Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα, σημερα παω να ανοιξω το λαπτοπ, το ανοιγω μπαινει κανονικα στα Windows,και εκει αρχιζει το πρόβλημα, κατω δεξια ένα κουτακι γραφει  ότι το Intel rapid storage techonology service δεν λειτουργει, και γενικα το περιβαλλον τον windows κολλαει εντελως, δεν ανοιγει ουτε καν τον ie. δηλαδή ανοιγει αλλα το παραθυρο κολλαει και μενει εκει, μονο ο κερσορας κουνιεται.όλα τα αλλα κολλανε. καπως μπαινω στο task manager ανοιγω από το intel rapid και το κουτακι είναι πρασινο λειτουργει κανονικα, αλλα το περιβαλλον κολλαει δεν γινεται τιποτα,μπαινω στο safe mode και λειτουργει κανονικα και από εδώ σας γραφω, τι να κανω καμια ιδεα?μην κανω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων και χασω ωρα μεχρι να αποθηκευσω τα αρχεια μου.

Δημοσ.

Το intel rapid που λες θέλει μερικά λεπτά απ' τη στιγμή που θα ανοίξεις το pc μέχρι να σου δείξει ότι λειτουργεί κανονικά. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Για το όλο κόλλημα μπορεί να φταίει οτιδήποτε, τι έκανες τελευταία φορά πριν κλείσεις το pc;

Ξεκίνα με ένα σκανάρισμα με malwarebytes και τσέκαρε στη διαχείριση εργασιών αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που γονατίζει το σύστημα.

Δημοσ.

λογικα εχεις δικιο δεν θα φταιει το intel rapid, τελευταια φορα τι να σου πω απλα καποια σιτε εβλεπα, τωρα κανω όπως ειπες ένα σκαναρισμα με το malwarebytes antimalware,φυσικα από safe mode γιατι όπως ειπα σε κανονικο Mode κολλαει ολοκληρωτικα, και ηδη εχει βγαλει 3, 2 trojan agent ed και 1 pup optional multiplug, για να δουμε όταν τελειωσει το σκαναρισμα και τα διαγραψει ελπιζω να στρωσει,θα κοιτάξω και την διαχειριση εργασιων αν κατι το γονατιζει τοσο πολύ το συστημα, και βλέπουμε.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλού κακού τσέκαρε την υγεία του σκληρού δίσκου με HD Sentinel.

Δημοσ.

να πω εδώ ότι πριν κανα μηνα το πηγα να καθαρισουν τον ανεμιστηρα από σκονη γιατι ειχε μαζεψει εκει,και εκλεινε φυσικα λογο υπερθέρμανσης, τωρα βλεπω παλι από κατω σε μερικα σημεια είναι πολύ ζεστο,αν όμως ηταν από αυτό δεν θα εκλεινε αυτόματα και παλι?θα εκλεινε.ουτε θα εμπαινε στο safe mode γιατι θα εκλεινε και εκει,το θεμα είναι ακομα και στο safe mode μετα από 3 ωρες κολλαει ακομα και εκει ολοκληρωτικα,το εκανα scan ειχε κατι τα εσβησε αλλα μετα όταν τον ανοιξα μπηκε στα Windows και μετα μαυρισε η οθονη, εχω Windows 7 αν λεει κατι αυτό,μετα αρκετες φορες επιτυχεις επαναφορά συστηματος αλλα τιποτα δεν αλλαζει το πρόβλημα εκει,  πολυπλοκο από ότι βλέπεται το πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι το λάπτοπ και αν έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών ποια είναι;

Από την περιγραφή σου φαίνεται ότι είναι hardware το πρόβλημα. Μάλλον άρπαξε η κάρτα γραφικών ή η μητρική. Μάλλον θα χρειαστεί reflow (κοινός... ψήσιμο) το οποίο συνήθως το χρεώνουν από 30 έως 40€ (λέω ευρώ και να λείπουν τα σχόλια). Θα πρέπει όμως να βρεις κάποιον που ξέρει τι κάνει γιατί έχω δει απαράδεκτα πράγματα σε τέτοιες επισκευές. Αν είναι κάρτα γραφικών υπάρχει και το reballing αλλά αυτό χρεώνεται πάνω από 100€ (επιμένω).

Εκεί που το πήγες μήπως σου άλλαξε και την θερμοαγώγιμη πάστα; Αν ναι, τι σου έβαλε; Στα λάπτοπ δεν μπαίνει η ίδια με τα deskop. Θέλει ποιο παχύρευστη πάστα ή thermal pads αλλιώς δεν θα έχεις πάλι τα ίδια.

Δημοσ.

εκανα επαναφορα εργ ρυθμισεων αλλα δεν δουλευει καλα ο υπ. ελεγε οτι ελειπε και ενα αρχειο απο τα windows τελος παντων εγινε η εγκατασταση,αλλα κολλαει το λαπτοπ,  το θεμα ειναι αλλου,οτι εχω καμια 12 παραθυρα chrome ανοιχτα και εχει χρηση ram περιπου 2.9 με 3 gb ενω χρηση cpu 3 με 9 %, στιγμιαια μπορει να παει 40-50 % αλλα αμεσως πεφτει και παει στα νουμερα που εγραψα, ειναι φυσιολογικα αυτα τα νουμερα? μηπως εχει σχεση με την υπερθερμανση του υπολογιστη,μπορει να προκαλεσει αυτο μεγαλη χρηση ram?

Δημοσ.

Όχι, δεν μπορεί να ευθύνεται η υπερθέρμανση για την αύξηση στη χρήση της μνήμης. Τα 12 όμως παράθυρα του chrome μπορούν, ιδίως αν περιέχουν φορτωμένα sites.

Τα ξαφνικά ανεβάσματα ου επεξεργαστή μπορεί να οφείλονται σε ενημερώσεις που τρέχουν στο background, μιας και είπες ότι έκανες επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση. Αυτό λογικά θα σταματήσει σε μια-δυο μέρες.

Δημοσ.

ενταξει η cpu ρολοι δουλευι,η ram ειναι το θεμα. πρεπει να εχει ιο,γιατι με το malwarebytes προσπαθω να κανω full scan στο safe mode,αλλα μετα απο 10 λεπτα αναζητησης κολλαει ο υπ. αυτο δεν θα επρεπε να γινεται,τι να πω,τρελα δεν βγαζεις ακρη.

Δημοσ.

Δυσκολα πραγματα το reflow και το reballing micos. Ειχα ενα λαπτοπ που αρπαξε η γραφικων και οπως καταλαβαινειςεμεινε στην ακρη. Εγω προσωπικα δεν μπορω να το κανω και δεν εχω και τον εξοπλισμο. Πρεπει να εισαι master σε αυτο το θεμα για να το κανεις.

Δημοσ.

Το reflow δεν θέλει και τίποτα τρομερό. Ένα πιστόλι θερμού αέρα, αν γίνεται με ελεγχόμενη θερμοκρασία και έναν πάγκο. Αν μπορείς να έχεις και ένα θερμόμετρο με υπέρυθρες ακόμα καλύτερα.

Θερμένεις το τσιπάκι της κάρτας γύρω-γύρω για λίγα λεπτά και μετά βάζεις thermal pads ή θερμοαγώγιμη πάστα για λάπτοπ.

Το reballing θέλει δουλειά και μηχανήματα.

Δημοσ.

Οντως. Εκατσα και ειδα βιντεο απο reballing και επαθα μεγαλη νιλα. Πολλα skills το παλικαρι και επαγγελματιας. Προσωπικα ποια παστα βαζεις για laptop? Εχω την mx-4 αλλα ειναι αρκετα νερουλη για laptop.

Δημοσ.

καλα εγω απο αυτα δεν ξερω παιδια, θα περασω και αυτο το πραγραμμα που ειπε ο φιλος επανω και βλεπουμε,θερμενεται το λαπτοπ σιγουρα γεμισε παλι σκονη ο ανεμιστηρας αλλα αφου μου ειπε οτι αυτος δεν ειναι λογος να κολλαει ο υπ, και να εχει χρηση ραμ 2.65 gb με 9 παραθυρα κατι αλλο θα ειναι τοτε, για αυτες τις τεχνικες και αν κοστιζουν τοσο ε μαλλον και εμενα στην ακρη θα παει.μονο για χρηση λιγων ωρων. 3 χρονων κοντευει δεν ξερω αν αξιζει να δωσω τοσα για να το φτιαξω,πλεον με 300 παιρνεις ενα πολυ καλο laptop φυσικα για internet και ταινιες skype και τετοια απλοικα, οχι για gaming υψηλων απαιτησεων.

Δημοσ.

Εγώ προμηθεύτηκα thermal pads από ebay.

πλεον με 300 παιρνεις ενα πολυ καλο laptop φυσικα για internet και ταινιες skype και τετοια απλοικα, οχι για gaming υψηλων απαιτησεων.

Με 300€ παίρνεις ένα λαπτοπ που θα σου κολλάει στο fb και θα ζορίζεται για ταινίες πάνω από 720p.

Πολύ adm e1 παίζει σε τιμές <300€ που εμένα προσωπικά μου φαίνεται ότι μόνο σε netbook θα ταίριαζε. ΔΕν θα πω για τους παρωχημένους celeron που βάζουν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...