Tichucounter12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μπορειτε να μου πειτε τι λαθος εχω κανει και πεταει σφαλμα στο findNegativeNumbers στην αρχη;; #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #define size 28 findNegativeNumbers(int[]array); void main() { int therm[size]; int i; for (i=0;i<size;i++) { do { printf("Dose thermokrasia gia thn %d hmera: ",i+1); scanf("%d", &i); }while(therm[i]<-10||therm[i]>45); } unsigned int count=findNegativeNumbers(therm,SIZE); unsigned int count=findNegativeNumbers(therm,SIZE/2); unsigned int count=findNegativeNumbers(therm+14,SIZE/2); system("pause"); } unsigned int findNegativeNumbers(int[]array,int size) { unsigned int count=0; int i; for (i=0;i<size;i++) if(array[i]<0) count ++; return count; }
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Πιθανότατα στο #define size 28 είναι το πρόβλημα. Έχεις ονομάσει τη 2η παράμετρο size στη συνάρτησή σου.
Tichucounter12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Πιθανότατα στο #define size 28 είναι το πρόβλημα. Έχεις ονομάσει τη 2η παράμετρο size στη συνάρτησή σου. Μπορει να μου στειλεις αν μπορεις φυσικα την δορθωση αυτη που λες γιατι δεν ειμαι και ασσος στο προγραμματισμο;;
SpirosLouis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Όπως με το μάτι μπορώ να δω έχεις πολλά προβλήματα. π.χ. στο function declaration σου (γραμμή 5) αρχικά δεν λες τι επιστρέφει. Το σήμα που δηλώνει πίνακα πρέπει να βρίσκεται μετά το όνομα της μεταβλητής. (int array[] ). Επιπλέον βάση της υλοποίησης της ρουτίνας σου, πρέπει να δηλώσεις και τη δεύτερη μεταβλητή που δέχεται. Επιπλέον καλό είναι η main να επιστρέφει "int" και να κάνεις ένα "return 0" στην τελευταία γραμμή της main. Άλλο το "size" από το "SIZE" είναι τελείως διαφορετικά. Το count το κάνεις πολλές φορές declare... 1
Tichucounter12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Όπως με το μάτι μπορώ να δω έχεις πολλά προβλήματα. π.χ. στο function declaration σου (γραμμή 5) αρχικά δεν λες τι επιστρέφει. Το σήμα που δηλώνει πίνακα πρέπει να βρίσκεται μετά το όνομα της μεταβλητής. (int array[] ). Επιπλέον βάση της υλοποίησης της ρουτίνας σου, πρέπει να δηλώσεις και τη δεύτερη μεταβλητή που δέχεται. Επιπλέον καλό είναι η main να επιστρέφει "int" και να κάνεις ένα "return 0" στην τελευταία γραμμή της main. Άλλο το "size" από το "SIZE" είναι τελείως διαφορετικά. Το count το κάνεις πολλές φορές declare... Θα μπορουσες να μου διορθωσεις αν μπορεις φυσικα στα λαθη που εχω κανει;; Το size οντως μετα το ειδα και το διορθωσα!! προσπαθω και δεν το βρισκω ακομα.... Δεν παιζει να με βοηθησει καποιος ειναι σημαντικο!!
gon1332 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Και πως έγραψες αυτόν τον κώδικα μέχρι εδώ; Τα warnings τα βλέπεις και τα παιδιά σου είπαν τί να κάνεις. Δεν είναι δύσκολο να τα διορθώσεις, αν τον έγραψες εσύ τον κώδικα. Δε θα έχεις πάντα κάποιον να σε βγά- ζει από την τρύπα.
Tichucounter12 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Και πως έγραψες αυτόν τον κώδικα μέχρι εδώ; Τα warnings τα βλέπεις και τα παιδιά σου είπαν τί να κάνεις. Δεν είναι δύσκολο να τα διορθώσεις, αν τον έγραψες εσύ τον κώδικα. Δε θα έχεις πάντα κάποιον να σε βγά- ζει από την τρύπα. Προφανως και δεν τον εγραψα μονος μου ειχα και μια μικρη βοηθεια!! Βοηθηστε και λιγο λες και αν το πειτε εγω θα παω να σας παρω την δουλεια χωρις να εχω ιδεα οπως εχω ακουσει απο καποιους εδω μεσα!! Ελεος δηλαδη γελανε και οι πετρες με αυτα που κανετε και λετε!!
SpirosLouis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Προφανως και δεν τον εγραψα μονος μου ειχα και μια μικρη βοηθεια!! Βοηθηστε και λιγο λες και αν το πειτε εγω θα παω να σας παρω την δουλεια χωρις να εχω ιδεα οπως εχω ακουσει απο καποιους εδω μεσα!! Ελεος δηλαδη γελανε και οι πετρες με αυτα που κανετε και λετε!! Μα την παναγία ήμουν έτοιμος να σου γράψω το πρόγραμμα σε απάντηση (μιας και χθες δεν είχα compiler πρόχειρο να το τεσταρω)...αλλά ότι σου το χρωστάμε κιόλας..είναι πολύ αυτό. Προφανώς δεν το έγραψες μόνος σου(όπως λες) προφανώς επίσης κατάλαβες τίποτα. Επιπλέον προφανώς έριξες καμία ματιά σε αυτά που αναφέρω και να κάνεις το βασικό search στο google να δεις άμα μπορείς να ελαττώσεις τα warning - errors. 0 εις το πηλίκο. 1
gon1332 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Προφανως και δεν τον εγραψα μονος μου ειχα και μια μικρη βοηθεια!! Βοηθηστε και λιγο λες και αν το πειτε εγω θα παω να σας παρω την δουλεια χωρις να εχω ιδεα οπως εχω ακουσει απο καποιους εδω μεσα!! Ελεος δηλαδη γελανε και οι πετρες με αυτα που κανετε και λετε!! Όντως γελάνε και οι πέτρες εδώ μέσα. Βοήθεια πήρες, εσύ όμως δεν προσπάθησες καθόλου. Τσάμπα η βοήθεια των παιδιών. 1
Tichucounter12 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μα την παναγία ήμουν έτοιμος να σου γράψω το πρόγραμμα σε απάντηση (μιας και χθες δεν είχα compiler πρόχειρο να το τεσταρω)...αλλά ότι σου το χρωστάμε κιόλας..είναι πολύ αυτό. Προφανώς δεν το έγραψες μόνος σου(όπως λες) προφανώς επίσης κατάλαβες τίποτα. Επιπλέον προφανώς έριξες καμία ματιά σε αυτά που αναφέρω και να κάνεις το βασικό search στο google να δεις άμα μπορείς να ελαττώσεις τα warning - errors. 0 εις το πηλίκο. Όντως γελάνε και οι πέτρες εδώ μέσα. Βοήθεια πήρες, εσύ όμως δεν προσπάθησες καθόλου. Τσάμπα η βοήθεια των παιδιών. Λοιπον δεν το παιζω ουτε τσαμπουκας ουτε το κανω, απλα και εγω μια βοηθεια ζητησα σαν αρχαριος ολοι στην αρχη ζηταγατε και τωρα που τα "ξερετε" λετε σιγα μην ασχοληθω.. Δεν σας ζητησα να τον φτιαξετε απο την αρχη ημαρτον σχεδον ετοιμο ηταν απλα το μονο που ζητησα ηταν οι διορθωσεις μιας και αυτα που λετε π.χ. function declaration, το count το κάνεις πολλές φορές declare εγω αυτους τους ορους δεν τους ξερω (οσο και αν το εψαξα).. Οσο για το οτι ησουν ετοιμος να τον γραψεις ρε φιλε αλλα δεν ειχες compiler τι να πω και αλλες φορες που ζητησα βοηθεια ουτε καν την ειδα (δεν λεω συγκεκριμενα απο σενα)!! Ευχαριστω παντως πολυ για την βοηθεια αληθεια το εννοω αυτο δεν τρολλαρω εστω και ας μην καταλαβενα τι εννοειται τουλαχιστον μου ειπατε τι λαθη εχω κανει!! Καλη συνεχεια μαγκιες σε οτι κανετε!!
Moderators Kercyn Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Γιατί δε δοκιμάζεις να διαβάσεις τα βασικά της γλώσσας που σε απασχολεί και μετά να έρθεις εδώ με απορίες; Πολλά από τα προβλήματα που έχεις στον κώδικα θα μπορείς να τα λύσεις μετά το πρώτο tutorial/μάθημα/whatever. Έχεις ασχοληθεί 0 ώρες με το πρόβλημά σου και περιμένεις κάποιος άλλος να ασχοληθεί περισσότερο και σου φαίνεται παράξενο κιόλας που κανείς δεν το κάνει;
gon1332 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Λοιπον δεν το παιζω ουτε τσαμπουκας ουτε το κανω, απλα και εγω μια βοηθεια ζητησα σαν αρχαριος ολοι στην αρχη ζηταγατε και τωρα που τα "ξερετε" λετε σιγα μην ασχοληθω. Αυτό είναι. Γι' αυτό ανοίξαμε και το post. Όχι για βοήθεια. Τέλος, κανείς δεν έμαθε με τον τρόπο σου.
Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Χαίρομαι πολύ που είσαι στον κλάδο μου. Η παρουσία σου ανεβάζει αυτόματα το επίπεδο των υπολοίπων. 2
defacer Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανως και δεν τον εγραψα μονος μου ειχα και μια μικρη βοηθεια!! Βοηθηστε και λιγο λες και αν το πειτε εγω θα παω να σας παρω την δουλεια χωρις να εχω ιδεα οπως εχω ακουσει απο καποιους εδω μεσα!! Ελεος δηλαδη γελανε και οι πετρες με αυτα που κανετε και λετε!! Κάποια στιγμή θα καταλάβεις πως όταν ζητάς βοήθεια δε μπορείς να απαιτείς κιόλας. Επίσης πως δεν είναι καλή ιδέα να προσβάλλεις αυτόν από τον οποίο ζητάς βοήθεια. Μερικοί γονείς είναι απλά για μπάτσες.
Alithinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 μιας και αυτα που λετε π.χ. function declaration, το count το κάνεις πολλές φορές declare εγω αυτους τους ορους δεν τους ξερω (οσο και αν το εψαξα).. Ε δεν φταίνε τα παιδιά. Ο SpirosLouis σου είπε τι πρέπει να κάνεις. Αν δεν ξέρεις καν τι σημαίνει "function declaration" και μας λες αρχικά ότι το έγραψες και έκανες ένα λάθος, μετά ότι είχες και βοήθεια... Άρχισε να παρακολουθείς μαθήματα απ' την αρχή, γιατί έχεις σοβαρές ελλείψεις. Και άντε, ίσως κάποιος εδώ να σου διόρθωνε το πρόγραμμα, την επόμενη φορά όμως τι ? Πάλι θα ζητάς κάποιον άλλο να σου το κάνει ? Απ' τα βασικά πράγματα που μαθαίνει κανείς, σε οποιαδήποτε γλώσσα, είναι το πως να δηλώνει και να αρχικοποιεί, και να χρησιμοποιεί τα δηλωμένα. μεταβλητές, μεθόδους / συναρτήσεις, κλάσεις... αν ήξερες τι είναι η δήλωση μεταβλητής, θα μπορούσες να καταλάβεις περίπου τι είναι και η δήλωση συνάρτησης. Ίσως να μην ήξερες τον τύπο για το πως να το κάνεις στη συγκεκριμένη γλώσσα (αν και κοιτάζοντας πχ το πρόγραμμα που μας έβαλες θα τον διέκρινες, άμα ήξερες τη βασική θεωρία), αλλά θα ήξερες τι είναι η δήλωση. στο πρόγραμμα που μας πόσταρες, έχεις δηλώσει 3 συναρτήσεις! με τις 2 να είναι και υπερφορτωμένες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις