Προς το περιεχόμενο

Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

ωραια ολα αυτα εγω εχω απορια ομως! πως θα ξερουν σε ποια κατηγορια ανηκει η πληρωμη?

εγω πχ πρεπει να στειλω 200€ για να κλεισω ενα σπιτι! Προφανως ο λογαριασμος ειναι ιδιωτη πως θα ξερουν οτι ειναι για εστια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ωραια ολα αυτα εγω εχω απορια ομως! πως θα ξερουν σε ποια κατηγορια ανηκει η πληρωμη?

εγω πχ πρεπει να στειλω 200€ για να κλεισω ενα σπιτι! Προφανως ο λογαριασμος ειναι ιδιωτη πως θα ξερουν οτι ειναι για εστια?

Ναι, αυτό αναρωτιόμουν και γω.

Μήπως πια είναι πιστοποιημένοι λογαριασμοί των παρόχων των διαφόρων υπηρεσιών που επιτρέπονται;

Ισώς περιμένουν τους φορείς του εξωτερικου που θεωρουν οτι τους ενδιαφερει, πανεπιστημια αλλες εταιριες που θεωρουν οτι υπαγονται στις κατηγοριες που προαναφερθηκαν, να κανουν αιτηση στο ελληνικο κρατος για να μπει δικλειδα που να μην αποριπτεται η αιτηση πληρωμης του ιδιωτη οταν παταει το κουμπι πληρωμης.

Εδώ το δελτίο τύπου από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

http://www.hba.gr/Index.asp?Menu=6&smap=604

10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

• μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και
  • για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:
    1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.
    2. Πληρωμές ξενοδοχείων.
    3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
    4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.
    5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).
    6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.
    7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).
    8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.
  • Like 1

Είπαν στην ΕΡΤ ότι θα γίνει άρση των διαδικτυακών συναλλαγών με το εξωτερικό από σήμερα μέχρι Αύγουστο σταδιακά.

Μήπως εννοούσαν πάλι για τις παραπάνω υπηρεσίες στο προηγούμενο από το δικό σου ποστ;

Μήπως εννοούσαν πάλι για τις παραπάνω υπηρεσίες στο προηγούμενο από το δικό σου ποστ;

Να σου πω την αμαρτία μου μετά τις λέξεις "άρση των cc σε διαδικτυακές αγορές" μετά δεν άκουγα τίποτα παρά μόνο το χαρωπό τραγούδι από τα στρουμφάκια και έβλεπα ουράνια τόξα :P

Προβλεπω παλι 'παπατζιλικια'....

Παντως, παμε σε σωστη κατευθυνση εστω, κι ας ειμαστε ακομη σε φαση 'καραγκιοζιλικια'.

Μην είσαι πεσιμιστής, το ότι ειπώθηκε στην TV είναι μια "κάπως" σημαντική εξέλιξη.

Το θέμα είναι να δούμε τι απαντήσεις θα δώσουν οι τράπεζες επί του ερωτήματος. Π.χ. εμένα λήγει ένας server και πρέπει προφανώς να τον ανανεώσω. Ούτε κατά προσέγγιση η ανανέωση δεν βρίσκεται μέσα στις κατηγορίες που αναφέρει στο δελτίο τύπου. Και ακόμα χειρότερα, γίνεται μέσω Paypal. Άντε να το εξηγήσεις τώρα στην τράπεζα αυτό...

εμένα λήγει ένας server και πρέπει προφανώς να τον ανανεώσω. Ούτε κατά προσέγγιση η ανανέωση δεν βρίσκεται μέσα στις κατηγορίες που αναφέρει στο δελτίο τύπου. Και ακόμα χειρότερα, γίνεται μέσω Paypal. Άντε να το εξηγήσεις τώρα στην τράπεζα αυτό...

Μπορείς να δοκιμάσεις, να καταγράψεις την προσπάθεια σε βίντεο και να γίνεις βάιραλ στο yt. :-D

Edit: Σε φίλο τραπεζίτη (Εθνική) πάντως που ρώτησα, ξέρει ότι ξέρουμε, δηλαδή ότι ''Κάτι'' θα γίνει σήμερα. Ξέρω, ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία και γω ενθουσιάστηκα.

Φαίνεται πως ήμαστε αρκετά κοντά για να λήξει το εμπάργκο.

P.S Φίλος με μεγάλο πάθος στην τσόντα :) είναι στα πρόθυρα της κατάθλιψης από την στιγμή που έληξε ο λογαριασμός στο rapidgator. Και εγώ δεν πάω πίσω, έχω χόμπι την συλλογή Blu-ray (mkv) και την έκατσα την βάρκα.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500015468

10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:

• μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,
  • εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.

2. Πληρωμές ξενοδοχείων.

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).

6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.

7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).

8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

Δηλαδή αυτη τη στιγμή μπορούμε να παραγγείλουμε π.χ. απο ενα site που εδρεύει στη γερμανία.. χρησιμοποιωντας κανονικα καρτες π.χ.πιστωτικες.παραγγελία μεσω paypal οχι ακόμα ε ;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...