Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια, αγορασα εναν i7 820qm, ο οποιος θελει 45 βαττ για να λειτουργήσει. Ο παλιος που εχει το H36 μου, ο P6100, θελει 35 βαττ. Εβαλα τον "καινουργιο" αλλα ο υπολογιστης παιρνει ρευμα, αλλα κλεινει... BIOS Update πως θα κανω; Υπαρχει κανενα Mod Bios να το βαλω να παρει τα 45watt το CPU; 

Ευχαριστώ!!!!!

Δημοσ.

Αφενός ο 820qm ψήνει μπριζολάκια λόγω θερμοκρασιών, ελπίζω να το ξέρεις.

Αφετέρου, bios update σε pegatron μητρική ..βρες το μοντέλο που αναγράφεται κάτω από το λαπτοπ (όχι το tuvlo x κλπ) και γράψε το.

Δημοσ.

Και με το bios update μπορεί να μην λειτουργήσει ομως το είχες ψάξει πριν τον αγοράσεις οτι όντως λειτουργεί στην συγκεκριμένη μητρική ?

Δημοσ.

<p>Η μητρική εχει chipset HM55. Οι συμβατοί επεξεργαστές ειναι στο site της Intel. Απο εκεί λοιπόν, αποφάσισα να αγοράσω αυτόν, αγνοώντας τα Watt. Η μητρική μου ειναι η PEGATRON H36QR. Δεν μπορώ να βρω όμως...</p>

Δημοσ.

Δεν είμαι και τεχνικός αλλά γιατί να χρειάζεται bios update για να δουλέψει ένας επεξεργαστής. Μήπως χρειάζεσαι κανέναν μεγαλύτερο σε watt φορτιστή; Επίσης απο που τον πείρες; μεταχειρισμένο απο ebay; έχω τον i5 430m και σκεύτομαι για i7 820qm και εγώ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με το bios update υποστηρίζονται επεξεργαστές που βγήκαν μετέπειτα από τη μητρική. Έψαξα για bios update και βρήκα Link.png Site: αυτό αλλά δεν ξέρω αν θα διουλέψει μην πάρω τον TP στον λαιμό μου.

Δημοσ.

Συγνώμη που γίνομαι άκυρος αλλα μέχρι στιγμής νόμιζα οτι η μητρική μου ειναι Intel hm55 αλλα αυτο ειναι το chipset τοτε πια είναι η μητρική μου; εδω το cpu z

post-264756-0-29510700-1436137501_thumb.png

το american megatrends είναι; πως βρίσκω update

Επισκέπτης
Δημοσ.

To bios είναι το american megatrends. Για καινούρια έκδοση θα μπεις στο site της sony, θα βάλεις το μοντέλο του laptop και θα δεις αν υπάρχει νέo bios. Το ακριβές μοντέλο της μητρικής το γράφει πάνω της ως part number σε ένα αυτοκόλλητο. Εμένα πχ σε hp σαν μοντέλο μητρικής βγάζει το 1670 το cpuz αλλά δεν μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες με αυτό.

Δημοσ.

Παιδιά, δεν βρίσκω τίποτα!!!! Θα ψάξω επεξεργαστή στα ίδια Watt αναγκαστικά!! 

Σας ευχαριστώ!!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Τροφοτικο ίσως χρειαζόταν μεγαλύτερο

Δεν υπήρχε περίπτωση.. 90W ήταν ήδη το τροφοδοτικό του Laptop.. 

Άλλαξα CPU, αλλά πήγα σε i3, στον 330M, και πάλι ευχαριστημένος έμεινα.. έχω έστω H-T

Δημοσ.

@hariC11 Μετά απο αρκετό ψάξιμο, είμαι κατα 99% σίγουρος πως το λαπτοπ δέν δέχτηκε τις cpu που δοκίμασες(580 + 640) λόγο του οτι έχουνε κάποια παραπάνω instruction + AES encryption. Το turbo boost δεν υπάρχει περίπτωση να είναι το πρόβλημα γιατι το hm55 το υποστηριζει κανονικά. Το max που μπορεί να μπεί ειναι i5-460m, έχει τα ίδια instruction με τον i3-330m που είπες οτι δουλεύει, δεν εχουνε AES + οτι βρήκα έναν που τον είχε φορέσει κανονικά στο συγκεκριμένο laptop.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...