Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος αν γραφω στη σωστη κατηγορια θεματων αλλα θεωρησα οτι εδω ταιριαζει. Αν κανω λαθος συχωρεστε με.

Εχουμε ενα laptop turbo x αγορασμενο εδω και 1μισι χρονο απο το πλαισιο.

Το laptop ειχε εγγυηση 1 χρονο.

Με το που φτανει το laptop 1 χρονο και 2 μηνες ξαφνηκα δεν λειτουργει ο ηχος. Γενικα  ο ηχος  δεν ηταν θεμα  ηχειων γιατι ουτε με ακουστικα επαιζε ουτε τιποτα.

Το παμε λοιπον στο πλαισιο και ενω τον ειχαμε αγορασει γυρω στα 450-500 αν θυμαμαι καλα μας λενε : οτι καηκε κατι εκει που συνδεεται η μητρικη με την καρτα ηχου και οτι χρειαζομαστε αλλαγη μητρικης που κοστιζει 330 ευρω .

Τρελαθηκα εγω και ο πατερας μου σηκωσαμε το πλαισιο στο ποδι. Στο τελος μας λεει. επειδη ειστε πελατες θα σας το αφησω 280....

Μιλαμε κοροιδια κανονικη.

Μιλησαμε με πορισταμενο με τεχνικους και μας ειπαν οτι εφοσον ειναι εκτος εγγυησης(ειχε περασει 1μισι μηνας περιπου που ειχε ληξει) δεν μπορει να γινει κατι αλλο.

Να πω οτι το pc το εκαναν χρηση οι δικοι  μου οποτε σαν να λεμε χρηση λιγο internet και καμια ταινια... Ουτε 1 σοβαρο προγραμμα δεν ειχε.

Του λεμε πως καηκε η μητρικη?? και λεει τυχαινει. Ε ποιαστηκαμε στα χερια( ρεζιλι σε ολο το μαγαζι).

Τελος δεν το φτιαξαμε  και ενα πρωι ξυπναω στραβα και λεω θα το παω αλλου να το δουν.

Λοιπον πηγα στο μαγαζι cosmodata νομιζω λεγιεται (περιστερι ειναι παντως)και το εδωσα. Μου πηραν 20 ευρω για να φτιαξουν το ηχο γιατι ηθελε καποια ρυθμιση που δεν την ξερει ενας απλος χρηστης.......

Και οι αλλοι μας κοροιδευαν κανονικα για να μας πουλησουν αλλο pc η για να αλλαξουμε μητρικη.

Υ.Γ. Και καμενη μητρικη να ειχα δηλαδη δεν ειναι πολλα 330 ευρω για μητρικη ?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το χούμε ξανά πει μακρυά από Πλαίσιο και ειδικά από τα turbo-x. κανονικά όλες οι ηλεκτρονικές συσκευασίες 'έχουν 2 χρόνια εγγύηση βάση νομοθεσίας.

• Like 2
Δημοσ.

Στο Πλαίσιο είναι γνωστοί απατεώνες... Μόλις ψιλιαστούν ότι κάποιος μπορεί να μην έχει μεγάλη εξοικείωση τον δουλεύουν!

Δημοσ.

Επρεπε να παω μετα ομως και να τους ξευφτιλισω παντου. Να μην ψωνιζει ποτε απο εκει ο κοσμος!

• Like 1
Δημοσ.

Επρεπε να παω μετα ομως και να τους ξευφτιλισω παντου. Να μην ψωνιζει ποτε απο εκει ο κοσμος!

όσο και να θες ο κόσμος θα συνεχίζει να ψωνίζει απο εκεί μιας και είναι η εύκολη λύση.

Πιθανότατα είτε κάποιος driver θα είχε θέμα είτε παίζει όντως να είχε φύγει η φύσα που ενώνει την μητρική με το λάπτοπ.

Αυτό που θέλανε να κάνουν πιθανότατα είναι να σας βάλουν να πληρώσετε νεα μητρική και να μην σας την έβαζαν ποτέ. Πιθανότατα θα κάλυπταν αλλουνού τα έξοδα η θα την κρατούσαν για δικό τους μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ.

ασχετα με το ποιο ηταν το προβλημα στην τελικη..

ο συσχετισμος σου "το φορητο το πηρα τοσο , αρα πως γινεται η μητρικη του να κανει τοσο?" ειναι περα για περα ακυρος

1ον δεν σχετιζεται η τιμη με την τιμη της μητρικης

2ον τι σχεση εχει η τιμη του φορητου πριν 1,5 χρονο με την τωρινη του αντικειμενικη αξια..και κατ'επεκταση την τιμη της μητρικης του

αν μπεις ebay και τσεκαρεις τιμες μητρικων διαφορων φορητων και μοντελων ..παιζουν απο κατω απο 100ευρω μεχρι ..στον θεο τον ιδιο..αναλογως μοντελο..μαρκα..ποσο διαδεδομενο ειναι κλπ κλπ κλπ.

Πολυ περισσοτερο αν πας να την ψωνισεις απο καταστημα τυπου Πλαισιου που οσο ναναι θα την κοπανησουν στα αυτια την τιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει πιο χαζό πράγμα από αυτό που ρωτάτε ή κατακρίνετε: τα ανταλλακτικά πάντα (σαν αξία) στοιχίζουν περισσότερο. Αυτός ο κανόνας ισχύει παντού.

@OP: αν σου καεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου σου, κι αν υποθέσουμε ότι το έχεις 14 μήνες, ξέρεις πόσο θα πληρώσεις για αντικατάσταση? Δυσανάλογο τίμημα.

Το θέμα είναι αν πράγματι στο πλαίσιο προσπάθησαν να σας ξεγελάσουν. Αυτό θα έπρεπε να είναι θέμα προς συζήτηση κι όχι αν η μητρική κοστίζει 330€.

• Like 1
Δημοσ.

Στα μεγαλα καταστηματα η λογικη ειναι 

1.πρεπει να βγαλουμε τα λειτουργικα εξοδα αρα θα κοπαναμε στα αυτια τις τιμες

2.σε πολλες αλυσιδες καταστηματων συνηθιζοταν να βαζουν "στοχους"..οποτε οι τεχνικοι...στα αυτια

3.η αλλαγη μητρικης ειναι σιγουρη και προσοδοφορα λυση...γιατι να μπλεξεις με λεπτεπιλεπτες επιδιορθωσεις οπου με μια αλλαγη μητρικη διορθωνεις το 99% των προβληματων ενος φορητου και βγαζεις και τρελο κερδος.

• Like 1
Δημοσ.

Και ο άλλος που σου πήρε 20 ευρω για μια ρυθμιση πάλι  κλεφτης είναι..τι ακριβώς έκανε να πουμε ?

ελπιζω να το λες ειρωνικα προς τον ΟΡ

το μεροκαματο το καθοριζεις απο τον χρονο που θα σπαταλησει ο "μηχανικος/τεχνικος/εργατης" ? 

ακομα και 2-3 κλικς να εκανε και να το εφτιαχνε μεσα σε 5 λεπτα..εκεινη την ωρα σου χρεωνει τις σπουδες του , την προυπηρεσια/εμπειρια του/την εργατοωρα του..ελευθερη αγορα εχουμε αν δεν σου αρεσει το κοστος πας στον επομενο.

Κλασικο φαινομενο νεοελληνα...θεωρει οτι το πισι δεν αξιζει τα λεφτα του ..για επισκευη...σπαταλαει 1 εκατομμυριο να το παρει..αλλα οταν ερθει η ωρα του σερβις...εεε μα τι εκανε..και χρεωσε τοσα....

Οταν πας επισκεψη σε γιατρο σε περναει απο 2-3 μηχανηματα..και σου λεει 50 ευρω μιστερ..εκεινη την ωρα τι εκανε να ουμε ?

Αυτος ειναι επιστημονας ενω ο αλλος αρπακολατζης?

Να μαθουμε να αποδεχομαστε την εργασια του αλλου και να την πληρωνουμε και να μην το παιζουμε ιστορια...και ισως παμε μπροστα σαν λαος.

• Like 4
Δημοσ.

ελπιζω να το λες ειρωνικα προς τον ΟΡ

το μεροκαματο το καθοριζεις απο τον χρονο που θα σπαταλησει ο "μηχανικος/τεχνικος/εργατης" ? 

ακομα και 2-3 κλικς να εκανε και να το εφτιαχνε μεσα σε 5 λεπτα..εκεινη την ωρα σου χρεωνει τις σπουδες του , την προυπηρεσια/εμπειρια του/την εργατοωρα του..ελευθερη αγορα εχουμε αν δεν σου αρεσει το κοστος πας στον επομενο.

Κλασικο φαινομενο νεοελληνα...θεωρει οτι το πισι δεν αξιζει τα λεφτα του ..για επισκευη...σπαταλαει 1 εκατομμυριο να το παρει..αλλα οταν ερθει η ωρα του σερβις...εεε μα τι εκανε..και χρεωσε τοσα....

Οταν πας επισκεψη σε γιατρο σε περναει απο 2-3 μηχανηματα..και σου λεει 50 ευρω μιστερ..εκεινη την ωρα τι εκανε να ουμε ?

Αυτος ειναι επιστημονας ενω ο αλλος αρπακολατζης?

Να μαθουμε να αποδεχομαστε την εργασια του αλλου και να την πληρωνουμε και να μην το παιζουμε ιστορια...και ισως παμε μπροστα σαν λαος.

Ποιές σπουδές ρε συ.. φαίνεται η λαμογιά από χιλιόμετρο, του είπε και καλά είναι μια ρύθμιση που δεν την ξέρει ο απλός χρήστης .Κανονικά θα έπρεπε να του εξηγήσει τι παίχτηκε ..κακώς ο φίλος δεν ρώτησε.Ναι πολύ μπροστά θα πάμε έτσι ..θα γίνουμε βασιλιάδες της λαμογιάς ..όχι οτι δεν είμαστε ήδη.Όσο για τον γιατρό έχε στο νού σου ότι στο πόσο που πληρώνεις περιλαμβάνεται και η συντήρηση για τα μηχανηματα μιας και είναι πανάκριβα.

Δημοσ.

Ποιές σπουδές ρε συ.. φαίνεται η λαμογιά από χιλιόμετρο, του είπε και καλά είναι μια ρύθμιση που δεν την ξέρει ο απλός χρήστης .Κανονικά θα έπρεπε να του εξηγήσει τι παίχτηκε ..κακώς ο φίλος δεν ρώτησε.Ναι πολύ μπροστά θα πάμε έτσι ..θα γίνουμε βασιλιάδες της λαμογιάς ..όχι οτι δεν είμαστε ήδη.Όσο για τον γιατρό έχε στο νού σου ότι στο πόσο που πληρώνεις περιλαμβάνεται και η συντήρηση για τα μηχανηματα μιας και είναι πανάκριβα.

και τα οποια τα εχει κανει αποσβεση πολυ πριν γεννηθεις.

το αν καποιος ειναι λαμογιο..δεν εχει να κανει με το ποσο χρονο κανει να σου κανει μια επισκευη και το ποσο θα σε χρεωσει.Λαμογιο μπορεις να βρεις απο τον εργατη που ριχνει πισσα μεχρι τον πολιτικο..οσο υψηλοτερα εισαι στην εργασιακη αλυσιδα τοσο περισσοτερο αυξανουν οι πιθανοτητες να κανεις λαμογια...

Αυτην τη μαλακια "θα επρεπε να του εξηγησει τι παιχτηκε"..την εχω ακουσει χιλιαδες φορες...

Εφτιαχνα το πισι..ερχοταν ο πελατης..70 χρονων γιαγια...τι ειχε το μηχανημα?σοβαρα τωρα ρωτας γιαγια?δηλ θα καταλαβεις?προσπαθεις να απαντησεις με γενικολογιες..γιατι ξερεις οτι , ο,τι παραπανω και να πεις..μπενακης - βγενακης..ουτε που θα καταλαβει...

Εξηγεις χοντρικα 2-3 πραγματα..για να μην βρεθει κανεις και πει "δεν μου εξηγεις!!"...ή κανεις οτι παιρνει παραπανω απο 5 λεπτα η επισκευη για να μην βρεθει κανας μαλακας να πει "εεε τι εκανες..5 λεπτα..και θες και 20 ευρω?!?!?!"

Η λαμογια ειναι η νοοτροπια "εξηγησε μου τι ειχε..ωστε οταν του ξαναβγαλω τα ματια ..να μην σκασω λεφτα να μου το ξαναφτιαξεις..να το φτιαξω μονος μου" !!

Και το φτιαχνεις μονος σου..του βγαζεις τα ματια..και μετα πας στον τεχνικο..με το ιδιο υφακι και προσθετεις και την φραση "εγω ΔΕΝ το πειραξα" λες και ο τεχνικος δεν θα καταλαβει οτι του βγαλες τα ματια.

Ασε μπορω να σου λεω ιστοριες μεχρι το επομενο μνημονιο....

Εσενα τελικα ποιο ειναι το προβλημα σου? που δεν του εξηγησε? ή η υπερβολικη χρεωση των 20 ευρω?!?!

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια αυτο για την τιμη της μητρικης αποαγνοια το ειπα επειδη δεν ξερω πωσο κοστιζουν απλα εμενα με το "φτωχο "υαλουδακι μου μου φανηκαν πολλα. Σε αυτο που λεει ο φιλος για τα 20 ευεω θα συμφωνισω. Μπορει να μου εκανε κατι πολυ απλο αλλα πληρωνεις τεχνογνωσια... Τελος παντων Το θεμα ειανι πως το καταστημα αυτο εχει γενικα τετοιες τακτικες. Εγω προσωπικα ενα κανω χρηση υπολογιστων με προγραμματα για δουλεια κλπ δεν εχω ασχοληθει με μητρικες και τετοια οποτε θα μπορουσαν με κοροιδευαν και το προσπαθισαν

Παρεπιπτοντως επειδη αμαφερθηκε το pc το παρελαβε ο πατερας μου που δεν εχει ιδεα απο pc οποτε του ειπα πτι ηταν καποια ρυθμιση. Εγω ηθεα να μαθω ακριβως τι ηταν αλλα μετα δεν ασχοληθηκα

Δημοσ.

όσο και να θες ο κόσμος θα συνεχίζει να ψωνίζει απο εκεί μιας και είναι η εύκολη λύση.

Πιθανότατα είτε κάποιος driver θα είχε θέμα είτε παίζει όντως να είχε φύγει η φύσα που ενώνει την μητρική με το λάπτοπ.

Αυτό που θέλανε να κάνουν πιθανότατα είναι να σας βάλουν να πληρώσετε νεα μητρική και να μην σας την έβαζαν ποτέ. Πιθανότατα θα κάλυπταν αλλουνού τα έξοδα η θα την κρατούσαν για δικό τους μηχάνημα.

Δεν ισχυει αυτο, δίνουν πίσω την ελλατωματικη μητρική αν κρατήσεις s/n θα το διαπιστωσεις, αυτό που ισχύει είναι ότι δεν πολυσκανε για τον πελάτη, και δεν κάθονται να πειραματιστούν. Επίσης πουλάνε τα ανταλλακτικά των μηχανημάτων τους Χρυσάφι. Ζήτημα το ,barebone ,να το παίρνουν από την clevo 80-100$ , αλλά το πουλάνε 300€

Δημοσ.

visualizer εσύ θα δούλευες χωρίς πληρωμή;;γιατί θα πρέπει να δουλέψω εγώ;;;

Όταν κάποιος μου φέρνει τον υπολογιστή του σημαίνει πως έχει ανάγκη τις γνώσεις μου,γνώσεις που τις σπούδασα και τις έμαθα μέσα από την δουλειά...δεν του πουλάω αέρα,του παρέχω κάποιες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Όσο για τα μηχανήματα των ιατρών τα οποία όπως τονίζεις είναι πανάκριβα δεν θα διαφωνήσω αλλά μήπως θες να σου μιλήσω και για τα δικά μου πανάκριβα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιώ στην δουλειά μου;;;Δεν ξέρω σε τι τεχνικούς έχεις πάει εσύ αλλά εγώ ως τεχνικός και πολλοί ακόμα δεν κάνουμε διάγνωση ενός προβλήματος με την φαντασία μας,αλλά με τα εργαλεία μας.Επίσης δεν έχω καμία υποχρέωση να σου εξηγήσω πως διόρθωσα το πρόβλημά σου,οι υποχρεώσεις μου είναι να σε ενημερώσω ποια είναι η βλάβη,ποιο το κόστος της επισκευής της για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως,ποιο το κόστος του ανταλλακτικού και βεβαίως να σου παραδώσω πίσω το μηχάνημά σου σωστά επιδιορθωμένο...Να σου εξηγήσω πως το επιδιόρθωσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Αν θες να μάθεις πως το επιδιόρθωσα τράβα σε κανά πανεπιστήμιο,ιεκ ή σε κανέναν Ευκλείδη κάνε και μετά την πρακτική σου,πέρνα και από μερικά μαγαζιά να δουλέψεις και μετά έλα να μου πεις αν θα θες να μοιράζεσαι με όλους τις γνώσεις που σου δίνουν να φας...Αν αδελφέ μου εξηγήσω σε όλους πως επιδιορθώνω τον υπολογιστή τους τότε θα τον επιδιορθώνουν μόνοι τους και εγώ θα μείνω χωρίς δουλειά...δεν είναι δάσκαλος ο τεχνικός,επαγγελματίας είναι που παλεύει όπως και εσύ.

Και θα μου πεις τώρα 5 λεπτά δουλειάς και πήρε ένα 20άρι...ναι 5 λεπτά δουλειάς την οποία εσύ δεν ήξερες να την κάνεις!Αν όμως το κράταγε το μηχάνημα καμιά 5 ημέρες για εφέ και του πούλαγε τον πρόλογο πως ήταν δύσκολη περίπτωση και πως τάχα μου ήταν ένας ιός ή κάποιο πρόβλημα στην μητρική κτλπ κτλπ και πως χρειάστηκε να φάει ώρες για να το επιδιορθώσει και χίλιες δυό μπούρδες που άνετα θα μπορούσε να πει και στο τέλος του πετούσε και ένα "Ένα 50άρικο φίλε δώσε.Κανονικά παίρνω 70 αλλά για σένα ένα 50άρι και είμαστε κομπλέ." θα ήταν ποιο τίμιος;;;Μη σου πω τι θα ήταν...αλλά εκεί θα λέγαμε πως 5 μέρες παιδευόταν ο άνθρωπος να μην πάρει κάτι για την δουλειά του;;;Εσένα δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί πόση ώρα θα μου πάρει εμένα για το επιδιορθώσω,αντίθετα όσο πιο γρήγορα το πάρεις πίσω τόσο το καλύτερο για σένα,αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι να λυθεί το πρόβλημά σου και για να λυθεί το πρόβλημά σου όταν δεν μπορείς να την λύσεις μόνος σου θα πληρώσεις κάποιον που ξέρει να στο επιδιορθώσει...Το αποτέλεσμα πληρώνεις όχι τις εργατοώρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...