tarantules Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Στέλνω internet από wireless router από μια οικοδομή σε άλλη μέσω ethernet καλωδίου.Το καλώδιο καταλήγει σε ένα 5πλο switch σε υπόγειο χώρο. Αυτό που θέλω είναι να έχω ασύρματο internet αλλά δεν θέλω να βάλω το κλασικό access point με τον εξωτερικό φορτιστή αλλά ένα access point σαν τα wireless extender που είναι μικρά και τα βάζεις στην πρίζα. Το wireless extender παίρνει internet ασύρματα από το router ενώ εγώ θέλω να πάρω internet ενσύρματα. Στο manual του TP-LINK TL-WA850RE που κατέβασα (το οποίο δεν είναι access point που θέλω εγώ , αλλά wifi extender) , λέει οτι η ethernet θύρα του δεν μπορεί να συνδεθεί με router δηλαδή να πάρει internet αλλά μόνο να δώσει ενσύρματα σε άλλες συσκευές. Καμιά πρόταση εαν υπάρχει τέτοιο access point;
tsakonas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Οποτε θες wifi repeater με Power over Ethernet. http://www.eurostores.gr/p.EDIMAX-EW-7415PDN-N300-WIRELESS-PoE-AP-1PORT.633201.html Εναλλακτικα μπριζακι σαν αυτο http://www.syncom.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9F%CE%A5%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97/%CE%91%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%91/-ACCESSPOINT/REPEATER/POWERONRPD-550300Mbps40812.html
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-9_TL-WR710N.html#specifications γραφει οτι παιζει σαν ap.
tarantules Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Ευχαριστώ και τους δυο σας... Το TP-Link όντως θα μου κάνει και είναι ακριβώς αυτό που ζήταγα σαν μέγεθος! Και πάλι ευχαριστώ...
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Ευχαριστώ και τους δυο σας... Το TP-Link όντως θα μου κάνει και είναι ακριβώς αυτό που ζήταγα σαν μέγεθος! Και πάλι ευχαριστώ... καλη αφορα και δες για firmware update οταν το παρεις.
tarantules Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Κατέβασα τα manual.Έχει εκδόσεις V1 και V2.Τώρα και να έχει καμιά ψιλοδιαφορά ποσώς με ενδιαφέρει για τη χρήση που το θέλω.Το παράγγειλα από eshop. Έτσι λίγο που το είδα πάντως είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο.
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Τουναντίον θα έλεγα να πάρει το v1 (αν μπορεί) με την διπλάσια μνήμη flash (8ΜΒ), που είναι η μόνη διαφορά σε σχέση με την v2.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 απλα εχω λιγο κακες εμπειριες απο καποια v1 της tp link.Πχ 701nd,801nd >για αυτο ειπα πιο πολυ να αποφυγει τα v1 που θεωρητικα ειναι και πιο παλιο hardware.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 αν βγαλαν το v2 για θεμα κοστους με λιγοτερη μνημη τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα.
tarantules Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 v2 είναι αυτό που πήρα (από eshop).Όπως προείπα, ποσώς με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους λεπτομέρεις τη στιγμή που δουλεύει και κάνει αυτό που θέλω. Ένα κουλό: Επειδή σε όλες τις δικτυακές συσκευές του σπιτιού κάνω binding IP με MAC address , παρατήρησα οτι η πραγματική MAC του TP-Link είναι διαφορετική ώς προς το τελευταίο ψηφίο σε σχέση με αυτό που γράφει στο αυτοκόλλητο πάνω.Αντί πχ να τελειώνει σε bb:23 τελειώνει σε bb:24.Μάλον θα μπέρδεψαν τα αυτοκόλλητα στη γραμμή παραγωγής.Πάντως ακόμα και έτσι με βολεύει.Δεν μπορούν να κάνουν mac spoofing (μπορούν με άλλο τρόπο βέβαια....)
poulinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 v2 είναι αυτό που πήρα (από eshop).Όπως προείπα, ποσώς με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους λεπτομέρεις τη στιγμή που δουλεύει και κάνει αυτό που θέλω. Ένα κουλό: Επειδή σε όλες τις δικτυακές συσκευές του σπιτιού κάνω binding IP με MAC address , παρατήρησα οτι η πραγματική MAC του TP-Link είναι διαφορετική ώς προς το τελευταίο ψηφίο σε σχέση με αυτό που γράφει στο αυτοκόλλητο πάνω.Αντί πχ να τελειώνει σε bb:23 τελειώνει σε bb:24.Μάλον θα μπέρδεψαν τα αυτοκόλλητα στη γραμμή παραγωγής.Πάντως ακόμα και έτσι με βολεύει.Δεν μπορούν να κάνουν mac spoofing (μπορούν με άλλο τρόπο βέβαια....) εχει μια λογικη αυτο που το εχω δει και στα Hp. η Mac address αλλαζει στο τελευταιο ψηφιο.η μια ειναι του wireless και η αλλη ειναι της ethernet.κατι παρομοιο οσο θυμαμαι εχω δει και σε access point Με dual radio.
jkoukos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Σε όλες τις συσκευές, άλλη είναι η διεύθυνση MAC της ασύρματης κάρτας και άλλη της ενσύρματης. Απλά τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής αναφέρει μόνο μία και συνήθως την ενσύρματη.
poulinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 την wireless αλλωστε μπορει να την δει και με το inssider.
tarantules Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Τελικά είχατε δίκιο.Έβαλα το inssider στο κινητό και είδα οτι η MAC του wireless είναι η αναγραφόμενη στην ετικέτα , και άλλη MAC βγάζει στο ενσύρματο. Αυτό τι σημαίνει; στο ίδιο chip υπάρχουν 2 διαφορετικές καταχωρήσεις MAC ανάλογα το εαν έχουμε ενσύρματη σύνδεση ή ασύρματη ή έχουμε να κάνουμε με 2 διαφορετικά chip που δίνουν το καθένα και τη δική του MAC; Και μια απορεία εαν γνωρίζετε σχετικά με τα υποδίκτυα γιατί δεν τα πάω και τόσο καλά: Το router (192.168.2.1) του σπιτιού το έχω ρυθμίσει να δίνει μέσω του DHCP ένα περιορισμένο εύρος IP στις συσκευές μου.Συγκεκριμένα από 192.168.2.2 έως 192.168.2.12 τις οποίες τις έχω δεσμεύσει όλες με αντίστοιχες MAC address ενσύρματων ή ασύρματων δικτυακών συσκευών. Στο TP-Link(192.168.2.10) που πήρα και το έκανα Access Point , απενεργοποίησα το DHCP kai έβαλα ακριβώς το ίδιο υποδίκτυο για να μπορέσει να το δει το router και να του δώσει τη συγκεκριμένη IP. Επειδή τοTP-Link τo έχω σε απομακρυσμένο χώρο και είναι συνδεδεμένο πάνω σε 5πορτο switch, εφόσον έχω δεσμεύσει όλες τις IP από 2 εως και 12 με τις αντίστοιχες MAC , είμαι διασφαλισμένος οτι οποιαδήποτε άλλη ξένη ενσύρματη συσκευή συνδεθεί πάνω στο switch θα μπλοκαριστεί; Όσον αφορά την ασύρματη πρόσβαση από το TP-Link, μπορώ να δώσω άλλο εύρος υποδικτύου πχ από 192.168.2.2 έως 192.168.2.13 για κάποια μελλοντική ασύρματη συσκευή ή ο DHCP του router θα δίνει μέχρι 12 που του έχω ορίσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα