Προς το περιεχόμενο

[INFO] Οδηγός αποφυγής capital control με το Bitcoin

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2) Έχει βρεθεί κάποιος τρόπος έστω πατέντα να αγοράζεις bitcoin μέσω του Paypal ballance;

Ευχαριστώ Προκαταβολικά

1) Localbitcoins

Σχεδόν πάντα ζητάνε έγγραφα για identification και η ισοτιμία είναι αρκετά υψηλή

2) VirWox

More info: https://www.buybitcoinworldwide.com/en/buy-bitcoin-paypal/

3) Xbtc.co

Ενδιαφέρον και automated, more info: https://www.mytrafficvalue.com/forum/monitor/xbtcco_paypal_to_bitcoin_exchange/1.html

PS: Δεν έχω δοκιμάσει κανένα, use at your own risk, αν και το risk εν προκειμένω είναι στον seller οχι σε σένα λόγω δυνατότητας αντιστροφής χρέωσης.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1) Localbitcoins

Σχεδόν πάντα ζητάνε έγγραφα για identification και η ισοτιμία είναι αρκετά υψηλή

2) VirWox

More info: https://www.buybitcoinworldwide.com/en/buy-bitcoin-paypal/

3) Xbtc.co

Ενδιαφέρον και automated, more info: https://www.mytrafficvalue.com/forum/monitor/xbtcco_paypal_to_bitcoin_exchange/1.html

PS: Δεν έχω δοκιμάσει κανένα, use at your own risk, αν και το risk εν προκειμένω είναι στον seller οχι σε σένα λόγω δυνατότητας αντιστροφής χρέωσης.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. 

Στο localbitcoins δεν λέει για paypal πουθενά και από τα άλλα δύο λιγότερα fees χρεώνει το VirWox οπότε θα το ψάξω περισσότερο σε αυτό.

Μου λύνεις δυο ακόμα απορίες;

Από πιο site μπορώ να δω τις σωστές ισοτιμίες ευρώ/bitcoin; Xe.com;

Όταν λες αντίστροφη χρέωση τι εννοείς;

το virmox που βλέπεις είναι να μετατρέψεις τα χρήματα σε second life token και απο εκεί σε bitcoin δλδ ολόκληρη διαδικασία. Αλήθεια γιατί επιμένεις τόσο πολύ με την paypal όταν απλά μπορείς να κάνεις sepa μεταφορές σε κάποιο ανταλλακτήριο?

Για ισοτιμίες δες κλασικά το coindesk.com και μετά αυτά εδώ

http://coinmarketcap.com/

https://www.coingecko.com/en

Υπάρχει δυνατότητα για top up με κάρτα δηλαδή;

Ναι, ακριβώς όπως σου το εξήγησα.

Ο LeuPay λογαριασμός δέχεται Top Up απ' όλες τις χρεωστικές ελληνικές MasterCard, πλην της Εθνικής Τράπεζας και μάλιστα η φόρτιση γίνεται αμέσως.

Άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά χρημάτων κατευθείαν σε λογαριασμό του εξωτερικού, σωστά;

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ρωτάς, οπότε θα σου απαντήσω πιο γενικά για να καλύψω όλες τις εκδοχές.

Ο LeuPay λογαριασμός, με προσωπικό IBAN, θεωρείται εξωτερικού, αφού το ίδρυμα που διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό πορτοφόλι έχει έδρα τη Μάλτα και άρα δεν εμπίπτει στα CC που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Έτσι, μόλις στείλεις λεφτά σ' αυτό το λογαριασμό (άμεσα με τον παραπάνω τρόπο ή εντός 1-2 εργάσιμων ημερών με έμβασμα από ελληνική τράπεζα), μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις. Είτε να κάνεις απευθείας αγορές με τη χρήση της LeuPay κάρτας, είτε να τα στείλεις σε άλλο λογαριασμό εξωτερικού (αν έχεις) με έμβασμα αυτή τη φορά από το LeuPay λογαριασμό (κόστος 3€ για κάθε εξερχόμενο έμβασμα εντός χωρών SEPA), είτε να τα στείλεις στον bitcoin λογαριασμό σου (π.χ. Kraken), όπως ανέφερε ο tourkofagos σε προηγούμενο post (με το ίδιο κόστος, 3€).

Για να μην βγαίνουμε όμως offtopic, το τρίτο σκέλος είναι το ζητούμενο σε σχέση με το παρόν θέμα κι από εκεί και πέρα υπάρχει ξεχωριστό αναλυτικό topic για τη LeuPay, όπου διαβάζοντάς το μπορείς να λύσεις όποια απορία σου. Αντίστοιχη υπηρεσία είναι και η Number26, με επίσης ξεχωριστό topic στο forum, αλλά αυτή τη στιγμή δεν δέχεται νέες εγγραφές, οπότε προσωρινά δεν σε απασχολεί.

το virmox που βλέπεις είναι να μετατρέψεις τα χρήματα σε second life token και απο εκεί σε bitcoin δλδ ολόκληρη διαδικασία. Αλήθεια γιατί επιμένεις τόσο πολύ με την paypal όταν απλά μπορείς να κάνεις sepa μεταφορές σε κάποιο ανταλλακτήριο?

Για ισοτιμίες δες κλασικά το coindesk.com και μετά αυτά εδώ

http://coinmarketcap.com/

https://www.coingecko.com/en

Γιατί όταν έχεις χρήματα στο paypal και θες να αγοράσεις με αυτά bitcoin θες δύο μεταφορές εμβασμάτων οι οποίες κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό:

"Γιατί όταν έχεις χρήματα στο paypal και θες να αγοράσεις με αυτά bitcoin θες δύο μεταφορές εμβασμάτων οι οποίες κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα."

Από άποψη χρήματων είναι πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ πιο φτηνό από λύσεις τύπου localbitcoins.

Εγώ πάντως παρακάμπτοντας τα cc τον πρώτο καιρό με μια κάρτα e-coin που είχα βγάλει και φορτίζοντάς την στο ΑΤΜ στο Μενίδι τότε, κατέληξα ότι ήταν εντελώς ασύμφορη η διαδικασία και την εγκατέλειψα. Οι προμήθειες ήταν εξωφρενικές (>10%). Και μηνιαίο κόστος διατήρησης της κάρτας και διάφορα έξοδα για το οτιδήποτε. Έχει αλλάξει κάτι από τότε και έχει βρεθεί πιο εύκολος και συμφέρων τρόπος αγοράς bitcoin;

Μη ρωτάτε πάντως για "επιτόκια" όπως είδα πιο πριν από ένα φίλο. Είναι τόσο ασταθές το νόμισμα που μπορούν να γίνουν αλλά και να χαθούν περιουσίες μέσα σε μια μέρα. Εντελώς "τζόγος".

και το Ευρωπαικό bitstamp ανακοίνωσε αγορές bitcoin με πιστωτική κάρτα. Τώρα δεν γνωρίζω τι χρεώσεις έχουν δεν το έχουν ξεκαθαρίσει κιόλας εδώ που τα λέμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, σύμφωνα με τις απαντήσεις και αυτά που διάβασα κατέληξα στην εξής φόρμουλα...

Ξεκινώντας φτιάχνω λογαριασμό πορτοφολιού στην Copay. Μετά αγοράζω bitcoin από την xbtc.com μέσω Paypal που αν τα βγάζω σωστά οι κρατήσεις είναι περίπου 1.16% και είναι όλα αυτοματοποιημένα.

Τέλος το μεγάλο κόλημα είναι πως πάω σε ένα site που δέχεται πληρωμές με bitcoin το οποίο έχει  δυο επιλογές τις οποίες δεν ξέρω πια από τις δύο πρέπει η μπορώ να χρησιμοποιήσω. Δηλαδή πληρωμή με Bitpay ή Coinbase τα οποία από ότι κατάλαβα δεν είναι πορτοφόλια αλλά μεσάζοντες στην πληρωμή, σωστά;

Μπορείτε λίγο να με διαφωτίσετε ειδικά για το τελευταίο στάδιο γιατί έχω ψιλοχάσει την μπάλα.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από MySql

Προσωπικά θα επέλεγα bitpay και σωστά κατάλαβες ότι είναι μεσάζοντες στην πληρωμή που θέλεις να κάνεις.

Απλά όταν ένα κατάστημα χρησιμοποιεί έναν τέτοιο μεσάζοντα τους δίνει την δυνατότητα να τους μετατρέπει τα Bitcoin σε fiat money δλδ δολάρια κτλ.

• Like 1

Προσωπικά θα επέλεγα bitpay και σωστά κατάλαβες ότι είναι μεσάζοντες στην πληρωμή που θέλεις να κάνεις.

Απλά όταν ένα κατάστημα χρησιμοποιεί έναν τέτοιο μεσάζοντα τους δίνει την δυνατότητα να τους μετατρέπει τα Bitcoin σε fiat money δλδ δολάρια κτλ.

Πρέπει να φτιάξω bitpay account ή απλά θα πληρώσω εκεί μέσω του wallet μου;

Τον πιο σύνηθες τρόπο πληρωμής που έχω δει σε βιντεάκια είναι μέσω σκαναρίσματος από την εφαρμογή της wallet εφαρμογής. 

Σε αυτό το βίντεο δείχνει για παράδειγμα να πληρώνει μέσω του addon Kryptokit τι παίζει με τις πληρωμές από pc και mobile συσκευής ο τρόπος είναι διαφορετικός από περίπτωση σε περίπτωση, τι παίζει; 

δεν φτιάχνεις κάποιο account. Με το που θα επιλέξεις για πληρωμή με bitcoin μέσω bitpay θα σε βγάλει σε ένα παράθυρο με μια bitcoin adress για να πληρώσεις και με το ποσό που θα ζητάει.

Μετά αγοράζω bitcoin από την xbtc.com μέσω Paypal που αν τα βγάζω σωστά οι κρατήσεις είναι περίπου 1.16% και είναι όλα αυτοματοποιημένα.

Μάλλον εννοείς το xbtc.co

Μπήκα και το είδα αλλά τα fees του μου φάνηκαν μεγαλύτερα από 1,16%.

Βασικά μπορείς να αγοράσεις btc με 537$ (τιμή στο kraken 537,36$) που είναι πολύ καλή

ΑΛΛΑ σε χρεώνει paypal+δικές του προμήθειες 47,03$.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι δίνεις 537$ και παίρνεις 0,91241927 btc που μεταφράζεται σε τιμή btc 588,54$ ή 9,52% καπέλο σε  σχέση με το kraken.

Επίσης αν δεν έχεις δολάρια στο balance σου χάνεις ένα επιπλέον 2-3% λόγω συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Edit: μόλις πρόσεξα ότι έχει και όρια συναλλαγών:

"Maximum Purchase: $70 USD | Minimum Purchase: $8 USD

You can conduct 1 transaction every 1 days."

Πρέπει να φτιάξω bitpay account ή απλά θα πληρώσω εκεί μέσω του wallet μου;

Για να μην μπερδευόμαστε (επειδή μου φαίνεται ότι έχει γίνει παρανόηση), BitPay account φτιάχνει το κατάστημα (eshop)!

Εσύ δεν ασχολείσαι με το BitPay!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...