Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα κοινοτητα,

Θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με ενα προβλημα που εχω .

Αρχικα να αναφερω οτι εχω αγορασει το laptop μου απο την αμερικη και το τρεχω με λειτουργικο συστημα windows 8.1 . Οπως ειναι προφανες η αρχικη γλωσσα ειναι η αγγλικη(United States) και απο τις ρυθμισεις κατεβασα την ελληνικη εκδοση γλωσσας.

Το θεμα μου ειναι οτι τα ελληνικα δεν γινονται αποδεκτα(δεν διαβαζονται, δηλαδη εμφανιζονται να το πω σαν αλλαμπουρνεζικους συμβολισμους) σε προγραμματα οπως η matlab, το bsplayer(υποτιτλοι) ενω ακομα και σε .txt αρχεια που κατεβαζω (για παραδειγμα .txt υποτιτλων) .Αλλαζω το συστημα κωδικοποιησεις και τα εχω δοκιμασει ολα και unicode και ANSI  και τα υπολοιπα και το ξανα αποθηκευω και παλι τιποτα.

Σε αντιθεση, αν δημιουργησω εγω ενα .txt αρχειο τα ελληνικα μου εμφανιζονται κανονικα, να αναφερω οτι τα αποθηκευει σε ΑNSI.

Τι πρεπει να αλλαξω ωστε να σταματησει αυτο το προβλημα?

ευχαριστω εκ των προτερων , ελπιζω να εγινα κατανοητος...

Δημοσ.

Υπάρχει μία ρύθμιση στις γλώσσες κατά την οποία θέτεις τους χαρακτήρες εφόσον δεν είναι unicode στην γλώσσα της επιλογής σου. Το δοκίμασες; 

control panel/languages/locale/administrative/change system locale

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι των συγκεριμένων εφαρμογών/αρχείων που αναφέρεις και όχι των windows. Από τη στιγμή που το περιβάλλον διεπαφής, στα παράθυρα, στα πλαίσια διαλόγου, στα ονόματα αρχείων κλπ εμφανίζονται σωστά οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν έχεις γενικό πρόβλημα με τα windows. Απλά η κωδικοποίηση που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αρχεία/εφαρμογές δεν είναι αυτή που χρησιμοποιείται απ' τα windows και γι' αυτό υπάρχει αυτή η ασυμβατότητα. Το bsplayer πιθανότατα να έχει κάποια ρύθμιση για την κωδικοποίηση των υποτίτλων ώστε να εμφανίζονται σωστά. Θα πρέπει να δοκιμάσεις τις κωδικοποιήσεις utf-8, iso-8859-7, windows-1253. Όσον αφορά την επεξεργασία των txt αρχείων, κατέβασε το Notepad++, που είναι αντίστοιχο του Notepad των Windows αλλά έχει πολύ περισσότερες επιλογές. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται να μην περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες. Θα πρέπει λοιπόν να την αλλάξεις με κάποια που να περιέχει.

Δημοσ.

στα windows 8 δεν την βρισκω την επιλογη που μου λες φιλε μου

control panel/languages/location/administrative/change system locale

Το location είναι κάτω κάτω αριστερά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...