gon1332 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Καλημέρα σας, θέλω να φτιάξω μία σελίδα (φάση converter), στην οποία θα υπάρχουν 2 text forms ας πούμε. Μία για είσοδο από χρήστη και μία για έξοδο αποτελέσματος. Το core, ο μηχανισμός είναι γραμμένος σε C, οπότε θα εκτελώ ένα εκτελέσιμο, το οποίο θα παίρνει σαν είσοδο αυτό που θα δίνει ο χρήστης και θα δίνει την ανάλογη έξοδο. Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα θα τα βάζω σε αρχεία. Το έχω κάνει με Java Servlets, αλλά τί δεν έκανα; Δεν έβαλα υποστήριξη για πολλαπλά sessions. Δηλαδή δύο χρήστες θα έγραφαν στο ίδιο το αρχείο. Πρόβλημα. ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΛΛΗ JAVA, οπότε κατεφεύγω σε php. Γνωρίζω Django, αλλά δε με ψήνει ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζω php, αλλά δε με φοβάμαι. Απλά ζητάω γενικά κατευθύνσεις, links και ό,τι κρίνετε απαραίτητο. Αρχικά γίνεται αυτό που θέλω; Με κάθε νέο session να δημιουργείται ένα νέο process που να εκτελεί το core executable ανεξάρτητα; Αν θυμάμαι καλά αυτή είναι η δουλειά του server. Λογικά σε apache θα δουλέψω. Οπότε ότι links έχετε κατά νου και για deployment θα ήταν χρήσιμα. Έχω ψάξει google εννοείται. Απλά δεν έχω την εμπειρία να κρίνω κάτι σε αυτό το πεδίο.
mad-proffessor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 Μια λύση για να μη το ξαναγράφεις σε άλλη γλώσσα είναι να γράφεις τα αποτελέσματα σε πίνακες βάσης δεδομένων αντι για αρχείο. Αν σώνει κ καλά θες να πειραματιστεις υπάρχει το pecl_http όπου με βάση τη http method της σελίδας (post) και με ένα custom request header που θα ορίσεις να σου έρχεται απο τον client θα εκτελείς το c binary server-side. Αν θες λεπτομερειες πες μου να σου γράψω. Βεβαια γίνεται εξίσου κ με django + pure python + sqlalchemy(μεχρι κ ο Eckel τη προτεινει)
gon1332 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Καταρχήν ευχαριστώ, το πρώτο (με τη βάση δεδομένων) το σκέφτηκα, αλλά και πάλι το ενδιάμεσο αποτέλεσμα θα βγαίνει σε αρχείο. Όσο για το δεύτερο που πρότεινες δεν έχω ιδέα. Δε βρήκα και κάποιο manual. Αν σου βρίσκεται κάτι θα μου ήταν παραπάνω από χρήσιμο.
mad-proffessor Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Εφοσον έχεις μόνο μια σελίδα state δε σου χρειάζεται αρα δε σου χρειάζονται κ sessions. Εκτος κ αν το site έχει εγγεγραμένους χρήστες. Θες με κάθε νέο request στη σελίδα να εκτελείς το c αρχείο; Θες ο κάθε χρήστης να έχει δικάιωμα για ένα conversion μονο; Τοτε ναι χρειάζεσαι sessions - άρα και εγγραφη/σύνδεση στο site Δώσε ένα use case diagram, flow diagram οτιδήποτε έχεις σκεφτεί ή κάνει(ακόμα και class diagram) για να καταλάβω τι θες.
defacer Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Αν κατάλαβα καλά το μόνο που σ' ενδιαφέρει είναι να μη χρησιμοποιούν 2 χρήστες τα ίδια ενδιάμεσα temp αρχεία; Γιατί τότε απλά το μόνο που χρειάζεσαι είναι να επιλέγεις ένα καινούριο όνομα για το ενδιάμεσο αρχείο σε κάθε request (π.χ. με tempnam). PS: X/Y problem η ερώτηση που έκανες
petrosvel Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 <p>Νομίζω κατάλαβα τι εννοείς.... Απλά πρέπει να κανείς login/register αναγκαστικά και μόλις τρέξει τον κώδικα θα το βάλεις να περνάει το αρχείο σε έναν φάκελο με όνομα το username....και ο κάθε χρήστης θα έχει το δικό του αρχείο.... Σου κάνει αυτό?κατάλαβα καλά? αν θες ο χρήστης να μπορεί μετά να το ξανά επεξεργαστεί κτλπ αλλιώς αν θες να δημιουργηθεί το αρχείο και μετά να έχεις μόνο ΕΣΥ πρόσβαση γίνεται και διαφορετικά...χωρίς όλο αυτό....απλά δώσε μας λίγο περισσότερες πληροφορίες</p>
gon1332 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Θες με κάθε νέο request στη σελίδα να εκτελείς το c αρχείο; Θες ο κάθε χρήστης να έχει δικάιωμα για ένα conversion μονο; Τοτε ναι χρειάζεσαι sessions - άρα και εγγραφη/σύνδεση στο site Δώσε ένα use case diagram, flow diagram οτιδήποτε έχεις σκεφτεί ή κάνει(ακόμα και class diagram) για να καταλάβω τι θες. Θέλω με κάθε νέο request να εκτελώ το C αρχείο. Θέλω ο κάθε χρήστης να μπορεί να μένει στο site και να κάνει όσα conversions θέλει. Στην ουσία είναι ένας MIPS assembler και θα δουλεύει κάπως έτσι: masmbin <f.in> <f.out> Φαντάστηκα στην αρχή πως απλά με κάθε νέο χρήστη θα δίνω ένα μοναδικό όνομα σε κάθε ζευγάρι f.in - f.out. @defacer Κάτι τέτοιο. Γενικότερα θα προτιμούσα αν δε χρειάζονταν εγγραφή και σύνδεση. Δεν έπιασα το PS σου @petrosvel Θα μου έκανε, απλά δε θέλω να μπλέξουμε με εγγραφές και συνδέσεις κυρίως για τη μεριά του χρήστη.
defacer Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Ε τότε κάτι σαν tempnam και καθάρισες. Στο PS εννοώ ότι έτσι που το έθεσες ("session" είναι πολύ συγκεκριμένη έννοια) φαίνεται σα να δίνεις περισσότερο βάρος στο πώς νομίζεις ότι θα λύσεις το πρόβλημα και όχι στο ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Το έχουμε ξαναναφέρει γενικά στο forum υποθέτω το θυμάσαι: http://meta.stackexchange.com/questions/66377/what-is-the-xy-problem 2
gon1332 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Αυτό με το tempnam δούλεψε. Έγραψα ένα υποτυπώδες server και κώδικα C για να ελέγξω την ορθότητά του και τον ήλεγξα εδώ. Αυτός ο κώδικας που έγραψα γενικά είναι πολύ λίγος για να δουλέψει σε σχέση με τον Java. Αυτό μου φαίνεται παράξενο, οπότε όταν έχω κάποια έκδοσή του ανεβασμένη στο github θα σας ξαναενοχλήσω για το συνηθισμένο γρήγορο μάθημα για καλές πρακτικές σε php και για διάφορα ερωτήματα που με απασχόλησαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα