naruto14 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα insomniacs. Φίλος αποφάσισε να αναβαθμίσει το PC του αδερφού του για να παίξει επιτέλους σοβαρά παιχνίδια. Και όταν λέω σοβαρά εννοώ πως θέλει να παίζει και αυτά που έχουν βγει και τα νέα. Οι απαιτήσεις του για γραφικά φυσικά θα περιοριστούν και στο budget. Το παρόν σύστημα αποτελείται από τα εξής: Επειδή είναι και δύσκολοι οι καιροί και η μητρική σηκώνει σύγχρονους CPUs, νομίζω είναι καλύτερα να το κρατήσει ως έχει και να αναβαθμίσει τουλάχιστον την κάρτα. Αν βάλουμε μια GTX 960 ή μια R9 380, λέτε να έχουμε θέμα bottleneck από CPU? Αξίζει μήπως να αναβαθμίσει από τον 4170 και να πάει στον 6300 ή στον 8320Ε που υποστηρίζει η μητρική του? Link για την μητρική εδώ. Αν δεν αναβάθμιζε σε επεξεργαστή ίσως μπορούσε να βάλει έναν SSD ή ακόμη μια 4άρα RAM. Ακούω προτάσεις. 1
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Bottlenech εχει ακομα και ο 6300 με την 960(o συμφορουμιτης Xristaras πετυχε Bottleneck με 6300+ 760 φαντασου.
cliobaccarra Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Bottlenech εχει ακομα και ο 6300 με την 960(o συμφορουμιτης Xristaras πετυχε Bottleneck με 6300+ 760 φαντασου. Παρεξηγημενη εννοια το bottleneck. Aν εννοεις οτι ενας cpu αποδιδει καλυτερα απο καποιον αλλον και σε αυτον που δεν αποδιδει καλυτερα το θεωρεις bottleneck τοτε οκ. 2
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Bottlenech εχει ακομα και ο 6300 με την 960(o συμφορουμιτης Xristaras πετυχε Bottleneck με 6300+ 760 φαντασου. εντωμεταξύ σε 1080p δεν έχω σχεδόν καθόλου Ναι εχω βαλει το pc στην τηλεόραση και παίζω πλεόν ο 4170 σίγουρα αποτελεί θέματα και με τον 6300 θα δει καλύτερες μέρες Πρόβλημα αποτελεί η κάκιστη επιλογή μητρικής μιας και ειναι D3 σκέτο και δεν ειναι για OC. 2
cliobaccarra Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα insomniacs. Φίλος αποφάσισε να αναβαθμίσει το PC του αδερφού του για να παίξει επιτέλους σοβαρά παιχνίδια. Και όταν λέω σοβαρά εννοώ πως θέλει να παίζει και αυτά που έχουν βγει και τα νέα. Οι απαιτήσεις του για γραφικά φυσικά θα περιοριστούν και στο budget. Το παρόν σύστημα αποτελείται από τα εξής: 06z4NrF.png Επειδή είναι και δύσκολοι οι καιροί και η μητρική σηκώνει σύγχρονους CPUs, νομίζω είναι καλύτερα να το κρατήσει ως έχει και να αναβαθμίσει τουλάχιστον την κάρτα. Αν βάλουμε μια GTX 960 ή μια R9 380, λέτε να έχουμε θέμα bottleneck από CPU? Αξίζει μήπως να αναβαθμίσει από τον 4170 και να πάει στον 6300 ή στον 8320Ε που υποστηρίζει η μητρική του? Link για την μητρική εδώ. Αν δεν αναβάθμιζε σε επεξεργαστή ίσως μπορούσε να βάλει έναν SSD ή ακόμη μια 4άρα RAM. Ακούω προτάσεις. Για μενα παρε την καρτουλα που θελεις και θα δεις και την μεγιστη διαφορα και αμα δεν σου κανει αλλαζεις μητρικη και cpu πακετο.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 επισης,ποιο rev είναι η μητρικη; μπορεί να σηκώνει και ελαφρύ oc. 1
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Για μενα παρε την καρτουλα που θελεις και θα δεις και την μεγιστη διαφορα και αμα δεν σου κανει αλλαζεις μητρικη και cpu πακετο. Για νεα παιχνιδια ομως οπως και γραφει με 4gb δεν πας πουθενα 8Gb τουλαχιστον 1
aetos1988 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 εντωμεταξύ σε 1080p δεν έχω σχεδόν καθόλου Ναι εχω βαλει το pc στην τηλεόραση και παίζω πλεόν Λογικό είναι στις μικρές αναλύσεις ο επεξεργαστής παίζει μεγαλύτερο ρόλο αντίθετα στις μεγάλες αναλύσεις φορτώνεται η κάρτα γραφικών . Καλησπέρα insomniacs. Φίλος αποφάσισε να αναβαθμίσει το PC του αδερφού του για να παίξει επιτέλους σοβαρά παιχνίδια. Και όταν λέω σοβαρά εννοώ πως θέλει να παίζει και αυτά που έχουν βγει και τα νέα. Οι απαιτήσεις του για γραφικά φυσικά θα περιοριστούν και στο budget. Επειδή είναι και δύσκολοι οι καιροί και η μητρική σηκώνει σύγχρονους CPUs, νομίζω είναι καλύτερα να το κρατήσει ως έχει και να αναβαθμίσει τουλάχιστον την κάρτα. Αν βάλουμε μια GTX 960 ή μια R9 380, λέτε να έχουμε θέμα bottleneck από CPU? Αξίζει μήπως να αναβαθμίσει από τον 4170 και να πάει στον 6300 ή στον 8320Ε που υποστηρίζει η μητρική του? Link για την μητρική εδώ. Εγώ λέω να πάρει μια κάρτα όπως η 960 ή 380 γιατί πιστεύω ότι δεν θα είναι αντιληπτό το bottleneck που σίγουρα θα έχει με τον επεξεργαστή και αυτό ανάλογα το παιχνίδι και στην συνέχεια βάζει απαραίτητα μια ακόμα 4 άρα μνήμη RAM & SSD , αν δει ότι έχει θέματα με τον επεξεργαστή τότε ακυρώνει τον SSD και παίρνει έναν FX 6300
cliobaccarra Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Για νεα παιχνιδια ομως οπως και γραφει με 4gb δεν πας πουθενα 8Gb τουλαχιστον Για αυτο λεω ας παρει την καρτα που θελει, αν δεν ειναι ευχαριστημενος απο την συνολικη αποδοση του συστηματος του παει σε amd 8320 + mb + 8 gb= 300-310 ευρω Αν θελει μπορει να δει και στα μεταχειρισμενα για πιο οικονομικα 1
naruto14 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Επειδή δεν γνωρίζει πολλά για να παρατηρήσει το bottleneck δεν ξέρω πως θα του φαινόταν. Δηλαδή να πάει σε μια 380, να βάλει ακόμη μια 4άρα RAM και βλέπει πως πάει? Άμεσα αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 300 ευρώ. Θα πήγαινε λίγο πίσω μετά η αγορά του CPU και της Motherboard. Τι λέτε αξίζει?
Millennium Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Κάρτα+ram πάντως θέλει σίγουρα. Ψύκτρα έχει; Δείτε και το rev της μητρικής.Ποιά είναι η οθόνη του; 1
Fulgore Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Επειδή δεν γνωρίζει πολλά για να παρατηρήσει το bottleneck δεν ξέρω πως θα του φαινόταν. Δηλαδή να πάει σε μια 380, να βάλει ακόμη μια 4άρα RAM και βλέπει πως πάει? Άμεσα αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 300 ευρώ. Θα πήγαινε λίγο πίσω μετά η αγορά του CPU και της Motherboard. Τι λέτε αξίζει? Κοιτα για μενα προσωπικα θα ελεγα γενικα 8Gb ram+αλλο επεξεργαστη+καρτα γραφικων οτι θες οπωσδηποτε για να παιζεις απροβληματιστα(εκτως απο περιπτωσεις Batman κλπ ) τα νεα παιχνιδια οπως καλη ωρα και το Pc της υπογραφης σου. Κοινως οποια καρτα στα 200+ευρω και να αγορασει θα ειναι μια χαρα,ειτε αυτη ειναι η 380 ειτε η 280x ειτε η 960 ειτε σε μεταχειρισμενες. Τροφοδοτικο γνωριζουμε ποιο εχει? Αν εχει παντως 300ευρω,τοτε δεν μπορει να αγορασει και Cpu γιατι τον κοβει αρα παει σε Gpu+Ram να φυγουν απο την μεση αφου πρωτα σιγουρευτουμε οτι το τροφοδοτικο ειναι οκ. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Τουλάχιστον έχει τον 4170 και όχι τον 4100, το χάλι γίνεται κάπως χαλί εδώ για να πατήσει κάπως καλύτερα μια καινούρια κάρτα γραφικών. Και από εμένα κάρτα γραφικών και 4gb επιπλέον ραμ, δεν αξίζει κάτι παραπάνω. Αν θέλει bf4/hardline multiplayer, τότε θέλει οπωσδήποτε fx 6300, γιατί δεν φτάνει ούτε ο fx 4170, δεν φτάνει ούτε ένας fx 4300 όπως επίσης δεν φτάνει και i3 4170 για να παίξεις ομαλά bf4/hardline multiplayer, ένας 6300 είναι το μίνιμουμ για μια τέτοια δουλειά.
naruto14 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Με battlefield multiplayer και γενικώς multiplayer πέρα από κάνα CS:GO δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Monitor από όσο κατάλαβα έχει αυτό και μιας και είναι 1920x1200 δεν νομίζω να τον συμφέρει να το αλλάξει όταν προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήμα από οπουδήποτε. Θα μάθω τροφοδοτικό και θα ενημερώσω. Μια λύση είναι και να πουλήσει motherboard και CPU και να πάρει καινούργια + μια 4αρα RAM. Αλλά αυτό αν σκοπεύει να πάει στον 8320 νομίζω αξίζει. Αν πάει για 6300 καλύτερα να τον βάλει σε αυτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα