Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ερωτηση ειναι απλη υπαρχει τροπος να μην δινει μονιμα 4 mhz ο cpu με κλειστο cool and quiet? ανοιγω το cpu-z και δειχνει μονιμα 4 mhz σε idle.δεν θελω enable το cool and quiet για τον λογο οτι κανει καποια κοληματα και στα παιχνιδια και σε browsing..(με cool and quiet σε idle πεφτει στα 1400mhz)με απλα λογια σε idle θελω να πεφτει στα 1400 περιπου οπως κανει το cool and quiet .με την προυποθεση να ειναι κλειστο το cool and quiet.

post-276015-0-18106800-1435784257_thumb.png

post-276015-0-14423200-1435784699_thumb.jpg

Δημοσ.

κανει αυξομειωσης  (δλδ αυτο που θελω.) δυστηχως ομως κανει καποια κολληματακια την στιγμη που ανεβοκαταιβαινει η ταση.υπαρχει μηπως ρυθμισει απο το bios να μην πεφτει τοσο πολυ δλδ στα 1400 αλλα καποσο παραπανω?το επομενο μου pc φυσικα και δεν θα εχει amd.δεν παν να βγαλουνε και εκατοπυρινο οι πυρινες του cpu θα ειναι αδυναμη μπροστα στους ιντελ.

Δημοσ.

κανει αυξομειωσης  (δλδ αυτο που θελω.) δυστηχως ομως κανει καποια κολληματακια την στιγμη που ανεβοκαταιβαινει η ταση.υπαρχει μηπως ρυθμισει απο το bios να μην πεφτει τοσο πολυ δλδ στα 1400 αλλα καποσο παραπανω?το επομενο μου pc φυσικα και δεν θα εχει amd.

άσχετο το τονισμένο με το θέμα που αντιμετωπίζεις.

Είναι σίγουρα σταθερό το σύστημα με την τάση που δίνεις;

Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ το οποιοδήποτε κολλημα στις συνεχείς αλλαγές συχνότητας του επεξεργαστή μου.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν με όλα εργοστασιακά να μην έχεις θέμα και στο oc να έχεις κάτι να μην είναι σταθερό.

• Like 1
Δημοσ.

το ολο θεμα δλδ τα κοληματα γινονται με ανοιχτο cool and quiet.οπου η ταση ανεβοκατεβαινει αυτην την στιγμη ειμαι παλι με κλειστο cool and quiet και μονιμα ταση του επεξεργαστη στα 4 mhz.δουλευει κομπλε.

Δημοσ.

τώρα το είδα.

το cpu unlock γιατί enable;

ασχετο αν θες screenshots απ το bios βαζεις σε ub2.0 στικάκι σε Fat32 και με το F12 τραβάει εικόνα εκεί.

Νταξ,τα μισά είχα δει.

Και το APM off. OC κάνεις θες να φτάσει και να ξεπεράσει το TDP του ο επεξεργαστής για τα clocks που ανέβηκαν.

Δημοσ.

το cpu unlock είναι phenom επεξεργαστές που είχαν κλειδωμένουν πυρήνες (κάτι Χ3 Χ2 κλπ)

στους FX δεν χρειάζεται να είναι ΟΝ.

Δεύτερον.

το APM πρέπει να κλείσει εφόσον ανεβάζεις συχνότητα γιατί αυξάνεται το TDP του επεξεργαστή.Γι αυτό ενεργοποιούμε και το HPC.

τρίτον,αυτό εννοώ μάλλον ΔΕΝ είναι σταθερός με την εναλλαγή τάσης. Τον πήγες απο 3.5->4 έτρεξες prime95 για τουλάχιστον 3-4 ώρες σε small fft's για να δεις αν είναι σταθερός; αν οχι ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις,θα σου έρθει BSOD κάποτε και θα ψάχνεσαι.

Το C6 το κλείνεις για να μην απενεργοποιεί cores το σύστημα όταν κάθεται σει idle ο επεξεργαστής.

το C1E,CnQ είναι για πέφτει η τάση/πολλαπλασιαστής όταν είναι σε idle ο επεξεργαστής.

Εφόσον κλοκάρεις λοιπόν είναι τα παντα OFF( εκτός του C1E,CnQ,HPC) και αυτό θα πρέπει να το τεστάρεις για να δεις οτι εισαι ΣΤΑΘΕΡΟΣ με την τάση που δίνεις για τα GHz που ζητάς.

• Like 2
Δημοσ.

Για κάποιο λόγο στο μηχάνημά μου το small fft δεν δείχνει error στους πυρήνες, ενώ στο blend μου το δείχνει. Πχ, είχα δοκιμάσει τα 4.5 ghz με 1.320 και στο small fft δεν έβγαζε error, μόλις πήγα blend το ένα error πίσω από το άλλο, έφτασα να είμαι σταθερός στα 4.5 με 1.404 τελικά.

• Like 1
Δημοσ.

το επομενο μου pc φυσικα και δεν θα εχει amd.δεν παν να βγαλουνε και εκατοπυρινο οι πυρινες του cpu θα ειναι αδυναμη μπροστα στους ιντελ.

Nobody_cares.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή,απ'οτι έχω καταλάβει εισαι απογοητευμένος απ το επεξεργαστή σου... Προφανώς γιατί δεν θα ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις σωστά και να κανεις και τις ανάλογες ρυθμίσεις απ την στιγμη που κανείς και o\c.Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και διάθεση!

Τα κολλήματα που λες δεν νομίζω ότι έχουν να κάνουν με τον επεξεργαστή,αλλά τελοσπαντων...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...