Προς το περιεχόμενο

Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Ναι

2. Αυτό που ίσως σε μπερδεύει είναι ότι η Revolut είναι μια κάρτα όπως εκείνες (ελληνικές) που προσθέτεις στο paypal για τις αγορές σου. Όπως φορτώνεις τις προπληρωμένες φορτώνεις και αυτή. Η διαφορά είναι ότι αυτή είναι κάρτα εξωτερικού και δεν ακολουθεί τις δεσμεύσεις των ελληνικών καρτών λόγω CC (άλλες περνάνε και άλλες όχι).

3. Μόλις εξήγησα τη διαφορά της αγοράς με ξένη κάρτα και με ελληνική.

Εάν φορτώσεις το balance του paypal κάνεις αγορές χωρίς προβλήματα, μέσω του κουμπαρά που λέγεται "balance".

Εάν συνδέσεις τη Revolut στο paypal κάνεις, πάλι, αγορές χωρίς προβλήματα, μέσω της κάρτας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οκ είσαι σαφής (δεν έγινα ίσως κατανοητός για το ποιά πράγματα ήθελα να συγκρίνω. Ήθελα να δω ποιά η διαφορά ανάμεσα σε Revolut και σε φόρτιση του balance της Paypal μέσω εμβάσματος IBAN)

Και να ρωτήσω και κάτι, εφόσον κάποιος έχει ebanking, δεν είναιπροτιμότερο να το χρησιμοποιήσει (που είναι εγχώριος τρόπος κίνησης χρημάτων) από το να χρησιμοποιήσει Revolut κλπ. και να κάνουμε το ίδιο πράγμα μέσω παράκαμψης; (πάντα αναφέρομαι για το έμβασμα με IBAN) Λέω γω τώρα!

Παρά την αναλυτική περιγραφή του φορτώματος και του τρόπου αγορών, με τις 2 μεθόδους, έμεινε, πάλι, ένα ερωτηματικό στο μυαλό σου.

Με το e-banking μεταφέρεις χρήματα, από τραπεζικό λογαριασμό, με έμβασμα, είτε στο balance είτε στην Revolut και κάνεις ελεύθερα τις αγορές σου. Θα πρόσθετα ότι στο balance μπορούν να κατατίθενται και χρήματα είτε από πωλήσεις είτε από μεταφορές από balance φίλων και γνωστών σου.

Ξαναδιάβασε πάλι το προηγούμενο, πιο προσεκτικά.

Κατάλαβα τι κατάλαβες αλλά δεν εννοώ αυτό.  :-)

Θέλω να αγοράσω μέσω ebay κάτι. Υπάρχει το Paypal. Γιατί να χρησιμοποιήσω τη Revolut ώστε να τραβήξει από εκεί χρήματα το Paypal και να μην φορτώσω το balance του Paypal με έμβασμα μέσω IBAN, απευθείας; Αυτό ρωτάω. Έχω κάτι να χάσω, υπάρχει κάποιο μειονέκτημα με τον τρόπο αυτό;

Κατάλαβα τι κατάλαβες αλλά δεν εννοώ αυτό.  :-)

Θέλω να αγοράσω μέσω ebay κάτι. Υπάρχει το Paypal. Γιατί να χρησιμοποιήσω τη Revolut ώστε να τραβήξει από εκεί χρήματα το Paypal και να μην φορτώσω το balance του Paypal με έμβασμα μέσω IBAN, απευθείας; Αυτό ρωτάω. Έχω κάτι να χάσω, υπάρχει κάποιο μειονέκτημα με τον τρόπο αυτό;

κοίταξε το paypal καλύπτει μια συγκεκριμένη γκάμα συναλλαγών, ενώ η κάρτα καλύπτει όλες τις γκάμες συναλλαγών συν το paypal.

πριν τα cc γιατί δεν έκανες το ίδιο με το balance? επίσης με την revolut έχεις την καλύτερη ισοτιμία και χωρίς προμήθεια.

• Like 1

@zoranb

Σου απάντησα στο 9843, στην 3η παρ..

Είτε φορτώσεις το balance είτε τη Revolut, με τον ίδιο τρόπο θα φορτώσεις, δηλαδή με έμβασμα και τα ίδια έξοδα.

Αλλά και οι αγορές σου θα γίνουν το ίδιο απροβλημάτιστα.

Υπάρχει, όμως, μια διαφορά στις 2 μεθόδους και αυτή εντοπίζεται στα υπόλοιπα έξοδα μιας αγοράς.

Με το balance θα πληρώσεις τη βαριά ισοτιμία του paypal κάθε φορά που αγοράζεις σε συνάλλαγμα ενώ με τη Revolut ρυθμίζεις να γίνεται η μετατροπή από την κάρτα που είναι χωρίς προμήθεια. 

• Like 1

Συνφορουμίτη, λες πως ειναι ορθότερο οταν ειναι να κάνουμε μια πληρωμή μεσω πεηπαλ που θα τραβήξει απο ρεβολουτ, να μετατρέπουμε τα χρήματα μας μεσω της εφαρμογής στο κατάλληλο συνάλλαγμα, για να κερδίσουμε τη καλύτερη ισοτιμία;

• Like 1

Είναι γνωστό ότι η ισοτιμία του paypal στη μετατροπή συναλλάγματος είναι η χειρότερη για τον αγοραστή.

Επομένως, επιβάλλεται να αλλάζουμε την εξ ορισμού επιλογή του να κάνει αυτό τη μετατροπή όταν αγοράζουμε είτε με ξένη κάρτα (πχ Revolut) είτε με ελληνική.

Με το balance θα πληρώσεις τη βαριά ισοτιμία του paypal κάθε φορά που αγοράζεις σε συνάλλαγμα ενώ με τη Revolut ρυθμίζεις να γίνεται η μετατροπή από την κάρτα που είναι χωρίς προμήθεια. 

Συνάλλαγμα; Φαντάζομαι πως εννοείς για αγορές από πωλητές που πουλάνε σε δολλάρια;

Eάν όμως δεν υπάρχει συνάλλαγμα αλλά αγορές μόνο σε ευρώ, αυτό το πλεονέκτημα της Revolut δεν υπάρχει, σωστά;

Οι περισσότερες αγορές μας από το εξωτερικό γίνονται σε συνάλλαγμα ($ και £) και σ' αυτές ξοδεύονται αρκετά από τη μετατροπή με βαριά ισοτιμία, όπως είναι του paypal.

Στις αγορές σε €, η ξένη κάρτα (μιλάω γενικά γιατί δεν υπάρχει μόνο η Revolut) υπερέχει γιατί δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των CC, δηλαδή σε άλλους πωλητές να περνάει και σε άλλους όχι.

ΥΓ.

Απορώ με τον εαυτό μου, γιατί απαντάω από το πρωί διαφημίζοντας τα πλεονεκτήματα της Revolut, ενώ εξακολουθώ να αγοράζω από το εξωτερικό me paypal, φορτώνοντας το balance μου.

• Like 1

Είναι γνωστό ότι η ισοτιμία του paypal στη μετατροπή συναλλάγματος είναι η χειρότερη για τον αγοραστή.

Επομένως, επιβάλλεται να αλλάζουμε την εξ ορισμού επιλογή του να κάνει αυτό τη μετατροπή όταν αγοράζουμε είτε με ξένη κάρτα (πχ Revolut) είτε με ελληνική.

Αυτή η επιλογή μετατροπής υπαρχει μεσα στο πεηπαλ? Δεν την εχω παρει γραμμη...

Αυτή η επιλογή μετατροπής υπαρχει μεσα στο πεηπαλ? Δεν την εχω παρει γραμμη...

Συνδέσου πρωτα στο ππ και μετα πατα το λινκ

https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding

Οι περισσότερες αγορές μας από το εξωτερικό γίνονται σε συνάλλαγμα ($ και £) και σ' αυτές ξοδεύονται αρκετά από τη μετατροπή με βαριά ισοτιμία, όπως είναι του paypal.

Στις αγορές σε €, η ξένη κάρτα (μιλάω γενικά γιατί δεν υπάρχει μόνο η Revolut) υπερέχει γιατί δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των CC, δηλαδή σε άλλους πωλητές να περνάει και σε άλλους όχι.

Μήπως οι αγορές από το Γερμανικό ebay είναι πιό συμφέρουσες στο θέμα συναλλάγματος;

Απορώ με τον εαυτό μου, γιατί απαντάω από το πρωί διαφημίζοντας τα πλεονεκτήματα της Revolut, ενώ εξακολουθώ να αγοράζω από το εξωτερικό me paypal, φορτώνοντας το balance μου.

Αλήθεια ποιός είναι ο λόγος που εξακολουθείς να αγοράζεις με Paypal; (δεν το λέω ειρωνικά ούτε trollαριστικά)

Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε μεταφορά στο balance του paypal, το paypal κρατάει προμήθεια 3.4% και 0.50€ επί του ποσού + το 1€ της μεταφοράς της τράπεζας, ενώ με revolut πληρώνουμε μόνο την μεταφορά της τράπεζας για τον πρώτο χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...