philos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά!! Έχω μια κάρτα ήχου Asus Xonar DG. Επί 2,5 χρόνια έπαιζε μια χαρά και ξαφνικά εμφάνισε το εξής πρόβλημα: αν τη ρυθμίσω στο 5.1 και βάλω να παίξει ένα 2κάναλο ας πούμε mp3, στην αρχή παίζει κανονικά, αλλά μετά από 40-50sec ακούγεται ένα "χρατς" και ο ήχος μεταφέρεται στα surround ή στο sub/center. Από τα front δεν ακούγεται τίποτα. Όσο εξελίσσεται το θέμα, πάλι αλλάζουν τα ηχεία. Να σημειωθεί ότι όταν γίνεται αυτό, χρησιμοποιώ το test tool της Asus κονσόλας (που πατάς τα ηχεία της εικόνας και ακούς υποτίθεται μια γυναίκα να μιλάει από το αντίστοιχο ηχείο) και τα ηχεία είναι πράγματι αλλαγμένα. Αν κλείσω το πρόγραμμα αναπαραγωγής (WMP ή PowerDVD) και το ξανά ανοίξω, παίζουν πάλι τα front (μιας που μιλάμε για 2κάναλο) και μετά από λίγο το ίδιο πράγμα. Το ίδιο κι αν βάλω να παίξει ας πούμε *mkv με 5.1 ήχο. Ο ήχος χωρίζεται κανονικά στα 5.1 ηχεία και πάλι με μια παρεμβολή μπερδεύονται οι έξοδοι. Αν ρυθμίσω την κάρτα ήχου στα 2CH, δεν υπάρχει πρόβλημα. Επειδή η κάρτα έχει 3 χρόνια εγγύηση, την έστειλα στο e-shop.gr (απ΄όπου την είχα πάρει) για τεχνικό έλεγχο και μου είπαν ότι σε αυτούς δεν εμφανίζει πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει; Έχω δοκιμάσει να βάλω και τους πιο πρόσφατους drivers αλλά τίποτα! Ευχαριστώ
panos0100 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 χμμ αυτο που λες πρωτη φορα το ακουω εγω εχω μια asous xonar ds 7,1 εχω κι εγω επισης 5,1 ηχεια απλα στο μελον ισως βαλω 7,1 τελος παντων δοκιμασε την καρτουλα καπου αλλου να την βαλεις σε αλλον υπολογιστη για παραδειγμα να δεις αν κανει και εκει τα ιδια
Occultist Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Έχω την ίδια κάρτα στο σύστημα της υπογραφής και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα...
philos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Παιδιά, εντοπίστηκε το πρόβλημα. Μάλλον είναι θέμα μητρικής, αφού σε άλλο PC που τη δοκίμασα δεν εμφάνισε πρόβλημα! Στο PC που την έχω, ούτε μετά από format δεν διορθώθηκε. Οπότε πάω για αλλαγή μητρικής.
panos0100 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 ακόμα και σε άλλη θήρα pci τα ίδια σου κάνει και εκεί; βάλτην σε άλλη θύρα
philos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 ακόμα και σε άλλη θήρα pci τα ίδια σου κάνει και εκεί; βάλτην σε άλλη θύρα Ναι, και στην άλλη κάνει το ίδιο! Τελικά άλλαξα μητρική και όλα πάνε ρολόι!
philos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Ήταν η Gigabyte P67X UD3 B3.Τώρα έβαλα την Asus P8P67LE.
panos0100 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 ωραια τωρα εβαλες την δυνατη μητρικη, πες μου λιγο σοκετ που εχεις τωρα, ειναι το ιδιο με το προηγουμενο απο την παλια μητρικη; αν δεν κανω λαθος 775; επεσα εξω
philos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Και οι δύο μητρικές είναι socket 1155. Για επεξεργαστή έχω έναν i7 2600. Μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά τους εδώ: Gigabyte P67X UD3 B3 Asus P8P67LE
cabdik Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 ωραια τωρα εβαλες την δυνατη μητρικη, πες μου λιγο σοκετ που εχεις τωρα, ειναι το ιδιο με το προηγουμενο απο την παλια μητρικη; αν δεν κανω λαθος 775; επεσα εξω τι να σου πει σοκετ.....? P67 = 1155 ...!!!!
panos0100 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 εε ενταξει κοντα επεσα τι 775 τι 1155 το ιδιο ειναι 1
aneurysm Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δοκίμασε να περάσεις το τελευταίο Bios. Στην δική μου DG έτσι έστρωσε το πρόβλημα που είχα με ψιλοκολλήματα και στιγμιαίες διακοπές στον ήχο, σε gigabyte μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα