GaGaS_Thess Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Καλημέρα . Έχω ένα αρχείο excel στο οποίο υπάρχει μια στήλη που εισάγουμε τεμάχια . Αυτή η στήλη είναι μηδενική και πάνω εκεί προσθέτουμε τεμάχια (1,2,3.....) για να μας βγάλει στο τέλος την τιμή του συνόλου με συναρτήσεις . Υπάρχει τρόπος στο excel αυτά τα κελία που όταν ανοίγει το αρχείο είναι 0 και τα αλλάζουμε εμείς να πατάμε κάτι και να μηδενίζουν αυτόματα ; γιατί κάθε φορά που θέλω να φτιάξω μια νέα τιμή αναγκάζομαι και τα σβήνω χειροκίνητα Η λύση του CTRL + F και replace απορρίπτεται γιατί στο ίδιο αρχείο υπάρχουν και άλλα κελία με τον αριθμό 1 και πάει και μου αλλάζει και εκείνα . Εγώ θέλω π.χ να αλλάξω ΜΟΝΟ το κελί B τελικα η λύση ειναι το CTRL + F με επιλεγμένο το συγκεκριμένο κελί . Μπορώ αυτό να το κάνω μια συνάρτηση με ένα κουμπάκι π.χ και να πατάω απλά εκει και να μου μηδενίζει όλο το κελί ;
l3ft3r1s Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Χμμμ υπάρχει η επιλογή δεξί κλικ στη στήλη και clear contents, αλλά υποθέτω πως η στήλη έχει και άλλα δεδομένα μέσα, όπως επικεφαλίδες συναρτήσεις κλπ Δεδομένου αυτού, θα έλεγα πως ο γρηγορότερος τρόπος είναι η πολλαπλή επιλογή όλων των κελιών που θες να σβήσεις, και μετά είτε delete είτε δεξί κλικ clear contents. Αν αυτός ο τρόπος είναι ο "χειροκίνητος" στον οπόιο αναφέρεσαι και θες να βρεις κάτι ακόμα πιο γρήγορο / αποδοτικό, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να καταγράψεις το παραπάνω σε μια macro, και να του κάνεις assign ένα shortcut ή σε ένα button, και έτσι θα το τρέχεις με ένα click.
GaGaS_Thess Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 αυτος ειναι ο χειροκινητος ναι . το macro ψαχνω να βρω . εχεις καμμια ιδεα ; δηλαδη θελω καθε φορα να μηδενιζει το C3 έως το C40 κελί Ευχαριστώ για τον χρονο σου
l3ft3r1s Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 https://support.office.com/en-nz/article/Create-or-delete-a-macro-974ef220-f716-4e01-b015-3ea70e64937b
acinonyx Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Εναλλακτικά χωρίς macro θα μπορούσε να το κάνεις απλά με ένα named range Επιλέγεις όλα τα κελιά που θες να σβήνουν και τους δίνεις ένα όνομα.(είτε συνεχόμενα είτε μεμονωμένα) Έπειτα κάθε φορά που θα θέλεις να τα σβήσεις επιλέγεις το named range και τα κάνεις delete.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα