Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Έχω ένα πρόβλημα, έχω ένα πρόγραμμα που είναι γραμμένο σε παλιά έκδοση netbeans, και έχω κάποιες φόρμες που συνδέονται με συγκεκριμένες κλάσεις. (μερικές άλλες φόρμες λείπουν εντελώς). Έχω αρχίσει να αποδέχομαι την ιδέα ότι θα πρέπει να ξαναγράψω όσες λείπουν (το γιατί το γράφω παρακάτω). Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με όσες υπάρχουν ήδη. Αν τις ανοίξω με netbeans 8+, και απλά ξανακάνω save, αλλάζουν τα πάντα. αντικείμενα μετονομάζονται, άλλα χάνονται τελείως, και αρκετά κομμάτια κώδικα απλά εξαφανίζονται ! ! ! Η συγκεκριμένη κλάση είναι 7000 γραμμές, οπότε αν το κάνω αυτό θα πρέπει να ξαναγράψω μετά ότι χάθηκε (αν δηλαδή τα καταφέρω, που προς το παρόν φαντάζει αδύνατο). Η μια (ίσως) λύση που δεν έχω δοκιμάσει και θα ήθελα να γλυτώσω, είναι να βρώ κάποια πολύ παλιά έκδοση netbeans (υποθέτω με 7.0 θα είναι "εντάξει") και να συνεχίσω να γράφω σε αυτήν. που και πάλι δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα, και απο όσο θυμάμαι αυτές οι εκδόσεις είχαν άλλα, χειρότερα προβλήματα. Το άλλο που δοκίμασα είναι να μετατρέψω τις φόρμες με το jformDesigner, το οποίο δεν νομίζω ότι δουλεύει. Το άλλο που δοκίμασα επίσης είναι να χρησιμοποιήσω το form snapshot feature του intellij, το οποίο πετάει error (read timeout). Καμιά πρόταση? Thanks
petrosvel Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα... Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό να πω την αλήθεια... γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις αντιγραφεί σε ένα txt όλων τον κώδικα και μετά να τον κάνεις copy paste σε καινούριο project? όχι απευθείας των κώδικα σε καινούριο project.... αλλά πρώτα σε txt!
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα... Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό να πω την αλήθεια... γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις αντιγραφεί σε ένα txt όλων τον κώδικα και μετά να τον κάνεις copy paste σε καινούριο project? όχι απευθείας των κώδικα σε καινούριο project.... αλλά πρώτα σε txt! καλησπέρα... βασικά γιατί δεν γίνεται. επίσης πιστεύω ότι ακόμα και να γινόταν, πάλι θα τον άλλαζε το netbeans..
visualizer Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Έχεις χρησιμοποιήσει το σχεδιαστικό εργαλείο του Netbeans ? Αν ναι είναι ευκαιρία να διορθώσεις το λάθος που έκανες μιας και ο κώδικας που παράγει είναι μάπα αν και αναφέρεις πως μια κλάση είναι 7000 γραμμές.. οπότε μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία μιας και το προγραμματάκι θα είναι μπάχαλο..Εδω μπορείς να βρείς τις παλιές εκδόσεις https://netbeans.org/community/releases/old.html
petrosvel Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Έχεις χρησιμοποιήσει το σχεδιαστικό εργαλείο του Netbeans ? Αν ναι είναι ευκαιρία να διορθώσεις το λάθος που έκανες μιας και ο κώδικας που παράγει είναι μάπα αν και αναφέρεις πως μια κλάση είναι 7000 γραμμές.. οπότε μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία μιας και το προγραμματάκι θα είναι μπάχαλο..Εδω μπορείς να βρείς τις παλιές εκδόσεις https://netbeans.org/community/releases/old.html το σχεδιαστικό εργαλείο δεν το βγάζει πάλι σε κώδικα?? Η έχει καμία παραπάνω διαφορά? καλησπέρα... βασικά γιατί δεν γίνεται. επίσης πιστεύω ότι ακόμα και να γινόταν, πάλι θα τον άλλαζε το netbeans.. το δοκίμασες και δεν γίνεται?? απλά όταν το περάσεις πρώτα σε txt χάνει όλες τις κωδικοποίησης που μπορεί να έχει ο κώδικας σου από το netbeans....και απλά το περνάει σαν καθαρό κείμενο....
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Έχεις χρησιμοποιήσει το σχεδιαστικό εργαλείο του Netbeans ? Αν ναι είναι ευκαιρία να διορθώσεις το λάθος που έκανες Δεν έχω γράψει εγώ τον κώδικα. σίγουρα έχει γραφτεί από το σχεδιαστικό εργαλείο του netbeans, και σίγουρα αρκετά παλιά έκδοση netbeans. ποια ακριβώς δεν ξέρω γιατί η πληροφορία δεν υπάρχει κάπου. Στα αρνητικά επίσης ότι έχει γραφτεί με την χρήση του SAF (επιφανειακά περισσότερο από όσο έχω παρατηρήσει). Για να ανοίξω τις φόρμες αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω το plugin του SAF, που μάλλον δεν είναι και πολύ σωστό από όσο έχω διαβάσει στην maillist του netbeans. Αλλά ακόμα δεν έχω ενδείξεις ότι φταίει το SAF για αυτό το μπάχαλο. Οι 7000 γραμμές πάντως δεν λένε και πολλά, γιατί είναι ένα multitab gui με nested tabs. οπτικά φαίνεται σωστό και "λιτό" δηλαδή. απλά θα προτιμούσα να γλυτώσω να συνεχίσω το development με παλιά έκδοση netbeans, υποτίθεται ότι πρέπει να βελτιώσω την κατάσταση όχι να την διαιωνίσω.
visualizer Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είναι δουλειά για πελάτη ? Τι ακριβώς σου έχουν ζητήσει να κάνεις ? Μιλάμε για αναβάθμιση του προγράμματος ?
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είναι δουλειά για πελάτη ? Τι ακριβώς σου έχουν ζητήσει να κάνεις ? Μιλάμε για αναβάθμιση του προγράμματος ? ναι.. πρέπει να περάσω καινούρια features αλλά μόλις προσθέσω κάτι (η ακόμα και να μην προσθέσω απλά να κάνω ένα μικρό edit / save της φόρμας, σπάνε τα πάντα.
visualizer Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 το σχεδιαστικό εργαλείο δεν το βγάζει πάλι σε κώδικα?? Η έχει καμία παραπάνω διαφορά? Κώδικα βγάζει αλλά πολύ κακής ποιότητας κώδικας ο οποίος είναι δυσκόλος να διαβαστεί και αναβαθμιστεί στο μέλλον.Επίσης αν το χρησιμοποιήσεις για το σχεδιαστικό κομμάτι μόνο με το νετμπινς θα μπορείς να κάνεις αλλαγές. 1
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 το δοκίμασες και δεν γίνεται?? απλά όταν το περάσεις πρώτα σε txt χάνει όλες τις κωδικοποίησης που μπορεί να έχει ο κώδικας σου από το netbeans....και απλά το περνάει σαν καθαρό κείμενο.... δεν σε ξέχασα απλά θέλω να δοκιμάσω κάτι ακόμα πριν απαντήσω
visualizer Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 ναι.. πρέπει να περάσω καινούρια features αλλά μόλις προσθέσω κάτι (η ακόμα και να μην προσθέσω απλά να κάνω ένα μικρό edit / save της φόρμας, σπάνε τα πάντα. Ωραία εξήγησε πως έχει η κατάσταση στον πελάτη και αν είναι θετικός στο να βάλεις μια τάξη στο πρόγραμμα ( πράγμα για το οποίο θα πληρωθείς επιπλέον ) τότε ξανακάνε τα σχεδιαστικά μόνος σου αλλιώς πρόσθεσε μόνο ότι καινούργια δυνατότητα χρειάζεται ο πελάτης..
Luciddream Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 τελικά μάλλον βρήκα τι έφταιγε, τα .form αρχεία είναι προηγούμενη έκδοση απο τα .java αρχεία, με λίγα λόγια έχουν γίνει αλλαγές απο το GUI Builder, αλλά τα form αρχεία δεν έχουν γίνει commit, οπότε όταν ανοίγω την φόρμα στον editor γίνεται ένα μπάχαλο.. περίεργο που δεν σκέφτηκαν ποτέ να κρατάνε ένα hash code μέσα στο java / form ώστε να γίνεται αυτός ο έλεγχος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα