Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Εδώ και καμιά βδομάδα έχω εγκαταστήσει τα WIndows 8.1. 64bit (αυθεντικά από DVD Retail) σε desktop 7ετίας με Intel Core 2 Duo (E8400), RAM 4Gb DDR2@800MHz, MB Asus P5E. Το μηχάνημα έχει ήδη ένα λειτουργικό φορτωμένο (Windows XP SP3 32bit) σε ξεχωριστό δίσκο, ενώ μέχρι πρότινος δούλευα παράλληλα και τα Windows 7 Home Premium 32bit σε επίσης έναν ξεχωριστό σκληρό δίσκο. Μετά την προσθήκη του τελευταίου λειτουργικού (8.1 64bit) αυτά εγκαταστάθηκαν σε έναν νέο δίσκο SSD Samsung Evo850 250Gb. Επίσης εγκατέστησα κι έναν δίσκο 500 Gb στον οποίο είχα παλιότερα κάνει image τον παλιό δίσκο με τα Windows 7 και δεν τον είχα σβήσει (βλακεία μου μάλλον αυτό). Κάνω λοιπόν την εγκατάσταση των 8.1 μέσω του νέου δίσκου SSD κι όλα καλά (αρχικά). Κατά την εκκίνηση μου εμφανίζει στην αρχική γαλάζια οθόνη των 8.1 3 λειτουργικά με προεπιλεγμένα τα 8.1 (8.1, 7 και τα XP). Μετά από κάποια ώρα χρήσης των 8.1 όπου δούλευα τον Firefox μου παγώνει η οθόνη. Δεν δούλευε τίποτε. Ούτε ποντίκι αλλά ούτε κι ο συνδυασμός Ctrl-Alt-Del. Επανεκκίνηση με hard reset και μου βγάζει στο φόρτωμα του Bios ένα μήνυμα ότι λείπει κάποιο αρχείο (dll αν θυμάμαι). Κάνω επανεγκατάσταση/επιδιόρθωση των 8.1 από το δίσκο τους. Εν συνεχεία, φοβούμενος ότι το μηχάνημα έχει μπερδευτεί με 3 λειτουργικά, κάνω format στο σκληρό που είχε τα 7 για να τα σβήσω, μιας που δεν με ενδιέφερε στην πραγματικότητα να τα κρατήσω (ήθελα να μείνει ο δίσκος με τα ΧΡ λόγω προγραμματων που δούλευαν μόνο με αυτά).
Μετά το format του δίσκου με τα 7 συνέχιζε στην αρχική οθόνη των 8.1 να εμφανίζει την επιλογή εκκίνησης με τα 7.
Από κει και μετά, δουλεύοντας τον Firefox μουν κόλλαγε σχεδόν συνέχεια. Όποτε κόλλαγε κι αναγκαζόμουν να κάνω hard reset, μετά στην εκκίνηση καθυστερούσε να φορτώσει το bios και μου έβγαζε στην οθόνη εκκίνησης (μαύρη) είτε ότι δεν βλέπει primary IDE drive, είτε ότι δεν υπάρχει δίσκος με λειτουργικό σύστημα. Μπαίνοντας στο bios και στις επιλογές boot
έβλεπα ότι το μηχάνημα έχανε το δίσκο (SSD) που έχει τα 8.1, είτε ότι είχε σε πρώτη προτεραιότητα τον δίσκο που είχα τα 7, παρότι τον είχα φορμάρει και τον έβλεπε ωστόσο σαν δίσκο συστήματος (αντί να βλέπει δίσκο συστήματος μόνο αυτόν με τα XP και τα 8.1, έβλεπε κι αυτόν με τα 7 που όμως είχα διαγράψει με το φορμάρισμα). Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μου έβγαζε μήνυμα να αφαιρέσω από το σύστημα τους δίσκους που δεν έχουν λειτουργικό σύστημα.
Τα ίδια περίπου μου κάνει το μηχάνημα κι όταν δουλεύω το Chrome. Ενώ λειτουργεί σφαίρα, κάποιες φορές (λιγότερο συχνά από τον Firefox που μάλλον έχει χοντρό θέμα με το flash σε λειτουργικό 64bit) κολλάει εμφανίζοντας στο κάτω μέρος της οθόνης ένα μήνυμα για προσωρινή μνήμη ενώ ταυτόχρονα δεν αποκρίνονται οι ανοιγμένες καρτέλες του και πρέπει να κάνω hard reset οπότε κατά την επανεκκίνηση μου κολλάει το φόρτωμα στο bios με τα μηνύματα που προανέφερα και πρέπει να κλείσω τροφοδοσία για να επανεκκινήσει και να φορτώσει την οθόνη επιλογής λειτουργικού.
Να αναφέρω ότι μέσω του Msconfig κατάφερα και αφαίρεσα στην οθόνη εκκίνησης των 8.1 την επιλογή για εκκίνηση των 7 (που είχα φορμάρει/διαγράψει, αλλά παρόλα αυτά μου τα εμφάνιζε).
Έχω κάνει τουλάχιστον 3 φορές είτε επιδιόρθωση των 8.1 είτε εγκατάσταση από την αρχή και πάντα σε κάποια φάση μετά από κόλλημα σε browser αντιμετωπίζω αυτή την κατάσταση όπου το μηχάνημα κολλάει στο boot (μάλλον επειδή για κάποιο λόγο χάνει/δεν βλέπει τον δίσκο με τα 8.1) και πρέπει να κλείσω τροφοδοσία για να επανεκκινήσει και να δει τα 8.1.
Έχω δοκιμάσει επίσης να αφαιρέσω την μπαταρία CMOS μπας και καταφέρω κάτι με το Bios ως επίσης και να αλλάξω θύρες SATA στους δίσκους (έχω 3 φυσικούς δίσκους σε SATA2 θύρες: αυτόν με τα ΧΡ, αυτόν με τα 8.1 και αυτόν που διαγράφηκαν τα 7). Πάντα χωρίς αποτέλεσμα.
Τι άλλο μπορώ να κάνω; Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα;
Σόρυ για το σεντόνι αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...