nik324 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Πως πιστεύεται ότι θα επηρεάσει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ τις εταιρίες προγραμματισμού στην χώρα μας και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας των προγραμματιστών; Θα συμφέρει τους ξένους να δίνουν δουλείες σε ελληνικές εταιρίες επειδή θα τους έρχεται πιο φτηνά; Θα ανοίξουν και άλλες εταιρίες προγραμματισμού; Η τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί; Γενικά, παραθέστε τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό, γνωρίζοντας πως λειτουργούν οι εταιρίες του χώρου.
Fulgore Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Θα τους ερχεται πιο φθηνα μην το εχεις και τοσο σιγουρο. Εδω οπως βλεπουμε και ως τωρα αν θες να ασχοληθεις και να κυνηγισεις το κατι παραπανω στον προγραμματισμο(οπως και σε αλλες δουλειες)μονη επιλογη κακα τα ψεματα ειναι το εξωτερικο. Για να μην αναφερω τις απεργιες,τις πολλες αργιες κλπ που εχουμε εμεις.
g8anos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Εγω παντως ειμαι απαισιόδοξος (απο το 2012), γιαυτο κ την έκανα για εξωτερικο. Μπορώ να πω οτι η διαφορα με Ελλαδα ηταν χαοτική οσον αφορα τα εργασιακά. Δουλευω στο κομματι της επικύρωσης λογισμικού. Παντως, για να απαντησω στο ερωτημα σου, πιστευω οτι η εξοδος απο το ευρω θα εχει ως αποτελεσμα οι ταλαντούχοι να την κανουν ολοι για εξωτερικό... εκτος απο εξαιρέσεις που εχουν λόγους να μείνουν. Ποιος θα καθίσει να παίρνει 480ε μισθό (σε δραχμές), οταν εξω θα του δίνουν 3 με 4 φορές για την ίδια δουλειά?
kagelos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Από προσωπική πείρα γνωρίζω ότι στη Βουλγαρία ο μέσος μισθός ενός προγραμματιστή είναι 1000€ (όχι λέβα). Από ότι λένε οι Βούλγαροι, ο λόγος για αυτό είναι ότι έχουν 10% φορολογία για τις εταιρείες, οπότε αρκετές έχουν ανοίξει παραρτήματα εκεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια σχετική έλλειψη σε προγραμματιστές. Άσχετο αλλά πρόσφατα έμαθα ότι η εξής εταιρεία είναι βουλγάρικη: http://www.telerik.com/ 1
MeTaXaS4 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Είχα μία συνέντευξη με vmware για το τμήμα της Βουλγαρίας και μου είχαν πει ότι ο μισθός παίζει γύρω στα 1000€. Δεν νομίζω αν πάμε στην δραχμή ότι στην Ελλάδα θα υπάρχουν εταιρίες πληροφορικής που θα συνεργάζονται με έξω για τα πρώτα 5 χρόνια τουλάχιστον.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Το επιχείρημά σου έχει λογική αλλα, ένας έμπειρος προγραμματιστής μπορεί να βρεί remote εργασία με πολύ καλούς μισθούς ακόμα και για σήμερα, γιατί να κάτσει στην Ελλάδα να παίρνει 400€. Μια εταιρεία χρειάζεται και έμπειρους και νέους, τους νέους θα μπορεί εύκολα να τους προσελκύσει και να τους πληρώσει, αλλά με το που "παλιώσουν" θα αναζητήσουν αμέσως το καλύτερο.
Xvipes Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου μιας και λέμε για μισθούς. Υπάρχει προγραμματιστής εδώ στην Ελλάδα με πάνω από 1 χρόνο προϋπηρεσία που παίρνει βασικό μισθό? Και αν ναι, γιατί δε ψάχνει για άλλη εταιρεία? 1
Apoll Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Πως πιστεύεται ότι θα επηρεάσει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ τις εταιρίες προγραμματισμού στην χώρα μας και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας των προγραμματιστών; Θα συμφέρει τους ξένους να δίνουν δουλείες σε ελληνικές εταιρίες επειδή θα τους έρχεται πιο φτηνά; Θα ανοίξουν και άλλες εταιρίες προγραμματισμού; Η τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί; Γενικά, παραθέστε τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό, γνωρίζοντας πως λειτουργούν οι εταιρίες του χώρου. Ακόμα και εντός ευρώ χρειάζεται χαμηλή φορολογία στις εταιρίες της τάξης του 10% Μιλούσε το BBC σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, και έλεγε το ίδιο πράγμα. α) Δεν μπορείς να έχεις συνοριακές χώρες όπως FYROM, Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία με 8-10% εταιρική φορολογία και να απαιτείς από την Ελλάδα 29%+, και προκαταβολες για κέρδη του επόμενου έτους. β) Δεν μπορείς να φορολογείς τον ελεύθερο επαγγελματία από το πρώτο ευρώ, και να αναρωτιέσαι μετά που θα βρεθούν τα λεφτά. γ) Δεν είναι δυνατόν σε όλες τις λοιπές χώρες της ΕΕ (και όσες δεν είναι στο ευρώ) να έχουν εταιρικά δάνεια με 2-3% και στην Ελλάδα 15%. Γιατί να φτιάξει κάποιος εταιρία στην Ελλάδα με 15% δάνεισμο, και 30% φόρολογία, και όχι στην Πολωνία, Εσθονία ή Λιθουανία; Και για αυτά δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλα η ΕΚΤ. δ) Και αυτό προσωπική άποψη. Έχει σχέση και με τις γνώσεις της αγοράς εργασίας. Δες εδώ μέσα μόνο πόσοι μιλάνε για Python, Java και ANSI C ως τις απόλυτες τεχνολογικές γνώσεις. Και όταν γράφω για κάποιον νέο να μάθει ASP.NET MVC που ζητά η αγορά εργασίας στην Ευρώπη, με στέλνουν στην Ισπανική Inquisition ως αιρετικό. Που να τους πω να μάθουν και UWP, που έρχεται τέλος του μήνα και είναι το επόμενο βήμα στον προγραμματισμό, όταν η ήδη υπάρχουσα τεχνολογία που ζητά η αγορά, δέχεται τέτοια άρνηση; Θα θεωρήσουν ότι είμαι εξωγήινος, ούτε καν αιρετικός. Ενώ για αυτούς η 40 ετών C θεωρείται ως το υπέρτατο εργαλείο...... Και αφού η αγορά δεν έχει τις τεχνολογικές γνώσεις, δεν μπορείς να φτιάξεις εταιρία. Προσωπικά όταν κατέβω Ελλάδα του χρόνου, έχω ιδέες για λογισμικό, και εξαρτάται αν βρω ενδιαφέρον θα προσλάβω 2-3 Έλληνες υπαλλήλους. Αλλά θα πρέπει να έχουν τις γνώσεις. Δεν πρόκειτε να προσλάβω άτομα επειδή έχουν 100 πτυχία. Ακόμα και κανέναν να μην έχουν, αν είναι σε σεβαστό επίπεδο με τις τεχνολογίες που θα θέλω (ASP.NET MVC & UWP) θα προσληφθούν. Αν δεν μπορώ να βρω άτομα με αυτές τις γνώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, θα πάω Εσθονία ή Λιθουανία, όπως κάνουν και οι υπόλοιποι.
defacer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Οι μισθοί και η φορολογία είναι μέρος του παζλ αλλά με τίποτα το σημαντικότερο. Πολύ σημαντικότερο είναι π.χ. το πού θα βρεις κεφάλαιο για να τρέξεις την εταιρία μέχρι να γίνει επικερδής. Και αντιλαμβανόμαστε όλοι πως και 100 ευρώ να είναι ο μισθός δεν πρόκειται ακριβώς να κάνουν ουρά οι επενδυτές να δώσουν σε ελληνική επιχείρηση όταν υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας (για να το πω κομψά). Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και για τι είδους επιχειρήσεις ("να ανοίξουν εταιρίες") μιλάμε, δεν είναι ίδια τα κριτήρια σε κάθε περίπτωση. Άλλο να κάνεις διδακτορικό και να πεις θα στήσω εταιρία για να εμπορευτώ τα πορίσματα της έρευνάς μου και την τεχνογνωσία που απέκτησα, άλλο να μαζευτούμε 3 άτομα να κάνουμε startup κλπ κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα