Fuel7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που έχει προκύψει με ένα λάπτοπ.Εχω ένα λαπτοπ το ΗΡG62-450SV το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να ανεβάζει τρελες θερμοκρασίες και και να κλεινει λιγα δευτερολεπτα αφ'οτου ανάψει.Το μηχανημα ειναι πενταετιας και εκτος εγγύησης.Κάνονταςε μια ψακτική στο δύκτιο ανακάλυψα οτι το λαπτοπ αυτο εχει προιστορια και ειναι καταγεγραμένο το οτι εχει συγκεκριμενο θεμα υπερθερμανσεων,αλλα και συγκεκριμένο τροπο λύσης του προβλήματος. Επειδη λεφτά δεν υπάρχουν για να το πάω σε μαγαζι οπου θα μου αλλαξουν τις μαμισιες θερμοπαστες και θερμικα επιθέματα(αυτο γινεται στην ουσια)αποφάσισα να κάνω την αλλαγη στο μηχάνημα μονος μου.Ξεκινησα σχολαστικότατα και με τρομερη μεθοδικότητα να λυνω το μηχανακι βίδα βιδα,όσπου όταν έφτασα στην κυριώς μητρική και κάρτα γραφικών βρήκα κάτι που με μπέρδεψε και με προβληματισε. Ο Επεξεργαστής και η Καρτα γραφικών ήταν μεν πάνω στην πλακέτα ,αλλα ήταν πανω στην πλακέτα κολλημένα με κάτι σαν Κολλα;Σιλικόνη; δεν μπορώ να ορισω ακριβώς το διάφανο σκληρό υλικο το οποιο συγκρατει τα τσιπάκια. Επειδή δεν ειμαι εντελώς άσχετος κ κατέχω καποια πράγματα,σχετικα με τα τμήματα ενος υπολογιστη θέλω να με βοηθήσετε με τα εξης. Α)Για τους επεξεργαστες και τις καρτες γραφικών που ειναι πάνω σε μια πλακέτα,λογικά δεν πρέπει να έχει μία άσπρη τετράγωνη βάση πάνω στην οποία πρέπει να κάθετε ο επεξεργαστής;Εδω γιατι λειπει; Β)Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση και πλέον οι επεξεργαστές κολλιουνται πάνω στις πλακέτες καθ'αυτό τον τρόπο;Και δέν μπαινουν οι βάσεις; Γ)Ενδέχεται να ειναι μακακία της ΗΡ έτσι ώστε να ρίξει το κόστος; Δ)Διορθώνεται αυτο; Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοω,μπορειτε να δειτε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες και παρατηρειστε καλά στις γωνιες οπου αυτες οι κολλήσεις ειναι εμφανεις. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά Μανωλης
SPANK Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Όλοι οι επεξεργαστές παντα πανω σε βάση ειναι τώρα για τα συγκεκριμένα parts ίσως να μην αλλάζεται τιποτα απο τα 2 το έψαξες οτι μπορείς να τα αλλάξεις σε αυτο το μοντέλο ?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Πάει αναλόγως τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου πχ Site: εδώ ο επεξεργαστής μπορεί να αλλάξει.
Kris_Lyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Απ' ό,τι κατάλαβα δε θέλει να αλλάξει κάτι από τα δύο. Απλά να περάσει καινούργια πάστα. Δεν βλέπω κάτι περίεργο στην εικόνα πάντως και είναι λογικό μετά από 5 χρόνια να εμφανίζει αυξημένες θερμοκρασίας. Φρόντισε να καθαρίσεις πολύ καλά την ψύκτρα, ξεβίδωσε το ανεμιστηράκι και αφαίρεσε αυτό το στρώμα σκόνης που μαζεύει συνήθως σε αυτό το σημείο: http://pcfitclub.co.uk/images/carousel-images/7%20dusty%20laptop.jpg Βάλε μία καλή πάστα και δε θα έχεις πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Αυτό στην φωτογραφία δεν είναι στρώμα είναι πάπλωμα
Fuel7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Όλοι οι επεξεργαστές παντα πανω σε βάση ειναι τώρα για τα συγκεκριμένα parts ίσως να μην αλλάζεται τιποτα απο τα 2 το έψαξες οτι μπορείς να τα αλλάξεις σε αυτο το μοντέλο ? Εμενα με ανησιχει οτι λειπει το socket,d μου φαινεται περιεργο μια καρρτα και ενας επεξεργαστης να ειναι απλα κολλημενοι Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που έχει προκύψει με ένα λάπτοπ.Εχω ένα λαπτοπ το ΗΡG62-450SV το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να ανεβάζει τρελες θερμοκρασίες και και να κλεινει λιγα δευτερολεπτα αφ'οτου ανάψει.Το μηχανημα ειναι πενταετιας και εκτος εγγύησης.Κάνονταςε μια ψακτική στο δύκτιο ανακάλυψα οτι το λαπτοπ αυτο εχει προιστορια και ειναι καταγεγραμένο το οτι εχει συγκεκριμενο θεμα υπερθερμανσεων,αλλα και συγκεκριμένο τροπο λύσης του προβλήματος. Επειδη λεφτά δεν υπάρχουν για να το πάω σε μαγαζι οπου θα μου αλλαξουν τις μαμισιες θερμοπαστες και θερμικα επιθέματα(αυτο γινεται στην ουσια)αποφάσισα να κάνω την αλλαγη στο μηχάνημα μονος μου.Ξεκινησα σχολαστικότατα και με τρομερη μεθοδικότητα να λυνω το μηχανακι βίδα βιδα,όσπου όταν έφτασα στην κυριώς μητρική και κάρτα γραφικών βρήκα κάτι που με μπέρδεψε και με προβληματισε. Ο Επεξεργαστής και η Καρτα γραφικών ήταν μεν πάνω στην πλακέτα ,αλλα ήταν πανω στην πλακέτα κολλημένα με κάτι σαν Κολλα;Σιλικόνη; δεν μπορώ να ορισω ακριβώς το διάφανο σκληρό υλικο το οποιο συγκρατει τα τσιπάκια. Επειδή δεν ειμαι εντελώς άσχετος κ κατέχω καποια πράγματα,σχετικα με τα τμήματα ενος υπολογιστη θέλω να με βοηθήσετε με τα εξης. Α)Για τους επεξεργαστες και τις καρτες γραφικών που ειναι πάνω σε μια πλακέτα,λογικά δεν πρέπει να έχει μία άσπρη τετράγωνη βάση πάνω στην οποία πρέπει να κάθετε ο επεξεργαστής;Εδω γιατι λειπει; Β)Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση και πλέον οι επεξεργαστές κολλιουνται πάνω στις πλακέτες καθ'αυτό τον τρόπο;Και δέν μπαινουν οι βάσεις; Γ)Ενδέχεται να ειναι μακακία της ΗΡ έτσι ώστε να ρίξει το κόστος; Δ)Διορθώνεται αυτο; Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοω,μπορειτε να δειτε τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες και παρατηρειστε καλά στις γωνιες οπου αυτες οι κολλήσεις ειναι εμφανεις. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά Μανωλης Όλοι οι επεξεργαστές παντα πανω σε βάση ειναι τώρα για τα συγκεκριμένα parts ίσως να μην αλλάζεται τιποτα απο τα 2 το έψαξες οτι μπορείς να τα αλλάξεις σε αυτο το μοντέλο ? δεν ξερω εαν αλλαζει μεμενα μου φαινεται περιεργο η HP να εχει την μητρικη ετσι,και να λειπει το σοκετ.Εχω στειλει ε-μαιλ στην ΗΡ αλλα με εχουν γειωσει κανονικα Πάει αναλόγως τα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου πχ Site: εδώ ο επεξεργαστής μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλω να τον αλλαξω,αλλα εμενα με απασχολει οτι ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικών μοιαζουν κολλημενα πανω στην μητρικη.Πρώτη φορά βλεπώ να ειναι κολλημένο κάτι και χωρίς το socket. Απ' ό,τι κατάλαβα δε θέλει να αλλάξει κάτι από τα δύο. Απλά να περάσει καινούργια πάστα. Δεν βλέπω κάτι περίεργο στην εικόνα πάντως και είναι λογικό μετά από 5 χρόνια να εμφανίζει αυξημένες θερμοκρασίας. Φρόντισε να καθαρίσεις πολύ καλά την ψύκτρα, ξεβίδωσε το ανεμιστηράκι και αφαίρεσε αυτό το στρώμα σκόνης που μαζεύει συνήθως σε αυτό το σημείο: http://pcfitclub.co.uk/images/carousel-images/7%20dusty%20laptop.jpg Βάλε μία καλή πάστα και δε θα έχεις πρόβλημα. Θα βάλω καλή πάστα ούτως ή αλλιώς Αυτό στην φωτογραφία δεν είναι στρώμα είναι πάπλωμα Δεν ξερω εαν ειναι πάπλωμα,αλλα αυτο ειναι πολυ περιεργο.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είναι η σκόνη που συγκεντρώνεται πάνω στη ψύκτρα και στην ουσία εμποδίζει την έξοδο της θερμότητας με αποτέλεσμα τις ανεβασμένες θερμοκρασίες ή ακόμα και το κάψιμο της κάρτας γραφικών. Γύρω στον 1 χρόνο καλό είναι να καθαρίζεται στο σύστημα ψύξης του φορητού για καλύτερη απόδοση και μακροζωία του laptop. Με τη φωτογραφία που έβαλα ήθελα να δείξω την διαφορά μεταξύ της μητρικής με socket
Fuel7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Η Ψυκτρα εχει καθαριστει και δεν εχει δειγμα σκονης η βρωμας, τιποτε επανω.Απλα εμενα με ενδιαφερει το εαν δικαιολογειται η Καρτα γραφικών και ο επεξεργαστης να ειναι κολλημενοι πάνω στην μητρικη.Οταν λέω λειπει το σοκετ και για αυτο ανυσιχω. Εννοω αυτο την ελαφρως μωβ τετραγωνη βαση που ειναι εμφανες στην φωτογραφια που εβαλες Δημητρη.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Αντι να βάλουν το socket οι έξυπνοι στην hp θεώρησαν σωστό στο συγκεκριμένο μοντέλο να κολλήσουν στο επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών πάνω στην μητρική. Στην ουσία το socket είναι ενσωματομένο στην μητρική.
Fuel7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Αντι να βάλουν το socket οι έξυπνοι στην hp θεώρησαν σωστό στο συγκεκριμένο μοντέλο να κολλήσουν στο επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών πάνω στην μητρική. Στην ουσία το socket είναι ενσωματομένο στην μητρική. Οποτε καπως έτσι δικαιολογούνται και οι υψηλές θερμοκρασίες
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν έχει σχέση αν υπάρχει το socket ή όχι. Μπορεί η ψύκτρα να μην έκανε καλή επαφή ή η ποσότητα της πάστας να ήταν ελάχιστη και να ανέβαζε θερμοκρασίες. Η συγκεκριμένη σειρά είχε θέμα με θερμοκρασίες. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2015 από Επισκέπτης
nikοs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είναι onboard(ενσωματωμένα) ο επεξεργαστής και τα γραφικά.Ειδικά τα γραφικά είναι το πιο συνηθισμένο να είναι ενσωματωμένα.Δεν είναι δα και κάτι το σπάνιο,το αντίθετο μάλιστα! Όσο για τις θερμοκρασίες δεν έχει να κάνει που είναι onboard...προχτές είχα ένα παρόμοιο μηχάνημα στα χέρια μου (HP G62 450 SV και όχι HP G2 450 SV) και αν θυμάμαι καλά στο τσιπάκι των γραφικών δεν είχε thermal paste αλλά thermal pads,έβαλες thermal pads ή τα άλλαξες με πάστα;;;αν εκεί που είχε pads έβαλες πάστα τότε δεν κάνει καλή επαφή η ψήκτρα σου και γι αυτό έχεις θερμοκρασίες.Τον ανεμιστήρα τον έλυσες και τον καθάρισες εσωτερικά;;; Τα λάπτοπ της σειράς g62 κακώς έχουν αποκτήσει κακή φήμη.Η G62 ήταν μια οικονομική σειρά η οποία το μόνο που ήθελε ήταν και είναι απλά έναν καθαρισμό τον χρόνο.Αν τα μηχανήματα καθαριστούν σωστά και μπούνε pads στα σωστά mm τότε δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τις θερμοκρασίες... Στο δικό μου HP G62 B15SV που βγαίνει με athlon p340 και amd γραφικά αυτή την στιγμή που σου γράφω έχω 45 βαθμούς στην κάρτα γραφικών και 40 στον επεξεργαστή,το λάπτοπ δεν είναι πάνω σε καμιά βάση και οι θερμοκρασίες του είναι άψογες.Στα βίντεο υψηλής ανάλυσης τα γραφικά φτάνουν μαξ στους 55 βαθμούς και ο επεξεργαστής στους 50. Αν κάνεις σωστή τοποθέτηση πάστας και pads και σχολαστικό καθαρισμό εσωτερικά του ανεμιστήρα τότε δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Τώρα το ότι είναι ενσωματωμένα γραφικά και επεξεργαστής δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί,εκτός και αν σκόπευες να αλλάξεις τον επεξεργαστή.Η HP για δικούς της λόγους επέλεξε να το βγάλει έτσι και δεν είναι η μόνη,πλέον το 99% των γραφικών είναι "κολλημένα" πάνω στις μητρικές των λάπτοπ. Οπότε μπορώ με σιγουριά να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Ένα ακόμα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις τις θερμοκρασίες στα γραφικά σου (το έγραψα σήμερα και σε άλλο θέμα) είναι μέσα από το ati catalyst να πας κάτω αριστερά που γράφει "Ισχύς" να επιλέξεις το powerplay και εκεί να βάλεις και τα δύο "μεγιστοποίηση διάρκειας ζωής μπαταρίας" έτσι θα δεις πως οι θερμοκρασίες στα γραφικά θα πέσουν κατα πολύ και ως εκ τούτου και στον επεξεργαστή και μάλιστα χωρίς να επηρεαστούν οι επιδόσεις σου. http://prntscr.com/7nx6xj
Fuel7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είναι onboard(ενσωματωμένα) ο επεξεργαστής και τα γραφικά.Ειδικά τα γραφικά είναι το πιο συνηθισμένο να είναι ενσωματωμένα.Δεν είναι δα και κάτι το σπάνιο,το αντίθετο μάλιστα! Όσο για τις θερμοκρασίες δεν έχει να κάνει που είναι onboard...προχτές είχα ένα παρόμοιο μηχάνημα στα χέρια μου (HP G62 450 SV και όχι HP G2 450 SV) και αν θυμάμαι καλά στα γραφικά δεν είχε thermal paste αλλά thermal pads,έβαλες thermal pads ή τα άλλαξες με πάστα;;;αν εκεί που είχε pads έβαλες πάστα τότε δεν κάνει καλή επαφή η ψήκτρα σου και γι αυτό έχεις θερμοκρασίες.Τον ανεμιστήρα τον έλυσες και τον καθάρισες εσωτερικά;;; Τα λάπτοπ της σειράς g62 κακώς έχουν αποκτήσει κακή φήμη.Η G62 ήταν μια οικονομική σειρά η οποία το μόνο που ήθελε ήταν και είναι απλά έναν καθαρισμό τον χρόνο.Αν τα μηχανήματα καθαριστούν σωστά και μπούνε pads στα σωστά mm τότε δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τις θερμοκρασίες... Στο δικό μου HP G62 B15SV που βγαίνει με athlon p340 και amd γραφικά αυτή την στιγμή που σου γράφω έχω 45 βαθμούς στην κάρτα γραφικών και 40 στον επεξεργαστή,το λάπτοπ δεν είναι πάνω σε καμιά βάση και οι θερμοκρασίες του είναι άψογες.Στα βίντεο υψηλής ανάλυσης τα γραφικά φτάνουν μαξ στους 55 βαθμούς και ο επεξεργαστής στους 50. Αν κάνεις σωστή τοποθέτηση πάστας και pads και σχολαστικό καθαρισμό εσωτερικά του ανεμιστήρα τότε δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Τώρα το ότι είναι ενσωματωμένα γραφικά και επεξεργαστής δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί,εκτός και αν σκόπευες να αλλάξεις τον επεξεργαστή.Η HP για δικούς της λόγους επέλεξε να το βγάλει έτσι και δεν είναι η μόνη,πλέον το 99% των γραφικών είναι "κολλημένα" πάνω στις μητρικές των λάπτοπ. Οπότε μπορώ με σιγουριά να σε διαβεβαιώσω ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Γεια σου φιλε.Δεν ειχε θερμικα παντς ειχε παραδοξως θερμοπαστα.Το μοντελο αυτο ΕΠΡΕΠΕ να ειχε ΠΑΝΤΣ συμφωνα με το τι εχω ψαξει.Εχω βρει καποια χοντρα θερμικα παντς τα οποια θέλω να παραγγειλω για να τα τοποθετησω στην κάρτα γραφικών.Στον Επεξεργαστη πρεπει να βάλω θερμοπαστα. Δεν ήξερα οτι πλέον ειναι τακτική να κολάνε τους επεγεργαστες και τις κάρτες γραφικών καθ'αυτον το τρόπο. Ριξιμο κοστους μυριζομαι
nikοs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Σου είπα για "δικούς τους λόγους τα κάνουν ενσωματωμένα" με ότι και αν συνεπάγεται αυτό (ρίξιμο κόστους,αδυναμία αντικατάστασης).Τα pads που θα πάρεις γι αυτό είναι των 1,5mm .Εξαιρετικά,αν και ακριβά, είναι της akasa τα thermal gap filler των 1,5mm και κοστίζουν κοντά στα 6 ευρώ.Είναι δύο κομματάκια από τα οποία κόβεις όσο χρειάζεσαι,υπολόγιζε ότι θα χρειαστείς το 1/4 από το ένα κομμάτι,οπότε θα σου βγάλουν για 8 φορές αυτά τα pads. Για τον επεξεργαστή πολύ καλή πάστα είναι η arctic silver 5(αρκετά ακριβή),για πιο οικονομική και επίσης αρκετά καλή μπορείς να πας στην coolermaster Essential E1 που είναι αρκετά αξιόπιστη.
Fuel7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Σου είπα για "δικούς τους λόγους τα κάνουν ενσωματωμένα" με ότι και αν συνεπάγεται αυτό (ρίξιμο κόστους,αδυναμία αντικατάστασης).Τα pads που θα πάρεις γι αυτό είναι των 1,5mm .Εξαιρετικά,αν και ακριβά, είναι της akasa τα thermal gap filler των 1,5mm και κοστίζουν κοντά στα 6 ευρώ.Είναι δύο κομματάκια από τα οποία κόβεις όσο χρειάζεσαι,υπολόγιζε ότι θα χρειαστείς το 1/4 από το ένα κομμάτι,οπότε θα σου βγάλουν για 8 φορές αυτά τα pads. Για τον επεξεργαστή πολύ καλή πάστα είναι η arctic silver 5(αρκετά ακριβή),για πιο οικονομική και επίσης αρκετά καλή μπορείς να πας στην coolermaster Essential E1 που είναι αρκετά αξιόπιστη. Αψογος! 1,5 mm λες;Διοτι σκεφτομουνα για 2mm. Για πάστες αυτές ειχα στο μυαλό να κοιτάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα