CtrlFreak Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, έχω γραμμή forthnet ADSL έως 24 mbps. 1) Πως μπορώ να δω την απόσταση από το DSLAM, να δω αν αρχικά δικαιολογείτε η ταχύτητά μου. 2) Τι μπορώ να κάνω στην συνέχεια για να βελτιώσω όσο γίνεται τα πράγματα.
jimmyl Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php για να βρεις την αποσταση περιπου, τωρα για βελτιωση δεν μπορεις να κανεις και πολλα ,την δικη σου καλωδιωση φτιαξε οσο γινεται, οσον αφορα τη γραμμη απο το αστικο κεντρο μεχρι το καφαο ειναι θεμα του οτε
CtrlFreak Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Απ ότι βλέπω είναι 5.6 db. Έχω ένα netgear DGN2000 να δοκιμάσω αλλαγή? Γιατί αυτά που διαβάζω για τα router που δίνει η forthnet δεν είναι και τα καλύτερα.
PEPES2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Απ ότι βλέπω είναι 5.6 db. Έχω ένα netgear DGN2000 να δοκιμάσω αλλαγή? Γιατί αυτά που διαβάζω για τα router που δίνει η forthnet δεν είναι και τα καλύτερα. Και λιγα πιανεις..δοκιμασε και το netgear και ποσταρε στατιστικα.
l337 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Tα 5,6 dB εξασθένιση σημαίνει 405 μέτρα από το dlam. Όμως.. δεν είναι σωστό να έχεις upstream attenuation 1 dB και downstream attenuation 5,6 dB. Οπότε είτε το display (τα στατιστικά στο ρουτερ) είναι λάθος (δεν είναι απίθανο) είτε έχεις κάποιο θέμα στην γραμμή σου ή την εσωτερική καλωδιώση/εγκατάσταση. Αν έχεις άλλο ρούτερ βάλε το και ξαναπόσταρε τα στατιστικά σου.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Απ ότι βλέπω είναι 5.6 db. Έχω ένα netgear DGN2000 να δοκιμάσω αλλαγή? Γιατί αυτά που διαβάζω για τα router που δίνει η forthnet δεν είναι και τα καλύτερα. α.παρε την forthnet και ρωτα αν πεφτεις σε siemens dslam ή σε alcatel.αν εισαι σε alcatel ζητησε να σε βαλουν σε free no rfi profile και οχι σε free που εισαι τωρα.αν ειναι siemens λογικα εισαι οκ ως προς το profile. β.μηπως καμια συσκευη χωρις φιλτρο ή κανας συναγερμος χωρις φιλτρο?βαλε και το netgear πανω γιατι zte sucks Tα 5,6 dB εξασθένιση σημαίνει 405 μέτρα από το dlam. Όμως.. δεν είναι σωστό να έχεις upstream attenuation 1 dB και downstream attenuation 5,6 dB. Οπότε είτε το display (τα στατιστικά στο ρουτερ) είναι λάθος (δεν είναι απίθανο) είτε έχεις κάποιο θέμα στην γραμμή σου ή την εσωτερική καλωδιώση/εγκατάσταση. Αν έχεις άλλο ρούτερ βάλε το και ξαναπόσταρε τα στατιστικά σου. γιατι σε παραξενευει το 1?
l337 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 γιατι σε παραξενευει το 1? Μου φαίνεται πολύ χαμηλό εφόσον έχει downstream att 5,6 dB.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 παντα εχει διαφορα το down με το up με το up να ειναι πιο χαμηλο απο το down.δηλαδη μπορει να εχεις 32 οπως εχω εγω στο down και 18 στο up.
l337 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Αυτό ναι.Γενικά (και ιδανικά) το up παίζει περίπου στο 60% του down. Όμως εδώ η διαφορά είναι μεγάλη και γι' αυτό το ανέφερα διότι μου έκανε εντύπωση.
CtrlFreak Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Το ρουτερ πρέπει να μου το στείλουν απ το πατρικό οπότε είμαστε σε αναμονή!! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
poulinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Αυτό ναι. Γενικά (και ιδανικά) το up παίζει περίπου στο 60% του down. Όμως εδώ η διαφορά είναι μεγάλη και γι' αυτό το ανέφερα διότι μου έκανε εντύπωση. to 60 % του 6 ειναι 3,5 .ναι εχει διαφορα απο το 1 απο την αλλη επειδη και οι γραμμες ειναι χαλια αλλα και το zte για πεταμα μπορουμε να το αγνοησουμε.(για αυτο σε ρωτησα τι σε παραξενευει). καλο θα ειναι να μας πει τι του βγαζει και το αλλο ρουτερ.γενικα εχω δει τα zte να βγαζουν λιγο παραπανω attenuation απο αλλα ρουτερ οπως εχω δει και παραξενα χαρακτηριστικα ειτε α.λογω προβληματικης καλωδιωσης. β.ασυμβατοτητα με dslam ή παλιο Firmware(καποιες φορες με νεο Firmware φτιαχνει). γ.φιλτρακι αναποδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα