zx1234r Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Να συνδράμω και εγώ με τις λίγες γνώσεις μου.....Υπάρχει και το revolut https://revolut.com/ Άσχετο βέβαια με bitcoin αλλά διευκολύνει πάρα πολύ κάποιον που θέλει να κάνει αγορές απο εξωτερικό ή να κάνει ανάληψη μετρητών στο εξωτερικό και δεν μπορεί λόγω Capital Controls. Δουλεύει αποκλειστικά μέσω app σε κινητό και κάνοντας απλή εγγραφή και ταυτοποίηση με διαβατήριο και κάμερα (διαδικασία 5 λεπτών) μπορεί κανείς να έχει ένα φορητό πορτοφόλι όπου πηγαίνει. Κάτι σαν cloud banking. Η τράπεζα είναι βρετανική άρα μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να κάνουμε έμβασμα sepa απο ελληνικό λογαριασμό για να βάλουμε χρήματα στο πορτοφόλι και επίσης υποστηρίζει και χρέωση debit card αν κάποιος θέλει πιο άμεση μεταφορά χρημάτων στο εν λόγω πορτοφόλι. Το καλό της υπόθεσης είναι πως η έκδοση ψηφιακής αλλά και φυσικής κάρτας είναι ΔΩΡΕΑΝ και η αποστολή στην διεύθυνση μας γίνεται σε 5-6 εργάσιμες απο την αίτηση (η αποστολή είναι επίσης δωρεάν). Η φυσική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Mastercard για αγορές σε οποιοδήποτε pos υποστηρίζει mastercard αλλά και για ανάληψη μετρητών απο οποιοδήποτε ATM χωρίς έξοδα ανάληψης. Το πορτοφόλι και κατ'επέκταση και η κάρτα υποστηρίζουν πολλαπλά νομίσματα και έτσι μπορούμε να επιλέγουμε κάθε φορά σε τι νόμισμα θα γίνει η χρέωση ώστε να αποφεύγουμε να πληρώνουμε τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος. Το όλο εγχείρημα είναι ένα πολύ δημοφιλές startup και η εταιρία έχει υποσχεθεί πως για τουλάχιστον 12 μήνες θα έχει απο χαμηλά έως μηδενικά fees. Εάν κάποιος επωφεληθεί απο την όλη διαδικασία μπορεί να μου στείλει ένα μηνυματάκι για να του δώσω το promotional code μου και να με βάλει ως referal. 1
tourkofagos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Το Revolut μπορείς να τό φορτώσης με ελληνική debit card (π.χ. Alpha Bank Enter); Και τί fee έχει για φόρτωμα με κάρτα;
zx1234r Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Μέχρι στιγμής δεν έχει κανένα fee και η εταιρία έχει υποσχεθεί πως θα το κρατήσει έτσι για τουλάχιστον 12 μήνες. Εάν μετά αλλάξει θα βγάλει ανακοίνωση. Όλες οι κάρτες παίζουν εκτός απο τις πιστωτικές.
chek2fire Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Είναι μια βδομάδα τώρα που είμαστε σε ανοδική τροχιά και πλέον έχουμε περάσει πάνω από τα 370 δολάρια. Φυσικά και αυτή την φορά κανείς δεν γνωρίζει τι οδηγεί αυτή την άνοδο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν πάμε για πάνω από τα 400 δολάρια.
genious1 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 απο που μπορουμε να αγορασουμε bitcoin ασφαλη και με την καλητερη τιμη (με πιστωτικη του εξωτερικου) ?
tourkofagos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Η λύση: LeuPay.eu Δεδομένου ότι η Coinbase έχει όριο για αγορά με κάρτα μόνο 40 ευρώ ημερησίως και με 3% fee, ενώ το έμβασμα από Ελλάδα είναι 500 ευρώ τον μήνα και άμα προλάβεις (συνήθως δεν προλαβαίνεις), η καλύτερη λύση είναι το έμβασμα μέσω LeuPay: Visa/MasterCard --> LeuPay.eu --> Kraken.com ή Uphold.com --> bitcoins- Ανοίγω λογαριασμό στο LeuPay.eu . Μού δίνουν χωρίς χρέωση κάρτα (virtual ή πλαστική) και IBAN τράπεζας Λουξεμβούργου.- Κάνω verify τον λογαριασμό μου. (Αρκεί φωτογραφία ελληνικής ταυτότητας και μια μικρή δοκιμαστική κατάθεση με δική μου Visa/MasterCard ή έμβασμα.)- Φορτώνω το LeuPay.eu με ευρώ, με οποιαδήποτε δική μου Visa/MasterCard. Fee 1%. (Ή με έμβασμα. Αλλά με κάρτα γίνεται αμέσως και δεν με περιορίζουν τα capital controls.)- Στέλνω έμβασμα από το LeuPay (IBAN Λουξεμβούργου) στο Kraken ή το Uphold. Χρέωση για το SEPA transfer 3 ευρώ, ανεξαρτήτως ποσού. (Με έμβασμα από την Ελλάδα είχα χρεωθεί 1+5, σύνολο 6 ευρώ!)- Αγοράζω bitcoins στο Kraken ή στο Uphold.Συνολικό fee: 1% fee το φόρτωμα με κάρτα, +3 ευρώ το SEPA transfer, +0,26% το Kraken feeΈχω δοκιμάσει το Kraken.com και επίσης:Uphold.com (πρώην BitReserve) : Επίσης καλό, και με καλές ισοτιμίες.Coinbase.com : Δεν έχει συμφωνία με τις τράπεζες του Λουξεμβούργου, και μού γύρισε πίσω το έμβασμα.
chek2fire Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Ανασκόπηση για την ισοτιμία του Νοεμβρίου http://www.bitcoin-gr.org/?p=3945
tourkofagos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2015 Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, με πολλά στοιχεία. Βέβαια, δύσκολα μπορούμε να συγκρίνουμε με πέρισυ, διότι 12 μήνες πριν δεν είχε σταματήσει ακόμη η καθοδική πορεία μετά την φούσκα του Δεκ. 2013. Η κάθοδος κράτησε πάνω από έναν χρόνο και σταμάτησε στα μέσα Ιαν. 2015. Λένε πολλοί ότι το Black Friday και οι γιορτές ανεβάζουν τις τιμές (επειδή αγοράζει κανείς bitcoins για να κάνει δώρα, ή αγοράζει bitcoins με τον επί πλέον μισθό των Χριστουγέννων), και ακολουθεί κάθοδος μερικές ημέρες μετά τις γιορτές, όταν οι έμποροι πουλάνε τα bitcoins που πήραν. Αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει τόσο αυτό. Η πτώση μέχρι τον πάτο τον φετινό Ιανουάριο ήταν απλά η συνέχεια (και το τέλος) της μεγάλης πτώσης από τον Δεκ. 2013, δεν είχε να κάνει με τις γιορτές. Ουπς! Σήμερα έχει πέσει 20 δολλάρια πάντως!
chek2fire Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Απότομη διόρθωση. Κάποιος βγάζει τα σπασμένα
tourkofagos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Η απλούστατη, καταπληκτική ιδέα σε τρεις γραμμές:Συναλλαγές με ένα κλικ, ανώνυμες και ασφαλείς, μακρυά από οποιαδήποτε κρατική και τραπεζική αρχή (που τώρα θέλουν να χώσουν το μακρύ βρωμόχερό τους ακόμη και στο μπαούλο της γιαγιάς μας - να... δηλώσουμε, λέει, τα κοσμήματα της γιαγιάς στην Εφορία!)Τα χρήματά μας είναι δικά μας. Ολότελα δικά μας. Κράτος και τραπεζίτες μακρυά.Αυτό λέγεται bitcoin, είναι της μόδας, κι η αξία του ανεβαίνει.Αυτή την απλή ιδέα τήν μαθαίνει όλος ο κόσμος.Αλήθεια, πόσοι έχουν χρησιμοποιήσει τόρεντ για να δουν ταινίες; Και γενικά το ελεύθερο Διαδίκτυο;Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν ένα bitcoin.Δεν λέω να επενδύσουν σημαντικό μέρος της περιουσίας τους. (Που κι αυτό εγώ τό συνιστώ.) Λέω απλώς να πάρουν ένα bitcoin, για να τό δοκιμάσουν. Ή έτσι, για να λένε ότι έχουν ένα bitcoin βρε παιδί μου. Έτσι απλά. Ή κι επειδή, γιατί όχι, «πού ξέρεις».Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν ένα bitcoin.Βρίσκετε κανέναν λόγο για να μην συμβεί αυτό;Εγώ όχι.
Seinen Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Παιδια το bitcoinsgreece παρουσιαζει και σε σας προβλημα; Απο χτες δεν περναει καμια αγορα (ή πωληση) απ'οτι βλεπω, οποτε μιλαμε απλα για προβλημα του site που θα λυθει εν συντομια;
chek2fire Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2015 Παιδια το bitcoinsgreece παρουσιαζει και σε σας προβλημα; Απο χτες δεν περναει καμια αγορα (ή πωληση) απ'οτι βλεπω, οποτε μιλαμε απλα για προβλημα του site που θα λυθει εν συντομια; έχω καιρό να χρησιμοποιήσω το ανταλλακτήριο κάτι μήνες δλδ για βάλε και ένα post στο bitcointalk να δεις εκεί τι θα σου πούνε Η απλούστατη, καταπληκτική ιδέα σε τρεις γραμμές: Συναλλαγές με ένα κλικ, ανώνυμες και ασφαλείς, μακρυά από οποιαδήποτε κρατική και τραπεζική αρχή (που τώρα θέλουν να χώσουν το μακρύ βρωμόχερό τους ακόμη και στο μπαούλο της γιαγιάς μας - να... δηλώσουμε, λέει, τα κοσμήματα της γιαγιάς στην Εφορία!) Τα χρήματά μας είναι δικά μας. Ολότελα δικά μας. Κράτος και τραπεζίτες μακρυά. Αυτό λέγεται bitcoin, είναι της μόδας, κι η αξία του ανεβαίνει. Αυτή την απλή ιδέα τήν μαθαίνει όλος ο κόσμος. Αλήθεια, πόσοι έχουν χρησιμοποιήσει τόρεντ για να δουν ταινίες; Και γενικά το ελεύθερο Διαδίκτυο; Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν ένα bitcoin. Δεν λέω να επενδύσουν σημαντικό μέρος της περιουσίας τους. (Που κι αυτό εγώ τό συνιστώ.) Λέω απλώς να πάρουν ένα bitcoin, για να τό δοκιμάσουν. Ή έτσι, για να λένε ότι έχουν ένα bitcoin βρε παιδί μου. Έτσι απλά. Ή κι επειδή, γιατί όχι, «πού ξέρεις». Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν ένα bitcoin. Βρίσκετε κανέναν λόγο για να μην συμβεί αυτό; Εγώ όχι. και ένα μόνο Bitcoin να έχεις είσαι ο ένας από τα 21 εκατομμύρια ανθρώπους που μπορούν να το αποκτήσουν. Μπορείς φαντάζομαι να καταλάβεις τι θα συμβεί αν ένα δισεκατομμύρια ανρθώποι αποκτήσουν από ένα bitcoin ο καθένας. Θα μιλάμε για την ποιο επική φούσκα που θα έχει δημιουργηθεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία
konstantinos19 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Η λύση: LeuPay.eu Δεδομένου ότι η Coinbase έχει όριο για αγορά με κάρτα μόνο 40 ευρώ ημερησίως και με 3% fee, ενώ το έμβασμα από Ελλάδα είναι 500 ευρώ τον μήνα και άμα προλάβεις (συνήθως δεν προλαβαίνεις), η καλύτερη λύση είναι το έμβασμα μέσω LeuPay: Visa/MasterCard --> LeuPay.eu --> Kraken.com ή Uphold.com --> bitcoins - Ανοίγω λογαριασμό στο LeuPay.eu . Μού δίνουν χωρίς χρέωση κάρτα (virtual ή πλαστική) και IBAN τράπεζας Λουξεμβούργου. - Κάνω verify τον λογαριασμό μου. (Αρκεί φωτογραφία ελληνικής ταυτότητας και μια μικρή δοκιμαστική κατάθεση με δική μου Visa/MasterCard ή έμβασμα.) - Φορτώνω το LeuPay.eu με ευρώ, με οποιαδήποτε δική μου Visa/MasterCard. Fee 1%. (Ή με έμβασμα. Αλλά με κάρτα γίνεται αμέσως και δεν με περιορίζουν τα capital controls.) - Στέλνω έμβασμα από το LeuPay (IBAN Λουξεμβούργου) στο Kraken ή το Uphold. Χρέωση για το SEPA transfer 3 ευρώ, ανεξαρτήτως ποσού. (Με έμβασμα από την Ελλάδα είχα χρεωθεί 1+5, σύνολο 6 ευρώ!) - Αγοράζω bitcoins στο Kraken ή στο Uphold. Συνολικό fee: 1% fee το φόρτωμα με κάρτα, +3 ευρώ το SEPA transfer, +0,26% το Kraken fee Έχω δοκιμάσει το Kraken.com και επίσης: Uphold.com (πρώην BitReserve) : Επίσης καλό, και με καλές ισοτιμίες. Coinbase.com : Δεν έχει συμφωνία με τις τράπεζες του Λουξεμβούργου, και μού γύρισε πίσω το έμβασμα. Ωραία λύση και με πολλαπλές επιλογές ... well done tourkofagos! Δοκιμασα κάρτα πειραιώς για να την κανω verify (κανει αλάληψη 1 ευρό αυτοματα και στο εππιστρέφει), αλλά δεν μου επέτρεψε. Καμία ιδέα?
tourkofagos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μπορείς να κάνεις verify στο Leupay με την κάρτα της Πειραιώς; Ναι, τό λένε κι άλλοι βλέπω αυτό. Μήπως όμως γίνεται με προπληρωμένη της Πειραιώς, πλαστική ή virtual WeBuy; Ωραία λύση και με πολλαπλές επιλογές ... well done tourkofagos! Δοκιμασα κάρτα πειραιώς για να την κανω verify (κανει αλάληψη 1 ευρό αυτοματα και στο εππιστρέφει), αλλά δεν μου επέτρεψε. Καμία ιδέα?
konstantinos19 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Το ίδιο και με κάρτα alpha bank, δεν τη δέχεται... η Leupay
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα