makfil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Εκτός από το Request, που έχει τον κίνδυνο δέσμευσης των χρημάτων γιατί το paypal σε θεωρεί ως πωλητή, υπάρχει α) το Send Money (Family and Friends) και β) το top up, δηλαδή φόρτωμα με έμβασμα από τραπεζικό λογαριασμό (μέχρι 500€/μήνα). Επειδή, όμως, το paypal έχει κλειδώσει τη διαδικασία από τα CC, πρέπει είτε να τους τηλεφωνήσεις είτε να τους στείλεις μήνυμα με τον ΙΒΑΝ για να το ξεκλειδώσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theopas21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν να ασχοληθώ με το top up και να μπλέξω με τραπεζικούς λογαριασμούς κ.τ.λ. Με το request money from family or friends μπορείς να μου δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες; Υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο topic ανοιχτό; Στην αρχή πριν δοκιμάσω το request money δοκίμασα να στείλω χρήματα στον δεύτερο λογαριασμό που είχα ανοίξει και μου έβγαλε σφάλμα για αυτό τα παράτησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Φαντάζομαι ότι γίνεται να στείλω 55 € σε κάποιον στην Ελλάδα μέσω Paypal για αγορά προϊόντος. Αυτός όμως μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agathoklis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Φαντάζομαι ότι γίνεται να στείλω 55 € σε κάποιον στην Ελλάδα μέσω Paypal για αγορά προϊόντος. Αυτός όμως μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό του;Σε εμπορο ή φιλο/συγγενη?Δωσε περισοτερες πληροφοριες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 θέλω να αγοράσω ανταλλακτικά για smart από ιδιώτη στην Ελλάδα, εγώ διαμένω στο εξωτερικό. Γνωρίζω τη διακασία με την αποστολή invoice, πληρωμή κτλ αλλά δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην Ελλάδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agathoklis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Αν εχει pp και δεχεται πληρωμε σε pp προφανως θα εχει γνωση το τι θα κανει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Ξαναδές το προπροηγούμενο μύνημά μου για να δεις τί ακριβώς ρωτάω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agathoklis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Φιλε μου προσωπικα δεν καταλαβαινω τι ρωτας συγνωμη... "αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην Ελλάδα" Τα λεφτα του pp δεν περνανε απο Ελλαδα, εσυ στο Λοξεμβουργο θα πληρωσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Λίγο αναλυτικά. Θέλω να αγοράσω από Ελλάδα ένα προϊόν αξίας 55 ευρώ. Ο ιδιώτης πωλητής θα μου στείλει paypal invoice, εγώ θα τον πληρώσω και αφού παραλάβει τα χρήματα θα μου ταχυδρομήσει το προϊόν στο εξωτερικό όπου διαμένω. Μπορεί να υπάρξει κάποιο κώλυμα στην όλη διαδικασία λόγω capital control; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Λίγο αναλυτικά. Θέλω να αγοράσω από Ελλάδα ένα προϊόν αξίας 55 ευρώ. Ο ιδιώτης πωλητής θα μου στείλει paypal invoice, εγώ θα τον πληρώσω και αφού παραλάβει τα χρήματα θα μου ταχυδρομήσει το προϊόν στο εξωτερικό όπου διαμένω. Μπορεί να υπάρξει κάποιο κώλυμα στην όλη διαδικασία λόγω capital control; Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα αφού ο πωλητής θα εισπράξει χρήματα από το εξωτερικό, που επιτρέπεται. Τα CC περιορίζουν την έξοδο των € στο εξωτερικό και όχι το αντίθετο. Δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν να ασχοληθώ με το top up και να μπλέξω με τραπεζικούς λογαριασμούς κ.τ.λ. Με το request money from family or friends μπορείς να μου δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες; Υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο topic ανοιχτό; Στην αρχή πριν δοκιμάσω το request money δοκίμασα να στείλω χρήματα στον δεύτερο λογαριασμό που είχα ανοίξει και μου έβγαλε σφάλμα για αυτό τα παράτησα. Κατ' αρχάς, το να ανοίξεις 2ο λογαριασμό στο paypal είναι λάθος, κατά τη γνώμη μου, γιατί βάζεις σε κίνδυνο μπλοκαρίσματος και τον 1ο λογαριασμό. Η μέθοδος Request λειτούργησε από την αρχή των CC πολύ απλά με το να ζητήσεις χρήματα από ένα 2ο mail που μπορείς να ελέγχεις (και όχι 2ο λογαριασμό). Νήματα που βρήκα στα γρήγορα για το θέμα αυτό θα βρεις εδώ και εδώ Ξαναλέω, όμως, ότι τελευταία έχουν αναφερθεί προβλήματα μπλοκαρίσματος, για 21 μέρες, των χρημάτων που στέλνονται με αυτή τη μέθοδο, επειδή το paypal θεωρεί ότι είσαι πωλητής. Έχει αναφερθεί ότι η μέθοδος Send Money/Family and Friends δεν παρουσιάζει προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Τέλος, υπάρχει και η λύση με τις ξένες κάρτες, όπως πχ η Revolut που τη βγάζεις γρήγορα και με απλές διαδικασίες και με έμβασμα τη φορτώνεις με όσα χρήματα χρειάζεσαι για την αγορά που θέλεις να κάνεις. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2016 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Ξαναλέω, όμως, ότι τελευταία έχουν αναφερθεί προβλήματα μπλοκαρίσματος, για 21 μέρες, των χρημάτων που στέλνονται με αυτή τη μέθοδο, επειδή το paypal θεωρεί ότι είσαι πωλητής. Έχει αναφερθεί ότι η μέθοδος Send Money/Family and Friends δεν παρουσιάζει προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Υπηρξε προβλημα, με το request money? Για πες περισσοτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα αφού ο μεν πωλητής θα εισπράξει χρήματα από το εξωτερικό, που επιτρέπεται. Τα CC περιορίζουν την έξοδο των € στο εξωτερικό και όχι το αντίθετο. Αυτή τη σκέψη είχα και γω, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Υπηρξε προβλημα, με το request money? Για πες περισσοτερα. Αναζήτηση με τη λέξη Request σ' αυτό το θέμα, θα σου βγάλει πολλά posts με τα σχετικά προβλήματα είτε του μπροκαρίσματος για 21 μέρες είτε της απόρριψης ακόμη και της 22/1/2016. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Αναζήτηση με τη λέξη Request σ' αυτό το θέμα, θα σου βγάλει πολλά posts με τα σχετικά προβλήματα είτε του μπροκαρίσματος για 21 μέρες είτε της απόρριψης ακόμη και της 22/1/2016. οκ, αλλα γιατι συνεβη αυτη η δυσμενης εξελιξη τωρα; Ηταν ο 'κρυφος' ασσος στο μανικι μας. Εγω μολις πριν ενα μηνα καταφερα επιτελους να κανω top up. Η χωρα παει κατα @@@@ου, αν ξανασφιξουν τα cc ή επανελθουν αργοτερα? Κατ'εμε, απουσης της δυνατοτητας για top up, ήταν η καλυτερη λυση, αφου δεν θελω να μπλεξω με αλλες καρτες εξωτερικου κλπ. Εχουμε καταληξει σε ποιες περιπτωσεις υπηρξε προβλημα με το top up? Πχ διαβασα ενα ποστ ενα-δυο σελιδες πριν, οπου καποιος εκανε μεσα σε λιγες μερες/ωρες, 3 απανωτα request. Εχουμε βγαλει ενα συμπερασμα ποτε μπορει να δημιουργηθει προβλημα; Αν ναι, να το ξερουμε και να προσεχουμε. Για πειτε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ήταν η καλλίτερη λύση αλλά για την εποχή που την ανακάλυψε ο συμφορουμίτης, δηλαδή στην αρχή της εφαρμογής των CC. Όταν εμφανίστηκαν οι λύσεις των καρτών εξωτερικού, με τα πλεονεκτήματα στην ισοτιμία και τις μη προμήθειες, η λύση αυτή χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Προσωπικά, χρησιμοποίησα τη μέθοδο Request το καλοκαίρι, μετά σύνδεσα τραπεζικό λογαριασμό στο paypal και άρχισα να φορτώνω το balance με εμβάσματα (με προμήθεια της τράπεζας 1€/'έμβασμα) αλλά διαπιστώνοντας ότι αφενός για τη συνηθισμένη χρήση του paypal (πληρωμές λογαριασμών Wind κλπ) χρησιμοποιούσα τα χρήματα του balance και όχι μιας από τις συνδεδεμένες κάρτες αφετέρου στις αγορές από το εξωτερικό η μετατροπή του συναλλάγματος γινόταν αναγκαστικά από το paypal με τη δυσμενή ισοτιμία του, αποφάσισα να στραφώ στη λύση της Revolut, και ... βλέπουμε, δεδομένου ότι λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν φαίνεται στον ορίζοντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα