Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αδέρφια!!!

Έχω σύνδεση ADSL 24 της Forthnet και έχω το γνωστό ZTE. Επίσης έχω στην άκρη και ένα Baudtec TW263R4-A2 από την παλιά σύνδεση μου στον ΟΤΕ, το οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω σαν access point. Έψαξα στο δίκτυο μήπως μπορούσα να τα συνδέσω μεταξύ τους ασύρματα αλλά δεν γίνεται. Έτσι κατέληξα στη λύση μέσω καλωδίου. Λειτουργεί, αλλά έχω ένα πρόβλημα το οποίο θα σας αναφέρω παρακάτω. Πρώτα όμως να σας πω τι έχω κάνει μέχρι τώρα...

Από το ZTE και συγκεκριμένα από την πρώτη θέση LAN, φεύγει καλώδιο δικτύου το οποίο συνδέεται στην πρώτη θέση LAN του Baudtec. Στη δεύτερη θέση LAN του Baudtec έχω συνδέσει τον κύριο υπολογιστή μου και στην τρίτη θέση LAN του Baudtec τον δεύτερο. Αυτά σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσμολογία.

Τώρα από θέμα ρυθμίσεων. Στο ZTE δεν έχω πειράξει τίποτα. Στο Baudtec όμως έχω κάνει τις εξής αλλαγές:
1. Μπήκα στο Interface Setup -> Lan και άλλαξα την IP του σε 192.168.1.253.

2. Στη συνέχεια πήγα στο Interface Setup -> Internet -> Encapsulation και άλλαξα το ISP σε Bridge Mode.
3. Μετά πήγα στο Advanced Setup -> Firewall και έκανα disable τις επιλογές Firewall και SPI.
4. Τέλος πήγα ξανά στο Interface Setup -> Lan και έκανα disable το DHCP.

Κλείνω και ανοίγω ξανά το Baudtec. Ο κύριος υπολογιστής μου μπαίνει στο δίκτυο κανονικότατα, όπως και όλες οι ασύρματες συσκευές μου (και από το ZTE και από το Baudtec). Ο δεύτερος υπολογιστής μου συνδέεται λέει στο δίκτυο αλλά χωρίς σύνδεση στο internet. Σε μια δοκιμή που έκανα από τον δεύτερο υπολογιστή μου για να δω τα μοιρασμένα αρχεία του κύριου υπολογιστή μου, μιας και υποτίθεται πως συνδέονται δικτυακά μεταξύ τους οι δύο υπολογιστές, δεν βρήκα καν τον κύριο υπολογιστή στη λίστα.

Αν αλλάξω τις θέσεις των καλωδίων στο Baudtec, γίνεται το ανάποδο. Λειτουργεί ο δεύτερος ενώ ο κύριος υπολογιστής βγάζει θαυμαστικό.

Έχετε ιδέα τι μπορεί να κάνω λάθος;

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Δημοσ.

απο ολα αυτα που εκανες το μονο που χρειαζεται κανονικα ειναι να κλεισεις τον dhcp στο δευτερο router και να αλλαξεις Ip.ολα τα αλλα δεν θα χρειαστουν.προσεχε μην ειναι καποια θυρα stb για αυτο δεν σου παιζει.κατα τα αλλα θα πρεπε να παιζει κανονικα χωρις προβλημα.εκτος αν καποιο pc εχει θεμα να συνδεθει wireless οποτε δοκκιμασε το για αρχη με καλωδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...