Προς το περιεχόμενο

OS X Yosemite σε iMac 2008

higraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα,

έχω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση του Yosemite στον imac μου.

Την προηγούμενη Τετάρτη το πείγα για αλλαγή του δίσκου του με έναν Samsung 850 EVO 250GB

και ήθελα μόνο αλλαγή, το λειτουργικό θα το έβαζα μόνος, στο macbook pro 2009 το έκανα μόνος μια χαρά.

Αλλά πάπαλα, 1 απόπειρα με usb ξεκίνησε αλλά πήγαινε υπερβολικά αργά (ξεκίνησα Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί ακόμα δεν είχε τελείωση).

Ψάχνοντας στο internet βρήκα ότι το είχαν και άλλοι αυτό το πρόβλημα και όντος τους κράτησε και 15 ώρες, εγώ το άφησα και το Σάββατο και έφυγα για 2ήμερο, όταν γύρισα Κυριακή απόγευμα τον βρήκα κλειστό αλλά χωρίς να έχει τελειώσει.

Εχθές ξανά δοκιμή αλλά αυτήν την φορά δοκίμασα με Maveric αλλά μάλον κάτι δεν πήγε καλά στην δημιουργία με το usb stick και το διέκοψα, σε δοκιμή με Timemachine restore μου έβγαλε 52 ώρες, τελική προσπάθεια με Yosemite αλλά με κατέβασμα απο internet εκί έδειχνε 6 ώρες και το πρωί error,

το ξαναξεκίνησα και το άφησα με υπόλοιπο 2 ώρες (θα ξέρω το απόγευμα το αποτέλεσμα).

Το μόνο που μένει μετά να έπεσα σε προβληματικό δίσκο.

Έχουμε κανένα εργαλείο για έλεγχο του δίσκου σε imac χωρίς λειτουργικό?

Δεν λέει να ξαναχρεωθώ την αλλαγή δίσκου χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτός έχει το πρόβλημα (δεν μπορώ να τον βγάλω εγω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Startup με πατημένα τα πλήκτρα cmd-alt-R για boot στο Internet Recovery (αν γίνει αποδεκτό).

Στο Disk Utility, αρχικά δες αν αναγνωρίζεται ο δίσκος οπότε  τρέχεις τότε την ρουτίνα Verify Disk

να δούμε τι παίζει.

Time Machine backup υπάρχει ;.

Αυτά τα έκανα, Verify Disk ήταν ΟΚ (εχθές με τα πειράματα κάποια στιγμή κόλλησε, στο Repair όμως μου έβγαλε ότι είναι ΟΚ)

TimeMachine υπάρχει απλός το σταμάτησα όταν είδα 52 ώρες.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν έχει φορμαριστεί σωστά ο δίσκος. Δηλαδή δεν έχει καθοριστεί κατά το Erase του  σε OS X Extended journaled, το partition map.

Δηλαδή Partition > Partition Layout και επιλογή από την λίστα 1 Partition. Θα έλεγα λοιπόν δοκίμασε να τον φορμάρεις ξανά από το Internet Recovery  ή από το  recovery partition του  Time Machine Disk.

linux live cd ή εγκατάσταση του OS X σε ένα στικάκι και μπουτάρισμα από εκεί. Επίσης υπάρχει και το windows on the go όπως θα δεις και με το αντίστοιχο θέμα ,http://www.insomnia.gr/topic/574988-windows-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-mac/ οπότε μπουτάρεις με κάποιο λειτουργικό από εξωτερικό usb και τρέχεις τα προγράμματα έλεγχου.

Για μένα προσπάθησε να εγκαταστησεις windows στον ssd γιατί τα περισσότερα εργαλεία άλλα νομίζω και το firmware update του ssd είναι σε windows.Μέτα ξαναπερνας το OS X

YΓ. To να αλλάξεις τoν σκληρό στο συγκεκριμένο imac δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο θα μπορούσε να το είχες κάνει και μόνος σου....

Λοιπόν νεότερα για το πρόβλημα.

Εχθές ετοιμαζόμουν να τον πακετάρω και να τον πάω πίσω για να βγάλουμε τον δίσκο και να πάει για ελέγχω,

λέω δεν δοκιμάζω και με Target mode, συνδέω με firewire imac kai macbook και ξεκινάω εγκατάσταση.

Όπα, βλέπω εγκατάσταση σε χρόνο που είναι σωστός, boot το macbook απο τον δίσκο του imac και όλα μια χαρά,

έλεγχο του partition και τα σχετικά όλα καλά (απλώς δεν τον βλέπει σαν Samsung Evo αλλά σαν Firewire HD).

Δοκιμή το αντίστροφο και πάπαλα, άρα κάτι δεν έγινε καλά στην συναρμολόγηση.

Ελπίζω να μην έγινε καμιά στραβή μόνο και απλός να μην κούμπωσε κάτι σωστά.

Λοιπόν νεότερα για το πρόβλημα.

Εχθές ετοιμαζόμουν να τον πακετάρω και να τον πάω πίσω για να βγάλουμε τον δίσκο και να πάει για ελέγχω,

λέω δεν δοκιμάζω και με Target mode, συνδέω με firewire imac kai macbook και ξεκινάω εγκατάσταση.

Όπα, βλέπω εγκατάσταση σε χρόνο που είναι σωστός, boot το macbook απο τον δίσκο του imac και όλα μια χαρά,

έλεγχο του partition και τα σχετικά όλα καλά (απλώς δεν τον βλέπει σαν Samsung Evo αλλά σαν Firewire HD).

Δοκιμή το αντίστροφο και πάπαλα, άρα κάτι δεν έγινε καλά στην συναρμολόγηση.

Ελπίζω να μην έγινε καμιά στραβή μόνο και απλός να μην κούμπωσε κάτι σωστά.

Μοιάζει με hardware πρόβλημα και όχι του σκληρού άλλα πιθανόν της κάρτας γραφικών που πάσχουν τα συγκεκριμένα imac.  Πιθανόν να μην φορτώνει το λειτουργικό κατά την εγκατάσταση γιατί κολλάει στα γραφικά. 

Τελικά ο δίσκος πρέπει να είναι, έβαλαν άλλο 850EVO και δούλεψε,

όσο περίεργο και αν ακούγεται, τώρα μένει να μπορέσει να φανεί το πρόβλημα και να γίνει αντικατάσταση.

Έβαλα τον δίσκο σε μηχάνημα με Windows έτρεξα το Hard Disk Sentinel του έκανα όλα τα Read Write test και τα περνάει όλα.

Τι γίνετε? Έτσι δεν μπορώ και να τον στείλω και για αντικατάσταση, με το επίσιμω support που τους έγραψα μου λένε να το δοκιμάσω σε άλλο mac ή να αλλάξω καλώδιο sata, τους έγραψα ότι δεν έχω δεύτερο mac και ούτε είναι εύκολο το άνοιγμα (τους ανέφερα ότι 2ος δίσκος δούλεψε με την πρώτη).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...