Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει χαλαρώσει το θέμα με τις εισαγωγικές εταιρίες, ειδικά αυτές που αγοράζουν πρώτες ύλες.

Οι υπόλοιπες εταιρίες (ακόμα και οι ναυτιλιακές που από την φύση τους είναι "παγκόσμιες"), έχουν μεγάλα προβλήματα-κολλήματα.

• Like 1
  • Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αγοραστής ---ΜΕΤΡΗΤΑ---> Περιπτεράς ---ΚΑΤΑΘΕΣΗ---> Netlink (ή οποιοσδήποτε άλλος προμηθευτής) ---ΜΕΤΑΦΟΡΑ---> Paysafe ---ΠΛΗΡΩΜΗ---> Πωλητής

Τώρα όταν κόβεις την μεταφορά των χρημάτων από τον προμηθευτή προς την paysafe στο εξωτερικό για τα CC, μου φαίνεται λογικό να μην λειτουργεί κανένα κομμάτι της αλυσίδας.

Ακόμα και αν η Paysafe έχει η ίδια τραπεζικό λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα, τα λεφτά της μένουν μέσα στην χώρα χωρίς να μπορεί να τα μεταφέρει και να εξοφλήσει τις οφειλές προς τον πωλητή.

Άρα φυσικά και δεν είναι αδικαιολόγητο και φυσικά έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με το "παγιδευμένο χρήμα" στις τράπεζες λόγω capital controls

Συμφωνώ με τον iLLiCiT με κάποιον τρόπο πρέπει η μαμά εταιρεία που είναι στη Γερμανία να μπορέσει να πληρωθεί...

• Moderators
Δημοσ.

εγω πηγα να πληρωσω με καρτα στο e-shop (στο ιντερνετ οχι στο καταστημα) και δεν μου δεχτηκε την καρτα Οο

Δημοσ.

εγω πηγα να πληρωσω με καρτα στο e-shop (στο ιντερνετ οχι στο καταστημα) και δεν μου δεχτηκε την καρτα Οο

Πάρε τηλ στην τράπεζα μήπως στην κλείδωσαν για λόγους ασφαλείας. Και εγώ χθες είχα παρόμοιο πρόβλημα.

Δημοσ.

τωρα το δα στο ιντερνετ ειναι ενεργη

Και εμένα ενεργή ήταν από τράπεζα NBG αλλά μου σκάσαν τηλ ότι την έχουν κλειδώσει.

Δημοσ.

Να σας πω εγω το δραμα που υπαρχει με τους ελευθερους επαγγελματιες και το εξωτερικο.

Πας στην τραπεζα συμπληρωνεις χειρογραφα ενα ματσο χαρτια, υπευθυνες δηλωσεις,γραμμα προς την επιτροπη της εκαστοτε τραπεζας κλπ

Εχει φυγει το θεμα απο την επιτροπη του ΥΠΟΙΚ που υπηρχε και πηγε σε επιτροπες που εχει συγκροτησει η καθε τραπεζα.

Και .........περιμενεις να εγκριθει.

Μεχρι τωρα δεν εχει εγκριθει ΚΑΜΜΙΑ απο τις αιτησεις εκτος απο αυτες που επιτρεπει η ΠΝΠ.(ειδη πρωτης αναγκης,νοσοκειακο υλικο κλπ)

Βεβαια το καταπληκτικο ειναι οτι ο Σκλαβενιτης πχ. απο την αρχη των CC 1/6/2015 μεχρι σημερα 31/7/15 (2 μηνες)δεν εχει ξεμεινει ουτε μια ημερα απο.... ρόδια απο το Περου και λεμονια Αργεντινης.

Προφανως θα συμβαινει και σε αλλα super market το αναφερω επειδη αγοραζω τα συγκεκριμενα ειδη

Τωρα τι ειδος πρωτης αναγκης ειναι τα ροδια και λεμονια αυτο ειναι αλλο θεμα.

Καποιοι η εχουν μετρητο εξω και πληρωνουν η εχουν κονε στην επιτροπη,διαλεξτε.

Οι υπολοιποι στον Καιαδα, τι τους νοιαζει αν η επαγγελματικη/ατομικη επιβιωση καποιου ειναι αυτες οι εισαγωγες.

Παρολαυτα οι υποχρεωσεις τρεχουν προς στο κρατος και στους υπαλληλους που εχω αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα γιαυτους που δεν δουλεψαν ποτε!

• Like 4
Δημοσ.

Να σας πω εγω το δραμα που υπαρχει με τους ελευθερους επαγγελματιες και το εξωτερικο.

Πας στην τραπεζα συμπληρωνεις χειρογραφα ενα ματσο χαρτια, υπευθυνες δηλωσεις,γραμμα προς την επιτροπη της εκαστοτε τραπεζας κλπ

Εχει φυγει το θεμα απο την επιτροπη του ΥΠΟΙΚ που υπηρχε και πηγε σε επιτροπες που εχει συγκροτησει η καθε τραπεζα.

Και .........περιμενεις να εγκριθει.

Μεχρι τωρα δεν εχει εγκριθει ΚΑΜΜΙΑ απο τις αιτησεις εκτος απο αυτες που επιτρεπει η ΠΝΠ.(ειδη πρωτης αναγκης,νοσοκειακο υλικο κλπ)

Βεβαια το καταπληκτικο ειναι οτι ο Σκλαβενιτης πχ. απο την αρχη των CC 1/6/2015 μεχρι σημερα 31/7/15 (2 μηνες)δεν εχει ξεμεινει ουτε μια ημερα απο.... ρόδια απο το Περου και λεμονια Αργεντινης.

Προφανως θα συμβαινει και σε αλλα super market το αναφερω επειδη αγοραζω τα συγκεκριμενα ειδη

Τωρα τι ειδος πρωτης αναγκης ειναι τα ροδια και λεμονια αυτο ειναι αλλο θεμα.

Καποιοι η εχουν μετρητο εξω και πληρωνουν η εχουν κονε στην επιτροπη,διαλεξτε.

Οι υπολοιποι στον Καιαδα, τι τους νοιαζει αν η επαγγελματικη/ατομικη επιβιωση καποιου ειναι αυτες οι εισαγωγες.

Παρολαυτα οι υποχρεωσεις τρεχουν προς στο κρατος και στους υπαλληλους που εχω αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα γιαυτους που δεν δουλεψαν ποτε!

Όπως το πες. Συμφέροντα.

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι στις επαγγελματικές συναλλαγές υπάρχει διαφορετικός κανόνας, σαφώς πιο χαλαρός σε σχέση με τους ιδιώτες. Δεν νομίζω ότι θα παγιδεύονταν τα χρήματα οποιασδήποτε εταιρείας, ειδικά τώρα που για τους επαγγελματίες έχουν χαλαρώσει τα capital controls. Επειδή όμως δεν το ξέρω 100% σίγουρα αυτό, απλά το έχω ακούσει από εδώ και από εκεί, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Δες πως γίνετε

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για διενέργεια Συναλλαγής - Εμβάσματος Εξωτερικού

Δημοσ.

Για να δειτε ποσο εκτος αγορας ειναι το ΥΠΟΙΚ...αντιγραφω

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ
Επισημάνσεις
Σε περίπτωση παραλαβής προτιμολογίων , θα πρέπει ο πελάτης να αιτιολογήσει επαρκώς την απουσία οριστικών τιμολογίων καθως και να
παράσχει πληροφόρηση σε σχέση με τους όρους της εκάστοτε εμπορικής συναλλαγής

Πριν το 2009 υπηρχε η τριμηνη πιστωση ισως και παραπανω απο το εξωτερικο  για την εξοφληση.Απο το 2009 που μας χαλασαν το ονομα στο εξωτερικο (το οικονομικο καποια στιγμη θα λυθει αλλα το ονομα θα αργησει) κανεις προμηθευτης εξωτερικου δεν στελνει εμπορευμα αν δεν εχει εξοφλησει ο ελληνας εισαγωγεας πληρως το τιμολογιο.

Το τελειωτικο κτυπημα ηρθε με τα CC

Την καλη συνεργασια με τον προμηθευτη που κτιζεις με την παροδο του χρονου ερχεται το κρατος και στην καταστρεφει σε μια νυχτα.

• Like 3
Δημοσ.

Aν μου μεταφερει καποιος απο αγγλικη τραπεζα ,με αιτιολογια friends and family, δηλαδη τα λεφτα θα παραμενουν τα λεφτα θα παραμεινουν σιγουρα στο balance?

Σε λιρες ή ευρω?

Τελος, ποση ειναι η προμηθεια του paypal για καταθεση με την εν λογο αιτιολογια?

όποιος στέλνει στο paypal από οποιοδήποτε νομισμα έχει εσένα θα σου ρθει σε αυτο που χεις επιλέξει να ναι το paypal σου!! πχ ΕΥΡΩ

απλά θαχεις επιβάρυνση θα σου φαει προμήθεια

πήγαινε στα currencies να δεις

Δημοσ.

Λίγο καλύτερα τα πράγματα;

http://www.protothema.gr/economy/article/497373/stis-150000-euro-to-imerisio-orio-gia-sunallages-etaireion-pros-to-exoteriko/

Ταυτόχρονα, το σωρευτικό όριο ανά τράπεζα αυξάνεται από 3,4 εκατ. ευρώ την ημέρα σε πέντε εκατ. την ημέρα. Αυτά τα πέντε εκατ. αφορούν στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες το αντίστοιχο όριο καθορίζεται αναλογικά.

Δημοσ.

όποιος στέλνει στο paypal από οποιοδήποτε νομισμα έχει εσένα θα σου ρθει σε αυτο που χεις επιλέξει να ναι το paypal σου!! πχ ΕΥΡΩ

απλά θαχεις επιβάρυνση θα σου φαει προμήθεια . πήγαινε στα currencies να δεις

Οχι ακριβώς, είναι αλήθεια οτι στο balance φαίνεται το σύνολο σε ευρώ αλλά στο currencies το καταχωρεί σωστά σε λίρες/δολάρια/οτιδήποτε. Το κάνει για να ξέρεις στο περίπου τι χρήματα έχεις (και ουσιαστικά να σε ψήσει να πληρώσεις στο νόμισμα που ξέρεις -ευρώ- και να σου φάει προμήθεια).

Δεν έχει προμήθεια ο παραλήπτης, δηλ. ιδεατά αν κάποιος σου στείλει USD από αμερικάνικη κάρτα, δεν χρεώνεται κανένας προμήθεια συναλλάγματος. Το ίδιο ισχύει και σε μεταφορά GBP από αγγλική κάρτα, θα λάβεις λίρες και μπορείς να πληρώσεις πχ. amazon.co.uk σε λίρες (χωρις προμήθεια συναλλάγματος) ή το steam σε ευρώ (με προμήθεια συναλλάγματος).

Τρίτο παράδειγμα, έστω δεν υπάρχουν τα CC και θέλω με ελληνική κάρτα να στείλω USD σε άλλο ελληνικό paypal, τότε το paypal μας χρεώνει και τα fees για τη μεταφορά και τα fees για το συνάλλαγμα -εκτός αν ζητήσω το συνάλλαγμα να υπολογιστεί από την τράπεζά μου. (Δηλαδή το κόλπο που κάνουμε για να μην χρεωθούμε την τσιμπημένη ισοτιμία του paypal). Ο παραλήπτης και πάλι δεν έχει προμήθεια, δηλ. θα πάρει το ποσό του κανονικά σε USD.

** όλα τα παραπάνω ισχύουν για παραλήπτες με κοινό λογαριασμό paypal, σε premier νομίζω αλλάζει η χρέωση.

Δημοσ.

Να ρωτησω ρε παιδια εγω προσπαθω να αγορασω απο pull and bear και δν με αφινει ενω νομιζω πως το ελληνικο site τιρει λογαριασμο ελληνικο. Φταιει πως μπορει να μου εχει μπλοκαρει την καρτα η εθνικη τραπεζα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...