Προς το περιεχόμενο

Ανεξήγητο πρόβλημα πάνω σε θέμα λειτουργικού

jodi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της κοινότητας! Πριν από λίγες ημέρες ο σκληρός δίσκος του iMac μου (Hitachi 2TB) δυστυχώς εμφάνισε σοβαρό πρόβλημα, και έτσι χρειάστηκε αντικατάσταση η οποία έγινε σε εξωτερικό service με έναν 250gb SSD. Το θέμα μου ξεκίνησε από την ημέρα αντικατάστασης του δίσκου, και το πέρασμα του λειτουργικού Lion (μου ανέφεραν πως για το συγκεκριμένο έχουν άδεια).

Με το που επέστρεψε το μηχάνημα σπίτι, ήταν ανέφικτο μέσα από Apple Store να περάσω τα Yosemite (έκδοση που φορούσε το μηχάνημα μου πριν κρεμάσει ο δίσκος). Καθώς ξεκίναγε η διαδικασία και έδειχνε ότι όλα πάνε καλά, ξαφνικά ζήταγε reboot (προς το τελος της εγκαταστασης) και δεν ολοκλήρωνε ποτέ το πέρασμα του λειτουργικού.

Σε δεύτερο βήμα μου, δοκίμασα να περάσω το DVD που είχε το μηχάνημα μου όταν το αγόρασα ώστε να μπορέσω να προχωρήσω από εκεί. Αποτέλεσμα ήταν να το διαβάζει και έπειτα να το πετάει έξω!

29e4x75.jpg

Στην παρούσα φάση έχω έρθει σε επικοινωνία με το service για την εξέλιξη του θέματος μου, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτή την στιγμή εξαρτώμαι από κάποιον άλλο και δεν μπορώ να δώσω μόνος μου μια λύση! Διαπίστωσα πως είναι αδύνατον να βρεις έκδοση Mac OS για κατέβασμα, διότι όλα είναι μέσα από Apple Store. Στην προκειμένη περίπτωση όμως που χρειάζομαι ένα DVD τι γίνεται?

Επισης ποσο δυσκολο ειναι σε γενικες γραμμες να περασεις OS μεσα απο USB φλασακι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=el_GR

Στην ουσία βγάζεις το recovery partition εκτός σκληρου σε ενα φλασάκι ή σε partition  αυτού.

Θελει internet για να κατεβάσει το OS.

Aν το εχεις κατεβάσει ήδη υπάρχει τροπος να το περάσεις σε uSb drive 8 gb ειτε με εντολη στο terminal ειτε με προγραμμα οπως το 

http://diskmakerx.com/

ΥΓ. δεν ειναι αδύνατο να βρεις OS X εκτος Appstore....

Atheatos σε πρώτη φάση σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και γενικά για τον χρόνο σου!

Το θέμα με το υπάρχον OS (που τοποθετήθηκε από το service) είναι ότι έχει προβλήματα!... Το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την εκτέλεση της αναβάθμισης σε Yosemite είναι από τα πρώτα ανάμεσα σε αλλα. Παράλληλα το κακο συμπληρώνεται με το γεγονός ότι πάνω στο μηχάνημα μου έχει κουμπώσει πλέον ενας ολοκαίνουριος δίσκος χωρίς recovery partition με τα Yosemite που είχα πάνω.

Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει και μπορώ να προβώ σε OS X Internet Recovery και από εκεί και περα να δω με apple id αν καταφέρω να βγάλω άκρη. Σε παρακαλώ αν σου είναι εύκολο, και χωρίς να σε κουράζω δωσε μου συμπληρωματικές πληροφορείς/προτάσεις. Με τις λίγες γνώσεις που εχω το μόνο που ίσως με σώζει στην παρούσα φάση ίσως είναι ένα reinstall. Αλλά φοβάμαι μήπως είναι της πλάκας ότι μου πέρασαν στον iMac από το service….

Ps. Επιφυλάσσομαι για το DiskMaker X.

Για δοκίμασε την διαδικασία, πρέπει να δουλέψει.

1. Κλείσε το μηχάνημα.
2. Βάλε το Install DVD στο drive και power up το μηχάνημα με πατημένο το πλήκτρο C ώστε να κάνει boot από το DVD.
3. Στη menu bar πήγαινε Utilities > Disk Utility και τρέξε την ρουτίνα Erase. 
4. Επίλεξε Partition και από την drop-down λίστα του Partition Layout επιλέγεις 1 Partition, ώστε να καθοριστεί το Partition Map.
5. Τρέχεις την εγκατάσταση του 10.6 Snow Leopard.
7. Πήγαινε  > Software Update και κατέβασε τα διαθέσιμα Updates.
8. Πήγαινε στο App Store και κατέβασε τον Installer του 10.10 Yosemite.
9. Update σε Yosemite.

Καλή επιτυχία. :)

Μολις επιστρεψω σπιτι απο το γραφειο, θα δοκιμασω οτι ειπωθει και εχει λογικη απο το παρων ποστ. Ozelot το μονο που φοβαμαι, ειναι οτι θα μου πεταξει εξω το DVD!!!! 

Για δοκίμασε τις εναλλακτικές :

1. Τρέξε ένα reset της PRAM, πιθανόν να συντρέχει θέμα software.

2. Με ένα υγραμένο με νερό πανί χωρίς χνούδι, καθαρίζεις το DVD από μέσα προς τα έξω
και ποτέ κυκλικά. Δοκιμάζεις ξανά αλλά και με ένα καινούριo DVD, ενώ σε αποτυχία το
θέμα εστιάζεται πλέον στο drive.

3. Ενδέχεται ο φακός να είναι βρόμικος  και να μην διαβάζει πλέον σωστά.  Δες εδώ πως
μπορείς να τον καθαρίσεις.

Παρέλειψα να ρωτήσω· Υπάρχει Time Machine backup ;.

Atheatos σε πρώτη φάση σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και γενικά για τον χρόνο σου!

Το θέμα με το υπάρχον OS (που τοποθετήθηκε από το service) είναι ότι έχει προβλήματα!... Το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την εκτέλεση της αναβάθμισης σε Yosemite είναι από τα πρώτα ανάμεσα σε αλλα. Παράλληλα το κακο συμπληρώνεται με το γεγονός ότι πάνω στο μηχάνημα μου έχει κουμπώσει πλέον ενας ολοκαίνουριος δίσκος χωρίς recovery partition με τα Yosemite που είχα πάνω.

Δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει και μπορώ να προβώ σε OS X Internet Recovery και από εκεί και περα να δω με apple id αν καταφέρω να βγάλω άκρη. Σε παρακαλώ αν σου είναι εύκολο, και χωρίς να σε κουράζω δωσε μου συμπληρωματικές πληροφορείς/προτάσεις. Με τις λίγες γνώσεις που εχω το μόνο που ίσως με σώζει στην παρούσα φάση ίσως είναι ένα reinstall. Αλλά φοβάμαι μήπως είναι της πλάκας ότι μου πέρασαν στον iMac από το service….

Ps. Επιφυλάσσομαι για το DiskMaker X.

Κατέβασε το Υοσεμιτε app απο το Appstore.  Bαλτο σε usb ειτε με Diskmaker είτε με terminal (ακομα και diskutility) http://www.macworld.com/article/2367748/how-to-make-a-bootable-os-x-10-10-yosemite-install-drive.html

και προχωρα στα βήματα που προανέφερε ο ozelot.

Καλημέρα σε ολους τους φίλους του φόρουμ! Χθες επειδή η μέρα ήταν πολύ φορτωμένη, κατάφερα τελικά να κάτσω στο μηχάνημα αργά το βράδυ. Προς δυσάρεστη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι στον iMac μου το DVD drive έχει χαλάσει. Έτσι ποτέ δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τα οσα είχε γράψει ο φίλος ozelot.

Για το drive δεν με πείραξε, διότι δεν το εχω χρησιμοποιήσει πάνω από 20 φορές από την στιγμή που το μηχάνημα μπήκε σπίτι. Όμως αν τώρα δούλευε θα είχα ξεμπερδέψει….

Από USB εγκατάσταση δεν γνωρίζω για αυτό θα κάτσω να ρίξω μια ματιά στο τελευταίο ποστ του atheatos. Σε γενικές γραμμές με ενδιαφέρει να μάθω τρόπο αποκατάστασης, διότι ο τεχνικος μπορεί να ζητήσει χρήματα για να προχωρήσει στην αποκατάσταση του software προβλήματος (αν και αυτος ευθύνεται, διότι δεν φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι λειτουργικά στο μηχάνημα).

Ενώ ξερω απίστευτα πράγματα για περιβάλλον Windows, στα Mac σηκώνω τα χέρια ψηλά!

Θα σου δουλέψει μια χαρά με το USB, απο Lion και μετά με USB κάνω Install σε δικά μου μηχανήματα και αλλωνων χωρίς κανένα θέμα ;)

Όσο για το DVD.. σκασίλα σου! Κότσαρε του εναν SSD απο πίσω του και θα ξεχάσεις πως υπάρχει :P

Τα τελευταία δεδομένα ευτυχώς είναι ευχάριστα! Χωρίς χρέωση από το service δόθηκε λύση στο πρόβλημα με το λειτουργικό. Τώρα επειδή είμαι πλέον σε φουλ λειτουργική κατάσταση, θα κάτσω να εφαρμόσω τακτικές που θα λειτουργήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Έχω ήδη ενα φλασακι το οποίο θα φορμαριστεί και θα περάσω μέσα αντίγραφο ασφαλείας. Σιγά σιγά θα μπούμε ξανά σε μια σειρά. Δόξα τον Θεό ο δίσκος πάει σφαίρα!!!!

Τώρα επειδή είμαι πλέον σε φουλ λειτουργική κατάσταση, θα κάτσω να εφαρμόσω τακτικές που θα λειτουργήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ενεργοποίησε το Time Machine backup, είναι life saver !. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...