Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεις να δεις και used x58 + xeon x5650 , για render ειναι πολυ καλο

ακομα καλυτερα θα ειναι αν εχεις γρηγορες θυρες..!!  ΑΚΑ  Sata3 + SSD...!   αυτο αν δουλευεις πολυ με επεξεργαστη και οχι με CUDA..!  

προσεξτε την λεπτομερεια...!!  οσο πιο γρηγορους δισκους εχεις και πιο πολυ μνημη, μπορει να κανεις render πιο γρηγορα απο το να εχεις +2 πυρηνες....!  

σε καποιο αλλο θεμα, υπαρχει ενα βιντεακι που εξηγουσε που υπαρχουν τα bottlenecks στο rendering.  αν το βρω θα το ανεβασω..! 

EDIT  το βρηκα.....!!!!

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί? Για να είσαι γραφίστας πρέπει να είσαι και λεφτάς? συμβιβάζομαι με αυτά που έχω! Ένα σύστημα με 8320 και 32gb ram δεν το λες και μέτριο... Τόσο καιρό δούλευα με E6300 οπότε δεν νομίζω να γκρινιάξω.. 

Εδώ κατάλαβες λάθος, ο skopelmix εννοούσε να μας πεις το budget σου, όχι να το αυξήσεις. Δεν το ανέφερες στο πρώτο ποστ :D

Δημοσ.

προσεξτε την λεπτομερεια...!!  οσο πιο γρηγορους δισκους εχεις και πιο πολυ μνημη, μπορει να κανεις render πιο γρηγορα απο το να εχεις +2 πυρηνες....!

Ίσα ίσα που στο βίντεο λέει ότι η cpu είναι το bottleneck και ότι έγραφε με 1mb/sec στον δίσκο όταν έκανε render ακόμα και με τον επεξεργαστή που είχε αυτός!

Ναι η όλη διαδικασία του φόρτωνε αρχεία, projects, ήχους, μπλα μπλα εκεί θες μνήμη και δίσκους για να μην περιμένεις κάθε φορά αλλά μικρή σχέση με render έχει αυτό,αυτό είναι το workflow.

Αν λέει κάτι το βίντεο είναι να βάλεις τέρας vga για να εκμεταλλευτείς το cuda.

Δημοσ.

μην χανεις την ουσια...!! ο TS ανεφερε συγκεκριμενα "Ασχολούμαι με 3d modeling οπότε πολεμάμε για τα render times όπου η βάση τους είναι ο cpu".

αρα, σαφως ο CPU θα ειναι το Bottleneck, οταν εχεις εξασφαλισει τα υπολοιπα να μην "μπουκωνουν"...!

αλλες επιδοσεις θα εχεις, αν βαλεις εναν απλο HDD στον 5960Χ και δουλευεις (διαβαζει-γραφει) πανω στον ιδιο δισκο, αλλες επιδοσεις θα εχεις αν βαλεις  και SSD, αλλιως θα ειναι αν δουλεψεις με 2 SSD...!!!   αυτο εννοω.  η μεταφορα των δεδομενων εχει τεραστια διαφορα..!! 

ο επεξεργαστης ειναι ο ιδιος, δεν αλλαζει κατι...!  

και φυσικα με CUDA CORES θα εχει πολυ διαφορετικα αποτελεσματα......αν η εφαρμογη τους υποστηριζει.....!! 

Δημοσ.

Άλλο το να χάνεις επιδώσεις επειδή δεν προλαβαίνουν τα υπόλοιπα στοιχεία και άλλο το «μπορει να κανεις render πιο γρηγορα απο το να εχεις +2 πυρηνες....! »

Δημοσ.

το κερδος το κοιτας στο συνολο του χρονου της δουλειας..! δεν διαφωνω οτι το καθαρο rendering ειναι θεμα  επεξεργαστη. οσο  πιο δυνατος τοσο πιο γρηγορα, θα κανει.  φυσικο ειναι..! 

αλλα, αν χασεις 20 λεπτα μονο στο να φορτωσεις τα αρχεια, αντι να κανεις 5 λεπτα. σε τι θα με ωφελησουν τα 1-2 λεπτα γρηγοροτερη επεξεργασια...?    αυτο εννοω..!!  

οπως ειδες οταν εξασφαλισε την γρηγορη μεταφορα δεδομενων, και γεμισε σχεδον η μπολικη RAM (29+g), φανηκε οτι το Bottleneck ειναι  CPU.  

ακομα και με την 680, κερδισε  περιπου 2.5 λεπτα (23" αντι 2.53" με τον cpu στην ιδια εργασια). 

αρα, θα ηταν καλυτερα θεωρεις, να ειχε εναν κορυφαιο επεξεργαστη, με 8 GB ram και ενα HDD..?

Δημοσ.

αρα, θα ηταν καλυτερα θεωρεις, να ειχε εναν κορυφαιο επεξεργαστη, με 8 GB ram και ενα HDD..?

Εξαρτάται καθαρά από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει κάποιος,άλλο το raw dslr που είναι πολλά gb/sec και άλλο το υλικό από μια fullhd βιντεοκάμερα που γράφει συμπιεσμένα.

Όπως και να έχει cpu/mobo μια φορά βάζεις ssd και raid μπορείς να προσθέσεις όποτε θες/βρεις λεφτά.

Δημοσ.

Δεν βρίσκω λόγο να μπουκώνει ένας SSD πόσο μάλλον ο evo. Τώρα όπως είπα για αρχή θα έχω 8GB, ξέρω είναι λίγα (3 έχω τώρα :P) αλλά δεν θα μείνω με αυτά. Ένας 8320 σίγουρα δεν θα με ικανοποιήσει όσο ένας 5820K ξερωγω αλλά δεν θα με απογοητεύσει κιόλας. Όπως και να το κάνουμε ένας 8320 είναι αρκετά vfm σε σχέση με άλλους intel. 

Εξάλλου κάτι 8320 φεύγουν σαν ζεστά ψωμιά οπότε στο μέλλον πουλάω cpu-mobo και πάω σε intel αν δεν με ικανοποιήσει (δύσκολο, δεν είμαι απαιτητικός).]

Όσο για την 970 έχω ακούσει πως σε καταστάσεις oc ανεβάζουν τρελές θερμοκρασίες τα VRM και θέλουν και αυτά ψύξη. Γι αυτό είπα την 990 που με ένα καλό airflow στο κουτί δεν θα έχω θέμα.

Δημοσ.

Αυτό δεν ισχύει αν μιλάμε για μητρικές 970 και 990 με παρόμοια τροφοδοσία cpu γιατί και οι δύο θέλουν καλό airflow αν φυσικά έχεις κάνει oc. Η καλύτερη επιλογή από οποιαδήποτε 990 σε αυτά τα λεφτά είναι η asrock fatality 970 performance, 8+2 power phase όπως η 970a ud3p και η 990xa ud3, υποστήριξη 220w tdp το οποίο σημαίνει πως κλοκάρεις 5 ghz  άφοβα αν έχεις καλό κομμάτι και επίσης έχει φοβερή κάρτα ήχου και γενικότερα εξοπλισμό. Πάντως ότι μητρική και να πάρεις αν πρόκειται να κάνεις oc την ζέστη δεν την γλυτώνεις από τα vrm. Η 990 extreme 3 είναι ένα τίποτα μπροστά στην fatality performance, έχει 4+1 power phase έναντι του 8+2 της fatality performance και ελλειπή παθητική ψύκτρα στα vrm. Δηλαδή θα ζορίζεται η 990fx extreme με fx 83xx, το 4+1 power phase είναι οριακό και μπορεί να προκαλέσει throttling εξαιτίας του ζορίσματος των vrm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί? Για να είσαι γραφίστας πρέπει να είσαι και λεφτάς? συμβιβάζομαι με αυτά που έχω! Ένα σύστημα με 8320 και 32gb ram δεν το λες και μέτριο... Τόσο καιρό δούλευα με E6300 οπότε δεν νομίζω να γκρινιάξω.. 

Όταν λέμε budget εννοούμε πόσα χρήματα έχεις σκοπό ν α διαθέσεις.Eπίσης τι προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις,Για την δουλεία σου το ιδανικό είναι cpu 4+ πυρήνες της Intel,στο cpu γίνεται το rendering

,μητρική με δυνατότητα επεκτάσεων πχ.4 ram slots,m.2 θύρα,αρκετές sata 6gb θύρες,καλή ψύξη και εταιρεία με μικρό failure rate,το πόσα phases θα έχει θα εξαρτηθεί απο to cpu και το oc,ram ίσως το πιο σημαντικό,16gb ιδανικά και απο εκεί και πέρα ανεβαίνεις,gpu καλύτερα τις nvidia δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβο,θα την χρειαστείς για το openGL,ssd 250gb της crucial είναι μια καλή και φθηνή επιλογή και HDD storage αξιόπιστο,τροφοδοτικό gold plus με την λογική οτι αν δουλέυει το pc 16 ώρες θες κάλη απόδοση της ενέργειας που τραβάει απο την πρίζα προς το σύστημα και τέλος κουτί ήσυχο,σε gaming σύστημα φοράς τα ακουστικά σου και δεν σε νοίαζει σε επαγγελματικής χρήσης όμως?

Επεξ/σία από skopelmix
Δημοσ.

Όταν λέμε budget εννοούμε πόσα χρήματα έχεις σκοπό ν α διαθέσεις.Eπίσης τι προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις,Για την δουλεία σου το ιδανικό είναι cpu 4+ πυρήνες της Intel,στο cpu γίνεται το rendering

,μητρική με δυνατότητα επεκτάσεων πχ.4 ram slots,m.2 θύρα,αρκετές sata 6gb θύρες,καλή ψύξη και εταιρεία με μικρό failure rate,το πόσα phases θα έχει θα εξαρτηθεί απο to cpu και το oc,ram ίσως το πιο σημαντικό,16gb ιδανικά και απο εκεί και πέρα ανεβαίνεις,gpu καλύτερα τις nvidia δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβο,θα την χρειαστείς για το openGL,ssd 250gb της crucial είναι μια καλή και φθηνή επιλογή και HDD storage αξιόπιστο,τροφοδοτικό gold plus με την λογική οτι αν δουλέυει το pc 16 ώρες θες κάλη απόδοση της ενέργειας που τραβάει απο την πρίζα προς το σύστημα και τέλος κουτί ήσυχο,σε gaming σύστημα φοράς τα ακουστικά σου και δεν σε νοίαζει σε επαγγελματικής χρήσης όμως?

Άλλο κατάλαβα φίλε! :) νόμιζα πως έλεγες να δώσω παραπάνω λεφτά.. Συγνώμη! :)

Ram όπως είπα θα ξεκινήσω με 8 και στο μέλλον θα ανεβαίνω.

GPU θα μείνω με την ίδια και όσο πάει, εξάλλου δεν κάνει κάτι στο render μόνο για τα real time πραγματάκια.

SSD γιατί όχι evo 120?

Καλά 16 ώρες δεν θα δουλεύει! έχω σκοπό για animation αλλά και πάλι θα το κάνω σταδιακά το render και όχι συνεχόμενα.

Ο θόρυβος δεν με απασχολεί και τόσο! νταξ δεν λέω να κάνει σαν τρακτέρ αλλά οκ.. 

Κουτί τώρα έχω το K350 που πιστεύω είναι μια χαρά.

Επίσης το M.2 slot τι είναι? :P

edit: για ψύκτρα δεν θα ήταν καλύτερη η seidon 120V? είδα καλύτερες θερμοκρασίες από την evo

Δημοσ.

Να χωρέσεις 16gb ram αν μπορέσεις.Σε am3+ η  Asrock Fatal1ty 970 που λέει ο multicorecpu είναι καλή.

https://en.wikipedia.org/wiki/M.2

Στα χρήματα κοίτα καλύτερα σε αερόψυκτρα αν και το Κ350 σε περιορίζει κάπως νομίζω.Δες την Cryorig Η7,πρέπει να χωράει.

Δημοσ.

Να χωρέσεις 16gb ram αν μπορέσεις.Σε am3+ η  Asrock Fatal1ty 970 που λέει ο multicorecpu είναι καλή.

https://en.wikipedia.org/wiki/M.2

Στα χρήματα κοίτα καλύτερα σε αερόψυκτρα αν και το Κ350 σε περιορίζει κάπως νομίζω.Δες την Cryorig Η7,πρέπει να χωράει.

Είπα για τους 1ους μήνες θα μείνω με 8. Μετά θα ανέβω οπωσδήποτε! 

Σκεfτόμουν την υδρόψυκτρα και με τον υπάρχον ανεμιστήρα (που άμα είναι όμως της φωτογραφίας) θα έχω μεγάλη ροή αέρα και να βάλω άλλον έναν ίδιο για push-pull. Το ψυγείο του θα μπεί μπροστά που θα βγουν οι θέσεις για δίσκους και οι δίσκοι θα μπουν πάνω στα slot για dvd με αντάπτορες. Αν έχω θέμα με τις θερμοκρασίες τους (που θα έχω θα χωρέσω και κανένα φανάκι μπροστά ή ψήκτρα στον κάθε δίσκο. 

Όλο το κουτί οι ενώσεις είναι με πριτσίνια οπότε βγαίνουν εύκολα. 

Δεν θα έχω θέμα με τίποτα. Η 212 evo ήθελα να την αποφύγω γιατί βρίσκει στο καπάκι. Κλείνει λογικά αλλά βρίσκει. Με βάση βίντεο από τους gramers το λέω αυτό. 

**Τελικά το budget το ανάφερα? ~500€

Δημοσ.

Βάλε τότε 1 module 8αρι ram αρχικά και προσθέτεις άλλο ένα αργότερα.Για να πας σε AIO watercooling που να αξίζει θέλει να δώσεις παραπάνω κατά τη γνώμη μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...