Προς το περιεχόμενο

Capital controls, paypal, ebay, αγορές εξωτερικού

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εσείς που ρωτάτε για το συνάλλαγμα, να υποθέσω έχετε ήδη μέσω paypal απενεργοποιήσει την επιλογή που το paypal αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο?! Εαν ναι, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.

Οχι απλά διαλέγεις στο paypal την μετατροπή να την κάνει η τραπεζά σου (στην προκειμένη περίπτωση το Revolut) πριν κάνεις την αγορά.

Στην εφαρμογή μετά θα δεις με τι ισοτιμία σου έκανε την μετατροπή το Revolut.

Αυτή η επιλογή που ακριβώς βρίσκεται για να ελέγξω αν την έχω κάνει γιατί δεν θυμάμαι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω παντως αυτο το κανω σε καθε αγορα εκει που διαλεγεις την καρτα στη πληρωμη. Γιατι καποιες φορες θελω να γινεται απο το pp... Τωρα ετσι οπως αλλαξανε το περιβαλλον το εψαχνα 2 ωρες βεβαια στη σελιδα που με πεταξε για την πληρωμη. Υπαρχει καο επιλογη να απενεργοποιηθει μονιμα;

Εγω παντως αυτο το κανω σε καθε αγορα εκει που διαλεγεις την καρτα στη πληρωμη. Γιατι καποιες φορες θελω να γινεται απο το pp... Τωρα ετσι οπως αλλαξανε το περιβαλλον το εψαχνα 2 ωρες βεβαια στη σελιδα που με πεταξε για την πληρωμη. Υπαρχει καο επιλογη να απενεργοποιηθει μονιμα;

Βέβαια, και τα βήματα περιγράφονται αναλυτικά στο κεφάλαιο 4 του (επικαιροποιημένου) οδηγού της υπογραφής μου.

• Like 2

παιδιά καλησπέρα...υπάρχει περίπτωση κάποιος να μπορεί να μου παραγγείλει ένα smartwatch αξιας 23 euro από το aliexpress?
ξέρω πως είναι δύσκολο αυτό που ζητάω αλλα δεν μπορώ να κάνω τίποτα με τα capital control και με revolut δεν μπορώ διότι δεν έχω smartphone
αν είναι κάποιος πρόθυμος παρακαλώ να μου στείλει pm να κανονίσουμε να του δώσω τα χρήματα ευχαριστώ εκ τον προτερων

Ναι μπορει να γινει

Πας στο topup βαζεις το IBAN του λογαριασμου σου

και αν σου βγαλει σφαλμα == you can't add an iban at this time ==

Στειλτους μυνημα με το σφαλμα , γραψε και το ΙΒΑΝ και θα στο φτιαξουν

Με εμενα ετσι εγινε και σε 24 ωρες απο το email μου προσθεσαν το λογαριασμο

1.εμενα μου εβγαζε συνεχως σφαλμα == you can't add an iban at this time ==

αρχισε να συμβαινει με την εφαρμογη των capital controls

Συνδεδεμενος στο my paypal account παταω το help =>e-mail us=>στελνω μαιλ οτι παιρνω σφαλμα

Μου απανταει με αυτοματοποιημενο μειλ με συνδεσμους με οδηγιες

το οποιο απαντω (με σπαστα αγγλικα να με δουν ασχετο για να φιλοτιμηθουν να το φτιαξουν μονοι τους)

τα παρακατω:

Hello,

I follow all steps but i have the same error

== you can't add an iban at this time ==

Please i need more help to add my bank account

IBAN GRχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Σε λιγοτερο απο 24 ωρες ειδοποιησαν οτι προσθεσαν το λογαργιασμο

2.οποιοσδηποτε τραπεζικος λογαριασμος μπορει να ποστεθει αρκει να ειναι ιδια τα στοιχεια κατοχου

(ονομα διευθυνση ,,,κλπ) με αυτα που εχεις στο λογαριασμο paypal σου

Η συνδεδεμενη καρτα ειναι εντελως ασχετη

Εφοσον τελικα προστεθει , πατωντας το top up βλεπεις τα τραπεζικα στοιχεια του paypal

στα οποια θα στειλεις το εμβαζμα και σε δυο εργασιμες μερες (εμενα τοσο εκανε ,)θα τα δεις στο balance σου

ΚΑΙ ΚΑΛΟΞΟΔΕΥΤΑ ,,,χα χα

Εδω να σημειωσω οτι δεχεται εμβασματα μονο σε Ευρω ,οποτε αν θες να κανεις αγορες σε αλλα νομισματα

θα υποστεις το υψηλο χαρατσι μεταροπης συναλαγματος του paypal

Πηγα στο top up, αλλα δεν βλεπω που θα μπορουσα να δηλωσω τον λογαριασμο μου.

Αντιθετως, βλεπω αυτο:

15heo8n.jpg

Τι ειναι αυτο?

Τι πρεπει να γινει?

Πηγα στο top up, αλλα δεν βλεπω που θα μπορουσα να δηλωσω τον λογαριασμο μου.

Αντιθετως, βλεπω αυτο:

15heo8n.jpg

Τι ειναι αυτο?

Τι πρεπει να γινει?

μιλησες μαζι τους να σου περασουν το IBAN?εδωσες αυτα που ζητουσαν?

αν ναι τοτε,σου περασαν το ΙΒΑΝ και τωρα για να φορτωσεις με λεφτα το balance πρεπει να στειλεις εμβασμα με τα στοιχεια που σου δινει!

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές απαντήσεις στα εξής;
Έχω στο PayPal συνδεδεμένο λογαριασμό με IBAN.

Για Top-Up δουλεύει μόνο η δεύτερη επιλογή Add Money (takes a few days) ;

Στην Alpha μου είπαν πως μόνο επαγγελματίες στέλνουν χρήματα έξω και ιδιώτες για σπουδές και ασθένεια.

Η μεταφορά γίνεται αν πάω στην τράπεζα και τους δώσω τα στοιχεία του PayPal ή γίνεται μόνο μέσω web banking;

Μετά κάτι μου είπαν για έξοδα 20€ για ό,τι ποσό και να στείλω σε IBAN σε ξένη Τράπεζα.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή δεν ήξεραν; 

Υπάρχει κανείς με Alpha Bank ή Eurobank που έστειλε έμβασμα στο PayPal στην Deutsche Bank και αν ναι, πόση προμήθεια πήρε η Τράπεζα;

Ευχαριστώ

Στην Alpha μου είπαν πως μόνο επαγγελματίες στέλνουν χρήματα έξω και ιδιώτες για σπουδές και ασθένεια.

Η μεταφορά γίνεται αν πάω στην τράπεζα και τους δώσω τα στοιχεία του PayPal ή γίνεται μόνο μέσω web banking;

Μετά κάτι μου είπαν για έξοδα 20€ για ό,τι ποσό και να στείλω σε IBAN σε ξένη Τράπεζα.

Υπάρχει κανείς με Alpha Bank ή Eurobank που έστειλε έμβασμα στο PayPal στην Deutsche Bank και αν ναι, πόση προμήθεια πήρε η Τράπεζα;

Ευχαριστώ

Έχουμε πει οτι με internet banking κοστίζει 1€, απο κατάστημα είναι παραπάνω.

Μην ρωτάτε στις τράπεζες παιδιά γιατί δεν ξέρουν για paypal κλπ. καλύτερα κατευθείαν εδώ.

• Like 1

Ευχαριστώ

έχεις web banking?

το καλυτερο ειναι να στειλεις απο εκει το εβμασμα καθως το κοστος ανερχεται μονο σε 1 ευρω,για τη πειραιως τουλαχιστον που εκανα εγω(για alpha δε γνωριζω ακριβως,λογικα το ιδιο θα ειναι, αλλα ολο και καποιος απο εδω θα εκανε και θα σου πει σιγουρα)

το οριο ειναι 500 ευρω το μηνα χωρις καν να δωσεις καποια συγκεκριμενη αιτιολογια.αρκει να μην εχει ξεπερασει η τραπεζα το δικο της μηνιαιο οριο(οπως πχ.εφτασε η πειραιως τον οκτωβριο)

• Like 1

Καλησπέρα, 

Μια ερώτηση (+1 ακόμη...) προς τα παιδιά που έχουν χρησιμοποιήσει την Revolut:

Τί όνομα κατόχου βάζουμε όταν μας το ζητάει το κατάστημα?

Aliexpress παίζει κανονικά η κάρτα?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα, 

Μια ερώτηση (+1 ακόμη...) προς τα παιδιά που έχουν χρησιμοποιήσει την Revolut:

Τί όνομα κατόχου βάζουμε όταν μας το ζητάει το κατάστημα?

Aliexpress παίζει κανονικά η κάρτα?

Ευχαριστώ

το ονομα που εχεις δηλωσει στο revolut δηλαδη το δικο σου.

ναι εχω κανει 2 αγορες και ολες μια χαρα :)

Καλησπέρα!

Προσπάθησα να κάνω μία παραγγελία από το γερμανικό 21run.com και δε δεχόταν καμία από τις κάρτες μου, ούτε απευθείας ούτε μέσω paypal.Αποφάσισα λοιπόν να χρησιμοποιήσω την τελευταία επιλογή που δίνει: ''Cash in advance by wire transfer''.

Μου ήρθε λοιπόν αμέσως mail που αναφέρει τα εξής:

Cash in advance by wire transfer

Please transfer the total amount with your order number as application to:

Attention: New bank details!

Payment Method: SEPA transfer
Beneficiary: Lauf- und Sport Shop GmbH
Bank: Postbank
IBAN: DE89 χχχχχχχχχχχχχ
BIC: PBNKDEFFXXX

Please remember that the declaration of your order number is necessary for a fast and uncomplicated processing and deliverance of your order.

Επειδή έχω κάνει άπειρες παραγγελίες από εξωτερικό αλλά πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσω έμβασμα,το μόνο που έχω να κάνω είναι να μπω στο e banking της Εθνικής και να τους στείλω τα χρήματα σ'αυτό το λογαριασμό ή χρειάζεται και κάτι άλλο;Αυτό το ''SEPA Transfer'' μας ενδιαφέρει;Επίσης,το ποσό της παραγγελίας είναι 119€...πόση προμήθεια θα κρατήσει η τράπεζα;Σε μία πρώτη απόπειρα που έκανα,μου βγάζει 1€ έξοδα αν επιλέξω να τα μοιραστούμε  ''από κοινού'' με το δικαιούχο ενώ αν τα μεταφέρω όλα στον εντολέα δηλαδή εμένα,το κόστος ανεβαίνει στα 7€.Αν επιλέξω ''από κοινού'',υπάρχει περίπτωση να  με χρεώσουν επιπλέον;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Ευχαριστώ

Σου είπαν μια μπούρδα και μισή φίλε μου. Βράσε την τράπεζα και να ενεργήσεις μέσω Web Banking.

Με Άλφα, έχει έτοιμο το SHA στα έξοδα, που είναι 1 ευρώ. Δεν έχει άλλη επιλογή οπότε δεν παίζει να χρεωθείς παραπάνω. Αν θες να στείλεις 50 ευρώ στο Paypal από Alpha Web Banking θα σε χρεώσει 51. Μετά από 2 μέρες θα τα δεις στο balance σου στο Paypal τα 50 ακριβώς.

Εννοείται ίδιο όνομα αποστολέα στην Alpha και ίδιο όνομα λογαριασμού στο Paypal

πχ Tryfonas Ntougklentes --> Tryfonas Ntougklentes

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...