calod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Παιδιά καλησπέρα. Θέλω τη βοήθεια σας για ένα πρόβλημα που έχει ένας φίλος. Ταξιδεύει συχνά στο Εξωτερικό και κυρίως Ασία και αντιμετωπίζει πρόβλημα με το macbook air του δεν μπορεί να συνδεθεί σε κανένα wifi σε χώρες της Ασίας. Έχει το τελευταίο macbook air. Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και τι μπορεί να κάνει? Επίσης του είπαν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιεί VPN ώστε να μπορεί να μπαίνει σε όποια ιστοσελίδα θέλει λόγω του ελέγχου του ιντερνετ στο εξωτερικό. Θα ήθελα προτάσεις για προγράμματα VPN για mac και αν έχετε προσωπικές εμπειρίες από τη χρήση τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Καταρχάς μπορείς να εξηγήσεις λογικα, πως γινεται να μην μπορει να συνδεθει σε κανένα wifi δικτυο της Ασίας? Ετσι οπως το περιγράφεις συνδέεται δηλαδη το καινουργιο το Macbook air με όλα τα άλλα ασυρματα δικτυα πλην της Ασίας?Μηπως υπερβάλεις λιγάκι? Για να σου δώσω να καταλάβεις το ασιάτικο macbook air ειναι το ιδιο με το ελληνικό με μόνη διαφορά τα γράμματα στο πληκτρολογιο. Για ποιες χώρες της Ασίας μιλαμε γιατί εχω πάει Ιαπωνία με το δικο μου Macbook pro και τετοιο προβλημα δεν συνάντησα.... Αν συνδέεται και δεν μπορεί να μπει στο internet αυτό ειναι αλλο θέμα και η πιο ευκολη λυση για να κάνει bypass το προβλημα ειναι να φτιάξει ενα δευτερο user account στο macbook air και να δοκιμάσει να μπει απο εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
calod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Συγκεκριμένα στην Κίνα που ήταν πρόσφατα μου είπε ότι το δοκίμασε μόνο σε ένα ρουτερ στο σπίτι του και ενώ τα iphone συνδεόντουσαν κανονικά το macbook δεν μπορούσε να συνδεθεί και έβγαζε το μήνυμα για διάγνωση. Σορρυ που τα λέω λίγο περίπλοκα όπως μου τα περιέγραψε τα λέω. Επειδή κάποιοι άλλοι που είναι και αυτοί στην Κίνα του είπαν ότι χρειάζεται vpn για να συνδεθεί σε κάποιες σελίδες γιαυτο το ρωτάω μήπως χρειάζεται κάποιο vpn και γιαυτο δεν μπορεί να συνδεθεί. υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα ρούτερ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Το προβλημαδεν ειναι το wifi λοιπον, αλλα η συνδεση στο internet η οποια απαγορεύει την επαφή με με το εξωτερικό. Δεν ειναι προβλημα του macbook air ή του mac OS X. Mπορείς να ρωτησεις λοιπον και σε άλλα section του ινσομνια να σε βοηθησουν να σεταρεις vpn δικτυο αν εδώ δεν σε βοηθήσουν. Αν και λογικά εκει που βρισκεται ο φίλος θα ξερουν καλυτερα τις ρυθμίσεις....οποτε δεν εχει παρα να παει στις ρυθμίσεις συστηματος και να τις εφαρμοσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
calod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 αν βάλει κάποιο πρόγραμμα vpn όπως το https://www.expressvpn.com/?a_aid=zpeti&data1=macθα μπορέσει να συνδεθεί ή θα πρέπει να κάνει δικό του δίκτυο vpn μεσα από τις ρυθμίσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Οι ρυθμίσεις δικτύου του iphone ειναι "πειραγμένες" ή "η μαμα". Λογικά αν ειναι πειραγμένες και τις περάσει στο mac δεν θα έχει κανενα πρόβλημα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
calod Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 από τη μανα τους δεν ξέρει καθόλου να τα πειράζει ο φίλος μου. Και επειδή δεν μπορούσε να μπαίνει facebook και viber από το iphone έβαλε και εκεί πρόγραμμα για vpn και όλα ΟΚ. Αν βάλει πρόγραμμα για vpn όπως αυτό που σου παρέθεσα παραπάνω θα μπορέσει να συνδεθεί? είδα ότι το συγκεκριμένο λειτουργεί κανονικά στην κίνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Αν και δεν χρειαζόταν ουτε στο iphone μπορει να το βαλει και στο mac ή να δοκιμασει την native λυση που δινει χρονια το mac: πηγαινοντας στις ρυθμισεις δικτύου πατωντας το συμβολο + κατω αριστερα θα του εμφανισει την επιλογη VPN στο interface. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
calod Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα