Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Καλησπερα!Πηρα προσφατα εναν q6600 για αναβαθμιση απο διπυρηνο (e7400) και τον χρησιμοποιω κυριως για browsing και gaming μαζι με μια παλια 9600 gt.Βλεπω σε πολλα forums και videos πως ο cpu αυτος κανει θαυματα σε overclocking.Με δεδομενο οτι εχω Mobo DFI Bloodiron p45 και 350αρι τροφοδοτικο και αυτην την ψυχτρα http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psyktres/Turbo-X-Cpu-Cooler-CP-9210-ICE-BLADE-100.htmποσηπιστευετε οτι θα ηταν μια ασφαλης αυξηση στην συχνοτητα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Τι steping είναι ο επεξεργαστής; O G0 είναι; Το τροφοδοτικό ποιο ακριβώς είναι; Η ψήκτρα αυτή είναι για επεξεργαστή ή για chipset? Όπως και να έχει, χωρίς OC πόσο ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής σε IDLE (χωρίς να κάνεις κάτι) και πόσο σε LOAD (βάλε ένα 1080p να παίζει στην youtube ή τρέξε occt)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Τι steping είναι ο επεξεργαστής; O G0 είναι; Το τροφοδοτικό ποιο ακριβώς είναι; Η ψήκτρα αυτή είναι για επεξεργαστή ή για chipset? Όπως και να έχει, χωρίς OC πόσο ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής σε IDLE (χωρίς να κάνεις κάτι) και πόσο σε LOAD (βάλε ένα 1080p να παίζει στην youtube ή τρέξε occt)? Στο cpuz λεει στο Revision οτι ειναι GO.To τροφοδοτικο απ'οτι βλεπω ειναι το μοντελο αυτο http://uk.hardware.info/productinfo/7414/chieftec-smart-350w.Η ψυχτρα αυτη ειναι για επεξεργαστη. socket 775 χωρις oc ειναι 47-48 σε idle και 55-56 σε full load.Ελπιζω να σε κατατοπισα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Καλό είναι που έχεις το G0, αυτός ανέβαινε και ήταν κρύος σχετικά. Το τροφοδοτικό καλό είναι αλλά ήδη πρέπει να είναι στα όρια του, 100 η κάρτα γραφικών, 100 ο επεξεργαστής και άλλα 100 μητρική δίσκοι κτλπ πας στα 300. Τι να σου πω, αν θες δοκίμασε, εγώ δεν θα το έκανα γιατί θα ξελιγωθεί το τροφοδοτικό αλλά τι να σου πω... Η ψήκτρα αυτή κρατάει στους 56 τον 6600;;;;; Πως γένεν αυτό;;;;;; Για κατέβασε το OCCT και τρέξε ένα στρές στον cpu να δεις που θα πάει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Καλό είναι που έχεις το G0, αυτός ανέβαινε και ήταν κρύος σχετικά. Το τροφοδοτικό καλό είναι αλλά ήδη πρέπει να είναι στα όρια του, 100 η κάρτα γραφικών, 100 ο επεξεργαστής και άλλα 100 μητρική δίσκοι κτλπ πας στα 300. Τι να σου πω, αν θες δοκίμασε, εγώ δεν θα το έκανα γιατί θα ξελιγωθεί το τροφοδοτικό αλλά τι να σου πω... Η ψήκτρα αυτή κρατάει στους 56 τον 6600;;;;; Πως γένεν αυτό;;;;;; Για κατέβασε το OCCT και τρέξε ένα στρές στον cpu να δεις που θα πάει.... To τροφοδοτικο οντως ειναι προβλημα.Να φανταστεις η gpu εχει στα reccomended 400watt psu.Δοξα τον θεο που τον κραταει σε τετοιες θερμοκρασιες γτ δεν την παλευα με την socket ψυχτρα του προηγουμενου ε7400 (56 idle,75 full load).Το κατεβαζω και σου στελνω results. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Έχε στα υπόψιν οτι ανεβάζοντας συχνότητα στον επεξεργαστή ανεβαίνει και η κατανάλωση του (πέραν της θερμοκρασίας). Η κάρτα θέλει 95 σύμφωνα με την NV, αν έχεις καλό τροφοδοτικό δεν την πειράζει και λιγότερα απο τα προτεινόμενα να δίνει (τα 400 στην περίπτωση σου). Έχω την υποψία οτι η stock είναι καλύτερη απο αυτήν Θα δείξει, τρέξε το stress test και ανάλογα που θα πάει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Έχε στα υπόψιν οτι ανεβάζοντας συχνότητα στον επεξεργαστή ανεβαίνει και η κατανάλωση του (πέραν της θερμοκρασίας). Η κάρτα θέλει 95 σύμφωνα με την NV, αν έχεις καλό τροφοδοτικό δεν την πειράζει και λιγότερα απο τα προτεινόμενα να δίνει (τα 400 στην περίπτωση σου). Έχω την υποψία οτι η stock είναι καλύτερη απο αυτήν Θα δείξει, τρέξε το stress test και ανάλογα που θα πάει.... 64-66 κυμαινονται οι θερμοκρασιες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέχρι 71 γράφει για αυτόν η intel, άρα είσαι κοντά... Σου χρειάζεται το OC? Δηλαδή, τα αρνητικά είναι το τροφοδοτικό που θα το ζορίσεις και η ψήκτρα που θα πάει στα 70 γρήγορα, σου έχει κολλήσει πουθενά και σε καθυστερεί και θες να τον ανεβάσεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέχρι 71 γράφει για αυτόν η intel, άρα είσαι κοντά... Σου χρειάζεται το OC? Δηλαδή, τα αρνητικά είναι το τροφοδοτικό που θα το ζορίσεις και η ψήκτρα που θα πάει στα 70 γρήγορα, σου έχει κολλήσει πουθενά και σε καθυστερεί και θες να τον ανεβάσεις; πιστευω πως ναι μου χρεαζεται.Επειδη στο web browsing ειναι λιγο πιο αργος απο τον e7400 και στις single και multi threaded εφαρμογες.Δηλαδη εκει που ειχα την ιπποδυναμη δυο πυρηνων στα 2.8ghz Με τον e7400 τωρα εχω 4 στα 2.4ghz απο τους οποιους χρησιμοποιουνται οι δυο.Παλι καλα εχω δει βελτιωση στα Games. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Τι να σου πω, εσύ ξέρεις. Ποια μητρική έχεις; Ποιες μνήμες; Πόσο θες να τον πας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 DFI Bloodiron p45 series 2x 2Gb Kingston DDR2 800MHZ Δεν ειμαι σιγουρος ποσο να παω την συχνοτητα.Αλλοι το πανε μεχρι 3.00ghz συνηθως.Αν το πηγαινα μεχρι τα 2.8ghz θα ημουν ok? :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Βάλε 2.8 και αν κάτσει άστο εκεί, μετά τρέχεις prime και βλέπεις και τις θερμοκρασίες. Πας στο bios και στο genie bios μπες στο voltage setings και δώσε στον cpu 1.3v. Μετά στο genie bios ανέβασε το CPU clock μέχρι να πιάσεις target cpu clock 2800. Μετά απο κάτω βάλε το DRAM speed μια σκάλα κάτω απο τα 800 ή αν έχει ελάχιστα πιο πάνω δοκίμασε το. Αν μπουτάρει έχει καλώς, μπαίνεις, μετράς θερμοκρασίες, τρέχεις prime και αν είσαι οκ ρίχνεις την τάση απο πιο πάνω (το 1.3) μέχρι να μην περνάς το prime, τότε ανεβάζεις μια ή δυο σκάλες και το αφήνεις. ps Υπάρχει και ένας αναλυτικός οδηγός αν θες να πιάσεις το max αλλά σου ξαναλέω, και το τροφοδοτικό και η ψήκτρα είναι ήδη στην τσίτα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Βάλε 2.8 και αν κάτσει άστο εκεί, μετά τρέχεις prime και βλέπεις και τις θερμοκρασίες. Πας στο bios και στο genie bios μπες στο voltage setings και δώσε στον cpu 1.3v. Μετά στο genie bios ανέβασε το CPU clock μέχρι να πιάσεις target cpu clock 2800. Μετά απο κάτω βάλε το DRAM speed μια σκάλα κάτω απο τα 800 ή αν έχει ελάχιστα πιο πάνω δοκίμασε το. Αν μπουτάρει έχει καλώς, μπαίνεις, μετράς θερμοκρασίες, τρέχεις prime και αν είσαι οκ ρίχνεις την τάση απο πιο πάνω (το 1.3) μέχρι να μην περνάς το prime, τότε ανεβάζεις μια ή δυο σκάλες και το αφήνεις. ps Υπάρχει και ένας αναλυτικός οδηγός αν θες να πιάσεις το max αλλά σου ξαναλέω, και το τροφοδοτικό και η ψήκτρα είναι ήδη στην τσίτα.... ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια θα το δοκιμασω αναλυτικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλύτερα ξέχνα το, μέχρι να πάρεις άλλο τροφοδοτικό, δες άμα τρέχεις OCCT ή Prime95, πόσο ζεστός είναι ο αέρας απο πίσω απο το τροφοδοτικό. Αν είναι ζεστός το ξεχνάς! Ηδη είσαι κοντά στα όρια, και απο θερμοκρασίες... Δες πόσο είναι το στοκ Vcore, και δες πόσο πάει με αυτό. Μην ανεβάζεις παραπάνω γιατί η κατανάλωση πάει τετραγωνικά Ο δικός μου Β3 με στοκ πήγε μέχρι 3.1ghz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα