Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άνοιξα το πρώτο wallet στο Copay αν θέλει κάποιος ας μου στείλει κανα ψιλό να δω τι γίνεται.

16QVfBcMPY77fDH1EPtBdnks1Aq9ywtdCK (αυτό δεν είναι ;)

done

Λογικά θα τα έχεις δεί ήδη :) τώρα  είναι στην διαδικασία του confrimation από τους miner

• Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να προτείνει κάποιος που γνωρίζει, αν υπάρχει ένα ethereum wallet το οποίο να είναι ελαφρύ και να μην πιάνει πολύ χώρο στο δίσκο (κάτι σαν το Multibit για το bitcoin)?

Δημοσ.

done

Λογικά θα τα έχεις δεί ήδη :) τώρα  είναι στην διαδικασία του confrimation από τους miner

To είδα μόλις!!!! Είσαι ωραίος. Διαβάζω τώρα το thread 

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος
να δω πως θα αγορασω μερικά... Αν θες να σου μεταφέρω το αντίτιμο σε EUR στην τράπεζα μου στέλνεις PM. Σε ευχαριστώ
Δημοσ.

Καμία γνώμη για το Exodus έχει κανείς;

Έφτιαξα με αυτό το 13Ffw38Jop66tJt8df7k3MRq5AyQtcMjZi.

Επίσης, πιο ανταλλακτήριο είναι το πιο user-friendly για να αγοράσουμε ether?

Εννοώ, αυτό που θα με ζαλίσει λιγότερο με authentication αλλά έχει και ένα respectful base?

Επίσης, με τα capital control τι παίζει;

Βγάζω μέχρι 1000 με έμβασμα κάπου; Μπορώ να το παρακάμψω αυτό μέσω paypal? Ή πρέπει να μπω στη διαδικασία revolut ή κάτι αντίστοιχο?

Δημοσ.

το καλύτερο ανταλλακτήριο είναι το kraken που ζητάει τα λιγότερα χαρτιά για πιστοποίηση. Πάντως το exodus wallet δεν το έχω και πολύ εμπιστοσύνης  και εδώ που τα λέμε δεν το έχω ακούσει και ποτέ.

Δεν φτιάχνεις κάποιο άλλο ποιο αξιόπιστο wallet όπως το electrum η το Copay και να αφήσεις το exodus για μόνο trading που από τι βλέπω έχει built in για να αλλάζεις btc με eth με αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

το καλύτερο ανταλλακτήριο είναι το kraken που ζητάει τα λιγότερα χαρτιά για πιστοποίηση. Πάντως το exodus wallet δεν το έχω και πολύ εμπιστοσύνης  και εδώ που τα λέμε δεν το έχω ακούσει και ποτέ.

Δεν φτιάχνεις κάποιο άλλο ποιο αξιόπιστο wallet όπως το electrum η το Copay και να αφήσεις το exodus για μόνο trading που από τι βλέπω έχει built in για να αλλάζεις btc με eth με αυτο.

Είδα λίγο το copay, δεν κατάλαβα αν εντάσσεται σε online ή μη πορτοφόλι, θα το ψάξω αργότερα. Στα plus το open source.  Also featuring, κάνει για άλλα νομίσματα ή μόνο για bitcoin? Γιατί γι αυτό πήγα στο Exodus που είναι all in one wonder.

Also το Kraken αργεί βλέπω λίγο με τα confirmations. Επίσης, γίνεται transfer με SEPA; Γιατί είδα ότι είναι America.

Τέλος για τα capital controls, έχουμε ιδέα;

Δημοσ.

τα capital control είναι νομίζω στα 1000 ευρώ για μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

Αν δεν φτιάξεις άλλο wallet μόλις βρω χρόνο θα σου στείλω στην διεύθυνση σου :)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, λοιπόν, είναι μόνο για bitcoin το copay. Λιτό και απέρριτο. Κλασικό open source interface (εδώ ξινίζουμε λίγο, θέλουμε φρου-φρού και αρώματα). Καλά features (πολλά πορτοφόλια, multisig, πρώτα backup και μετά βλέπουμε). Και open source. We likey. Αλλά, μόνο bitcoin. Απορρίπτεται.

Αυτό το Kraken δεν θα με κάνει confirm ποτέ. Το coinbase δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν υπάρχει consistency ανάμεσα στη mobile και τη web έκδοση. Δύσκολα με τα ανταλλακτήρια τα έχω βρει. Για να απαντήσω έμμεσα στην ερώτηση μου παραπάνω, για το ότι "είναι στην Αμερική, τι γίνεται με τα εμβάσματα", το coinbase έχει μια τράπεζα στην Εσθονία που συνεργάζεται, οπότε παίρνει SEPA. Υποθέτω ότι αυτό θα κάνουν και οι άλλοι εκτός EU.

Επίσης βλέπω μια πτώση σήμερα. Τεσπά.

Για τα capital, το όριο το ξέρω, το είπα και στο πιο πάνω post, το θέμα είναι πως το παρακάμπτουμε.

Τέλος, πόσο καιρό κάνει ένα έμβασμα SEPA να πάει εκεί που πρέπει, να δω αν πρέπει να ανησυχώ;

Δημοσ.

Ναι, λοιπόν, είναι μόνο για bitcoin το copay. Λιτό και απέρριτο. Κλασικό open source interface (εδώ ξινίζουμε λίγο, θέλουμε φρου-φρού και αρώματα). Καλά features (πολλά πορτοφόλια, multisig, πρώτα backup και μετά βλέπουμε). Και open source. We likey. Αλλά, μόνο bitcoin. Απορρίπτεται.

Αυτό το Kraken δεν θα με κάνει confirm ποτέ. Το coinbase δεν ξέρει τι του γίνεται, δεν υπάρχει consistency ανάμεσα στη mobile και τη web έκδοση. Δύσκολα με τα ανταλλακτήρια τα έχω βρει. Για να απαντήσω έμμεσα στην ερώτηση μου παραπάνω, για το ότι "είναι στην Αμερική, τι γίνεται με τα εμβάσματα", το coinbase έχει μια τράπεζα στην Εσθονία που συνεργάζεται, οπότε παίρνει SEPA. Υποθέτω ότι αυτό θα κάνουν και οι άλλοι εκτός EU.

Επίσης βλέπω μια πτώση σήμερα. Τεσπά.

Για τα capital, το όριο το ξέρω, το είπα και στο πιο πάνω post, το θέμα είναι πως το παρακάμπτουμε.

Τέλος, πόσο καιρό κάνει ένα έμβασμα SEPA να πάει εκεί που πρέπει, να δω αν πρέπει να ανησυχώ;

η ουσία είναι όμως ότι σε αυτά τα wallet όπως το copay ελέγχεις εσύ τα private key του bitcoin σου. Επειδή δεν το γνωρίζω το wallet που εχεις βάλει σου έδωσε τα seed key δλδ μια σειρά λέξεων για να τα κάνεις import όποτε θέλεις και όπου θέλεις η απλά σου κάνει αποθήκευση cloud?

Γιατί αν είναι το δεύτερο τότε τα bitcoin και ότι βάζεις σε αυτό το wallet απλά δεν είναι δικά σου και ανήκουν σε αυτή την εταιρεία που το διαχειρίζεται με ότι αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει στο μέλλον αυτό το πράγμα.

Δημοσ.

η ουσία είναι όμως ότι σε αυτά τα wallet όπως το copay ελέγχεις εσύ τα private key του bitcoin σου. Επειδή δεν το γνωρίζω το wallet που εχεις βάλει σου έδωσε τα seed key δλδ μια σειρά λέξεων για να τα κάνεις import όποτε θέλεις και όπου θέλεις η απλά σου κάνει αποθήκευση cloud?

Γιατί αν είναι το δεύτερο τότε τα bitcoin και ότι βάζεις σε αυτό το wallet απλά δεν είναι δικά σου και ανήκουν σε αυτή την εταιρεία που το διαχειρίζεται με ότι αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει στο μέλλον αυτό το πράγμα.

Από το help του exodus site:

Where are my private keys stored?

The private keys to your blockchain assets are generated and encrypted locally and stored on your computer ONLY.

Οπότε είναι local wallet. Το back up γίνεται με 2 τρόπους (και τους δύο υποχρεωτικά): ένας είναι ο κλασσικός με τα seed words και ο άλλος είναι με ένα συνδυασμό ενός password και ενός link που σου στέλνουν αν δώσεις το email σου.

Αυτό το τελευταίο δεν είναι και πολύ καλό, αφού έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι (ελέγχουν το server που κάνει generate το email και αν θέλω τους πιστεύω ότι είναι κάτι hashed και ελέγχουν το closed source πρόγραμμα που δεν έχω ιδέα πως αποθηκεύει και που μεταδίδει το password που του έδωσα.) Μας ξενέρωσαν λίγο, γιατί είναι τόσο ωραίο και το ενδο-trading είναι πολύ ωραία μαγκιά.

Ένα άλλο αστείο είναι ότι δεν σε αφήνει να αρχίσεις τη διαδικασία του backup αν δεν βάλεις κάτι, οτιδήποτε, σε κάποιο πορτοφόλι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!!!!!

Εντάξει, να αρχίσω τη διαδικασία του backup στο exodus και μετά να σου τα στείλω πίσω ρε τρελέ. Δεν το λές και αμελητέο ποσό! Μέχρι το βράδυ λογικά θα το έχω κάνει.

Καλά, διάβαζα το faq του exodus και λένε ότι αν θέλεις κάτι πολύ ασφαλές, για μεγάλα ποσά, καλύτερα να πας στο copay ή κάτι τέτοιο. Θεοί. Επίσης λένε ότι αν θέλετε open source, απλά μη χρησιμοποίειτε το exodus, αν και ψηνόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον να το κάνουμε open source.

Με έχουν ζορίσει αυτά τα ανταλλακτήρια.

Το kraken ακόμα κάνει process τα στοιχεία που του έδωσα για να με πάει στο Tier 2.

To coinbase με ζόρισε λίγο, αλλά τα κατάφερα να ανεβάσω την ταυτότητα μου και να κάνω confirm τον λογαριασμό μου, αλλά με αφήνει να αγοράσω μόνο με τα λίγα λεφτά που του έστειλα, οπότε φτου και από την αρχή έμβασμα. Και το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπω κάποια επιλογή να τα στείλω σε wallet της επιλογής μου και δεν ξέρω, αφού δεν έχω τίποτα εκεί μέσα, αν μπορώ να τα στείλω από τα δικά του wallets σε κάποιο εξωτερικό. Και θέλει και ένα fee της τάξης του 10%, είναι βέβαια μικρό το ποσό.

Τέλος, το bit panda μου έφαγε μάλλον τα 50€ που του έστειλα (που είναι και το όριο που σε αφήνει χωρίς id, όπου δέχονται αποκλειστικά διαβατήριο), αφού κατά λάθος τα έστειλα κατεπείγον και πριν από του coinbase και δεν τα έχουν πάρει ακόμα. Θα γίνει χαμός.

Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτηση μου, θέλει πάνω κάτω 2 εργάσιμες να πάει το έμβασμα με SEPA.

Πρέπει να βρω ένα αντίστοιχο του copay για ethereum (μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαι ψιλό-offtopic).

Δημοσ.

δύο εργάσιμες μέρες αλλά να μην επιλέγεις ποιτέ Πέμπτη γιατί τις περσισότερες φορές θα τα δείς από Δευτέρα, Παρασκευή.

Το exodus απλά εγκατέληψε το και πήγαινε σε άλλο wallet. Αν θέλεις wallet να υποστηρίζει πολλά token απλά δες κάποιο hardware wallet. Tα ledgerwallet είναι η καλύτερη λύση γιαυτό

https://www.ledgerwallet.com/

Δημοσ.

δύο εργάσιμες μέρες αλλά να μην επιλέγεις ποιτέ Πέμπτη γιατί τις περσισότερες φορές θα τα δείς από Δευτέρα, Παρασκευή.

Το exodus απλά εγκατέληψε το και πήγαινε σε άλλο wallet. Αν θέλεις wallet να υποστηρίζει πολλά token απλά δες κάποιο hardware wallet. Tα ledgerwallet είναι η καλύτερη λύση γιαυτό

https://www.ledgerwallet.com/

Πήγα να παραγγείλω ένα και μου είπε ότι λόγω τεράστιας ζήτησης θα μου το στείλει γύρω στις 30 Αυγούστου. Συν 14 μέρες να έρθει. Άστο κουκλίτσα μου, θα πάω διακοπές και άμα γυρίσω τα ξαναλέμε. Θέλει και 70€ + 12€ μεταφορικά.

Κανένα άλλο hardware wallet που να μη θέλει ένα νεφρό; Και να είναι από EU κατά προτίμηση;

Α, το wallet σου είναι αυτό στην υπογραφή σου, ε; Μην τα στείλουμε και αλλού!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...