Προς το περιεχόμενο

Προβλημα jpeg τα αναγνωριζει ως ms-dos

adinows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβασε εδω, και ξεκινα τις δοκιμες αν εισαι τυχερος.

http://www.wintips.org/how-to-decrypt-or-get-back-encrypted-files-by-known-encrypting-ransomware-crypt-viruses/

Προς τη μεση του αρθρυ υπαρχει ενα προγραμμα που κανει jpg fix (αν εχεις κολλησει το συγκεκριμενο)

Αν και νομιζω οτι ολα τα προγραμματα του αρθρου κανουν. 

Σε καθε περιπτωση παντως κρατα και αντιγραφα (των μολυσμενων) γιατι καποιοι παραπονεθηκαν στο αρθρο οτι τους τα εσβησε.

Τωρα βεβαια τι θα τα εκαναν ετσι οπως ηταν, ειναι αλλη ιστορια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Δες Link.png Site: αυτό

Απλώς κλείδωσαν τα αρxεία ή σου έβγαλε παράθυρο σαν αυτό στο link ?

Συγγνώμη αν σε πήρα μονότερμα άλλα με τη συμπριφορά σου δεν βοηθάς.

Ρε συ Δημητρη δυστυχως δεν εχω κατι αλλο να περιγραψω το λεω αναλυτικα το προβλημα στο αρχικο μου μηνυμα...

Oλα τα αρχεια του 2ου σκληρου δισκου.... jpg,pdf,mp4 κτλ΄δεν ανοιγουν γιατι εχουν μετατραπει οπως φαινεται:

-Βασικα εχουν και  μετανομαστει σε  [email protected]

-Oταν παταω πανω σε αρχειο ( πρωην jpg,pdf,mp4) πλεον στις ιδιοτητες γραφει Type of file: MS-DOS Applications (.com)

Αυτο που μου εμφανιζε κατα την εκκινηση του υπολογιστη ηταν ενα μηνυμα μεσο photoshop που ελεγε να επικοινωνησω με ενα email για να κανω recovery,δεν εμoιαζε με αυτο που μου εδειξες και εγω νομιζοντας οτι ειναι κατι απλο δεν το αποτυπωσα...Κατευθειαν εκανα format στον 1ο σκληρο δισκο οπου λειτουργει κανονικα.

Δεν μπορω να πω υποθετικα κατι παραπανω που δεν βλεπω γιατι ξερεις..Μπορει να καθοδηγηθει το θεμα εδω σε λαθος κατευθυνση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 πραγματα που πρεπει να μαθεις για να ξερεις και εσυ που βαδιζεις.

α) Τα windows αναγνωριζουν τον τυπο ενος αρχειο απο την καταληξη του ΜΟΝΟ. Το .com που εχει εκει ειναι η καταληξη ενος email, αλλα τα windows το βλεπουν σαν καταληξη αρχειου επειδη ειναι στο τελος του ονοματος και συμπεραινουν οτι ειναι τυπου ms-dos. Στο λινουξ πχ, που δεν ισχυει κατι τετοιο και το λειτουργικο αντιλαμβανεται το αρχειο με αλλο τροπο, θα ειχες κατι τετοιο

$ file CLI.torrent 
CLI.torrent: PDF document, version 1.3
Το αρχειο cli.pdf μετονομαστηκε απο μενα σε cli.torrent. Μπορει να εχει καταληξη .torrent, αλλα το συστημα καταλαβαινει οτι ειναι pdf και με διπλο κλικ ανοιγει στον pdf reader.

Το ιδιο αρχειο, μετα την ιδια μετονομασια, στα windows θα αναγνωριζοταν σαν .torrent και με διπλο κλικ θα ανοιγε με τον torrent client.

Αυτο ειναι αναπηρια των windows γενικα, δεν μπορεις να κανεις κατι.

Το παραπανω ΔΕΝ ειναι προταση να βαλεις λινουξ ή να αρχισεις να μετονομαζεις αρχεια.

β) Το μηνυμα που λες ειναι μια εικονα και σου ανοιγει στο photoshop επειδη εκει εχεις βαλει να ανοιγουν τα αρχεια αυτου του τυπου (εστω τα png). Αν ειχες καποια αλλη εφαρμογη σαν προεπιλεγμενη για αυτο τον τυπο, πχ irfanview, θα σου ανοιγε εκει το μηνυμα-εικονα. Αρα το μηνυμα-εικονα και η εφαρμογη στην οποια ανοιγει δεν εχουν σχεση με την μολυνση.

Αυτα απο μενα.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1

Επισκέπτης

Δοκίμασε να μπουτάρεις με ubuntu live cd μήπως αναγνωρίζει τα αρχεία με την κανονική τους μορφή.

Δοκιμασες ετσι για τεστ να αλλαξεις την καταληξη σε ενα αρχειο απο .com σε .jpg που θυμασαι οτι ηταν φωτογραφια να δεις αν δουλευει?

Επισκέπτης

Τα αρχεία έχουν κλειδώσει. Βάζοντας στο αρχείο κατάληξη jpg το μόνο που γίνεται είναι τα windows να το 'βλέπουν' σαν αρχείο εικόνας και μόνο, δεν μπορεί να ανοίξει.

Τα αρχεία έχουν κλειδώσει. Βάζοντας στο αρχείο κατάληξη jpg το μόνο που γίνεται είναι τα windows να το 'βλέπουν' σαν αρχείο εικόνας και μόνο, δεν μπορεί να ανοίξει.

Φιλε μου μιλαμε για εναν απο τους πιο ισχυρους ιους του πλανητη...Ο οποιος δεν μπορουν να βρουνε λυση αμεση ουτε οι πιο μεγαλες εταιριες..

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δεν βρηκα λυση και πηγα σε αυτην.

-Καθαρισμα με anti malware και παρομοια clean προγραμματα.

-Format/delete  και οι 2 δισκοι.

-Ανακτηση δεδομενων με recover my files....Που στην περιπτωση μου ανακτησα ενα ενα 20%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...