Προς το περιεχόμενο

Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω δεν εχω e-banking αυτο ειναι το προβλημα αλλιως εστελνα και εμβασματα στη revolut.

Καιρός να ανοίξεις. Είναι πλέον απολύτως απαραίτητο σε όλους τους τομείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Nά ενημερώσω ότι ενώ απο Αύγουστο έκανα πολλές αγορές απο ebay(πληρωμή με paypal -συνδεδεμένο με πιστωτικη visa eurobank)σήμερα επιχείρησα να αγοράσω απο τα ίδια μαγαζιά και απορίφθηκε.Και ένας φίλος το ανέφερε παράπάνω,και το άκουσα και στην δουλειά μου.Μου φαίνετε κάτι έχει αλλάξει...

Nά ενημερώσω ότι ενώ απο Αύγουστο έκανα πολλές αγορές απο ebay(πληρωμή με paypal -συνδεδεμένο με πιστωτικη visa eurobank)σήμερα επιχείρησα να αγοράσω απο τα ίδια μαγαζιά και απορίφθηκε.Και ένας φίλος το ανέφερε παράπάνω,και το άκουσα και στην δουλειά μου.Μου φαίνετε κάτι έχει αλλάξει...

Το ίδιο έπαθα κι εγώ σε απόπειρες αγορών από καταστήματα στην Αγγλία. Κάτι συμβαίνει πάλι.

καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Macbook από Αγγλία (eBay), ο πωλητής δέχεται και κάρτες MasterCard, Visa κλπ εκτός από PayPal.

Με κάρτα, περνάει απευθείας από την τράπεζα (Eurobank έχω) ή μπορεί να περάσει και μέσω PayPal (δηλαδή να συνδέσω την κάρτα με PayPal)?

Αλλιώς, τι άλλος τρόπος υπάρχει (μπας και γλυτώσουμε το καπέλο του PayPal)?

καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Macbook από Αγγλία (eBay), ο πωλητής δέχεται και κάρτες MasterCard, Visa κλπ εκτός από PayPal.

Με κάρτα, περνάει απευθείας από την τράπεζα (Eurobank έχω) ή μπορεί να περάσει και μέσω PayPal (δηλαδή να συνδέσω την κάρτα με PayPal)?

Ποιό "καπέλο του Paypal" να γλυτώσεις; Δεν έχει καμία διαφορά το τι πληρώνεις μέσω Paypal ή σκέτης κάρτας. Αρκεί να είναι όπως πρέπει ρυθμισμένο το paypal.

Ποιό "καπέλο του Paypal" να γλυτώσεις; Δεν έχει καμία διαφορά το τι πληρώνεις μέσω Paypal ή σκέτης κάρτας. Αρκεί να είναι όπως πρέπει ρυθμισμένο το paypal.

εννοώ το περίπου 4% που βάζει το PP.

Αλλά άλλαξα το conversion και πλέον θα κάνει την μετατροπή η τράπεζα.

Αν πληρώσω τον πωλητή με Mastercard (~500€) περνάει?

ή πρέπει να κάνω link την πιστωτική στο PP (τώρα έχω συνδέσει μόνο την προπληρωμένη)?

Αμα εχει φορτωσει το PP balance, για να μη μπει στη λογικη της ρουλετας περναει/δεν περναει η συναλλαγη(κανα δυο ποστ πιο πριν, ακομη λενε προβληματα...),

ναι, εχει διαφορα η προμηθεια του PP απο την τραπεζα.

Εγω ομως δεν θα αφηνα την ασφαλεια του PP. Εστω και με προκαταβολικο φορτωμα balance, αν δεν παιζει η συνδεδεμενη καρτα λογω cc(ξαναλεω, πληθος ποστ με προβληματα, ακομη...), παλι PP θα προτιμουσα, κι ας πληρωνα και προμηθεια, για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Βεβαια, και το ebay σε καλυπτει καλα, αυτο ειναι σοβαρη δικλειδα.

Ebay & paypal, το αχτυπητο διδυμο.

• Like 1

Moneysafe, ένα καθυστερημένο και ηλίθιο σύστημα και υπαλλήλους που δίνουν μόνο λανθασμένες πληροφορίες. Η κάρτα μου έληγε 31/10. Μου λέγανε στη Γλυφάδα αντικατάσταση δωρεάν αν μπω και πατήσω αντικατάσταση. Το έκανα και 31 απόγευμα πήγα Γλυφάδα. Μου λένε έχει ήδη λήξει η κάρτα (??!!) και δεν μπορείς ούτε να βάλεις χρήματα και δεν έχεις κάνει αντικατάσταση γιατί ήθελε και 10 ευρώ! Να βάλω τώρα; Δεν μπορείς μέχρι να γίνει το wallet. Σήμερα το απόγευμα έγινε. Παίρνω τηλέφωνο εξυπηρέτηση. Πάρε κουπόνι, γράψου στο wallet, φόρτωσέ το με το κουπόνι, μπες στο παλιό λογαριασμό, πάτα αντικατάσταση, και μετά πληρωμή με wallet. Φτάνουν τα 10 λέω. Φτάνουν μου λέει. Να μην πάω Γλυφάδα; Όχι κουπόνι τον 10 θα βάλεις. Βάζω κουπόνι τον 10 στο wallet και ξανατηλεφωνώ. Τώρα κάνε αποστολή κωδικού στο κινητό σου μου λένε. Τους λέω βγάζει μήνυμα ότι το ποσό είναι κάτω από 10!!! Μου λένε βάλε και άλλο κουπόνι!! Ξαναβάζω άλλο κουπόνι, στέλνω κωδικό στο κινητό, πάω να τον κάνω απόδοχή στον παλιό λογαριασμό «άκυρη κάρτα!!!!!!» Ρε δεν πάνε καλά, δεν πάνε καθόλου καλά!!!

Moneysafe, ένα καθυστερημένο και ηλίθιο σύστημα και υπαλλήλους που δίνουν μόνο λανθασμένες πληροφορίες. Η κάρτα μου έληγε 31/10. Μου λέγανε στη Γλυφάδα αντικατάσταση δωρεάν αν μπω και πατήσω αντικατάσταση. Το έκανα και 31 απόγευμα πήγα Γλυφάδα. Μου λένε έχει ήδη λήξει η κάρτα (??!!) και δεν μπορείς ούτε να βάλεις χρήματα και δεν έχεις κάνει αντικατάσταση γιατί ήθελε και 10 ευρώ! Να βάλω τώρα; Δεν μπορείς μέχρι να γίνει το wallet. Σήμερα το απόγευμα έγινε. Παίρνω τηλέφωνο εξυπηρέτηση. Πάρε κουπόνι, γράψου στο wallet, φόρτωσέ το με το κουπόνι, μπες στο παλιό λογαριασμό, πάτα αντικατάσταση, και μετά πληρωμή με wallet. Φτάνουν τα 10 λέω. Φτάνουν μου λέει. Να μην πάω Γλυφάδα; Όχι κουπόνι τον 10 θα βάλεις. Βάζω κουπόνι τον 10 στο wallet και ξανατηλεφωνώ. Τώρα κάνε αποστολή κωδικού στο κινητό σου μου λένε. Τους λέω βγάζει μήνυμα ότι το ποσό είναι κάτω από 10!!! Μου λένε βάλε και άλλο κουπόνι!! Ξαναβάζω άλλο κουπόνι, στέλνω κωδικό στο κινητό, πάω να τον κάνω απόδοχή στον παλιό λογαριασμό «άκυρη κάρτα!!!!!!» Ρε δεν πάνε καλά, δεν πάνε καθόλου καλά!!!

Δυο λεξούλες... Revolut ή Leupay , συνδέστε τις με την ασφάλεια του Paypal και ψωνίστε παντού !  B)

Δυο λεξούλες... Revolut ή Leupay , συνδέστε τις με την ασφάλεια του Paypal και ψωνίστε παντού !  B)

Να σου κανω δυο ερωτησεις επειδη δεν ξερω πολυ απο αυτα.Η revolut και η leupay ειναι online τραπεζες που σου εκδιδουν καρτα κλπ και την συνδεεις με το παυπαλ ετσι ωστε να κανεις εμβασμα στις τραπεζες αυτες(μεχρι 1000 ευρω η οσο επιτρεπεται) ετσι ωστε να μην σου ''κοβουν'' τα καταστηματα η το ιδιο το παυπαλ τις ελληνικες καρτες σωστα?Και ποια απο τις δυο που ειπες ειναι καλυτερη?Ευχαριστω

Δεν εχω καταλαβει ποιο το οριο αγορων με πιστωτικη καρτα απο ebay?

Δεν βάζει κανένα όριο το ebay. Όρια βάζει μόνο η τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα σου (γενικά, για όλες τις συναλλαγές). Και το αν επιτρέπεται ή όχι κάποιο είδος αγοράς το καθορίζουν οι διατάξεις περί capital controls από το Ελληνικό κράτος.

Δεν βάζει κανένα όριο το ebay. Όρια βάζει μόνο η τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα σου (γενικά, για όλες τις συναλλαγές). Και το αν επιτρέπεται ή όχι κάποιο είδος αγοράς το καθορίζουν οι διατάξεις περί capital controls από το Ελληνικό κράτος.

ναι αυτο θελω να μαθω τι οριο εχει η τραπεζα για αγορες απο το e bay

ναι αυτο θελω να μαθω τι οριο εχει η τραπεζα για αγορες απο το e bay

Εγώ περιμένεις να σου το απαντήσω αυτό; Ρώτα την τράπεζά σου να σου πει τι όριο έχει η κάρτα σου...

Εγώ περιμένεις να σου το απαντήσω αυτό; Ρώτα την τράπεζά σου να σου πει τι όριο έχει η κάρτα σου...

πιστευα πως δεν ηταν θεμα καρτας αλλα capital control οτι εχουν καποιο οριο αγορας αλλα θα ρωτησω οκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...