Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@nikos

συμφωνω με οσα λες και να προσθεσω

απο τα πολλα χρονια ως τεχνικος σε διαφορα μαγαζια κατεληξα σε καποια συμπερασματα

1.ο ιδιωτης αγοραζει το πισι/φορητο/ταμπλετ/κινητο..και το επιδεικνυει σαν προεκταση του πουλιου..και οταν χαλασει (ή οταν ΤΟ χαλασει) θεωρει οτι η προεκταση του πουλιου δεν επιτρεπεται να κοστιζει τοσο για να επισκευαστει !

Η νοοτροπια ειναι λογικη..διοτι για μεγαλο ποσοστο των ιδιωτων χρηστων δεν αποτελει εργαλειο...αποτελει χομπυ..

Αν τους χαλασει ομως το αυτοκινητο (=εργαλειο) , τοτε τα σκανε και δεν ρωτανε πως ακριβως εφτιαξε το προβλημα ο μηχανικος διοτι α)και να τους πει δεν θα καταλαβουν β)δεν τους πολυενδιαφερει...απλα να δουλευει..το εργαλειο.

2.Απορροια του (1) ειναι οτι θεωρουν οτι το κλικ που θα κανει ο τεχνικος αποκτηθηκε εν μια νυκτι...δηλ με λιγα λογια θελουν το παραμυθι που εγραψες και συ..να το παιξεις drama queen...ηταν δυσκολη επισκευη...το παλεψα απο δω το παλεψα απο κει..τελικα εζησε ο ασθενης..ωστε στο μυαλο του να δικαιολογηθει το οποιο κοστος.

3.Κανεις ιδιωτης δεν καταλαβαινει οτι οταν πας σε ενα μαγαζι...δεν πληρωνεις απλα την τεχνογνωσια+εργατοωρα του τεχνικου..αλλα και ενα μερος των λειτουργικων εξοδων του μαγαζιου.Δεν μπορει να δουλευει το μαγαζι για την ψυχη της μανας του..πρεπει να καλυψει λειτουργικα εξοδα...αρα (και αυτο συμβαινει σε μαγαζια διαφορων κατηγοριων)..θα χτυπησει παραπανω τις τιμες..απο ενα περιθωριακο μαγαζακι της κακιας ωρας και απο εναν ιδιωτη που φορμαρει πισι στον ελευθερο χρονο του.

Αυτο πρεπει να το καταλαβουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

Σαν "ανταμοιβη" του αυξημενου αυτου κοστους..παιρνεις πιο "επαγγελματικη" αντιμετωπιση/εργασια.

Ξερω οτι η τελευταια μου φραση ουτε καν ισχυει εν ελλαδι..αλλα στο εξωτερικο τα μαγαζια ειναι πιο επαγγελματιες απο οτι εχουμε συνηθισει εδω ελλαδα.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mphxths θα συμφωνήσω και εγώ με την σειρά μου με όσα λες αλλά όχι στο τελευταίο.

Σαν "ανταμοιβη" του αυξημενου αυτου κοστους..παιρνεις πιο "επαγγελματικη" αντιμετωπιση/εργασια.

Ξερω οτι η τελευταια μου φραση ουτε καν ισχυει εν ελλαδι..αλλα στο εξωτερικο τα μαγαζια ειναι πιο επαγγελματιες απο οτι εχουμε συνηθισει εδω ελλαδα.

Είναι μέγα λάθος να λέμε πως όλοι σε αυτή την χώρα είναι κακοί και πως δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.Όπως και στο εξωτερικό έτσι και εδώ υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες.Τόσο οι μεν όσο και οι δε είναι λίγο πολύ γνωστοί,οπότε είναι στο χέρι μας να ενημερωνόμαστε,να ερευνούμε και να πηγαίνουμε στον καλύτερο.Τώρα αν παίρνεις το φυλλάδιο στο χέρι σου που γράφει "Φορματ απλό 5 ευρώ, Φορματ μέτριο 10 ευρώ, Φορματ σπέσιαλ 15 ευρώ" και πιστεύεις ότι ενώ όλοι σου παίρνουν για μια εργασία 50-60 ευρώ,υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου κάνει το ίδιο με 5,10,15 τότε είσαι βαλξ και δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι πως σου φαγαν τα λεφτά ή πως οι τεχνικοί είναι κλέφτες και πως δεν σου φέρθηκαν επαγγελματικά...Όχι μόνο να δεν έχεις δικαίωμα να μιλήσεις γιατί είσαι ένα κωθώνι αλλά και γιατί είσαι και κλεπταποδόχος γιατί εν γνώση σου έβαλες πειρατικό-παράνομο λογισμικό στον υπολογιστή σου και εκτός αυτού ενισχύεις και την μαύρη εργασία.Αν λοιπόν δίνουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα να μας τρώνε τα λιγοστά λεφτά μας μερικοί πουθενάδες που πάνε να βγάλουν χαρτζιλίκι χωρίς να έχουν καν τις απαραίτητες γνώσεις τότε δεν θα βάζουμε σε ένα τσουβάλι και τους άλλους που είναι σωστοί επαγγελματίες.Το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι που λεν και στο χωριό μου,αν θες να κάνεις σωστά την δουλειά σου θα πληρώσεις ανάλογα.

Επειδή όμως θέλω να μείνω στο θέμα και το θέμα μας είναι πως το πλαίσιο κοροϊδεύει κόσμο θα ήθελα να πω πως το πλαίσιο πουλάει αυτό που πουλάει το αν το αγοράσεις είναι δικιά σου επιλογή.Όταν μπαίνεις και διαβάζεις από όλους να λένε πως τα turbox είναι ελαττωματικά και πας και τα αγοράζεις τότε πρέπει να δεχτείς και τις συνέπειες των επιλογών σου.Μου έφερε πριν μερικούς μήνες μια κυρία το turbox λαπτοπ της το οποίο ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες(μιλάμε για 70 idle),του έκανα τον απαραίτητο καθαρισμό και αλλαγή πάστας και pads αλλά συνέχιζε να έχει τρελές θερμοκρασίες σε idle... έ λοιπόν το λαπτοπ δεν είχε αεραγωγούς για να παίρνει αέρα το fanακι και ως αποτέλεσμα δεν γινόταν σωστή ψύξη στον επεξεργαστή και στα γραφικά (έλειπαν οι αντίστοιχοι αεραγωγοί που έχω κυκλώσει) πραγματικά απορώ πως συνέχιζε να λειτουργεί...ενημέρωσα την κυρία και της είπα πως μπορώ να το "πατεντάρω" για να στρώσει...έκανα ότι έκανα λοιπόν και το λαπτοπ δούλευε σωστά (35-40 βαθμούς idle)...E λοιπόν η ίδια πήγε μια βδομάδα μετά και αγόρασε ένα ακόμα turbox για την κόρη της...Πες μου τώρα φταίει το πλαίσιο ή ο κόσμος που δεν θέλει να καταλάβει;;;

Επεξ/σία από nikοs
Δημοσ.

Το πρόβατο όσο και να το εκπαιδεύσεις, πάλι βλήτα θα φάει. :wacko:

Mphxths θα συμφωνήσω και εγώ με την σειρά μου με όσα λες αλλά όχι στο τελευταίο.

Είναι μέγα λάθος να λέμε πως όλοι σε αυτή την χώρα είναι κακοί και πως δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.Όπως και στο εξωτερικό έτσι και εδώ υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες.Τόσο οι μεν όσο και οι δε είναι λίγο πολύ γνωστοί,οπότε είναι στο χέρι μας να ενημερωνόμαστε,να ερευνούμε και να πηγαίνουμε στον καλύτερο.Τώρα αν παίρνεις το φυλλάδιο στο χέρι σου που γράφει "Φορματ απλό 5 ευρώ, Φορματ μέτριο 10 ευρώ, Φορματ σπέσιαλ 15 ευρώ" και πιστεύεις ότι ενώ όλοι σου παίρνουν για μια εργασία 50-60 ευρώ,υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου κάνει το ίδιο με 5,10,15 τότε είσαι βαλξ και δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι πως σου φαγαν τα λεφτά ή πως οι τεχνικοί είναι κλέφτες και πως δεν σου φέρθηκαν επαγγελματικά...Όχι μόνο να δεν έχεις δικαίωμα να μιλήσεις γιατί είσαι ένα κωθώνι αλλά και γιατί είσαι και κλεπταποδόχος γιατί εν γνώση σου έβαλες πειρατικό-παράνομο λογισμικό στον υπολογιστή σου και εκτός αυτού ενισχύεις και την μαύρη εργασία.Αν λοιπόν δίνουμε εμείς οι ίδιοι το δικαίωμα να μας τρώνε τα λιγοστά λεφτά μας μερικοί πουθενάδες που πάνε να βγάλουν χαρτζιλίκι χωρίς να έχουν καν τις απαραίτητες γνώσεις τότε δεν θα βάζουμε σε ένα τσουβάλι και τους άλλους που είναι σωστοί επαγγελματίες.Το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι που λεν και στο χωριό μου,αν θες να κάνεις σωστά την δουλειά σου θα πληρώσεις ανάλογα.

Επειδή όμως θέλω να μείνω στο θέμα και το θέμα μας είναι πως το πλαίσιο κοροϊδεύει κόσμο θα ήθελα να πω πως το πλαίσιο πουλάει αυτό που πουλάει το αν το αγοράσεις είναι δικιά σου επιλογή.Όταν μπαίνεις και διαβάζεις από όλους να λένε πως τα turbox είναι ελαττωματικά και πας και τα αγοράζεις τότε πρέπει να δεχτείς και τις συνέπειες των επιλογών σου.Μου έφερε πριν μερικούς μήνες μια κυρία το turbox λαπτοπ της το οποίο ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες(μιλάμε για 70 idle),του έκανα τον απαραίτητο καθαρισμό και αλλαγή πάστας και pads αλλά συνέχιζε να έχει τρελές θερμοκρασίες σε idle... έ λοιπόν το λαπτοπ δεν είχε αεραγωγούς για να παίρνει αέρα το fanακι και ως αποτέλεσμα δεν γινόταν σωστή ψύξη στον επεξεργαστή και στα γραφικά (έλειπαν οι αντίστοιχοι αεραγωγοί που έχω κυκλώσει) πραγματικά απορώ πως συνέχιζε να λειτουργεί...ενημέρωσα την κυρία και της είπα πως μπορώ να το "πατεντάρω" για να στρώσει...έκανα ότι έκανα λοιπόν και το λαπτοπ δούλευε σωστά (35-40 βαθμούς idle)...E λοιπόν η ίδια πήγε μια βδομάδα μετά και αγόρασε ένα ακόμα turbox για την κόρη της...Πες μου τώρα φταίει το πλαίσιο ή ο κόσμος που δεν θέλει να καταλάβει;;;

Δημοσ.

Η απορία εμένα είναι γτ έχει μονο 1 έτος εγγύησης εφόσον είναι υποχρέωση τους να έχει 2 ?

Γιατί ο κόσμος δεν το ψάχνει. So simple.

Δημοσ.

Η απορία εμένα είναι γτ έχει μονο 1 έτος εγγύησης εφόσον είναι υποχρέωση τους να έχει 2 ?

καλημερα , αν ΔΕΝ προερχετε απο χωρες ΕΟΚ και ειναι απο αλλες χωρες,τοτε εχει 1 ετος εγγυηση

Δημοσ.

καλημερα , αν ΔΕΝ προερχετε απο χωρες ΕΟΚ και ειναι απο αλλες χωρες,τοτε εχει 1 ετος εγγυηση

Συμφωνώ άλλα νομίζω ότι έχει πουληθεί από ελληνικό κατάστημα - πλαίσιο.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ άλλα νομίζω ότι έχει πουληθεί από ελληνικό κατάστημα - πλαίσιο.

τι παει να πει "ελληνικό κατάστημα" , αφου δεν παραγουμαι τιποτε , σημασια εχει η χωρα αγορας...

Δημοσ.

Από την στιγμή που πωλείται στην ΕΕ, (όσο ακόμα είμαστε :) ) έχει 2 έτη, κι ας έχει κατασκευαστεί στο νότιο Μπουτάν πάνω σε φοίνικα

• Like 1
Δημοσ.

Από την στιγμή που πωλείται στην ΕΕ, (όσο ακόμα είμαστε :) ) έχει 2 έτη, κι ας έχει κατασκευαστεί στο νότιο Μπουτάν πάνω σε φοίνικα

δηλαδη με αυτο το σκεπτικο του νομου , ολα τα εμπορευματα που εχουν εγγυηση ενος ετους , ειναι παρανομα.

Δημοσ.

τι παει να πει "ελληνικό κατάστημα" , αφου δεν παραγουμαι τιποτε , σημασια εχει η χωρα αγορας...

νομιζω οτι λεμε το ιδιο :-D Εφοσον εχει αγοραστει απο ελλαδα θα πρεπει να εχει 2 χρονια εγγυησης

Δημοσ.

δηλαδη με αυτο το σκεπτικο του νομου , ολα τα εμπορευματα που εχουν εγγυηση ενος ετους , ειναι παρανομα.

Ακριβως αυτο ισχυει στην πραξη και παρανομο ξερεις τι ακριβως ειναι???Η επεκταση εγγυησης που σου πουλανε. Κλασσικο παραδειγμα τα Playstation που και αυτα αναγραφονται στο Site οτι εχουν 1 χρονο εγγυηση ενω κανονικα εχουν 2.

Και στο Πλαισιο το ιδιο ισχυει.Laptop TurboX που κανονικα πρεπει να εχει 2 χρονια εγγυηση λογω ΕΕ κλπ που αναφερθηκαν παραπανω σου δινουν μολις 1 γιατι και ειναι αρκετα πιθανο να παρουσιασει προβλημα μετα τον 1 χρονο,και αρα να σου πλασαρουν και την επεκταση εγγυησης.

http://www.eurogamer.net/forum/thread/264162

Οπως λενε και εδω πολυ σωστα κανονικα ειναι 1 χρονος κατασκευαστη πχ Sony στην περιπτωση του Ps4 και αλλος ενας χρονος(ή 2 χρονια οπως το δει κανεις)απο τον πωληση. Γιαυτο και στην Ελλαδα βλεπουμε παντου 1 χρονο και 1 χρονο γιατι την εχουν δει ολοι λαμογια και κανουν την παπια για τον παραπανω χρονο εγγυησης.

Δημοσ.

Επειδη το θεμα ξεφυγε θελω να πω πως ο κοσμος οντως δεν το ψαχνει αλλα η αντιμετωπιση του συγγεκριμενου καταστηματος (πλαισιο) προς τον πελατη ειναι τετιου ειδους. Ευτυχως δεν ποιαστηκα κοροιδο ωστε να πληρωσω μητρικη που δεν χρειαζομουν...

Το μονο σιγουρο δεν αγοραζω ουτε βιδα απο εκει ξανα... Και γενικα αυτο πρεπει να κανει ο κοσμος κατα την αποψη μου.

Οποιος θελει να εχει πελατες πρεπει να ειανικαι σωστος στην δουλεια του.

Και επειδη πιθανος καποιοι απο εδω μεσα(insomnia)  να δουλεουν εκει και να ειναι καλοι στη δουλεια τους να πω οτι δεν παει σε ατομα προσωπικα αλλα στην γενικη πολιτικη του καταστηματος....

Βεβαια δεν πηγα ποτε να τα κανω πουτανα εκει με τον τεχνικο  που το ειδε και τον διευθυντη και το εχω μετανιωσει πικρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...