Προς το περιεχόμενο

Καηκε ο delid 4690Κ τι κανουμε τωρα;

Inler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οποτε εδω κοιταω για το rma http://www.intel.com/p/en_US/support/warranty?iid=subhdr+help_warranty

Εκει που λεει chat;

Αυτο που λενε εδω; http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18537093

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Σωτήρη τώρα είδα το θέμα σου... Να σου θυμησω ότι πήρα απο σενα ενα ν delided 3770k και μια asus gene  που βέβαια  ενταξει  έπειξε αλλά  να θυμάσε είχαμε προβληματακια... Ενα πιν ειχε στραβωσει και μέσα στο soclet  σου ειχε πέσει   αυτή η περίεργη liquid πάστα που μπαίνει στους delidied και ειναι με μεταλλικη βάση και επομενως καλός αγωγός ηλεκτρισμου.... Ευτυχώς για μενα επειδη πάντα κοιταω τα πινακια είδα και  την πάστα στο  socket  και την καθαρισα πρωτου το αναψω... και με ένα τσιμπιδακια ίσιωσα και το πινακι

Νομίζω  ότι κάτι τέτοιο έπαθες ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ  βέβαια τωρα είτε η πάστα σου βραχυκυκλωσε  το  socket  και έκαψε την  cpu...  ειτε απευθείας την  cpu... Παντως νομίζω ότι τα ξεζουμιζεις τα μηχανήματα σου... και μου φαινεται δύσκολο να κάηκε ένας 46ΧΧ στα 1.1V Σίγουρα έκανες πατάτα.... 

Τωρα αν καταφέρεις και ξανακολησεις το κάλλυμα (logo...)νομίζω δεν θα το πάρουν είδηση....

οποτε καλο RMA.... Παρεπιπτόντως τον είδες από κατω"? ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ PADS?  ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΙ... η ΠΛΆΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΗΤΡΙΚΉ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΙΖΕΙ ΟΚ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ  ΣΕ ΜΟΝΤΟΛΛO ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΑΝ ΚΑΙ 1150  ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΙΝΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑ PAD...

Στο λέω γιατι μου έχει ...τύχει...

Coreunlimited...Οσον αφορα το προηγουμενο μηχανημα και το στραβωμενο pin η μητρικη και ο cpu δεν ειχαν ανοιχτει καθολου για 2 χρονια και οπως σου ειχα πει δεν ειχα προσεξει το pin το οποιο δεν αρνηθηκα οτι μπορει να ειχε στραβωσει λιγο(οταν τα πηρες σου ειπα τσεκαρε τα και εκ πρωτης οψεως δεν φαινοταν κατι).....Για τον cpu και την παστα σε αναλογη κατασταση ηταν και ο 4690Κ οταν πηρα και τον καθαρισα με προσοχη και περασα αρχικα silver 5 με τις θερμοκρασιες να ειναι υψηλες και μετα liquid αφου μονωσα και με πολυ προσοχη....Τα pads του 4690Κ ειναι μια χαρα

Οσο για οτι πρεσαρω τα μηχανηματα μου εντελως φιλικα δεν παιζει κατι τετοιο σε καμια περιπτωση και μπορεις να το τσεκαρεις απο τα διαθεσιμα profile που ειχα αποθηκευσει στο bios της μητρικης.....Στα 4,5 επαιζα με 1,21 ταση αν το λεμε αυτο πουσαρισμα τι να πω...Για να μην πω με το profile στα 3,9 που το ονομαζω αν θυμαμαι καλα (3,9 low) με ταση 0,4-0,9 που ανοιγε το χειμωνα με idle 8 βαθμους.....

Fulgore η μεταβαση εγινε για αλλαγη και δοκιμη κατι νεου....

Για να μην πω με το profile στα 3,9 που το ονομαζω αν θυμαμαι καλα (3,9 low) με ταση 0,4-0,9 που ανοιγε το χειμωνα με idle 8 βαθμους.....

Στο ψυγείο μέσα τον είχες; :unsure:

Στο ψυγείο μέσα τον είχες; :unsure:

Χαχα. Ναι ρε παιδιά το έχω δει αρκετές φορές αυτό. Θερμοκρασία χαμηλότερη από τη θερμοκρασία δωματίου δεν είναι δυνατόν να έχετε με αερόψυξη και υδρόψυξη. Μόνο με άλλους τρόπους ψύξης. peltier, chiller, phase change... 

Οταν στο δωματιο ειχε μεσα 14-15 βαθμους με τετοια ταση ειναι λογικο οταν ανοιγει να εχει τετοιες θερμοκρασιες....

Οταν στο δωματιο ειχε μεσα 14-15 βαθμους με τετοια ταση ειναι λογικο οταν ανοιγει να εχει τετοιες θερμοκρασιες....

Όταν έχει 14-15 ο αέρας είναι λογικό να ξεκινάει από 15 τουλάχιστον και να ανεβαίνει

• Like 2

Οχι, δεν ειναι λογικο/δυνατον οταν το δωματιο/αερας/νερο κ.τ.λ. εχει θερμοκρασια 15*C ο επεξεργαστης/οτιδηποτε αλλο μεσα στο δωματιο να εχει χαμηλοτερη. :-)

• Like 2

Μια ερωτηση προς οποιον γνωριζει...Αν υποθεσουμε οτι εχει καει και τον βαλεις πανω τον επεξεργαστη δινοντας ρευμα στη μητρικη πρεπει να παραμενει κρυος ή να ζεστενεται και ας μην λειτουργει;

Αν δεν εχει κοπει σε καποια φαση η γραμμη τροφοδοσιας απο το βραχυκυκλωμα θα πρεπει να ζεσταινεται. Απλα εχουν καταρρευσει λογικα οι πυλες (δεν εχουν διαφορα hi side, low side) δεν ξερω πως να το πω πιο απλα.

Με λιγα λογια κατα 99% θα ζεσταινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...