Προς το περιεχόμενο

[INFO] Οδηγός αποφυγής capital control με το Bitcoin

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εμένα το chip-chap μού έχει μια αγορά σε κατάσταση "Pending" ("Sending Bitcoins...") εδώ και 24 ώρες! Τα bitcoins δεν μού τά έχει στείλει ακόμη, ενώ η κάρτα έχει χρεωθεί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλύτερα για σένα όσο το καθυστερούν τόσο ποιο πολλά bitcoin θα πάρεις :P αφού πέφτει συνέχεια η ισοτιμία. Νομίζω ότι η ισοτιμία του μπήκε στα όρια της και θα δούμε ένα τέντομα προς τα πάνω τις επόμενες ώρες.

Είχα 200€ σε ελληνικό ανταλλακτήριο και 14/8 ζήτησα να μεταφερθούν σε λογαριασμό μου στη eurobank.

17/8 έφυγαν από το λογαρισμό μου στο ανταλλακτήριο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν φανεί στη eurobank.

Επίσης την Πέμπτη τους έστειλα μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας τους, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Μήπως γνωρίζεται πόσο καιρό κάνουν να μεταφερθούν τα χρήματα;

Παιδια, εστειλα χτες (καπου μεσημερι) ενα ποσο σε bitcoins στο bitcoinsgreece, κανονικα οπως ειχα κανει παλιοτερα εβαλα send στον κωδικο που μου εδωσαν στην επιλογη deposit digital currency του bitcoinsgreece και ακομα δεν εχουν εμφανιστει στο προφιλ μου.. ειπα να περιμενω μια μερα μηπως και, οπως με το εμβασμα, καθυστερει κι αυτη η διαδικασια που και που (την προηγουμενη φορα που το εκανα εμφανιστηκαν ψιλοαμεσα βεβαια), αλλα μιας και ακομα τιποτα βλεπω, ειναι στα ορια του φυσιολογικου ή να αρχισω να επικοινωνω με τους ιδιους;

Μιας και βλέπω οτι καταρρέει κινεζική οικονομία σκεφτομαι να επενδύσω ενα μικρο ποσό σε bitcoins, ποια ειναι τα ποιο έμπιστα ανταλλακτήρια που μπορεις να αγορασεις με paypal?

Ενώ χθες αγόρασα bitcoin από chip chap με ελληνική κάρτα ,σήμερα  μου βγάζει ''service temporary unavailable,we will be online soon''

Κι εμένα, αλλά ξαναδοκίμασα μετά από λίγο, και ΟΚ.

Τα ξημερώματα σήμερα το bitcoin έπεσε σχεδόν στα $ 200, κάτω από 180 ευρώ, κόντεψε να κάνει year lowest. Τώρα ξανανεβαίνει, αλλά ακόμη χαμηλά είναι. Όποιος προλάβει πρόλαβε. Τώρα ήταν ευκαιρία για αγορά, όχι που πέσαμε με τα μούτρα μόλις μπήκαν τα capital controls και αγοράζαμε στα 260 ευρώ.

Μιας και βλέπω οτι καταρρέει κινεζική οικονομία σκεφτομαι να επενδύσω ενα μικρο ποσό σε bitcoins, ποια ειναι τα ποιο έμπιστα ανταλλακτήρια που μπορεις να αγορασεις με paypal?

Κανένα μεγάλο ανταλλακτήριο διεθνώς δεν δέχεται συναλλαγή με Paypal (ή, γενικά, με πιστωτική κάρτα), παρά μόνον με τραπεζικό έμβασμα, και ο λόγος είναι ότι με την πιστωτική κάρτα μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν πήρες το αντικείμενο που αγόρασες και να ακυρώσεις την συναλλαγή, ο δε πωλητής δεν μπορεί να αποδείξει ότι σου έστειλε τα bitcoins καθώς οι συναλλαγές bitcoins είναι εκ κατασκευής ανώνυμες.

Αυτό που κάνει τώρα το chip-chap (με καπέλο 10-12 ευρώ/bitcoin) είναι καινούργιο. Δεν έδινε άλλος πριν τέτοια δυνατότητα αγοράς bitcoin με πιστωτική. Και στην Ελλάδα σήμερα είναι ο πιο βολικός τρόπος.

Τα ξημερώματα σήμερα το bitcoin έπεσε σχεδόν στα $ 200, κάτω από 180 ευρώ, κόντεψε να κάνει year lowest. Τώρα ξανανεβαίνει, αλλά ακόμη χαμηλά είναι. Όποιος προλάβει πρόλαβε. Τώρα ήταν ευκαιρία για αγορά, όχι που πέσαμε με τα μούτρα μόλις μπήκαν τα capital controls και αγοράζαμε στα 260 ευρώ.

Σαν επενδυτής μιλάς πολύ σωστά, όμως πρέπει να κατανοήσεις ότι οι άνθρωποι που αγόραζαν τότε, ήθελαν απλά ένα εργαλείο ως διέξοδο ενδιάμεση για να μπορούν να έχουν λεφτά να κάνουν αγορές, όχι ένα επενδυτικό εργαλείο. Κοινώς ήθελαν την one night stand φιλενάδα, όχι τη νοικοκυρά και μάνα. Άρα υπό αυτή την έννοια 200 θα έβγαζαν από τη Eurobank και τότε να τα κάνουν BTC, για να χουν 200 για αγορές απέξω, ομοίως και τώρα. Απλά το μόνο που αλλάζει είναι ενδιάμεσα πόσα BTC θα έπαιρνες τυπικά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού ο χρόνος διακράτησής τους θα ήταν αμελητέος, θα τα ξαναπουλήσεις τακα τακα και θα πάρεις πίσω κάτι κοντά στα 200 ευρώ.

Άσχετος με το θέμα, αλλά θέλω να επενδύσω λίγα χρήματα σε bitcoin, διάβασα αρκετά στο blog του chek2fire αλλά έχω ακόμα αρκετές απορίες!

Υπάρχει κάποιος από Τρίκαλα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα??

Παιδια, εστειλα χτες (καπου μεσημερι) ενα ποσο σε bitcoins στο bitcoinsgreece, κανονικα οπως ειχα κανει παλιοτερα εβαλα send στον κωδικο που μου εδωσαν στην επιλογη deposit digital currency του bitcoinsgreece και ακομα δεν εχουν εμφανιστει στο προφιλ μου.. ειπα να περιμενω μια μερα μηπως και, οπως με το εμβασμα, καθυστερει κι αυτη η διαδικασια που και που (την προηγουμενη φορα που το εκανα εμφανιστηκαν ψιλοαμεσα βεβαια), αλλα μιας και ακομα τιποτα βλεπω, ειναι στα ορια του φυσιολογικου ή να αρχισω να επικοινωνω με τους ιδιους;

αύριο λογικά θα τα δεις στο ανταλλακτήριο. Τόσο κάνουν περίπου να περάσουν.

Είχα 200€ σε ελληνικό ανταλλακτήριο και 14/8 ζήτησα να μεταφερθούν σε λογαριασμό μου στη eurobank.

17/8 έφυγαν από το λογαρισμό μου στο ανταλλακτήριο αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν φανεί στη eurobank.

Επίσης την Πέμπτη τους έστειλα μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας τους, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα.

Μήπως γνωρίζεται πόσο καιρό κάνουν να μεταφερθούν τα χρήματα;

Δεν έχω πουλήσει ποτέ bitcoin σε Ελληνικό ανταλλακτήριο. Πάντα πουλάω στο kraken.com και μου έρχονται τα χρήματα μέσα σε δύο μέρες μέσω sepa.

Κανένα μεγάλο ανταλλακτήριο διεθνώς δεν δέχεται συναλλαγή με Paypal (ή, γενικά, με πιστωτική κάρτα), παρά μόνον με τραπεζικό έμβασμα, και ο λόγος είναι ότι με την πιστωτική κάρτα μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν πήρες το αντικείμενο που αγόρασες και να ακυρώσεις την συναλλαγή, ο δε πωλητής δεν μπορεί να αποδείξει ότι σου έστειλε τα bitcoins καθώς οι συναλλαγές bitcoins είναι εκ κατασκευής ανώνυμες.

Αυτό που κάνει τώρα το chip-chap (με καπέλο 10-12 ευρώ/bitcoin) είναι καινούργιο. Δεν έδινε άλλος πριν τέτοια δυνατότητα αγοράς bitcoin με πιστωτική. Και στην Ελλάδα σήμερα είναι ο πιο βολικός τρόπος.

Γιαυτό λέω παιδιά να το δείτε σαν εργαλείο δηλαδή άμεση πώληση και φόρτωση της κάρτας. το Bitcoin έχει φοβερά υψηλό ρίσκο για τις επενδύσεις του. 

Τώρα βλέπουμε ότι με την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με την απόπειρα fork του να παρασύρεται και αυτό στην δίνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Στην προηγούμενη κατάρρευση του χρηματιστήριου της κίνας είχε κάνει κούρσα ανόδου καθώς είχε θεωρηθεί από τους επενδυτές σαν νόμισμα για να σώσουν τις επενδύσεις τους.

Πάντως νομίζω τα 170 δολάρια είναι φοβερά χαμηλά επίπεδα και για όποιο θέλει να επενδύσει με βάση τα στοιχεία της αγοράς είναι τιμή που θεωρώ ότι μπορεί να κρατηθεί η ισοτιμία και να έχουμε μετά άνοδο.

Το bitcoin γενικά να το βλέπετε βάση τις ισοτιμίας του σε δολάρια που με αυτό το νόμισμα διαπραγματεύεται πάντα και όχι με ευρώ.

• Like 1

Πάντως να γνωρίζετε ότι όταν πέφτει πολύ χαμηλά η ισοτιμία αρκετές φορές είναι και πολύ δύσκλο να αγοράσετε. Το bitcoin έχει πεπερασμένο αριθμό νομισμάτων και κανείς δεν πουλάει σε χαμηλές τιμές και αν παρατηρήσετε όλοι απλά κάνουν παύση συναλλαγών μόλις βρεθεί πολύ χαμηλά. Κανέναν δεν συμφέρει να τα σκοτώσει έτσι για πλάκα.

Για να καταλάβετε την σπανιότητα του και 1 bitcoin να έχετε θα είσαστε ο μόνος μαζί με άλλους 21 εκατομμύρια ανθρώπους που θια μπορούν να αποκτήσουν ποτέ αυτό το ποσό.

Να σου προτείνω τα ελληνικά ανταλλακτήρια btcgreece θα έχεις την χασούρα που αναφέρουμε. Μετά δες μήπως μπορείς να στείλεις έμβασμα στο εξωτερικό και στο kraken.com η δες και την εφαρμογή που έχουμε αναφέρει για το κινητό μήπως κάνεις τα μισά αγορά από εκεί και τα μισά από κάποιο ελληνικό ανταλλακτήριο ώστε να μειώσεις την χασούρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...