Satosman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Παιδια πηγα απο iphone 4 σε android μηπως δω ασπρη μερα. Eχω καποιες ερωτησεις και χρειαζομαι την βοηθεια σας. Το κινητο το αγορασα απο ηλεκτρονικο καταστημα στο skroutz. Μαλλον δεν προοριζεται για την ελληνικη αγορα γιατι μεσα τα μανουαλ ηταν στα ιταλικα. 1)Εγκατεστησα την ελληνικη γλωσσα και πληκτρολογιο και οταν γραφω μηνημα με ελληνικους χαρακτηρες εχω οριο 70. Οταν γραφω με αγγλικους το οριο ειναι 160. Επικοινωνησα με την Lg στην Ελλαδα και μου ειπαν οτι μαλλον το κινητο μου δεν προοριζοταν για την ελληνικη αγορα και οτι δεν μπορει να υποστηριξει πανω απο 70 χαρακτηρες για αυτο τον λογο. Επισης ρωτησα αν μπορω να κανω καποιο update το firmware για να λυθει το προβλημα αλλα μου ειπαν οτι δεν υπαρχει τιποτα που μπορω να κανω. Ξερετε αν υπαρχει καμια λυση γιατι δεν θελω να γραφω στα greeklish συνεχεια. 2)Εκανα backup τα μνμ μου απο το iphone 4 και με το sms2droid περασα τις συνομιλιες στο Lg. Τα μνμ με αγγλικους χαρακτηρες ειναι μια χαρα αλλα αυτα που γραφτηκαν με ελληνικους δεν κανουν display σωστα. Γιατι?Aφου το κινητο υποστηριζει ελληκη γλωσσα ετσι και αλλιως.. Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!
pananton Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 αυτό στο κάνει γιατί οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι Unicode. ψάξε σε ρυθμίσεις των sms αν μπορείς να το αλλάξεις σε GSM alphabet ή κάτι τέτοιο αλλά μετά θα στα στέλνει μόνο κεφαλαία λογικά (δεν έχω lg αλλά σε samsung galaxy s3 έτσι γίνεται) για το 2ο ερώτημα δεν γνωρίζω...
discoboyminimal Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 και τα 2 ειναι απολυτος φυσιολογικα , και δεν εχει σημασια για που προοριζοταν το κινητο. το πρωτο λυνεται με GSM χαρακτηρες.που κοβει ολα τα μικρα γραματα (που πιανουν σαν 2 κεφαλεα) και καποια συμβολα. οταν στελνεις μηνυμα με 70 χαρακτηρες , μπορεις να εχεις μικρα γραμματα.και να τα λαμβανει ο αλλος σαν μικρα. οταν εχεις 160 χαρακτηρες , στελνεις με μικρα , αλλα γινονται κεφαλεα πριν την αποστολη και ο αποδεκτης τα περνει ολα κεφαλεα εκτος απο τα english κλπ. το 2ο ισως εχει να κανει με το προγραμμα που χρησιμοποιησες και δεν ξερω παραπανω..δεν φτεει ομως το κινητο..
Satosman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 αυτό στο κάνει γιατί οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι Unicode. ψάξε σε ρυθμίσεις των sms αν μπορείς να το αλλάξεις σε GSM alphabet ή κάτι τέτοιο αλλά μετά θα στα στέλνει μόνο κεφαλαία λογικά (δεν έχω lg αλλά σε samsung galaxy s3 έτσι γίνεται) για το 2ο ερώτημα δεν γνωρίζω... και τα 2 ειναι απολυτος φυσιολογικα , και δεν εχει σημασια για που προοριζοταν το κινητο. το πρωτο λυνεται με GSM χαρακτηρες.που κοβει ολα τα μικρα γραματα (που πιανουν σαν 2 κεφαλεα) και καποια συμβολα. οταν στελνεις μηνυμα με 70 χαρακτηρες , μπορεις να εχεις μικρα γραμματα.και να τα λαμβανει ο αλλος σαν μικρα. οταν εχεις 160 χαρακτηρες , στελνεις με μικρα , αλλα γινονται κεφαλεα πριν την αποστολη και ο αποδεκτης τα περνει ολα κεφαλεα εκτος απο τα english κλπ. το 2ο ισως εχει να κανει με το προγραμμα που χρησιμοποιησες και δεν ξερω παραπανω..δεν φτεει ομως το κινητο.. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δεν καταλαβαινω ομως γιατι να μην μπορω να στειλω και με κεφαλαια και μικρα.Στο iphone πως γινοταν?
discoboyminimal Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 και στο Iphone το ιδιο ισχυει.. δεν ξερω αν μπορεις να το αλλαξεις με το ios , χωρις jailbreak δεν θυμαμαι. αλλα οταν ειχα ios6 jailbroken και ειχα ενα προγραμμα (bitesms), μπορουσα να το αλλαξω..και το εβλεπα.. τα μηνυματα που εστελνα με την εφαρμογη του iphone εφευγαν με κεφαλεα , ενω αυτα του bitesms εφευγαν οπως τα ηθελα.. η τελος παντως , αντιστροφα γινοταν δεν θυμαμαι..αλλα μου ειχε κανει εντυπωση τοτε και ηταν απο αυτο το πραγμα
Satosman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 και στο Iphone το ιδιο ισχυει.. δεν ξερω αν μπορεις να το αλλαξεις με το ios , χωρις jailbreak δεν θυμαμαι. αλλα οταν ειχα ios6 jailbroken και ειχα ενα προγραμμα (bitesms), μπορουσα να το αλλαξω..και το εβλεπα.. τα μηνυματα που εστελνα με την εφαρμογη του iphone εφευγαν με κεφαλεα , ενω αυτα του bitesms εφευγαν οπως τα ηθελα.. η τελος παντως , αντιστροφα γινοταν δεν θυμαμαι..αλλα μου ειχε κανει εντυπωση τοτε και ηταν απο αυτο το πραγμα Οποτε μπορω να κανω κατι με το android για να στελνω οπως θελω? Ειναι σπαστικο επισης να περνει ο αλλος κεφαλαια τα παντα! Δεν περιμενα να ειναι τοσο μπερδεμενη η κατασταση...Το αλλαξα στο Lg. Ανοιξα την εφαρμογη και πηγα settings-->text message--->character encoding και το αλλαξα απο auto σε default alphabet. Τωρα οπως και να γραψω τα μνμ τα στελνει στα κεφαλαια ελληνικα αλλα με οριο 160. Επισης κατι αλλο σπαστικο ειναι μετα την τελεια αν δεν αφησεις κενο το βγαζει σαν λινκ...Ελεος.
pananton Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 δεν είναι θέμα κινητού είναι θέμα carrier...είσαι σίγουρος ότι με το iphone γινόταν αυτό που λες? ότι έστελνες 160 χαρακτήρες (1sms) και ο παραλήπτης το λάμβανε με την σύνταξη σου (πεζοί και ειδικοί χαρακτήρες)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα