράκλειο Κρήτης μένω εγώ, τώρα και από αλλού να μου στείλουν μάλλον φθηνά θα έρθει.

Να στε καλά!

Καλη δυναμη!!!! Νοιωθω τυχερος που ο 23χρονος τωρα γιος μου μπορει να πηρε απο τα 21 αμαξι αλλα ποτε δεν μου ζητησε "σκοτωστρα" ...Ετσι τα λεω εγω ...Μπορει και να εχω αδικο .

• Like 2
Δημοσ.

προσωπικα σε νιώθω, αν και ποτε δεν ενιωθα έλξη για τα διτροχα...

ΑΝ ήμουν στη θέση σου θα του εβαζα αρχικά μυαλό, επειτα θα του επαιρνα ενα καλο κράνος και στη συνέχεια αφου βγαλει δίπλωμα και αποδείξει ότι ειναι σοβαρός ένα 50αρι...

Σε αυτα τα μικρά μονο κινδύνους βλέπω (γιατι δε πρόκειται να μεινει στα χωράφια και τις πιστες και το ξερουμε καλα όλοι όσοι εχουμε πάει επαρχία...)

• Like 1
Δημοσ.

14 και μηχανάκι?  Πολύ κακώς φίλε που το σκέφτεσαι κιόλας....πάρτου ένα ποδήλατο μέχρι τα 16+ (για να βγάλει και δίπλωμα)   για να μην χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο μετά.Και εκτός αυτού δεν τον καλύπτει τίποτα και κανένας ΑΝ .....   εσένα θα τρέχουν...

Δημοσ.

Δείτε μάγκες σας ασπάζομαι πραγματικά και απόλυτα. Αλλά ας ξεκαυλώσει τώρα στα 14 με το "πατίνι" παρά στα 18 να παρει καμιά χιλιάρα να με τρέχει στην καλύτερη σε δικαστήρια, στη μεσαία σε νοσοκομεία και στη χειρότερη στο νεκροταφείο του χωριού. Αφήστε που θα καβαλάει και τις σκοτώστρες φίλων του. Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία τα παιδιά δεν τα ελέγχεις, ούτε ελεγχόμασταν ως παιδιά.

Καταλάβετέ με παρακαλώ, λέτε να θέλω να του πάρω μηχανάκι;

Απλά αν πέσει τώρα και γδάρει το χέρι του μικρός, θα φοβηθεί και δε θα σπάσει το κεφάλι του μεγάλος. Αυτό είναι κανόνας!

• Like 2
Δημοσ.

δηλαδή πρέπει να πάθει κάτι για να μάθει? δεν γίνεται να μάθει από τους γονείς του με τα λόγια? τι θα πει να ξεκαυλώσει....

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

• Like 1
Δημοσ.

Η καλύτερη κίνηση είναι να ξεκινήσει μικρός. Σε μια μικρή πίστα, ή σε κλειστό/απομονωμένο χώρο είνα ΟΚ. Θα κάνει το κέφι του και παράλληλα θα μάθει.

Κι αν του αρέσει, θα έχει μετά  και τις βάσεις να οδηγήσει στο δρόμο νόμιμα και δεν θα έχει και την τρέλα της αναμονής που ίσως να τον ωθούσε να κάνει τα παλαβά του.

Διάλογος χρειάζεται πάνω απ'ολα και σωστή καθοδήγηση. Αν μάθει να σέβεται τον εαυτό του και το μηχανάκι, τότε δεν θα οδηγεί μια "σκοτώστρα" όπως λένε οι προλαλήσαντες.

δηλαδή πρέπει να πάθει κάτι για να μάθει? δεν γίνεται να μάθει από τους γονείς του με τα λόγια? τι θα πει να ξεκαυλώσει....

Ένα απόλυτο ΟΧΙ, μπορεί να οδηγήσει σε αντίδραση. Και να τον δεις μια μέρα, να καβαλά μηχανάκι φίλων, ή να έχει αγοράσει ένα μόνος του και οι γονείς να μην έχουν ιδέα (τα έχω δει αυτά).

Το θέμα είναι ότι αφού το επιθυμεί, να του δωθούν οι σωστές βάσεις.

Προσωπικά οδηγώ απο τα 16 μου, νόμιμα και αφού ο πατέρας μου με είχε μυήσει στο χώρο και μου είχε μιλήσει πάρα πολύ αναλυτικά αλλά και ντόμπρα. Θυμάμαι ακόμα μια ατάκα του: "Μιά φορά θα σου κάτσει η στραβή...."

• Like 1
Δημοσ.

Δείτε μάγκες σας ασπάζομαι πραγματικά και απόλυτα. Αλλά ας ξεκαυλώσει τώρα στα 14 με το "πατίνι" παρά στα 18 να παρει καμιά χιλιάρα να με τρέχει στην καλύτερη σε δικαστήρια, στη μεσαία σε νοσοκομεία και στη χειρότερη στο νεκροταφείο του χωριού. Αφήστε που θα καβαλάει και τις σκοτώστρες φίλων του. Δυστυχώς σε αυτή την ηλικία τα παιδιά δεν τα ελέγχεις, ούτε ελεγχόμασταν ως παιδιά.

Καταλάβετέ με παρακαλώ, λέτε να θέλω να του πάρω μηχανάκι;

Απλά αν πέσει τώρα και γδάρει το χέρι του μικρός, θα φοβηθεί και δε θα σπάσει το κεφάλι του μεγάλος. Αυτό είναι κανόνας!

Τί επιχείρημα είναι αυτό που είπες??Είναι σαν να λες να του δώσω ένα τσιγάρο τώρα να καπνίζει ..μην πάει 18 και αρχίσει τα ναρκωτικά...

Φίλε μου ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στα 16 να παίρνουν δίπλωμα για 50 κυβικά...να χει την ασφάλεια του..να είναι κύριος,νόμιμος.

Δικό σου είναι το παιδί έχεις την ευθύνη του..

Και ποιος σου είπε ότι με το "πατίνι" γδέρνεις μόνο το ΄χερι σου και δεν σπας το κεφάλι σου???Για ρώτα κ αυτούς που έχουν πέσει με παπάκια και κυκλοφορούν με λάμες στα πόδια...και ξέρω και αρκετούς γονείς που ντύθηκαν στα μαύρα και βλαστημούν την ώρα και την στιγμή...

Μην το παίρνεις στα αστεία και στο χαβαλέ...είναι πολύ σοβαρό το θέμα.Μπορείς απλά να του το αναβάλλεις λίγο λίγο μέχρι να πάει στην σωστή ηλικία...δεν είναι ανάγκη να του πας κόντρα,ούτε να είσαι απόλυτος μαζί του.

Όλοι σε καταλαβαίνουμε και όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση σου...επίσης καταλαβαίνουμε πως Κρήτη,επαρχία τα πιτσιρίκια έχουν μια περισσότερη ελευθερια σε τέτοια ζητηματα...αλλά 14 είναι πολύ μικρός ακόμα.Το παλικαράκι μπορεί να είναι το πιο προσεκτικό και σοβαρό του κόσμου...και φυσικά δεν θα σου δώσουμε μάθημα πώς να αναθρέψεις το παιδί σου....απλά εαν του πάρεις μηχανάκι...βάζεις μπελάδες στο κεφάλι σου...

Δημοσ.

Τελευταία φορά που απαντώ, πρώτον για να δικαιολογήσω αυτό που έγραψα και 2ον για να μην βγαίνω εκτός θέματος.

Όλοι μας περάσαμε από αυτή την ηλικία που θέλαμε να πάρουμε μηχανάκι να κάνουμε βόλτες κλπ.. Όλοι μας λέγαμε λίγο πολύ, στους γονείς μας, ότι ωριμάσαμε τώρα, δεν θα κάνουμε βλακείες (σούζες-να τρέχουμε κλπ) και γενικά ότι θα είμαστε προσεχτικοί...

Και τώρα σας καλώ να θυμηθείτε τι κάνατε τον πρώτο καιρό που οδηγήσατε αυτοκίνητο ή μηχανάκι... Κατά 95% όλοι κάναμε τα παραπάνω.

Από τη στιγμή που μιλάμε για παιδιά και πόσο μάλλον για το δικό μας παιδί σε κάποια θέματα πρέπει να είμαστε υπερπροστατευτικοί. Τι πάει να πει θα αντιδράσουν και ότι θα αγοράσει μόνος του μηχανάκι κλπ.. όσοι είναι ανήλικα έχουμε την ευθύνη για ότι τους συμβεί.. Τα πάντα, όπως πολύ σωστά είπες φίλε και συμφορουμίτη , εξαρτώνται κυρίως από την οικογένεια και τις παρέες..

Εγώ τουλάχιστον μεγάλωσα μέσα σε μια η οποία δεν μου επέτρεψε κάποια πράγματα να τα κάνω, και για αυτό, πράγματα του στυλ θα αγοράσει μόνος του μηχανάκι μου φαίνονται αδιανόητα(δεν λέω πως δεν συμβαίνουν, αλλά μπορούν να αποφευχθούν).

Τέλος πάντων, νομιζω ότι έγραψα ότι ήθελα να πω... με συγχωρείτε για το σεντόνι.. δεν ήθελα να κουράσω...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αδερφέ, αλλά όταν το ΠΑΙΔΙ γίνει 18 και νομικά πλέον ΔΕΝ θα είναι παιδί εγώ θα πάθω έμφραγμα εάν συμβεί κάτι στο πιο αγαπημένο μου πλάσμα στον κόσμο. Τα λόγια ειναι λόγια, απορρίπτονται, αμφισβητούνται, ξεχνιούνται. Καλώς κακως το πάθημα γίνεται μάθημα. Και ναι, ξέρω να λέω οχι στα παιδιά μου, να ασκώ βέτο, να μην τα αφήνω ανεξέλεγκτα να κάνουν τα δικά τους. Απλά κάνω τώρα μια μικρή υποχώρηση για το καλό όλων και την ηρεμία του σπιτιού και της ζωής μου. Δε θα του πω όχι για να κλαίει σήμερα και αργότερα για εκδίκηση να πάρει καμια ντουκατι να κλαίω εγώ αύριο.

Τί επιχείρημα είναι αυτό που είπες??Είναι σαν να λες να του δώσω ένα τσιγάρο τώρα να καπνίζει ..μην πάει 18 και αρχίσει τα ναρκωτικά...

Φίλε μου ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στα 16 να παίρνουν δίπλωμα για 50 κυβικά...να χει την ασφάλεια του..να είναι κύριος,νόμιμος.

Δικό σου είναι το παιδί έχεις την ευθύνη του..

Και ποιος σου είπε ότι με το "πατίνι" γδέρνεις μόνο το ΄χερι σου και δεν σπας το κεφάλι σου???Για ρώτα κ αυτούς που έχουν πέσει με παπάκια και κυκλοφορούν με λάμες στα πόδια...και ξέρω και αρκετούς γονείς που ντύθηκαν στα μαύρα και βλαστημούν την ώρα και την στιγμή...

Μην το παίρνεις στα αστεία και στο χαβαλέ...είναι πολύ σοβαρό το θέμα.Μπορείς απλά να του το αναβάλλεις λίγο λίγο μέχρι να πάει στην σωστή ηλικία...δεν είναι ανάγκη να του πας κόντρα,ούτε να είσαι απόλυτος μαζί του.

Όλοι σε καταλαβαίνουμε και όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση σου...επίσης καταλαβαίνουμε πως Κρήτη,επαρχία τα πιτσιρίκια έχουν μια περισσότερη ελευθερια σε τέτοια ζητηματα...αλλά 14 είναι πολύ μικρός ακόμα.Το παλικαράκι μπορεί να είναι το πιο προσεκτικό και σοβαρό του κόσμου...και φυσικά δεν θα σου δώσουμε μάθημα πώς να αναθρέψεις το παιδί σου....απλά εαν του πάρεις μηχανάκι...βάζεις μπελάδες στο κεφάλι σου...

Καταρχάς μάγκες κάθε γνώμη και άποψη δεκτη και σεβαστή, δεν εκλαμβάνω το πραγματικό ενδιαφέρον σας ούτε σαν υποδείξεις ούτε τίποτα. Φυσικά, κουβέντα να γίνεται.

Κοίταξε, ας εκτονωθεί σημερα στα 20χλμ παρα αύριο στα 200. Οχι φίλε μου με συγχωρείς δεν είναι καθόλου το ίδιο.

Ας διευκρινίσουμε επίσης, οτι από καθαρό φόβο και λαχταρα θέλω να τον μάθω να οδηγεί (και όχι ο κάθε καγκουρας κάφρος φιλος/γνωστος/συμμαθητης του) και όχι από πλάκα, αδιαφορία και οτι δεν το παίρνω στα σοβαρά. Γιατί ΕΓΩ θα του δείξω πως ΠΡΩΤΑ φορα το κράνος, ΠΩΣ πρέπει να περνάει απέναντι και ΠΩΣ να πάρει την στροφή. Εν αντιθέσει με τον κάθε μαλακά σβουρο που θα του πει "είσαι για μια κωλιά/κοντρα/σουζα;"

Και μελό μπορεί να ακουστώ και δε με νοιάζει, αλλα επειδή πολλοί γονείς δίχως να αναφερθεί ποτε η λέξη "μηχανάκι" μες το σπίτι μάζεψαν το παιδί τους νεκρό απτό οδόστρωμα με μηχανάκι φίλου, θέλω να τον μάθω άμεσα. Θέλω να τον μάθω τώρα.

Τελευταία φορά που απαντώ, πρώτον για να δικαιολογήσω αυτό που έγραψα και 2ον για να μην βγαίνω εκτός θέματος.

Όλοι μας περάσαμε από αυτή την ηλικία που θέλαμε να πάρουμε μηχανάκι να κάνουμε βόλτες κλπ.. Όλοι μας λέγαμε λίγο πολύ, στους γονείς μας, ότι ωριμάσαμε τώρα, δεν θα κάνουμε βλακείες (σούζες-να τρέχουμε κλπ) και γενικά ότι θα είμαστε προσεχτικοί...

Και τώρα σας καλώ να θυμηθείτε τι κάνατε τον πρώτο καιρό που οδηγήσατε αυτοκίνητο ή μηχανάκι... Κατά 95% όλοι κάναμε τα παραπάνω.

Από τη στιγμή που μιλάμε για παιδιά και πόσο μάλλον για το δικό μας παιδί σε κάποια θέματα πρέπει να είμαστε υπερπροστατευτικοί. Τι πάει να πει θα αντιδράσουν και ότι θα αγοράσει μόνος του μηχανάκι κλπ.. όσοι είναι ανήλικα έχουμε την ευθύνη για ότι τους συμβεί.. Τα πάντα, όπως πολύ σωστά είπες φίλε και συμφορουμίτη , εξαρτώνται κυρίως από την οικογένεια και τις παρέες..

Εγώ τουλάχιστον μεγάλωσα μέσα σε μια η οποία δεν μου επέτρεψε κάποια πράγματα να τα κάνω, και για αυτό, πράγματα του στυλ θα αγοράσει μόνος του μηχανάκι μου φαίνονται αδιανόητα(δεν λέω πως δεν συμβαίνουν, αλλά μπορούν να αποφευχθούν).

Τέλος πάντων, νομιζω ότι έγραψα ότι ήθελα να πω... με συγχωρείτε για το σεντόνι.. δεν ήθελα να κουράσω...

Αδερφέ υπερπροστατευτικοί έως ποτε; Για πάντα; Και στην ενηλικιωση του; Και όταν δεν μπορείς να τον προστατεύσεις από τις ίδιες του τις παρέες; Δυο λύσεις υπάρχουν για να είναι 100% ασφαλής. 1η να έχει σε οτι κάνει υπόδειγμα ΕΜΕΝΑ και να μην κάνει τίποτα πίσω από την πλστη μου. Γι αυτο, πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη του, και ναι να κάνει οτι θελει-αλλα με τον τρόπο που θέλω ΕΓΩ. Όσο για τη 2η, με το συμπάθιο κιόλας το παιδί μου μες το σπίτι δεν το κλειδαμπαρώνω.

• Like 3
Δημοσ.

Αγαπητε tragic αν και δεν οδηγω μηχανη ειχα την ευκαιρια να περασω απο συλλογο μοτοσυκλετας και κυριως eduro . Eπισης οντας φωτορεπορτερ και οαρων στο x fighters που εγινε στην αθηνα ειχα την ευκαιρια να μιλησω νε τους αναβατες. Η μηχανη μπορει εκτος απο μεσω μεταφορας να ειναι ενα αθλημα . Αν θες το παιδι σου να γινει αθλητης και να εχεις οσο το δυνατον πιο ησυχο το κεφαλι σου για τον πως θα κυκλοφορει στον δρομο αργοτετα πρεπει να του δειξεις τα πιο σημαντικα. Απο τα λεγομενα σου στο πρωτο ποστ καταλαβα οτο πρεπει να οδηγας και εσυ μηχανη . Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ασχοληθεις με τον πιτσιρικα σου και να γινεις μεντορας του και δασκαλος . Παρτου ενα καθαροαιμο ωστε να μην το βγαζει εξω, παρε τον καλυτερο δυνατο εξοπλισμο γιατι στην τελικη αυτο θαβτον προστατευει . Ο μικρος θα ειναι πολυ καυλωμενος που θα κανει μοτοκρος και θα εχει το στυλ και τα ρουχα και θα κανει την ποζερια του στους φιλους και στις γκομενες. Ετσι θα τον εχεις αρκετα ελεγχομενο . Αυτο ομως προυποθετει να εισαι μαζι του . Με ενα αντοστπιχο δικο σου μηχανακι να προπονηστε παρεα , γιατι οχι να τον γραψεις και σε κανα αγωνα . Θα μαθει μικρος και θα ξερει να κρινει γυρω του . Τωρα για μηχανακι παιζουν πολλα και οικονομικα . Υαmaha wr 200 καθαροαιμο ,honda xr 250 και γενικα αν ψαξεις θα βρεις πολλα

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητε tragic αν και δεν οδηγω μηχανη ειχα την ευκαιρια να περασω απο συλλογο μοτοσυκλετας και κυριως eduro . Eπισης οντας φωτορεπορτερ και οαρων στο x fighters που εγινε στην αθηνα ειχα την ευκαιρια να μιλησω νε τους αναβατες. Η μηχανη μπορει εκτος απο μεσω μεταφορας να ειναι ενα αθλημα . Αν θες το παιδι σου να γινει αθλητης και να εχεις οσο το δυνατον πιο ησυχο το κεφαλι σου για τον πως θα κυκλοφορει στον δρομο αργοτετα πρεπει να του δειξεις τα πιο σημαντικα. Απο τα λεγομενα σου στο πρωτο ποστ καταλαβα οτο πρεπει να οδηγας και εσυ μηχανη . Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ασχοληθεις με τον πιτσιρικα σου και να γινεις μεντορας του και δασκαλος . Παρτου ενα καθαροαιμο ωστε να μην το βγαζει εξω, παρε τον καλυτερο δυνατο εξοπλισμο γιατι στην τελικη αυτο θαβτον προστατευει . Ο μικρος θα ειναι πολυ καυλωμενος που θα κανει μοτοκρος και θα εχει το στυλ και τα ρουχα και θα κανει την ποζερια του στους φιλους και στις γκομενες. Ετσι θα τον εχεις αρκετα ελεγχομενο . Αυτο ομως προυποθετει να εισαι μαζι του . Με ενα αντοστπιχο δικο σου μηχανακι να προπονηστε παρεα , γιατι οχι να τον γραψεις και σε κανα αγωνα . Θα μαθει μικρος και θα ξερει να κρινει γυρω του . Τωρα για μηχανακι παιζουν πολλα και οικονομικα . Υαmaha wr 200 καθαροαιμο ,honda xr 250 και γενικα αν ψαξεις θα βρεις πολλα

Επιτέλους, ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει παραπάνω από απολυτα-σα να ναι μες το μυαλό μου. Πραγματικά ευχαριστώ αδερφέ για τη στήριξη και τις προτάσεις σου (τις οποίες ελαβα πολύ σοβαρά υπ οψην και άρχισα ήδη να ψάχνω)

Να σαι καλά!

Δημοσ.

Μια χαρά ηλικία έχει για να κάνει τα πρώτα του βήματα σε enduro.

Το ύψος και το βάρος του, του επιτρέπουν να καβαλήσει κανονική μηχανή, μην ασχοληθείς με mini moto, πεταμένα λεφτά.

Όπως και να έχει, έχε υπόψη σου πως δεν είναι φθηνό σπορ.

Μηχανές βρίσκεις ψιλοτσάμπα, μπορείς να του πάρεις ένα δίχρονο KTM 125 με τα brembo, τα WP και τα Magura του με κάνα χιλιάρικο (καθαρό - όχι για δρόμο), αλλά η συντήρηση είναι άλλη υπόθεση.

Κάθε x ώρες πιστονάκι, λάστιχα, αλυσίδες - γρανάζια, αμορτισέρ, εξοπλισμός (κράνη - στολές) κλπ., αν τα βάλεις μαζί μαζεύεται ένα σοβαρό ποσό.

Δεν ξέρω τι υπάρχει στο Ηράκλειο, σε κάποιες περιοχές διοργανώνονται και μαθήματα σε αρχάριους, κάνε μια ερώτηση και στο dirt-bike.gr

• Like 2
Δημοσ.

Ότι μαθαίνει το παιδί μικρό (ξένη γλώσσα, πιάνο, σκι, μηχανάκι) το αφομοιώνει καλύτερα.

Αν εξαιρέσουμε τη γλώσσα ή το πιάνο που δεν έχουν κάποιο κίνδυνο (με εξαίρεση αυτόν που ζει μεσοτοιχία με τον μαθητή του πιάνου!!!) τα άλλα έχουν σαφώς βαθμό επικινδυνότητας.

Όσο πιο μικρός όμως είναι κάποιος τόσο πιο εύκολα συνηθίζει στο "αντικείμενο" και μαθαίνει να κάνει τις ενέργειες που απαιτεί. Ίσως να δέχεται και τις όποιες συμβουλές πιο εύκολα από ένα ξερόλα 18άρη. Ακόμα και η εκ φύσεως "άγνοια κινδύνου" που έχουν όλα τα παιδιά δεν είναι απαραίτητα κακή.

Για να καταλήξω προτιμώ ένα μικρό που ενδεχομένως θα ακούσει κάποιες συμβουλές (για το τι κάνουμε και πότε) και θα του γίνει δεύτερη φύση να αντιδρά σωστά μεγαλώνοντας.

Για να είμαι ειλικρινής (και ακραίος ίσως) θα προτιμούσα ο 14χρονος να είχε ήδη πχ 4 χρόνια εμπειρία, υπό την επίβλεψη του πατέρα του φυσικά.

υγ. δεν έχω οδηγήσει ποτέ 2τροχο (εκτός από ποδήλατο και λίγες βόλτες με το παπάκι του αδερφού) και δεν μπορώ να πω ότι δεν τα φοβάμαι. Αν όμως κάποιος "πρέπει" να οδηγήσει, προτιμώ να το κάνει με σωστές βάσεις (οι οποίες "μπαίνουν" νωρίς).

• Like 1
Δημοσ.

Οπως τα λεει ο απο πανω . Το καλο στο αμερικα ειναι οτι εχουν τρελες απλες και αν ο πατερας ειναι ματσο φτιαχνει πιστα στο σπιτι και απο ηλικιες 6-7 χρονων ξεκινανε να οδηγανε . Οπως καθε πιτσιρικας θελει το παπι για μοστρα. Σκεξου ομως να το κανει για αθλημα κατω απο επιβλεψει ποσο πολυ περηφανος θα ειναι . Ολα οπως ειπαν οι αλλοι ειναι πολλα τα λεφτα. Και για να τον ψησεις θα πρεπει να πατε παρεα να διαλεξει κρανος στολη προατατευτηκα τα παντα πρωτα και μετα μηχανη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...