BluEDr4g0n Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 To raspi τρεχει firmware ή os; To raspbian του εχω περάσει. Κοίτα φίλε μου. Σκέψου το έτσι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξέρεις που βρίσκεται ο server. Δεν ξέρεις ούτε που βρίσκεται το RasPi, ούτε το κινητό. Άρα ο server είναι ο κεντρικός σου κόμβος. Όλοι μιλάνε με αυτόν και όχι μεταξύ τους.(αλλιώς προδίδεις τις θέσεις τους - είτε RasPi - είτε κινητά που δεν το θες - τουλάχιστον απ' όσο μπορώ να σκεφτώ --- προδίδεις τις θέσεις τους για ορισμένο χρόνο καθότι αλλάζουν IP χωρίς καμιά ειδοποίηση) Μπορείς αρχικά να κάνεις το project σου σε ένα επίπεδο που να χρησιμοποιεί ασφάλεια που κανείς θα κάτσει να τη σπάσει.(υπάρχει και αγγλικός ορισμός αλλά δεν τον θυμάμαι τώρα) (ένα διάγραμμα ροών θα βοηθούσε τώρα πολύ) Το όλο θέμα είναι: 1) Δεδομένα φεύγουν από το RasPi με τη απλή μορφή Post Request. 2) Ο σερβερ λαμβάνει τα δεδομένα αυτά από ένα php script. 3) Ο mobile client επικοινωνεί με τον server και λαμβάνει ότι δεδομένα έχει ο σερβερ μέχρι εκείνο το σημείο να του δώσει 1α) Το Raspi πως θα το στίσεις να στέλνει δεδομένα; Python, Perl, Php, Curl; 2α) Το "script" θα πρέπει γενικά να το κρύψεις. Να δέχεται μόνο POST και τίποτα άλλο. Να δέχεται ακριβώς του τύπους τον δεδομένων που περιμένεις(αριθμό - string arrays κτλ). Αν δεν γίνει POST request να σου πετάει 404 not found. Το script να βρίσκεται σε υποφάκελο με περίεργο name και το ίδιο το script πάλι με περίεργο name.(π.χ. /FIb3di43fbdub243fv/i2b34i23b4io23n4.php). Να μην φαίνεται σε sitemaps. Σε python προγραμματίζω το RasPi αλλά γνωρίζω και php(εχω είδη σηκώσει apachy server για ενέργειες που κάνω μέσω php αλλά μόνο στο τοπικό δίκτυο αφού φοβάμαι να ανοίξω πόρτα στο ρουτερ για τον έξω κόσμο), Άρα τον θεωρείς καλύτερο τρόπο να επικοινωνώ με κεντρικό σερβερ και απο το RasPi και απο το κινητό(απο άποψη ασφάλειας) ? Η το μονο οφελος μου ειναι το οτι μπορώ να τον βρώ αναπασα στιγμή απο το url η απο την ip?
SpirosLouis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 To raspbian του εχω περάσει. Σε python προγραμματίζω το RasPi αλλά γνωρίζω και php(εχω είδη σηκώσει apachy server για ενέργειες που κάνω μέσω php αλλά μόνο στο τοπικό δίκτυο αφού φοβάμαι να ανοίξω πόρτα στο ρουτερ για τον έξω κόσμο), Άρα τον θεωρείς καλύτερο τρόπο να επικοινωνώ με κεντρικό σερβερ και απο το RasPi και απο το κινητό(απο άποψη ασφάλειας) ? Η το μονο οφελος μου ειναι το οτι μπορώ να τον βρώ αναπασα στιγμή απο το url η απο την ip? Είναι πολλά τα οφέλη. Κρύβεις το σπιτικό σου δίκτυο από τον έξω κόσμο. Μπορείς να βρεις τον server 100%. Ο server μπορεί να αντέξει πολύ ποιο πολύ φόρτο από το RasPi. κ.α.
BluEDr4g0n Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είναι πολλά τα οφέλη. Κρύβεις το σπιτικό σου δίκτυο από τον έξω κόσμο. Μπορείς να βρεις τον server 100%. Ο server μπορεί να αντέξει πολύ ποιο πολύ φόρτο από το RasPi. κ.α. 1000 ευχαριστώ μου έδωσες αρκετή τροφή για ψάξιμο και εσύ και οι υπόλοιποι. Αν έχω αλλη απορία θα ξαναστείλω αν και νομίζω πως με κάλυψες!
warlock9_0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται ολόκληρο server για ενδιάμεσο με δυναμικά dns στήνει τον raspberry για server, σιγά το load που θα έχει για αυτή την εφαρμογή κλείνει και όλα τα άλλα ports από το internet, βάζει και μια κρυπτογράφηση στα request και τελείωσε αν θέλει το κινητό να ρωτάει το server αν κάνει το αντίθετο, το rasp να στέλενει στο κινητό notifications, από το link που έβαλα στην αρχή δε χρειάζεται να έχει καν incoming ports ανοιχτά στέλνει με post τα δεδομένα και το κινητό τα παίρνει
BluEDr4g0n Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται ολόκληρο server για ενδιάμεσο με δυναμικά dns στήνει τον raspberry για server, σιγά το load που θα έχει για αυτή την εφαρμογή κλείνει και όλα τα άλλα ports από το internet, βάζει και μια κρυπτογράφηση στα request και τελείωσε αν θέλει το κινητό να ρωτάει το server αν κάνει το αντίθετο, το rasp να στέλενει στο κινητό notifications, από το link που έβαλα στην αρχή δε χρειάζεται να έχει καν incoming ports ανοιχτά στέλνει με post τα δεδομένα και το κινητό τα παίρνει Αν κατάλαβα καλα με το gcm που μου ειπες εννοεις να το κανω? Ακουγετε αρκετα ενδιαφέρων απλα όπως προείπα δεν εχω ακομα τις γνώσεις για το ποσο ασφαλές ειναι... Αν όντως δεν χρειάζεται να ανοίξω καμια πορτα θα ειναι όντως ενδιαφέρων αλλα εχω της εντύπωση(και διόρθωσε με αν κάνω λάθος) πως έστω η πορτα 8080 θα πρεπει να ειναι ανοιχτή για να φαίνεται ο σερβερ στον έξω κόσμο και να μπορώ να μιλάω με το κινητό στο RasPi.
warlock9_0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 το gcm είναι ο τρόπος να κάνεις push notification στο android το κινητό δε συνδέεται καθόλου με το rasbperry άρα δε χρειάζεται incoming ports ανοιχτά το raspberry παίρνει τις μετρήσεις που θέλεις και όταν θες να ειδοποιήσεις το κινητό κάνεις ένα post τα δεδομένα που θες σε ένα server o οποίος αναλαμβάνει να τα στείλει στο κινητό (μπορείς να το κάνεις και μέσω του server της google για να μη στήσεις τίποτα) οπου μπορείς να τα δείχνεις πχ σε notification
cyberrobot Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Στην θέση σου θα κοιτούσα το Xively που είναι could service και σου βγάζει και hoops για να στέλνει ενημερώσεις μέσω μνματων. Επισης για τσαμπέ μπορείς να γράψεις μια απλή εφαρμογή για android. Αυτό θα σου λύσει το πρόβλημα του ddns κτλπ. Το Xively δίνει API νομίζω για C και android και γενικότερα πολύ πράμα.
SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται ολόκληρο server για ενδιάμεσο με δυναμικά dns στήνει τον raspberry για server, σιγά το load που θα έχει για αυτή την εφαρμογή κλείνει και όλα τα άλλα ports από το internet, βάζει και μια κρυπτογράφηση στα request και τελείωσε αν θέλει το κινητό να ρωτάει το server αν κάνει το αντίθετο, το rasp να στέλενει στο κινητό notifications, από το link που έβαλα στην αρχή δε χρειάζεται να έχει καν incoming ports ανοιχτά στέλνει με post τα δεδομένα και το κινητό τα παίρνει Όπως προείπα, τουλάχιστον από δικές μου δοκιμές και όπως έχω μιλήσει με μερικούς ακόμα, του τύπου τα DNS που δίνονται για αυτούς τους σκοπούς δέχονται πολλές επιθέσεις για αυτόν τον λόγο ακριβώς. Από το routerάκι που είναι μπροστά μέχρι το ίδιο το RasPi που είναι πίσω. Όπως προείπα τα κοινά - σπιτικά routers δεν αντέχουν ούτε ένα απλό port scanning. Πολλά κάνουν restart από μόνα τους. Έλλειψη firewall κλτ δεν το συζητάω.(ή και να έχουνε πολλά δεν μπορούν να σηκώσουν καλά καλά) Το δεύτερο που λες είναι ουσιαστικά μια υλοποίηση του server στη μέση. Επίσης απ' ότι βλέπω χρησιμοποιεί HTTP. Σε περιορίζει βέβαια στα 4kb Max. Δεν ξέρω πόση πληροφορία θέλει να στείλει ο φίλος(αν θα είναι multi-byte κλτ). Ας τα βάλει κάτω, να δει τα καλά και τα κακά και ας κρίνει. 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Πέντε γραμμές πρόγραμμα σε bash ειναι: 1. ελέγχεις την τιμή που σε ενδιαφέρει και 2. στέλνεις email. Μην τυραννιέσαι άδικα με οτιδήποτε αλλο, αν απλά θες να ειδοποιήσεις για κάτι.
BluEDr4g0n Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2015 Πέντε γραμμές πρόγραμμα σε bash ειναι: 1. ελέγχεις την τιμή που σε ενδιαφέρει και 2. στέλνεις email. Μην τυραννιέσαι άδικα με οτιδήποτε αλλο, αν απλά θες να ειδοποιήσεις για κάτι. Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου αλλά σίγουρα δεν είναι ο σωστός τρόπος νομίζω αλλά μια πρόχειρη λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα