nem52 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 ΚΑλησπερα παιδια, επειδη εχω τον "ασθενη" ανοιχτο πανω στο χειρουργικο τραπεζι μπορει καποιος να μου πει, αν το εργοστασιακο ανεμιστηρακι του φορητου ειναι στα 5DC και 1,1 Watt, και το ανταλλακτικο που εχω ειναι 5v DC στα 0,7 Watt αν το ανεμιστηρακι θα εχει χαμηλοτερες μεγιστες στροφες? οταν το αγορασα δεν ειχα ανοιξει το λαπτοπ. αρκεστηκα απλα σε φωτο στο νετ για να επιβεβαιωσω οτι ειναι OEM και δεν φαινοντουσαν τα Watt καν. να το αλλαξω η οχι? (κατα 90% το ανεμιστηρακι δεν εχει προβλημα, απλα ειναι παλιο σχετικα και με πολυ χρηση το λαπτοπ και υπερθερμαινοταν. για αρχη ηθελα να αλλαξω παστα, αλλα προληπτικα πηρα και το ανεμιστηρακι.) επειδη το λαπτοπ ειναι για πελατη, και πρεπει να το κλεισω σημερα, ποια η γνωμη σας?
SPANK Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Εφόσον κουμπώνει επάνω κανονικά δεν νομίζω οτι υπάρχει διαφορά και αφου το έχεις καλύτερα άλλαξε το , καλύτερα να εχεις ενα καινούργιο επάνω
teo20net Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δεν σε ενοχλούν τα watt. Το καινούριο απλά έχει λιγότερη κατανάλωση, αυτό είναι τα λιγότερα watts σαν νούμερο. Αν είναι ίδια εξωτερικά τότε πιθανόν το καινούριο να έχει ελαφρώς λιγότερες στροφές, χωρίς να είναι απόλυτο (το βασίζω στην κατανάλωση το παραπάνω αλλά είναι εικασία). Μόνο και μόνο το καθάρισμα που έκανες, η πάστα και το καινούριο fan χωρίς τρίχες, σκόνες κλπ.... θα είναι μια χαρά.
pblithis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 εγω δεν θα το εβαζα, θα εχει περιπου 30% λιγοτερες στροφες στο φουλ, αρα θα ζεστενεται.... αν δεν εχει προβλημα το παλιο, ριξτου ενα καλο καθαρισμα, γιατι ειναι στο μαυρο του το χαλι, και βαλτο πανω, (μην φοβηθεις να το βαλεις κατω απο την βρυση και σαπουνισε το με ενα πινελακι) 2
nikοs Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Γιατί να αλλάξεις φανάκι;;;Το παλιό έχει 4 μικρά βιδάκια από την πάνω πλευρά,απλά ξεβίδωσέ τα,άνοιξε το φανάκι και καθάρισε το. 1
coolerman Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 νομίζω ότι το φάν/ανεμιστηράκι ο συγκεκριμένο μπορείς να το αφαιρέσεις,να το "πάρεις" στο χέρι κοινώς..αρκεί να ξεβιδώσεις της 4 βίδες που το συγκρατούν και να το τραβήξεις.
nem52 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 ενταξει το προβλημα δεν ειναι το πως βγαινει το φανακι.. ματια αν εχει καποιος το βγαζει. τεσπα αποφασισα τελικα να αφησω το μαμα. λιγοτερα βαττ με ιδιο V σημαινει με απλα μαθηματικα λιγοτερες στροφες. περαν του οτι απο οτι ειδα ηταν και λιγο διαφορετικος ο δευτερος ανεμιστηρας και μαλλον δεν θα κουμπωνε ευκολα πανω στο heatsink. Καθαρισα, εβαλα καινουργιες παστες, εκανα και το mod που ειχα βρει στο νετ (τα aspire 5536 εχουν κατω απο το fan γριλιες αλλα δεν ειναι ανοιχτες απο το εργοστασιο. οποτε τις ανοιγουν για καλυτερα αποτελεσματα). περιμενα τελος παντων καλα temps αλλα και παλι γυρω στα 66-70 παιζει idle και 75-79 με youtube ανοιχτο (που ειναι το μεγιστο που θα κανει αυτο το λαπτοπ) γενικα δεν εμεινα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα τελος παντων, αν και πριν ειχε φτασει σε σημειο και να κλεινει απο θερμοκρασια (ο amd που εχει πανω κλεινει στα 105 νομιζω)
nikοs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Θα σου πω τι θα κάνεις για να λύσεις το πρόβλημα με το overheating και να μην επηρεάσεις τις επιδόσεις του υπολογιστή. Λοιπόν θα ανοίξεις το amd catalyst,θα πας κάτω αριστερά που λέει ισχύ και θα επιλέξεις το powerplay,στην καρτέλα που θα ανοίξει στα δεξιά θα κλικάρεις να είναι ενεργοποιημένο το powerplay και θα επιλέξεις και στις δύο κατηγορίες(στη μπρίζα-στη μπαταρία) να είναι "μεγιστοποίηση διάρκεια ζωής μπαταρίας". Αν κάνεις ότι σου είπα θα δεις πως θα έχεις σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες. 1
nem52 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 ΟΚ θα το δοκιμασω. αυτο υποθετω θα ριξει και αποδοση λογικα, αλλα ισως αξιζει την θυσια
nikοs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Όχι δεν θα επηρεάσει την απόδοση,εγώ έτσι είμαι τόσο καιρό και δεν είδα καμιά απολύτως διαφορά.Κάνε το και πες μας εντυπώσεις και αν δούλεψε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα