fatsas2222 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Ο υπολογιστής μου έχει επεξεργαστή AMD FX-6300. Θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίας για τον επεξεργαστή μου (για καλοκαίρι και χειμώνα). Όταν έχω σε χαμηλούς ρυθμούς τα ανεμιστήρια και την ψύχτρα: Η θερμοκρασία του pc: 42-50 βαθμούς με κανονική χρήση | 55-62 ενώ δουλεύω βαριά προγράμματα ή το pc δουλεύει πάνω από 5-6 ώρες Θερμοκρασία δωματίου: 26-33 βαθμούς (ανάλογα την ζέστη της μέρας) Ενώ όταν έχω φουλ τα ανεμιστήρια και την ψύχτρα η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 49-50 βαθμούς Στον υπολογιστή έχω 3 120mm ανεμιστηράκια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
big7 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Κι εγώ θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίες για το pc. Έχω το i5 4460 και σε κανονική χρήση είναι 34-35 βαθμούς ενώ αν τον αφήσω κάποιες ώρες ανοιχτό φτάνει 39 βαθμούς. Η μητρική έχει πάντα περίπου 2 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η κάρτα γραφικών. Υποτίθεται πήρα nvidia και asus για χαμηλότερες θερμοκρασίες (συγκεκριμένα έχω την gtx970) αλλά αυτή σε απλή χρήση (browser και torrent ανοιχτά) φτάνει 43-44 βαθμούς, δέκα βαθμούς πάνω από τον επεξεργαστή και απ'ότι βλέπω από τα διαγράμματα του asus gpu tweak χρησιμοποιείται σε πολύ μικρό ποσοστό όταν κάνω απλή χρήση. Άμα ανοίξω και κανέναν gta v φτάνει 60 βαθμούς... Έχω την εντύπωση ότι τα ανεμιστηράκια της πάντως δεν δουλεύουν ποτέ, γίνεται να τα ανοίξω μέσω κάποιας ρύθμισης? κι αν ναι υπάρχει νόημα σε αυτό ή οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiwrgosP- Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 fatsas, μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες για full load 55-62.. να ανησυχεις για πανω απο 70 βαθμους cpu (σε φουλ Load.. οχι σαν τον ξαδερφο μου που σε idle η cpu του ειναι 97-99 αλλα δεν λεει να αλλαξει παστα). big αντιστοιχα και για σενα.. 43-44 βαθμους ειναι πολυ καλα. Ακομα και 65 να εισαι σε gpu οταν παιζεις παιχνιδια δεν εχεις θεμα.. Παντως η αληθεια ειναι πως και στην gpu Μου (asus gtx 550 ti) τα ανεμιστηρακια δουλευουν χαλια.. Δεν ξερω για ποιον λογο η asus δεν τα αφηνει να πανε πανω απο 45% οταν η καρτα ψηνεται στους 75.. Ετσι αναγκαστικα εχω κατεβασει το msi afterburner και το βαζω στο 60 τοις εκατο και ειμαι κομπλε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
umbrella co. Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σας και των 2. Καλοκαιρι εχουμε, θα ανεβουν αρκετα. Επισης, σχετικα με τη cpu, εαν διαθετετε τη stock ψυκτρα, τοτε οι θερμοκρασιες ειναι λογικο να ειναι τσιμπημενες. Τελος, μπορειτε να κανετε και ενα ξεσκονισμα στο pc για να εχει καλυτερη ροη αερα το κουτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
big7 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Εμένα είναι καινούριο, τον προηγούμενο μήνα αγοράστηκε, απλά προσέχω πολύ τις θερμοκρασίες γιατί ο προηγούμενος υποπτεύομαι ότι τα έπαιξε από τις θερμοκρασίες, ανέβαζε άνετα 100 βαθμούς θερμοκρασία και έχω την εντύπωση ότι το πλαίσιο είχε βάλει μόνο έναν ανεμιστήρα (ήταν turbox ο παλιός δυστυχώς ) Θα κατεβάσω το msi afterburner λοιπόν, η εφαρμογή που έχει η asus δεν είδα να δίνει επιλογή για τα ανεμιστηράκια Άκυρο, το βρήκα, τελικά έχει και χειροκίνητη ρύθμιση, απορώ πως δεν το έβλεπα τα έβαλα στο 79% και κοντεύει να απογειωθεί, μάλλον θα το δοκιμάσω στο 40% για αρχή, να δω αν θα υπάρξει διαφορά και βλέπουμε, από το τίποτα σίγουρα καλύτερα θα είναι Το άφησα 50% τελικά και ήδη η θερμοκρασία έπεσε στους 35 βαθμούς ενώ ακούγεται ελάχιστα ο ανεμιστήρας, μεγάλη βλακεία της asus να τον κλείνει τελείως. Αυτή η διαφορά των σχεδόν 10 βαθμών διαχρονικά πιστεύω καταπονεί αρκετά την κάρτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Ο υπολογιστής μου έχει επεξεργαστή AMD FX-6300. Θα ήθελα να ξέρω ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίας για τον επεξεργαστή μου (για καλοκαίρι και χειμώνα). Όταν έχω σε χαμηλούς ρυθμούς τα ανεμιστήρια και την ψύχτρα: Η θερμοκρασία του pc: 42-50 βαθμούς με κανονική χρήση | 55-62 ενώ δουλεύω βαριά προγράμματα ή το pc δουλεύει πάνω από 5-6 ώρες Θερμοκρασία δωματίου: 26-33 βαθμούς (ανάλογα την ζέστη της μέρας) Ενώ όταν έχω φουλ τα ανεμιστήρια και την ψύχτρα η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 49-50 βαθμούς Στον υπολογιστή έχω 3 120mm ανεμιστηράκια Αν οι θερμοκρασίες που έχεις είναι με stock speed στον επεξεργαστή είσαι καλά ΑΛΛΑ μπορείς να τις κάνεις και καλύτερες γιατί φτάνεις τα όρια του επεξεργαστή. οι FX έχουν όριο 62°C στους πυρήνες και 72°C στο socket. Σκέψου τέτοιες θερμοκρασίες έχω εγώ με τον επεξεργαστή στα 4.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα