Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να θεσω μια ΙΣΩΣ ΧΑΖΗ ερωτηση. Αλλα μια μικρη εγνοια την εχω.

Προσφατα μου κρασαρε ενας εξωτερικος Lacie (με Samsung hdd) , αλλα ευτυχως δεν εχασα τιποτα ιδιαιτερο. Βεβαια αυτος δεν ειχε διακοπτη οποτε τουλαχιστον 5ετια δουλευε ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.

Στο θεμα μας τωρα. Πηρα προσφατα (με ελαχιστη χρηση) εναν 3t red WD για το pc , αλλα εκει εχω και 1000 ταινιες και κτλ κτλ... εκει εχω και τον φακελο με οτι τραβαω απο την D7000(dslr).

Σκεφτηκα λοιπον τωρα το απογευμα να αξιοποιησω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εναν εξωτερικο ΔΙΚΤΥΑΚΟ WD mybook που ειχα (και δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε). Ωστε να περασω εκει και να εχω ενα σκληρο ΜΟΝΟ με φωτος.

Ειναι σωστη/αξιοποιστη σκεψη/λυση?!?!?!

Δημοσ.

η πιο σωστή λύση (για μενα) είναι οι φωτό να υπάρχουν σε περισσότερα του ενος αποθηκευτικού μεσου.
Οι ταινίες και να χαθούν δεν ειναι μεγάλη ζημιά, στις φωτογραφίες όμως κανε πολλαπλά αντίγραφα.

• Like 1
Δημοσ.

η πιο σωστή λύση (για μενα) είναι οι φωτό να υπάρχουν σε περισσότερα του ενος αποθηκευτικού μεσου.

Οι ταινίες και να χαθούν δεν ειναι μεγάλη ζημιά, στις φωτογραφίες όμως κανε πολλαπλά αντίγραφα.

Δεν εχεις αδικο.... αλλα οταν εχουμε να κανουμε με RAW , που εχουν χρονοβορα επεξεργασια... και εχω την DSLR μονο 2-3 μηνες και εχουν μαζευτει 3.000 φωτο , τα πολλαπλα αντιγραφα θα ειναι ΘΑΝΑΤΟΣ!! :(

Δημοσ.

Καλύτερα μια ταλαιπωρία τώρα, παρά να τα κλαις αν τα χάσεις μετά.

Δλδ να τις εχω και στον δικτυακο και στον εσωτερικο? Και απο που να τις δουλευω?

Εχω αγορασει εδω και πολυ καιρο και ενα Synology και του εχω βαλει και απο 2 σκληρους των 3t επανω ΑΛΛΑ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ δεν εχει αναψει ποτε. :P

Να το βαλω και αυτο στο παιχνιδι? :P

Δημοσ.

Φίλος 3Dάς & φωτογράφος έχει 4-5 2.5άρηδες 1tb πάντα μαζί του (το απαραίτητο υλικό για την δουλειά του).

Σπίτι έχει ένα αυτοσχέδιο mini - nas.

Έχει χάσει πολλά δεδομένα τα οποία δεν τα είχε περασμένα σε 2 σημεία.

Τρέχει ένα πρόγραμμα για sync (goodsync) κάθε πρωί και κάθε βράδυ σε όλους τους δίσκους.

Με αυτό τον τρόπο έχει μειώσει πολύ το ποσοστό για απώλεια δεδομένων.

Υπερβολικό μεν αλλά αποδοτικό

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πεις "ανά τοσες ημέρες θα κανω backup".
Θα τις εχεις στον 1 που σε βολεύει καλύτερα και κάθε x ημέρες θα προσθέτεις στον αλλο τις νέες που εβγαλες-επεξεργάστηκες.

Backup στα σημαντικά ρε συ, δε θα κάνεις backup τις ταινίες ή παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πεις "ανά τοσες ημέρες θα κανω backup".

Θα τις εχεις στον 1 που σε βολεύει καλύτερα και κάθε x ημέρες θα προσθέτεις στον αλλο τις νέες που εβγαλες-επεξεργάστηκες.

Backup στα σημαντικά ρε συ, δε θα κάνεις backup τις ταινίες ή παιχνίδια.

Μα μιλαω μονο για φωτο....

Δημοσ.

ωπα, μπερδευτηκα. Το synology με τους δισκους το εχεις αδειο? αν ειναι φαίνεται καλή επιλογή για αντιγραφα.
όταν το διάβασα πριν κατάλαβα ότι εχεις δεδομένα και εκει και ρωτούσες αν πρέπει να τα κάνεις και αυτά, δικό μου λάθος.

Δημοσ.

ωπα, μπερδευτηκα. Το synology με τους δισκους το εχεις αδειο? αν ειναι φαίνεται καλή επιλογή για αντιγραφα.

όταν το διάβασα πριν κατάλαβα ότι εχεις δεδομένα και εκει και ρωτούσες αν πρέπει να τα κάνεις και αυτά, δικό μου λάθος.

Εγω ολο αυτο το καιρο δουλευα εσωτερικους και εναν εξωτερικο usb Lacie. Και λεω τωρα που εμπλεξα με φωτος και RAW δουλειες να χρησιμοποιησω επιτελους τα Synology και τον εξωτερικο δικτυακο που δεν τα ειχα δουλεψει ΠΟΤΕ!

Δημοσ.

Δεν εχεις αδικο.... αλλα οταν εχουμε να κανουμε με RAW , που εχουν χρονοβορα επεξεργασια... και εχω την DSLR μονο 2-3 μηνες και εχουν μαζευτει 3.000 φωτο , τα πολλαπλα αντιγραφα θα ειναι ΘΑΝΑΤΟΣ!! :(

Ψαξε και κατεβασε το synctoy

Οριζεις ενα ζευγαρι φακελων ωστε τα δεδομενα του ενος να αντιγραφονται στον αλλον. Ακομα και οι διαγραφες. Πχ κατι δεν το χρειαζεσαι πια, το σβηνεις απο το βασικο φακελο, θα διαγραφει και στο backup με την επομενη ενημερωση.

Επισης τα αρχεια που ηδη υπαρχουν δεν τα γραφει ξανα οποτε μετα την πρωτη φορα ειναι γρηγορο

Αλλα, μονο on demand κανει συγχρονισμο. Μπορεις να βρεις και πιο σοφιστικε (δεν ξερω κανενα δωρεαν) αλλα νομιζω και αυτο θα σε βολεψει. Μια φορα τη βδομαδα η οποτε θες απλως θα πατας ενα κουμπι

• Like 1
Δημοσ.

οπότε κάνε οτι σου λενε τα παιδιά.
βρες ενα ωραίο πρόγραμμα για sync όπως αυτά που προτείνουν τα παιδιά, και κάνε αντιγραφα στο synology.

• Like 1
Δημοσ.

Ψαξε και κατεβασε το synctoy

Οριζεις ενα ζευγαρι φακελων ωστε τα δεδομενα του ενος να αντιγραφονται στον αλλον. Ακομα και οι διαγραφες. Πχ κατι δεν το χρειαζεσαι πια, το σβηνεις απο το βασικο φακελο, θα διαγραφει και στο backup με την επομενη ενημερωση.

Επισης τα αρχεια που ηδη υπαρχουν δεν τα γραφει ξανα οποτε μετα την πρωτη φορα ειναι γρηγορο

Αλλα, μονο on demand κανει συγχρονισμο. Μπορεις να βρεις και πιο σοφιστικε (δεν ξερω κανενα δωρεαν) αλλα νομιζω και αυτο θα σε βολεψει. Μια φορα τη βδομαδα η οποτε θες απλως θα πατας ενα κουμπι

Ηδη κοιταζα του φιλου πιο πανω που ανεφερε το GoodSync. Το ιδιο πραγμα δεν ειναι?

οπότε κάνε οτι σου λενε τα παιδιά.

βρες ενα ωραίο πρόγραμμα για sync όπως αυτά που προτείνουν τα παιδιά, και κάνε αντιγραφα στο synology.

Αμα ειναι να βαλω το Synology μπροστα εχει τετοιο λειτουργικο και ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ λειτουργιες που δεν νομιζω να χρειαζομαι καποιο εξωτερικο software τριτων.

• Like 1
Δημοσ.

Όλα τα sync (on demand) προγράμματα κάνουν το ίδιο πράγμα.

Το GoddSync το χρησιμοποιεί συνάδελφος στην εταιρία του και με έχει βολέψει και εμένα (και αρκετούς).

Είναι και free οπότε δεν το έψαξα παραπάνω.

Αν παίξεις με synology ή άλλα nas προγράμματα τότε ναι είναι περιττά τα 3rd party apps

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...